top of page

HOW DO I HEAL? PRAKTISK ÖVNING! 

Uppdaterat: 17 maj

Den i särklass mest ställda frågan jag får som astrolog är "vad jag ska välja?", ofta följt av "vad ska jobba med?", eller "hur ska jag agera?". På stark delad andra plats kommer "kommer det bli bra eller dåligt för mig?". Viktiga frågor onekligen, och varje gång har jag bara ett svar. Du bestämmer helt och hållet själv hur det blir, det är gåvan och förbannelsen att inkarneras på vår planet. Din fria vilja AVGÖR vad som händer i ditt liv och om det blir “bra eller dåligt”.


Men!


Det bästa är att du redan vet svaret på dessa frågor själv. Jag kan titta på ditt födelsehoroskop och transiter och ge dig bekräftelse på det som du förmodligen redan vet eller känner på dig. Jag som astrolog kan ge dig bekräftelse och styrka att vara säker på att kunna genomföra dessa saker du sagt, tänkt eller känt, men du måste ge dig själv tid varje dag att lyssna på ditt inre. Det är så vi helar oss själva, i relation till oss själva. Ingen har fler svar, eller rättare svar, än du själv. Det enda som krävs är att du avsätter tid för dig själv, där du blundar, tittar inåt och fokuserar på vad som dyker upp i tystnaden.


Och nedan får du en steg för steg process att göra just detta på ett produktivt sätt! 


Jag delar denna övning och dessa tankar med er, utifrån min egen, inte helt lätta resa. Jag lider av återkommande depressioner, utmattningsdepressioner, missbruk och psykisk ohälsa sen barndomen. För att kunna överleva och komma i resonans med min lycka, mitt syfte och min väg i livet, har jag verkligen behövt dra mig upp ur mörkret med all kraft jag har. Det är aldrig lätt, och jag har många gånger gett upp, tyckt synd om mig själv, beklagat mig till mina guider över varför JUST JAG, osv. Det har aldrig hjälpt, men det som har hjälpt är den väldigt “enkla” sanningen att när jag relaterar med min själ, försöker förstå och höra den regelbundet, så ser jag också VARFÖR jag har hamnat i psykisk ohälsa igen. Ju längre tid det går utan att jag ställer frågor inåt och agerar på svaren, desto mer förvirrat och svårt blir mitt liv. Ego vs själ är ett livslångt pussel för mig och många andra. Med det sagt, vill jag dela med mig av det som har varit till stor hjälp för mig i början av mina healing-resor, och det som har ställt mig på rätt spår igen.


Innan vi går vidare så vill jag i synnerhet belysa er som har följande aspekter eller placeringar i horoskopet, som naturligt kan ha fallenhet för det som jag beskriver ovan i min situation, som kan ha svårt att connecta med och förstå sin inre värld, har mer tendenser till flyktbeteenden, och har samtidigt en alldeles fantastisk intuition, starkare än hos någon annan. Ni kommer i synnerheten gynnas av övningen nedan. 


Du som har: 

- Sol, Måne, Merkurius, Mars, Venus, Chiron, Norra/Södra Noden, Jupiter, Pluto i 12e, 8e eller 4e huset.

- Sol, Måne, Merkurius, Mars, Venus, Chiron, Norra/Södra Noden, Jupiter, Pluto på IC.

- Sol, Måne, Merkurius, Mars, Venus, Chiron, Södra/Norra Noden i Fiskarna, Skorpionen eller Kräftan.

- Valfri aspekt mellan ovan planeter och Neptunus, SPECIELLT KONJUNKTION. Hello there, channeler!

- Valfri aspekt mellan ovan planeter och Chiron, SPECIELLT KONJUNKTION. Hello there, healer!

- Månen i Stenbocken, Skorpionen, Vattumannen, Tvillingarna.

- Neptunus eller Chiron på Ascendenten/1a huset.- Ascendenten i Fiskarna, Skorpionen eller Kräftan.

-Månen, Solen eller Ascendenten konjunktion Södra eller Norra Noden.

 

Med det sagt, fortsätter vi på hur vi ska hitta till vårt inre, och finna vår väg. 

