top of page

Gott nytt 2024!

Sista dagen på 2023 och alla förbereder sig för att möta det nya 2024! Vad kommer att förändras astrologiskt, vilka tecken påverkas mest och vilka teman står vi inför under 2024? I detta inlägg får ni en kortare sammanfattning av detta, och senare under Januari kan ni se fram emot årsprognoser för varje stjärntecken. De stora teman under 2024 är fortsatt Saturnus och Neptunus i Fiskarna (där Saturnus bonar in sig i tecknet och dess teman på allvar), Uranus i Oxen, Norra Noden i Väduren/Södra Noden i Vågen, Chiron i Väduren. 


Vi kommer att se skiften i livet och världen till följd av: Jupiter i Oxen, senare Jupiter i Tvillingarna och Plutos inträde i Vattumannen. I stora drag följer 2024 samma teman som uppstod from April 2023. Globalt sett är 2024 början på de 16 år av global förändring som vi står inför, men det kommer märkas först mot slutet av 2025. 


Pluto i 1° Vattumannen

Pluto i Vattumannen kommer påverka alla som har planeter i 1-5° av Vattumannen, Lejonet, Skorpionen och Oxen. Time to transform mina vänner. Hitta din egen väg i samhället, utan att göra avkall på VEM DU ÄR och VAD DU STÅR FÖR. Pluto i Vattumannen kommer vara en make it or break it tid för hur individen placerar sig i den globala förändringen som kommer att pågå. Alla kommer få en möjlighet att hitta sin unika plats och göra sin unika sak, men den frågan som kommer leda en till rätt plats, kommer att vara “vad är mina värderingar, passioner, intressen? Vad är mitt “why”? Vad är mitt unika perspektiv/kunskap/talang som kan få synas och påverka andra? Varför lever jag mitt liv?". Rädslor, osäkerheter, farhågor, trauman, illusioner och osanningar kommer att behöva först bli synliga och medvetna, för att senare bli transformerade genom aktiv handling och förändring. 


Neptunus i 26-27° Fiskarna 

Neptunus påverkar er som har planeter i 25-30° av Fiskarna, Jungfrun, Skytten och Tvillingarna. Den stora frågan är, är dina drömmar utdaterade, förlegade? Behöver dina drömmar i livet uppdateras och tänkas på ett varv till? Att visualisera, drömma, dagdrömma, och utvärdera sina livsdrömmar är nödvändigt för er som påverkas. Du förändras genom livet, och så bör dina drömmar och ambitioner. Ibland är vi för upptagna av livets dagliga snurra för att fundera på vad det är vi lever för, vad vi strävar efter och hur länge vi har burit på våra drömmar. Är dessa en illusion, eller tar du steg mot dina drömmar? Är dessa verkligen fortfarande något som du vill ha i livet nu? Vad är din relation till andlighet och spiritualitet, finns det några illusioner, drömmar och visioner där? Måla upp en mental/emotionell bild av din närmsta framtid, är den inspirerande och något du verkligen vill göra verklighet av?


Uranus i 20-24° Oxen

Uranus påverkar er som har planeter mellan 20-25° av Oxen, Skorpionen, Vattumannen och Lejonet. För er är förändring nödvändig, ett uppvaknande från status quo eller fortsatt förändring på den resa du är på. Uranus väcker dig från den materiella dvalan, och vill styra dig mot ett högre vetande, en större insikt om livet och denna inkarnation. För många kommer Uranus innebära materiella förändringar åt båda hållen, förändringar i ens värderingar och syn på vad som är “viktigt” i livet. Ibland måste man bli av med saker för att förstå hur viktiga dessa egentligen är, och ibland har man väldigt tur med investeringar man gör.   


Saturnus i 4-15° Fiskarna

Saturnus kommer påverka er som har planeter i 4-15° av Fiskarna, Jungfrun, Skytten och Tvillingarna. Låt oss vara seriösa nu, INGET är viktigare för er än att ärligt facea de problem ni upplevt i livet sedan början av 2023. Det här är INTE en tid för att tänka “löser det sen”, eller “det blir nog bra”. Inte nu. Nu visar livet dig att det är ditt ansvar hur ditt liv ser ut nu och framför allt, hur ditt liv kommer att se ut i framtiden. Vi som påverkas av Saturnus, måste kavla upp ärmarna, erkänna att vi har de problem vi har, sluta älta och fokusera på varför problemen är där, och istället planera för hur vi ska ändra dessa strukturer som inte är fungerande i våra liv. Sen måste vi med tålamod och disciplin agera ut den planera förändringen. Gång på gång, tills vi rör oss framåt. Ge inte upp! Och skippa känslor av "hur blev det egentligen så här, varför är jag så värdelös på detta, hur kunde jag tillåta det ske, allt är förstört, jag måste börja om", etc. Det spelar faktiskt ingen roll och du är blott en människa. Det du ska göra, det är att ge dig själv kärlek och hopp inför den förändringen som du vill och kommer att genomföra. Alla går igenom dessa faser i livet, och ingen lever ett perfekt ordnat liv. Så är det bara.


Det är inte en tid för spontana beslut, slösande av tid eller/och pengar, energi och avvikande från planen. Det är en tung och kärv tid på många sätt, men den är där för att vi ska få det bättre framöver. Ge ALLT till att mota dig igenom det tunga och svåra i livet, förändra beteenden och vanor, och ha ett eller flera mål i sikte. Det kommer att bli bättre under 2025. 


