top of page

Tillbakablick: MÅN-NODERNA I SKORPIONEN/OXEN - HUR PÅVERKADES DU?

Södra Noden i Skorpionen/Norra Noden i Oxen - 18 Januari 2022 till 17 Juli 2023.

Nästa gång: Aug 2040 - Jan 2042 :)


Vi har nu fått bekanta oss med karman som Skorpionen/Oxen bär på, och den processen fick sitt slut i Juli 2023, så hur gick det?!? Nedan finns tolkning av Noderna i desssa tecken i varje hus, så passa på och utvärdera hur denna process har gått för dig och vad denna period har gett dig!


Skorpionen/Oxens energi har såklart även påverkat oss på en kollektiv nivå, likväl som på individ-nivå, beroende på i vilket/vilka hus du har dessa två tecken, samt om du har planeter i Skorpionen, Oxen, Vattumannen, Lejonet i första hand, och likväl påverkas ni med planeter i Kräftan, Fiskarna, Jungfrun och Stenbocken, på ett mer subtilt sätt.

Mån-Noderna i Skorpionen/Oxen - vad innebär det?

Mån-Noderna har sedan Maj 2020 varit i Skytten/Tvillingarna. Det har inneburit information, rörelse, lärande, kontakt med andra, tänkande, idéer, insikt. Energin har varit lättsam, rörlig, nyfiken, grandios i viss mån. Vi har samlat in daglig information/tankar (Tvillingar) för att kunna förändra och omstrukturera vår högre förståelse om livet (Skytten). Förhoppningsvis har vi samtal nog med insikter för att kunna kliva av våra höga hästar av knowledge (Skytten) och omvärderar de vi redan vet men den nya informationen vi nu har (Tvillingarna). Det här karmiska skiftet har främst skett i tankarna, samtalet och den mentala sfären. Den har inte berört några faktiska strukturer i våra liv som inte är kopplade till information, samtal, lärande och tänkaren.


Med Mån-Noderna i två fasta tecken (jord/vatten), som dessutom är både personliga och rent praktiska, blir denna resa betydligt mer personlig!

Skorpionen är den mörkaste och djupaste platsen i våra fysiska tillvaron, där vi genom att möta det svåra och mörka, samlar styrka och stamina, och kan värdera ljuset och livet för det underbara som det är. Det är inte meningen att vi ska stanna kvar i mörker och svårigheter, utan vi ska genom dessa upplevelser förändras och inse vad vi värderar och hur mycket vi faktiskt värderar det fina och ljusa i våra liv. Både Oxen och Skorpionen handlar om värderingar, Oxen är vad vi värderar materiellt och Skorpionen är vad vi värderar själsligt. När vi stannar i Skorpionens mörker (vägrar släppa taget, gå vidare och transformeras), så hittar vi oss själva till slut i tvångsmässiga och destruktiva beteenden, som i grunden är en coping mekanism för att vi ska klara av att vara i trauma, smärta och mörker. Återigen, det är INTE meningen av vi ska stanna där, utan vi ska SLÄPPA TAGET om det som gör ont, om det som är svårt och mörkt, genom att gå rakt in i det, och sen komma ut på andra sidan. Alla typer av rädslor, fobier, katastrof-tankar, ångest, missbruk, beroenden och medberoende, handlar i grunden om en rädsla för vad som finns utanför mörkret. Det är en vana, och människor är så anpassningsbara att vi nästan alltid väljer det kända före det okända. Ni som har mycket Skorpion/Pluto/8e huset placeringar, kommer ofta finna er i att medvetet behöva välja "nu är jag färdig med det här som förstör mig och den jag vill vara. Jag vill och jag kan vara något annat". Det är vad Södra Noden i Skorpionen kommer handla om för oss alla, fast inom olika områden i livet.

Oxen å andra sidan är det vi redan vet att vi har, vill ha, tycke om och njuter utav att ha. Det är etablerade praktiska beteenden i våra liv, som i motpol till Skorpionens mörker har som syfte att skapa njutning, tillfredställelse, trygghet och välbefinnande. Skorpionen är Mars/Pluto och Oxen är Venus. Död vs Liv. Hat vs Kärlek. Rörelse framåt vs nöjd med vad som är. Kämpa vs ge upp. Mörker vs ljust. Överleva vs Leva. Det vi upptäcker med Södra Noden i Skorpionen och Norra Noden i Oxen (kom ihåg att Mån-Noderna ALLTID fungerar TILLSAMMANS, aldrig bör eller kan skiljas åt), är att för att kunna njuta av det vi har och få det vi vill ha (Oxen), så måste vi släppa taget om det vi redan etablerat. Noter nu: inte ALLT vi har etablerat, utan det vi inte längre VILL HA.