 

Hela våra liv snurrar ofta kring att hitta vår lycka, vår mening och vår väg, men ofta står känslor av osäkerhet, rädsla, förvirring eller ångest i vägen. Varför då? När huvudet är i vägen, får kroppen lida. Jag skulle omformulera det till att när tankarna är i vägen, så får själen får lida. Själens röst har inga känslor ovan i grunden, så när vi har dessa så har vi konstruerat en reaktion som kommer från vårt ego (som trots allt försöker skydda oss, men inte alltid så produktivt). Vi föds med en väldigt tydlig väg i livet, och själen VET vart den ska. Om vi ser till att ge den utrymme att berätta för oss vart vi ska, och sen tar vi vår fysiska kropp och går dit, så kommer vi naturligt att leva ett lyckligt och meningsfullt liv. Jobbiga känslor kommer vara i vägen, men när du uppmärksammat dem, så är du fri. 

 

Detta är inget enkelt arbete att genomföra i dagens samhälle, att lyssna inåt parallellt med alla yttre distraktioner, utgör en grymt svår balansgång att gå. Från barndomen indoktrineras vi i föräldrarnas och skolans värld, och hamnar rakt in i hamsterhjulet vid första Nod-återkomsten i 18-års åldern. Karman börjar varva, och vi har en del att reda ut vid 30 och igen vid 38, och igen 50, och igen vid 60, om vi inte regelbundet lyssnar på vår inre röst.

 

Allting tycks snurra kring det som vi måste göra under vår uppväxt och sedan vuxenliv. Plugga, klara av skolan, läsa vidare, skapa hälsosamma relationer, vara hälsosamma, handla kläder, mat, attribut, skaffa ett eget hem, inreda våra egna hem, städa våra hem, laga vår mat, skaffa körkort, få sitt första jobb, tjäna pengar, få nästa jobb, träffa kärleken, ta hand om föräldrarna, ta hand om barnen, hjälpa andra, rast husdjur, vårda (och gärna ha) intressen och hobbies, sjunga i kör, gå till kyrkan, kratta uppfarten, tömma garaget och garderoben, laga bilen/tvättmaskinen/renovera källaren, gå till banken, åka på semester, köpa sommarstuga, tjäna mer pengar, skicka barnen till skolan, ta hand om deras läxor och deras relationer, köpa kläder till dem och ha filmkväll. Laga saker som går sönder och köpa lite till. Uppdatera Instagram och läsa en bok....träna…. när ska man hinna hitta sin egen lycka i det hela? Sin egen väg? Sitt lugn? När lyssnade du senast på det som försiggår i din kropp? 

 

Man straffas hårt så småningom om man går genom livet utan att lyssna på det som pockar på inifrån (trust me I know), om man inte ger plats till att utvärdera varje handling och vad man får ut av det själsligt. Allt vi gör, varje steg vi tar, klingar i resonans med det som vi är menade att genomföra och genomleva i detta liv, eller INTE. Vi skapar vårt eget öde med varje handling. Det är fria viljans gåva och förbannelse.  

 

Det är inte utan anledning som många stora tänkare och djupt troende personer väljer att klara sig på ytterst lite i livet och väljer bort njutningar och yttre stimuli, för att inte ha några distraktioner. Endast när vi lyckas sluta berusa vårt sinne med stimulans, kan vi arbeta igenom det som gör ont och utröna det som vi egentligen borde ägna oss åt. Vad som är viktigt på riktigt, bortom alla prylar, kontorsjobb och en ständigt plingande telefon. Du har alla svar, lyssna på dem. Lyssna på din ångest. Lyssna på din kropp. Lyssna på din själ. Healing är just exakt det. Att vara med sig själv, att lära känna sig själv på riktigt, inifrån.

 

Behöver alla göra det, oavsett personligt horoskop?

Svaret på den sista frågan är ja, alla behöver göra det. MEN, vissa människor har en så stark och utpräglad inre resonans (ofta starka Sol och Mån-placeringar och harmoniska aspekter mellan Sol och Måne i horoskopet, som symboliserar det medvetna och det omedvetna i harmoni), att de ställer sig på rätt väg direkt eller väldigt tidigt i livet. Andra trycker ner sin inre röst tills vi står där och gråter i köket med alla gafflar utspridda på golvet och rykande mat i ugnen. Det är ofta högkänsliga mäniskor med mycket stark intuition och “connection”. 


Hur gör man detta då?

