top of page

Aleksej Navalnyj - dödshoroskop.

Det är sällan astrologer har möjlighet att tolka en offentlig persons död, då varken födelsetiden eller tiden för döden är tillgänglig. Men i Aleksej Navalnyj fall har vi tillgång till båda, och det är inte för inte. Hans röst och historia måste få höras och synas i alla kanaler som finns. Han tog fallet för att visa omvärlden hur vidrig och hänsynslös Putins regim är, och hans inkarnation handlade om att visa alla vilket maktfullkomligt mörker som regerar hans hemland.


För er som inte vet det, så är jag född och uppvuxen i Ukraina, Lviv. Vi flyttade till Sverige när jag var 12 år. Jag är född 1989 i en vanlig Sovjet-familj, dvs, i vår ancestory line ingår ryssar, ukrainare och armenier. Så är det för många familjer både i Ryssland och Ukraina, och det gjordes ingen skillnad vad ens familj “bestod” av förut. Min mormor är hälften ryska, hälften armenier. Hennes mamma kom från Poltava i Ryssland, och pappa från Yerevan i Armenien. Min mammas pappa är hälften ukrainare, hälften ryss. Min pappa är ryss från från Lugansk. Jag kan således inte exkludera något av dessa folkslag från min historia. Jag är ryska, jag är ukrainska och jag är armeniska. 


Kriget mellan Ryssland och Ukraina, lett av Vladimir Putin, är förödande för båda sidorna. Det är förmodligen det värsta som hänt hittills mellan två länder som tidigare ansett sig själva vara bröder och systrar. Det är en enorm katastrof. Och tro det eller ej, men det finns en överväldigande majoritet av ryssar som inte bara är emot detta vidriga krig, men som vågat och vågar tala om det öppet i Ryssland. Aleksej Navalnyj var en av dessa människor. Han var modig nog att ställa sig upp mot Putin och bedriva en politik och vilja av frihet, fred och demokrati. Modig nog att återvända till sitt hemland och driva kampen därifrån, även efter mordförsöket han fick utstå, och fastän han visste vilka repressalier som väntade honom. Han blev gripen direkt på flygplatsen och 2 år senare dömd till 19 års straffkoloni av högsta grad för “politiskt uppror”. Han betalade med sitt liv för det. Endast 47 år gammal, blev han plågad in i döden av rysk regim och koloni. För det, bör hela världen få reda på vilken människa han var och vad som offrades för frihet och demokrati. 


Aleksej Navalnyj är född 4 Juni, 1976, 13.30, i Moskva. Aleksej Navalnyj dog den 16 Februari 2024, 14.17, i Kharp (Rysslands mest avlägsna och nordiska punkt, nära Polarcirkeln).Låt oss börja med det faktum att Aleksej dog under en exakt Chiron/Norra Noden konjunktion i Väduren, som var i 10e huset (mest synliga platsen på himlen). Konjunktionen var på graden exakt. Avgörande för kollektivet. Att hans död skulle vara den av martyrskap, och ge ett karmiskt skifte för Ryssland och dess relation med sitt folk och omvärlden, det är svart på vitt. Hans inkarnation slutade med en högre mening, det är ingen tvekan om saken. Den högre meningen var att visa världen den smärta och sår som den ryska regimen åsamkar sin egen och andras befolkning. Det dolda och osynliga som många ryssar inte vill kännas vid, den fullständigt genomkorrupta och onda regering som har lett Ryssland och Ukraina flera hundra år tillbaka i tiden. 


Aleksej föddes med Södra Noden konjunktion Jupiter i Oxen, i 8e huset. Norra Noden i Skorpionen, i 2a huset. Hans öde var att gå på djupet i det mörka, tragiska och traumatiska. Hans inkarnation handlade till stor del om att vara en ledande person (Jupiter konjunktion Södra Noden) och exponera det mörka och maktfullkomliga (8e huset och NN i Skorpionen).