Jag tror att vi alla har situationer, människor och beteenden i livet som vi intuitivt känner att vi inte längre VILL HA, som vi tvångsmässigt fortsätter att ge tid, pengar och energi åt, och på så sätt ger dessa saker VÄRDE. Vårt värde! Vi gör det för att vi antigen inte vet HUR vi ska sluta, inte tror att vi KAN sluta, eller inte VILL sluta. Mån-Noderna i Skorpionen/Oxen kommer utan tvekan att belysa dessa saker i våra liv till 100%. Ett bra exempel globalt är pengar och konsumtion. Alla VET och VILL förändra vårt beroende kring pengar och den makten köpkraften har i vårt samhälle. Vi VET att det är destruktivt för djur, natur och människor att fortsätta så som vi gör, men vi vet inte hur vi ska förändra detta system. Än. Snart kommer vi ställas inför ett oundvikligt faktum kring pengar och ekonomi globalt. På ett individuellt plan kan det handla om små saker som att äta socker, och så stora saker som relationer, där man alltid blir utsatt för svårigheten.

Den svåraste förändringen har varit för er som tror sig inte VILJA sluta med något som är skadligt och destruktivt, medan det lättaste vara för er som hade en vilja att förändra sin situation. Noderna i Skorpionen/Oxen kommer visade destruktiva och tvångsmässiga VILL HA som vi har, som måste BORT, för att vi ska kunna gå vidare från mörker till ljus. Låt oss notera, att med dessa två fasta tecken, så är det sällan något NYTT som ploppar upp här, utan det här är ett mörker i ditt liv som du har haft med dig i olika form länge, som du etablerat som något viktigt eller värdefullt vid något tillfälle. Det är en del av vad du omedvetet VÄRDERAR och TYR dig till. Det som har blivit destruktivt/svårt i ditt liv, har en gång varit ett VILL HA, en njutning, en tro på att det ger dig trygghet, kärlek och njutning på något sätt. Nu ser du det för VAD DET ÄR. Det du ser nu är baksidan av detta, det du ser är att det inte tjänar dig längre, att det inte bör vara kvar i ditt liv som något du värderar som viktigt, ger tid, pengar och energi åt. Kom ihåg att Södra Noden pekar på beteenden som vi känner oss trygga och hemma i, något som är bekant. I Skorpionen är det alltid transformation som kommer UR destruktion. Skorpionens tecken handlar om makt för att det handlar om din förmåga att ha makten över ditt liv vs sakerna i ditt liv har makten över dig.

Om Oxen handlar om njutningar, trygghet och sånt vi gillar, och Skorpionen handlar om att släppa taget om och transformation, så vet vi med Mån-Noderna i Oxen/Skorpionen, att det finns vissa av dessa saker som inte längre bör vara kvar i våra liv.


Således fråga dig själv på allvar: vilka av dina njutningar behövde du transformera/förändra för att inte gå under/förgöras av dem? Det är en BDSM-vibe vi får med Oxen/Skorpionen, där njutning övergår i smärta, och smärta blir njutning för att det är det enda sättet vi tror att vi kan överleva.


Så: finns det något/någon i ditt liv som är (eller varit) en njutning som även skadar dig/skapar negativitet i dig? Vad är svårt att bli av med fast du väldigt gärna vill? VARFÖR blir du inte av med det, om du så gärna vill? Vilken känsla håller dig kvar? Fråga dig själv: "det här skadar mig, det känns inte bra, jag vill inte ha det så här.... varför fortsätter jag?". Svaret på den fråga kommer vara någon känsla, som har tagit till tillfånga (Skorpionen). Du har förlorat makten över ditt liv till den känslan, det är den som styr och ställer i dina val och beteenden. Utsätt dig för motsatsen till känslan som har kontrollen.