 

  • Avsätt tid regelbundet (börja med 15-30 min varje dag) för att relatera med och lyssna på din själ (den bor ju faktiskt i din kropp:). 

 

  • Blunda och börja med att "scanna" din kropp, från tårna till huvudet, fokusera på varje kropsdel i taget och sprid sedan uppmärksamheten mot hela kroppen, dess kontakt med underlaget och känslan i kroppen överlag. Är det något som pockar på din uppmärksamhet? Hur känns varje kroppsdel? Känner du blockeringar nånstans? Hur känns dessa? Fokusera ett tag på varje område som känns annorlunda än resten av kroppen. Om tankarna sticker iväg (and they will), fokusera tillbaka på var du var nånstans i processen. Det blir lättare med tiden. 

 

  • Andas häftigt in genom näsan och ut genom munnen 7-10 gånger. Inandningar ska vara djupa och luften ska forsa ut ur munnen på utandning. Föreställ dig hur du andas in ljus i valfri färg som känns rätt, och andas ut “svart rök” som har samlats i dig. Upprepa gärna x3, men börja lugnt. 

 

  • Efter att ha gjort ovan (satsa på 15 min i början), ställ ett gäng frågor till dig själv. Rikta din uppmärksamhet mot hjärtat eller tredje ögat när du ställer dessa frågor inåt. Hur hade min perfekta dag se ut om jag fick välja fritt? Gå igenom allt, från vart du vaknar, till vem du omgiven med, till vad du har på dig, hur ditt hem och arbete (eller inte arbete) ser ut, vilka aktiviteter du gör och vad du äter.


  • Avsluta övningen med att ställa följande frågor till dig själv. Vad gjorde jag/vill jag göra idag som fick mig att må bra, gjorde mig glad och livfull? Vad gjorde jag idag som jag vill göra mindre utav, som gör mig nedstämd, stressad, låg och tömmer mig på energi?

 

När du gör denna övning regelbundet, så blir det tydligt för dig vad sin själ EGENTLIGEN önskar ha i sitt fysiska liv, och oavsett hur långt bort din vardag är ifrån detta, så är du REDAN nu på rätt väg. Bara genom insikten kring vad som ger dig energi kontra tar energi, börjar du karva ut det liv som du SKA LEVA. Vi är inte menade att leva liv som TAR energi från oss. Det går emot kärnan av vad en fysisk inkarnation är. Själen inkarneras för att SPRIDA sin energi, GE utav den, inte blir TÖMD på den. Vi överlever inte om vi lever ett liv som TAR energi ifrån oss. Vissa saker i våra liv kommer vi inte kunna förändra, men dessa går attt medvetandegöra och acceptera. Skapa fred med dem. Var inte arg, ledsen eller besviken om din perfekta dag/liv är långt ifrån det livet du lever idag. Nu vet du vart du ska. 


Förändring kräver mod, och mod kommer från insikt. Insikt kommer tyvärr ofta ur kris, och därför hoppas jag att ni som läser det här, oavsett var ni är, kan ta steg mot det liv som er själ är menad för. Det är enklare än man tror när man kommer över den första tröskeln. Det kanske låter banalt att bara göra denna övning och dra ur sig ur svåra situationer, men testa, och du kommer att få se;)


All kärlek och hälsa till er, Alexandra. 

410 visningar7 kommentarer

7 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
för 7 dagar sedan
Rated 5 out of 5 stars.

Tack! 💖

Like

Guest
Apr 16
Rated 5 out of 5 stars.

Precis så har det varit en längre tid. I ett förhållande som dränerar mig på all energi.


En fantastisk text…varje ord rakt in i själen. Det blir att fatta mod och börja agera.

Jag vet vart jag är på väg…på tiden då jag snart fyller 80 år. Livet är fortfarande spännande.

Tack finaste Alexandra♥️♥️♥️

Like

Guest
Apr 15
Rated 5 out of 5 stars.

Uppbrott kräver mod. Trodde jag var klar, men icke. Tack fina du för kloka ord 🙏

Like

Unknown member
Apr 15

Orkar inte mer kriser nu, vill ha lugn och ro och ett klart sinne😢🌹

Like

Guest
Apr 15
Rated 5 out of 5 stars.

Så väldigt lite tid att avsätta för något så viktigt, början direkt idag! Tack

Like
bottom of page