top of page

Angela Merkel födelsehoroskop

Uppdaterat: 25 aug. 2023

Nu till Tysklands ledande politiska profil, nämligen Angela Merkel. Precis lika omtalad som många andra politiker, har hon också svirande mycket intresse runt sig. Angela är född den 17 juli, 1954, i Hamburg. 18.00 på kvällen, stor tur att det finns en födelsetid denna vända.


Här är Angelas planetplaceringar:

Solen i 24e graden Kräftan i konjunktion med Uranus (aj då)

Månen i 16e graden Vattuman

Merkurius i 10e graden Kräftan i konjunktion med Jupiter

Venus i 5e graden Jungfrun

Mars Retrograd i 27e graden Skytt

Ascendenten i Skytten

Det första som mina ögon dras till är självklart Sol/Uranus konjunktionen i Kräftan. Den är nästan på graden exakt, vilket ger en otroligt stark aspekt. Jag har tidigare beskrivit Uranus som en otrolig kraft som kan gränsa mellan geni och fullkomlig galenskap, och det är en rätt speciell känsla att ha den energin så nära sin egen Sol. Angela Merkel exploderar bokstavligen i känslor titt som tätt. Hon har otroliga känslopåslag och djupa osäkerheter inom sig. Med tanke på att både Jupiter och Merkurius är i Kräftan också, så är hon en väldigt utpräglad Kräfta, som både identifierar sig som en och tänker som en.

Merkurius i konjunktion med Jupiter, vilket ger talets gåva. Alla hennes ord och tankar är djupt rotade i egna och andras känslor. Hon ÄR de facto otroligt empatisk, trygghetsgivande, omhändertagande och en de facto en figur för de svaga i samhället. Det är inte bara teater att vilja hjälpa flyktingar, hon känner med dessa människor djupt inpå själen, och vill gärna bygga ett samhälle där alla svaga får lika möjligheter som alla starka. Hon är genuin. Allt detta ligger dessutom i det 8e huset som styrs av Skorpionen, och det är på djupa emotionella vatten som Angela simmar runt i. Hon har förmodligen stött på döden en och annan gång i sitt liv, och råkat ut för otroligt plötsligt och oväntade händelser som berört henne djupt. Det här är ett typ av horoskop där ens barn kan råka ut för olyckor och dö till exempel, eller där man aldrig får några, vilket är också fallet för Angela. Att inte bli mamma är onekligen en stor förlust för henne personligen, då alla Kräftor är otroligt familjeorienterade. Kräftor är allas mammor och omhändertagare! Att inte få barn för en Kräfta är ofta en djup sorg.

Vi tittar vidare på Månen som huserar i Vattumannen (som styrs av Uranus och hänger således ihop med Angelas Sol). En sådan Måne ger en otroligt bra och sammanhängande förståelse av verkligheten, speciellt med aspekter från Uranus till Solen. Det väger helt klart upp hennes otroligt djupa känslighet. Det ger en frisk fläkt av rationalitet i det hela, som är nog mycket välkommet. Samma gäller hennes Jungfru-Venus. Som kvinna, privat, är hon praktisk, rationell, något cyniskt och distanserad. Men som person, med ansiktet utåt, är hon tvärtom, mycket varmare och mjukare. Hon för de svagas talan och har alltid gjort.

Angela har också en Skytt-Ascendent, ihop med Mars i Skytten. Det ger en stark drivkraft att förändra världen och se stora visioner. Eftersom Mars är retrograd vänds mycket av hennes energi inåt i sig själv, och hon försöker förändra visionen och världen via sina åsikter och sig själv. Hon är ingen elak människa, hon vill inte förstöra eller gå emot stora grupper av människor, så som många kritiker menar på. Hon är genuint orolig och naivt blind inför andras olycka. Det är lätt att glömma bort hur lätt det är att bli manipulerad och använd om man öppnar upp sin dörr för alla som vill. Där kan Angela Merkel tyvärr missbedöma människans goda natur.

Neptunus på MC (kuspen av 10e huset, ens samhällsfunktion, ens karriär, ansikte utåt socialt), skapar fantasier utan dess like kring ens egna persona och den offentliga vägen man går i livet. Hon tror starkt på sin vision om världen, och ser inte alltid klart vad det är som hon försöker åstadkomma, hur det faller ut rent praktiskt och om det går ihop med den reella världen överhuvudtaget.

Sammantaget, en mycket varm och god människa som vill det absolut bästa för alla som har det dåligt ställt. Hon vill ta hand om hela världen, vilket är vart hennes politik barkar. Det som glöms bort är hur det faktiskt går att göra i praktiken.

Som ni märker är de flesta kända politiker och forskare, stora visionärer med starka oppositioner i horoskopet och kontakt med Uranus. Det är eld, vatten och luftmänniskor som ser det hela stor och känner en inre drivkraft att förändra världen i enlighet med sina åsikter och visioner. Men det som saknas är ofta förankring till verkligheten.


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page