Anatomiskt styr Oxen halsen, munnen, tungan, smak, lukt. Det är vad vi tar in i kroppen, för att vi gillar det. Skorpionen styr reproduktiva/nedre organ. Oxen visar oss om vad vi tycker om, vad vi värderar, vad som är bra för oss! Oxen är intag, att förvärva sig något som du värderar högt. Skorpionen är makt, kontroll, släppa taget om, en inre sanning kring när vi behöver hålla fast något med all kraft, och när vi behöver släppa taget. Skorpionen visar oss vår styrka, vår sanning och hur hemskt livet kan bli när vi inte släpper taget om saker i tid. Oxen är vad vi använder våra sinnen för att få det vi är sugna på, och Skorpionen är hur vi blir av med det. Var pizzan eller chili-grytan värd besöket på toaletten dagen efter? Var sexet värt det dagen efter? Can you surrender your pleasures, or are you surrendering to your pleasures? Vem har makten i dina njutningar? Njutningarna eller du?

Skorpionen är surrender, den kräver total dedikation, för att överleva.

What do you need to surrender? Det hittar du i Skorpionens tecken. Och det är inte så svårt, paradoxalt nog. Det du behöver släppa taget om (sluta med) är det som skadar dig, oavsett hur mycket du tror dig behöva det. Om det skadar dig, så behöver du inte det längre. Punkt slut.

Javisst, det är inga lätta grejer vi har att göra med här. Etablerade beteenden som går på rutin. Omvärdering behövs, och det är det vi måste göra nu. Vad ÄR idag ett beteende i i ditt liv som TIDIGARE var njutning och värdefullt för dig, som är numer bara en vana, en destruktiv njutning, ett trygghetsbeteende.

Oxen/Skorpioner är mer praktiska, konkreta, transformerande. Teman för Mån-Noderna här är VÄRDERINGAR och RESURSER, men inte på ett simpelt “tycker om, vill ha eller inte” sätt, utan på ett djupt emotionellt och viktigt transformerande sätt. Det är nu det blir personligt, och det på djupet! Vad betyder MYCKET för dig, egentligen? Vad MÅR du bra utav, egentligen? Vad ger dig njutning och trygghet, egentligen?


Skorpionen kan vara destruktiv eller transformerande. Oxen kan vara stabil eller stagnerad. Med Uranus i Oxen under denna transit, får vi mer konkret förändring in i bilden.

Övriga teman för denna transit kommer vara

Själv-känsla/värde (Taurus) vs. intimitet (Scorpio) – Norra Noden vill ha förändring, vill att vi värderar oss själva och våra egna värderingar HÖGST. Skorpionen kräver den inre intimiteten med oss själva förr att upptäcka våra värderingar/vårt värde. Om du fortsätter med beteenden som skadar dig, kan du verkligen säga att du älskar dig själv då? Att du VÄRDERAR dig själv högt? Skulle du göra samma sak mot någon du älskar som du gör mot dig själv?

Självständighet (Taurus) vs. Surrender/ge upp (Scorpio) – där NN är vill du bli självständig, självuppfyllande, modig. Där SN är vill du acceptera att vissa saker behöver du ge upp för att överleva. När du lever utefter dina värderingar, så lever du i symbios me dig själv. Du är självständig, trygg, stabil och mår bra. När du VILL en sak, men gör en annan, så är det inte längre du som bestämmer. Du har gjort ett val mentalt (tycker om/tycker inte om), och när du fortsätter att göra det du vet att du inte TYCKER OM, så har du givit bort makten, givit bort autonomin. Till vad? Vem och vad är det som får din frihet, din lust och din kärlek till dig själv? VARFÖR lever du inte som du vill?

Mån-Noderna konjunktion Uranus i Oxen

Det ovanliga med Mån-Noderna genom Skorpionen/Oxen, är att Nora Mån-Noden (strävan framåt), kommer vara konjunktion Uranus i Oxen under rätt stora delar av 2022. Det ger en ganska specifik touch till den lugna, planerande och stabila omvärderingar som sker i Oxen normalt. Nu kommer vi se plötsligt ryck framåt, plötsliga försök att förändra det vi VILL förändra, och förmågan att vara snabbare och plötsligare än vi annars kunnat. Maj-September 2022 är konjunktion NN/Uranus, som blir exakt under Juli 2022. Använd dessa månader för att initiera förändring. It an awakening med Uranus! Du kommer knappast kunna missa den.

Vilka påverkas av Mån-Noderna i Skorpionen/Oxen?

