top of page

HUR KOMPATIBLA ÄR VI? KOMMER DEN HÄR RELATIONEN ATT FUNKA? SYNASTRI.

Uppdaterat: 17 maj

En riktigt intressant gren inom astrologin (en av min favoriter och definitivt en form utav konsultationer som jag älskar att genomföra och är riktigt bra på), det är synastri, dvs, två horoskop i förhållande till varandra och två personer i förhållande till varandra. 

 

Det behöver förstås inte bara gälla en partner, utan egentligen ens relation till vilken person som helst, men jag tänkte att vi idag går lite närmre in på vad man ska titta efter när man jämför sitt eget horoskop med sin partners eller en potentiell kärlek. Även om nedan saker gäller för alla BRA och enkla relationer.Många gör misstaget att endast utgå från sitt och motpartens Sol-tecken, vilket är förstås jättebra om dessa är kompatibla, men skapar ingen större fröjd i ett intimt partnerskap, eller helt enkelt inte är tillräckligt för en bra relation. När man försöker tolka den enes horoskop i förhållande till sitt eget så är det enklaste att lägga två separata horoskop och sen skriva ner alla planetplaceringar i två kolumner, för att sedan se vilka aspekter som skapas planeter sinsemellan. Längst ner i inlägget hittar du en liten lathund till vad det innebär att ha konjunktioner, trigoner, sextiler, kvadraturer, osv, mellan sina horoskop. 


BRA saker att ha i en synastri

 - För att avgöra om du och personen kommer att gilla att spendera tid på samma sätt, älska på samma sätt, relatera på samma sätt, och ha gemensamma värderingar och intressen, titta på din placering av Venus och motpartens placering av Venus. Om dessa är i samma element (se nedan lista på vilka stjärntecken tillhör vilket element) så är det super, ni älskar på liknande sätt. Om båda Venus är i eld/luft eller vatten/jord är det också väldigt kompatibelt, ni förstår varandras energier. Däremot kommer det blir svårare för er att samsas om din Venus är i eld/luft och motpartens är i jord/vatten, det är lite utav en uppförsbacke. Den enda reservationen är om era Venus är i opposition till varandra, den kan också ge VÄLDIGT olika värderingsgrunder som ni kommer att diskutera mycket, men ni kompletterar också varandra. Se listan nedan för vilka tecken är i opposition till varandra. 

 

- Likaså är det bra att titta på relationen mellan din Mars och motpartens Venus, och vice versa, personens Mars till din Venus. ALLA aspekter mellan dessa två planeter skapar en stark, sexuell energi, som är svår att låta bli att agera på. Se nedan för lista för vilka aspekter som uppstår mellan vilka tecken. 

 

- Väldigt viktigt att också titta på era Mån-placeringar. I vilket element är din Måne kontra motpartens? Många lyckade relationer bygger på att ens Månar är kompatibla. Månen i samma tecken, eller i trigon, opposition och sextil till varandra räknas till lyckade kombon. Månen kommer fram när man bor ihop samt vilka behov man har. Har man Månar som inte är kompatibla kommer det uppstå utmaningar i vardagligt liv ihop samt att man kommer ha svårt att tillgodose och förstå den andres emotionella och själsliga behov. 

 

- Sextiler, konjunktioner (i samma tecken), och trigoner mellan ena partens Sol och andra partens Måne är otroligt värdefullt i en relation, yin och yang smälter ihop till en helhet i dessa aspekter och skapar förståelse och harmoni i en relation. 

 

- En annan bra aspekt att kika efter är om den enes Jupiter är i konjunktion, sextil eller trigon till den andres personliga planeter (Sol, Måne, Asc, Mars, Venus). Det kallas för lyckostämpel och innebär att man känner sig lycklig i den personens närhet. Likaså den enes Jupiter i den andres 4e eller 7e hus. 

 

- Likaså är Neptunus harmoniska aspekter till personliga planeter i en synastri väldigt trevliga och bidrar med en hel del romantik, men även illusioner och idealisering av partnern! Dvs, man ser inte personen för vem den är, utan har sin “egna lilla bild” av vem man tror sig personen vara. 

 

- Harmoniska aspekter (konjunktion, sextil, trigon) mellan den enes Sol och den andres Venus bidrar också till att man både gillar varandra och vill spendera tid med varandra. Lyfter upp varandra. 

 

- Den enes personliga planeter på den andras Descendent eller Ascendent.