Jupiter i 6-30° Oxen, och 1-15° Tvillingarna

Jupiter påverkar er som har planeter i 6-30° Oxen, Skorpionen, Lejonet, Vattumannen samt i 1-20° Tvillingarna, Skytten, Jungfrun, och Fiskarna. Var finns möjligheterna under 2024? Fram till Maj 2024 så fokuserar vi på Jupiters expansiva kraft i Oxen, detta innebär ett väldigt basic leverne med fokus på budget, sparande, smarta investeringar, abundance, manifestation, enkla njutningar i balans, och TACKSAMHET för det lilla. Jupiters expansion fungerar genom och baseras på känslor av optimism, vision, hopp och att allt är möjligt.


Denna inställning ihop med passande handlingar leder till den expansion och möjligheter som Jupiter kan ge oss. Maj-Dec 2024 styr vi Jupiters expansion till nätverkande och sociala kontakter. Do have a dream, men samla in information, diskutera med andra, connecta med människor som har liknande ambitioner, och se till att lära om och diskutera dina drömmar så mycket som möjligt med omgivningen. 2024 är tursamt för alla som vill expandera inom ekonomi/finansiella möjligheter, skönhet/kreativitet, jordbruk, shamanism, kommunikation, marknadsföring, journalistik, författarskap, investeringar, natur/skog, sång/dans, allt som berör rösten, andningen och talet. 


Chiron i 16-20° Väduren 

Chiron påverkar er som har planeter i 16-20° Väduren, Vågen, Stenbocken och Kräftan. The healing journey continues. Fråga dig själv vad du identifierar dig mest med just nu, “the wounded warrior” eller “the healed ego”. Där har du svaret på hur långt du kommit i healingprocessen av ditt jag. Kan du agera på dina intressen och dina mål? Finns det mod, ärlighet och sårbarhet i hur du agerar i livet? I vem du är? 2024 kommer vara ett viktigt år för healing och i synnerhet karmisk healing, baserat på Vågen/Väduren arketypen. Jag vs andra. Ensamhet. Relationer. Autentiskt ego. Hälsosamt uttryck av jaget. Drivkraft. Ambitioner. Medveten handling. Styrka. Mod. Självständighet. Kärlek.


Norra Noden i 22-1°​​ Väduren/Södra Noden i  22-1° Vågen

Noderna påverkar er som har planeter i 1-22° av Väduren, Vågen, Stenbocken och Kräftan. Inte en tid att gömma sig från livet, det som gör ont eller det som dyker upp i ens inre och yttre under 2024. Ni som påverkas blir rätt konkret ställda inför sanningar om er själva och teman som beskrivs ovan (samma som Chiron). Vågarna behöver fortsätta leta efter och uppvisa sitt sanna jag och sin identitet utan kompromiss. Vågarna behöver aktivt agera och ta beslut detta år, kring allt i livet. Vädurarna behöver vara ärliga med sig själva kring sina känslor, impulser, instinkter och den naturliga kontakten med Spirit och sitt högre jag. Alla tecken som berörs har en väldigt fin möjlighet att få leva det liv som är menat för dem, och ställa sig på den vägen under 2024. 


Nyårsnatten 2023/2024 är i sig en mix av jord och eld energier, och kan man balansera praktiska bestyr med att notera sina impulser, instinkter och agera ut dessa, så är man in for a good night! Jupiter går direkt i Oxen på Nyårsnatten, vilket pekar på att det är dags att expandera med sina mål och visioner! Direkt från 1/1 är alla vi redo och på rätt plats för att köra igång eller vidare med våra drömmar! Grunda dessa och ge dem en fysisk form. Det gäller vilket mål eller ambition som helst. Mars, Venus och Merkurius är i Skytten och speglar Jupiters positiva hopp och optimism kring detta år. Istället för att se problem, kan vi känna oss upplyfta och hoppfulla under nyårsnatten, något som kommer att sätta temat för ens 2024. 


Månen i Jungfrun opposition Saturnus i Fiskarna vid tolvslaget, pekar på att vara på sin vakt med hälsan, och inte överdriva med vare sig dryck eller mat under Nyår, det kommer nämligen kosta mer än vanligt. Tryck inte undan några känslor och släpp på kontrollen, det kommer att bli en bra Nyår ändå! Strukturen runt firandet och att det blir perfekt är verkligen det sista man ska tänka på. Man ska även gärna vara utomhus i naturen så mycket som det går under dagen/natten. Venus kvadratur Saturnus pekar på inte alltför lätt dynamik i relationer första dagarna på året, kärleken sinsemellan spirar inte direkt, och många kan känna sig låga, oälskade eller ensamma. Men ni vet ju vad lösningen är, eller hur? SELF-LOVE and SELF-CARE. Ge dig själv så mycket du kan, av det som du tycker dig sakna från andra. Energin kommer att lätta from 7/1. 


Med det sagt, önskar jag er en hoppfull, optimistisk och inspirerande Nyårsnatt. Vi går in i ett karmiskt 2024 (8 i numerologin), och det bästa vi kan göra, det är att verkligen bli inspirerade och definiera vad vi VILL HA från livet. 2024 är även ett starkt manifestationsår, men vi måste veta vad vi vill manifestera innan vi ber om hjälp med att få det.


All kärlek, Alexandra Alvis.

594 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page