Alla fasta tecken fullt ut, Skorpionen, Oxen, Vattumannen, Lejonet. Planeter eller ASC/DSC/MC/IC i dessa tecken. Övriga Jordtecken och vatten-tecken påverkas mer harmoniskt.

Vilka datum är viktigast under året? När var Mån-Noderna i Skorpionen/Oxen sist?

April 30th, 2022 – North Node Solar Eclipse at 10° Taurus. Nymåne.

May 5th, 2023 – South Node Lunar Eclipse at 14° Scorpio. Nymåne

5 Maj - 24 Augusti: Uranus/Sol/Norra Noden konjunktion i 20-19 graden Oxen.

May 15th, 2022 – South Node Lunar Eclipse at 25° Scorpio. Fullmåne.

14 - 19 Juni: Venus konjunktion Norra Noden/Uranus i 17-22 graden Oxen.

21 Juni - 1 September: Norra noden konjunktion Uranus i 18-22 graden Oxen.

28 Juli - 5 Aug: Mars/Nora Noden/Uranus konjunktion i Oxen.

24 Augusti - Uranus går retrograd i 19 graden av Oxen, konjunktion Norra Noden

25-28 Oktober – South Node Lunar Eclipse at 2° Scorpio. North Node Lunar Eclipse at 5° Taurus. Fullmåne.

6-8 November: Sol, Venus, Merkurius konjunktion Södra Noden i Skorpionen. Uranus/Måne konjunktion Norra Noden i Oxen.

19 November 2021 – North Node Lunar Eclipse at 27° Taurus. Nymåne.

Noter vad som händer i ditt liv dessa datum/perioder, för det kommer inte att undgå dig vad för mörker, transformation, förändring och omvärdering, som du behöver göra! Fyller du år någon av dessa datum ovan? Javisst, ALLT som står i detta inlägg gäller dig i allra högst grad!

Node-return, vilka har det? Half Moon-Node return, vilka har det? Vad innebär det?

Sist Noderna var i Skorpionen/Oxen var dessa perioder. Är du född då, så har du din Nod-återkomst. Mycket viktig period för dig, som ger dig chansen att korrigera mycket i ditt liv som du är missnöjda med. Känner du någon som är född dessa datum? Ge dem en hjälpande hand eller åtminstone förståelse i deras förändringar. Var du med dessa datum? Tänk tillbaka på vad som händer i ditt liv då, det är en liknande period emotionellt och fysiskt.

April 2003 – December 2004

September 1984 – April 1986

Februari 1966 – Augusti 1967

Augusti 1947 – Januari 1949

Om du är 18, 37, 55, eller 74 år (eller fyller under 2022/2023), så har du din Nod-återkomst. ÖDESDIGERT! Följ ditt ödet leder dig. Least path of resistance!

Om du är 27, 46, 64 eller 83 years old (eller fyller under 2022/2023), så har du HALV NOD-ÅTERKOMST. Karmisk korrigering/kalibrering. OCKSÅ mycket viktigt att följa vägen som känns mest rätt, sluta streta emot!

Noderna genom husen - viktigast påverkan om du har angles i dessa två tecken.

Där Södra Noden är = transformation eller destruktivitet. Release and let go.

Där Norra Noden är = stagnation eller förändring. Förvärva och stabilisera.

Du kan under denna period välja mellan "transformerande förändring" eller "destruktiv stagnation". Båda kommer vara ett alternativ med Skorpionen/Oxen.

Via Södra Noden tar vi vägen till Norra Noden. Via att släppa taget om destruktivitet, väljer vi förändring och stabilitet. Södra Noden är kartan på var vi ska, Norra Noden är vägen vi ska vandra. Därför beskriver jag här Södra Noden hus för hus, och hur den påverkar dig! Det enda du behöver veta är vart Skorpionens tecken är i ditt horoskop, och vilka hus som hamnar i det. När du bearbetar dessa hus (områden i livet) enligt råd nedan, så kommer huset mitt emot där Norra Noden är, PER AUTOMATIK ge dig förändring, omvärdering och trygghet i livet. Följ SN för att hamna på NN!

SN i 1a huset = dina relationer ska förändras, genom att du transformerar dig själv. Du har växt ur din skal, den du var. Du är inte den personen längre, och behöver följa med i förändringen. Lyssna på vad andra har att säga om den du är. Andras ord, känslor och åsikter om dig är viktigt information för din transformation. Vem vill du inte vara längre? Ömsa skinn min vän, det är dags.