 

- Den enes personliga planet på den andras IC, i 5e och 7e huset. 

 

- Harmoniska aspekter mellan ens Merkurius och motpartens planeter bådar för enkel kommunikation, speciellt om bådas Merkurius är i samma element. 


-Saturnus i den andres 7e hus (Seriös, långsiktig relation). 


-Den enes planeter i den andres 5e eller 7e hus är generellt sett bra för en relation. 


-Den enes valfria planeter konjunktion den andres Norra eller Södra Nod, är ALLTID karmiska relationer, ALLTID meningsfulla, OFTA svåra. ALLTID nödvändiga. 

 

När ska man då springa sin väg, vilka kombinationer bådar inte gott?

 - Eld-Månar med vatten-Månar kommer ha det svårt ihop. Likaså Jord-Månar och Eld-Månar samt Vatten och Luft-Månar. Månen som tillhör samma kvalité (kvadratur) kommer ha det svårt att leva ihop. 

 

- Kvadratur, opposition, eller ännu värre KONJUNKTION mellan den enes Saturnus och den andres Måne, Venus eller Sol. Detta kallas för den stora olyckan i en relation. Oppositionen kan funka bäst här. 

 

- Aspekter från Pluto (speciellt konjunktion) till den andres Sol, Måne, ASC, kan kännas mycket tunga och svåra. Detta är karmiska relationer som verkligen utmanar en, och båda måste vara redo för att se sanningen och vilja göra jobbet. Man kan även uppleva att Pluto-personen utövar makt över en, eller “går över gränser”. Detta sker helt omedvetet för Pluto-personen som vill SE ALLT, the good and the bad, i sin motpart. Däremot kan denna aspekt vara gynnsam och mycket utvecklande om man antingen har planeter i Skorpionen eller 8e huset i sin egen karta, ELLER är redo att blotta sig och se sanningen om sig själv. I övrigt kan detta bli ytterst destruktiva och svåra relationer. 

 

- Kvadratur eller opposition mellan varandras Sol och Måne är en knepig aspekt, och frågan är varför man väljer en relation där man hela tiden är frustrerad och går förbi varandra?

 

- Kvadratur/opposition från den enes Sol till den andres Venus (svårt att gilla personen). I början kan detta verkar som en spännande attraktion, men på sikt kan båda få avsmak för varandra. 


-Den enes Uranus konjunktion/opposition/kvadratur den andres Venus eller Måne, eller ännu värre, i Uranus hamnar i den andres 7e hus. Mycket labil relation, som är svår att grunda och se långsiktigt. 


-Den enes Mars i den andres 8e hus, Mars konjunktion Sol KAN vara bra, men svår aspekt (tävlar i styrka med varann).

 

Som sagt, kolla upp din och den andra personens planetplaceringar (vilken planet i vilket tecken och i vilket hus) och se sedan vart det landar i ditt horoskop, och vice versa. Nedan är liten lathund kring hur aspekter uppstår mellan era planeter. Och är du sugen på en redig genomgång av din och en annans person kompatibilitet, varför inte testa en 30 eller 60 min relationskonsultation? Boka en här.

 

Kvadratur sker mellan planeter när dessa är i:

Tvillingarna-Skytten-Fiskarna-Jungfrun

Oxen-Skorpionen-Vattumannen-Lejon

Väduren-Vågen-Kräftan-Stenbocken

 

Opposition sker mellan planeter när dessa är i:

Väduren-Vågen

Oxen-Skorpionen

Tvillingarna-Skytten

Kräftan-Stenbocken

Lejonet-Vattumannen

Jungfrun-Fiskarna

 

Trigon sker sker mellan planeter när dessa är i:

Eld: Lejon, Skytten, Väduren

Luft: Vågen, Tvillingarna, Vatumannen

Jord: Oxen, Jungfrun, Stenbocken

Vatten: Skorpion, Kräfta, Fiskarna

 

Sextil sker mellan planeter när dessa är i:

Luft-tecken med eld-tecken

Jord-tecken med vatten-tecken

 

Konjunktion sker mellan planeter som är i samma tecken.


Kärlek och respekt, Alex.

561 visningar2 kommentarer

2件のコメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
不明なメンバー
4月04日

Vad kostar det om du gör en sån relationskoll 😃?

いいね!

ゲスト
4月02日
5つ星のうち5と評価されています。

Tack för intressant läsning. Otroligt välformulerat och ingående, superbra!

いいね!
bottom of page