Hans värderingar och livsmål var att leda sig själv och sina anhängare från Pluto till Venus. Från Hades till Aphrodite. Från ond, bråd död till njutning och kärlek. Från mörker till ljus. Från manipulation till kärlek. Från ensidig makt till gemensam harmoni. Från konflikt och korruption, till överflöd och fred. Han kunde visa sitt land och sitt folk att livet inte behöver vara svårt och traumatiskt, utan rikt och harmoniskt. Hade han kunnat fortsätta göra det hela vägen in i målet, om hans liv inte togs ifrån honom? Ja, utan tvekan. Jupiter konjunktion Södra Noden pekar på en stark och självsäker ledare, en ledare av fred och kärlek. 


Men Navalnyj dog inte förgäves. Navalnyjs inkarnation blev den av en martyr, och det speglades i hans födelsehoroskop, med Chiron och Södra Noden i Oxens tecken i 8e huset. Han skulle ner i det mörka, han skulle avslöja och ta upp till ljuset de egoistiska “vill ha” som den korrupta makten drivit sitt folk med och mot. 


Chiron/NN i Väduren i transit hamnar i hans 7e hus, död av andra är således en ganska självklart tolkning. Navalnyj dog inte av sin egen kraft om man säger så. Södra Noden i 1a huset pekar på ett avslut av en inkarnation (Noderna på ASC/DSC i transit kan ibland vara en bidragande faktor till avslut av ett liv). Uranus i transit konjunktion Navalnyjs natala Jupiter/Södra Noden i Oxen talar för en plötslig, och för honom, oväntad övergång till andra sidan. 


Uranus här pekar dock på att hans död kan ge en plötslig och omfattande förändring i de strukturer som han ingick i (politiken i Ryssland och internationellt). Selena (The White Moon) i transit konjunktion hans Jupiter/SN i Oxen pekar på en ljus övergång till andra sidan, trots omständigheterna, och något av en helgon status. 


Vid tidpunkten för hans död var Navalnyjs Saturnus i 1a huset och trigon Neptunus på Descendenten (båda i transit), vilket pekar en fantasi/idé om att hans ideal skulle rädda honom från döden. Hoppet och tron var större än den krassa verkligheten som Aleksej fick möta. 


Pluto konjunktion Venus och Mars i 1a graden Vattumannen på dödsdagen, pekar återigen på att Navalnyjs inkarnation inte gick till spillo. Han lyckas ta upp till ytan det mörker som han kämpat för att han exponera under sitt liv. Även om dessa planeter hamnade i hans 4e hus och lämnade ett omfattande karmiskt avtryck i hans ancestory line och nuvarande familj, så är impacten stor i det kollektiva undermedvetna, som Pluto styr. 


Vid tidpunkten för hans död var Månen i 25e graden Oxen, konjunktion Navalnyjs natala Merkurius. Det pekar på en snabb död, förmodligen till följd av andningsuppehåll eller påverkan på luftvägarna. 


Navalnyjs Sol konjunktion Venus i Tvilligarna i 9e huset, opposition Neptunus i Skytten i 3e huset, visar på en visionär. Omtyckt, charmig, talangfull och en vältalig ledare (9e huset), som skulle kommunicera och sprida sina ideal (Neptunus), fram till sin död. 


Saturnus i 10e huset och Mars i Lejonet i 11e huset visade en individ som levde för att verka i samhället. Den största svårigheten för honom var att visa upp sig i offentligheten, att utsätta sig själv och sin familj för de problem som hans offentlighet innebar. Men Saturnus skrämde inte honom, och han gick mot sin naturliga instinkt att undvika det svåra arbete som han skulle ha utfört i det ryska samhället. För det, skall hans namn,  hans arbete och hans död, förbli evig. Och inte bara, den skall markant påverka de onda strukturer som han vigde sitt liv åt att förändra och berätta om. 


Jag hoppas att han själ får till max uppleva den impact den genomförde under denna viktiga inkarnation, och att den kan med frid och kärlek fortsätta sitt arbete i nästa.


Fred, frihet och kärlek, Alexandra Alvis.614 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Angela Merkel födelsehoroskop

Nu till Tysklands ledande politiska profil, nämligen Angela Merkel. Precis lika omtalad som många andra politiker, har hon också svirande mycket intresse runt sig. Angela är född den 17 juli, 1954, i

ความคิดเห็น

ได้รับ 0 เต็ม 5 ดาว
ยังไม่มีการให้คะแนน

ให้คะแนน
bottom of page