SN i 7 = DU ska förändras, men endast genom att transformera dina relationer. Vem vill du vara? Hur vill du bli älskad? Vad värderar du i relationer, som gör dig bättre, ökar din själv-kärlek? Den du blir till nu, passar det in med dina tidigare relationer, eller har du växt ur dem?

SN i 2a = dina värderingar ska förändras, från materiellt till djupare mening, genom att släppa taget om/transformera dina materiella värderingar.

SN i 8e = släpp taget om destruktivitet i ditt liv, då förändras även din materiella stabilitet, värdera kärleken högre än mörkret. Värdera livet mer än vad det är just nu. Då får du ALLT helt plötsligt.

SN i 3e = släpp taget om dina tankar och idéer som håller dig tillbaka. Vad säger ditt huvud att du är rädd för? Hör du bara och tänker bara på det som kan bli katastrofalt? Din expansion hindras av dina tankar.

SN i 9e = dina erfarenheter och din befintliga tro/kunskap håller dig tillbaka från att utforksa nya idéer, nya kontakter, nya platser och etablera ditt liv lokalt där du är. Våga stabilisera ditt liv där DU är, sök inte vidare efter det grönare gräset! Du behöver inte samla på dig mer kunskap, du behöver anta förändringen praktik genom den kunskap du redan har. Det finns inga fler svar, du vet redan allt du behöver för att göra det praktiska.

SN i 4e = ditt privatliv/hemmaliv/inre liv håller dig från framgång och förändring i samhället. Släpp taget om det som har HÄNT som du anser har format dig, som håller dig tillbaka. Dina trauman är inte du. Dina minnen är inte du. Du är den du gör dig själv till. Ditt privatliv kan visa sig vara mindre tryggt nu, men det är du som skapar den tryggheten. Våga skina med allt du är inför omvärlden, din bakgrund kan du dela med andra och förändra deras liv. Ditt privatliv håller dig tillbaka.

SN i 10e = Hur mycket mening finner du i ditt yrke/arbete? Har du lagt ner hela din själ, tid, kunskap och hängett dig åt, BLIVIT ditt jobb? Du behöver hitta dig själv igen, vem är du privat? Trivs du med den du är privat, eller ser du dig själv bara genom det arbete du gör? Om du är ensam hemma, vem är du då? Vill du vara den personen?

SN i 5e = din fritid kan och bör bli mer meningsfull. Så som du spenderar din fritid nu kan vara destruktivt eller transformerande, du väljer. Se över vad du gör på din fritid, finns det fler passioner att upptäcka för dig? Förändringen sker genom dina intressen och passioner, och du ska inte göra det själv. Stabilisera det du älskar genom att ge det mer tid och pengar.

SN i 11e = dina värderingar och ideal har inte hängt med i den förändring du går igenom. Vissa vänner, åsikter, tidsfördriv, intressen, ideologiska åsikter är inte längre en del av den du är. Våga släppa taget om det du tidigare identifierat dig med, och skapat vänskap genom. Det är inte längre du.

SN i 6e = din själ och ditt psyke har utvecklats förbi dina vanor och rutiner. Din vardag passar längre inte in på den du är inuti. Din själ skriker efter förändring. Den vill inte ha det så här längre, den vill må bättre. Dina vanor kan vara direkt skadliga för din hälsa. Dina vanor kan vara direkt stärkande för din hälsa, transformerande för din hälsa. Dina dagliga rutiner kräver förändring nu, för att din psykiska hälsa ska hålla. Du kan drömma vivida drömmar och mardrömmar nu, som är direkt information om dina starkaste förändringsbehov. Din själ har viktig information till dig, lyssna på den, den kräver förändring.


SN i 12e = psychic debris. Överbelastat psyke, minnen, känslor och upplevelser som inte är dina längre. Vanor och rutiner, vardag behöver förändras. Börja med känslorna, minnen. Ett hav med massa bråte som inte behöver finnas där. Djupdyk, rensa ut, gör det till en rutin. Din vardag behöver förändras, för att din själ transformeras. Bli inte ett offer för dina rädslor, för dina känslor.

Du har makten.

All kärlek, Alexandra Alvis.


54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page