top of page

Pluto i Stenbocken 2008-2023

Idag vänder Pluto för sista gången framåt i Stenbockens tecken (förutom en kort passage under Nov 2024 i sista graden Stenboken).


Tiden av Plutos transformation av ekonomin, industrialiseringen, hierarkin, makten och traditionerna som vi etablerat sen revolutionen i slutet av 1700-talet, är nu på väg ut. Vi har nått kulmen med den processen. Vi är på väg in en ny revolution. Och den kommer, precis som i slutet av 1700-talet, vara baserad på det stora missnöjet hos massorna gentemot makthavare. Och vilka har makten idag? De som har pengar och status (Stenbocken). De som påverkar och uppehåller samhällets strukturer: politiker, företagare, kändisar, de med mycket kapital.


Vattumän, ni är som vanligt en del av utav revolutionen! Så, du har som har planeter i ditt horoskop, i Stenbockens tecken, din transformation är vid sin ände. Och du som har planeter i din natal chart, i Vattumännens tecken, du är på väg in en i en global och personlig revolution och transformation!


Perioden 2008-2023 med Pluto i Stenbocken har förändrat vår syn på hur individen måste passa in i samhället. Vi har blivit på många sätt friare, men på många sätt mer olyckliga. Traditionen av kapitalism har inte bara gjort våra liv bättre. Den har gjort oss beroende, den är tvångsmässig. Och vi kommer som kollektiv att försöka frigöra oss från den på olika sätt under tiden då Pluto passerar Vattumannen (2024-2036). Kapitalismen och makten kommer att förflyttas, transformeras och spridas bland människor på ett mer jämlikt sätt, så småningom. Men, kommande 16 åren kommer vara turbulenta. Vi ses Neptunus och Saturnus på väg in i Väduren under 2025, tillsammans med Norra Noden som kommer avsluta sin vistelse där. Det kommer att bli explosivt och aggressivt. Förändringen i sig kommer inte handla om rättvisa och jämlikhet, men den kommer leda till den. Att oroa sig för krig är befogat. Men kapitalismen kommer att fall, det är en struktur som Pluto är färdig med, och vi som kollektiv likaså.


Vissa använder pengar som maktmedel, vissa är rädda för den makt som pengar har över dem, vissa är beroende utav pengar, spenderandet. Många har fallit offer för kapitalismen. Och oändligt många har lidit till följt av den. Inte minst vårt viktigaste resurs, vårt hem, vår planet.


Pluto är en karmisk planet, den sista himlakroppen i vårt Sol-system. Pluto förvärvar varv efter varv vårt mörker, våra låg-vibrerande sidor, och reflekterar det tillbaka till oss. Vi kan alltid ta åter kontrollen, när vi inte låter rädslorna styra. När vi inte behöver köpa något för att må bra, litar på att vi klarar oss i samhället inom det jobb vi verkligen vill ha, vågar välja vår egen väg i samhället och låter individualiteten snarare än traditionen styra.


Det hårdaste slaget får nog generationen som kom ut i samhället under Plutos tid i Stenbocken ta. 80 och 90-talister. Vi blev fostrade i kapitalismens anda, när den var som mest framgångsrik (slutet av 1900-talet). Vi blev lärda att vår plats i samhället definieras av utbildning, status och inkomst. Vi blev uppmanade att välja traditionella yrken som kan ge pengar och etablera oss som individer, i samhället. Vara kreativ? Glöm det, det ger inga pengar! Jobba deltid? Varför? Då har du inte råd med allt du behöver. Den här hungern efter att vara framgångsrik, för att ta den rätta platsen i samhället, på rätt trappsteg i hierarkin som köp och sälj kulturen har skapat.


Pluto i Stenbocken har gett oss individriktad reklam, telefonförsäljare, Big Data, GDPR, digitala plattformar där framgång mäts i antal följare, möjlighet att köpa falska följare, dropshipping, express-delivery, varuhus som har ALLT istället för nischade butiker, massproduktion, klimathot, cryptovaluta, Uber, Foodora, Wolt, Alibaba, Amazon, Paypal, Stripe, Klarna, Etsy, Wish, Temu. Det finns inget ände på viljan att tjäna pengar på andra, kosta vad det kosta vill.


Och det har kostat. Vi kan inte bara inte se omfattningen utav det från vår trygga plats i Sverige. Men det har kostat människoliv, djurliv och naturliv.


Vi ska in i spiritualiteten igen, vi ska vakna till vår sanna tur, vi ska lära oss att använda den som ett kollektiv, och förstå att vi inte behöver slåss med varandra om vem som har mest för att överleva. Vi kommer att droppa fasaderna. Det kommer Plutos transit i Vattumannen och Fiskarna se till, under kommande åren, 2023-2068.


Men låt oss nu vara redo för den stora förändringen, den annalkande revolutionen. Vi har 16 år på oss, vi fick en försmak av vad det kan innebära under Covid-19 (när Saturnus passerade Vattumannen). Det du kan göra som individ är att leva ut din sanning, oavsett vad andra och samhället tycker om det. Det är en hög-vibrerande energi av Pluto i Vattumannen. Leva ut sanningen av vem du är, oavsett konsekvenserna. Är du medial? Ta den platsen i samhället, bli så kompetent du kan bli inom det. Är du duktig med ord? Ta den platsen i samhället, bli så kompetent du kan bli inom det. Skriker din själ efter att få dela med andra att träden och växterna är levande? BLI DET. BLI DIN SANNING. Vi har så länge levt i en värld som har förkastat allt som inte går att mäta, se eller fysiskt ta på. Vi har levt i en lögn, en manipulaton (Plutos låg-vibrerande energi). Och vi har blivit olyckliga som kollektiv.


Det är dags att ta tillbaka makten. Det är dags att vi blir oss själva igen, och kommer ihåg varför vi är här på Jorden.


All kärlek, astroalvis.

673 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page