top of page

Astrotolkning - STEFAN LÖVFEN

Uppdaterat: 18 aug. 2023

Ursprungligen skrivet 2019


Stefan Löfven, född den 21a juli 1957, i Stockholm. Sveriges statsminister sedan 2014. Vad har denna herre för astrologisk profil, och vad försigick på himlen vid hans födelseögonblick?

Solen var på sluttampen av sin vandring genom Kräftan, och står starkt i den nästa sista graden av Kräftan. Månen befann sig någonstans i Oxens stjärnkonstellation. Merkurius, Mars och Venus befann sig allihop i Lejonets stjärnkonstellation.

Stefan Lövfen är således en härlig mix av vatten, jord och eld-energi.

Om vi börjar med Solen och sättet som Stefan Lövfens presenterar sig ut mot omvärlden så är det i teorin en ganska empatisk och förstående person som han vill framställa sig som, och upplever sig själv som. De svagas beskyddare så att säga. Solen är dock inte så välaspekterad från andra planeter, och står i en kvadratur till Neptunus som istället skapar en falsk bild av det som man tror sig eller vill vara. Stefan Lövfen driver alltså runt i fantasier kring sig själv och hur kan försöker visa upp sig mot andra. Skulle man fråga honom hur han är som person, så skulle han helt klart ha svårt att sammanfatta en tydlig bild av det.

Vi går vidare mot en konfliktaspekterad Måne, som trots allt är hemma i Oxen, vilket ändå skapar en trygghet för den som bär runt på den, alltså Stefan. Hans känsloliv är ganska stabilt, men däremot finns en Måne-Merkurius kvadratur i horoskopet, som skapar en oförmåga att uttrycka sina känslor i ord. Det leder till att man inte kan på ett tydlig sätt förmedla vad man tycker. Tillsammans med den ovannämnda Sol-Neptunus kvadraturen har vi alltså en person som har svårt att tydligt definiera sina åsikter och är oförmögen till att förmedla dessa på ett greppbart sätt.

Vi har vidare hela 3 planeter som befann sig i Lejonet. Ni som är födda i samma veva som Stefan Löfven kan nog känna igen er i att vara personer som gillar att vara i ledande positioner, vara i centrum och stå på scen i någon form. Stefan Löfven har alltså en stark inre drift till att få bestämma och leda. En stark Mars, nära en konjunktion med Merkurius berättar att Stefan tyvärr inte alltid hinner tänka innan han talar, utan kan istället få ur sig osammanhängade meningar som gärna kommer från impulser kring vad han vill göra, men utan en tydlig förklaring på hur det skulle gå till eller varför. Något som känns igen?=)

Det tråkiga i det här horoskopet är den stora kvadraten som skapas av fyra punkter i Stefans horoskop, där tre personliga planeter är inblanade ihop med Mån-noderna som styr ens ödesväg i livet. Detta innebär att herr Löfven har stött på en hel tråkigheter och utmaningar genom livet, som inte kommer att ta slut. Det innebär också en inre konflikt och problematik som leder till att man hela tiden drar till sig yttre konflikter och problem. Detta kopplat till det maktbegäret som finns hos Lejon-drivna personer, och en oförmåga att motivera sina ord, skapar en person som gärna kliver över ett och annat lik utan att blinka.

Sammantaget är det inget höjdarhoroskop för någon som ska skapa harmoni och välbefinnande hos en stor massa. Det är ett horoskop, en samling energier, som gärna dyker upp där det finns möjlighet att få synas, höras och komma med sina egna uttalanden, men som har noll koll på hur man implementerar det i verkligheten. Jag kan rakt ut att Stefan Löfven saknar all form av struktur. Han är alltså en bra ledare på pappret, men i praktiken blir det inte mycket gjort. Som tur är har han säkert en hel stab som är duktiga på att genomföra. Han själv har svårt att koppla verkligheten till det som sägs.

Det finns också en del svårigheter kring att fronta en samling åsikter som man har svårt att motivera i ord och förklara kopplingen mellan det man säger och det man känner, då den kopplingen saknas just i detta fall. Att vara impulsiv är också något som ligger Stefan Löfven nära.

Sammantagen ett ganska tufft horoskop, som leder till stor förändring, men framför allt mycket konflikter, vilket vi redan har fått se, och som ligger väldigt "rätt" i tiden dessvärre.37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Angela Merkel födelsehoroskop

Nu till Tysklands ledande politiska profil, nämligen Angela Merkel. Precis lika omtalad som många andra politiker, har hon också svirande mycket intresse runt sig. Angela är född den 17 juli, 1954, i

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page