Bakom pseudonymen Alexandra Alvis finns en yoga-instruktör, meditationslärare, astrolog, beteendevetare, människokännare och en gammal själ som är på ständig jakt av sanningen bakom mänsklighetens historia och evolution, livets ursprung och existensens mening på vår planet.

 

Astrologi-intresset började i unga år, när Alex som tonåring för första gången undrade vad det innebär att ha Månen i Tvillingarna. Sedan dess har Alexandra ihärdigt utforskat all litteratur i ämnet astrologi, lagt och tolkat tusentals horoskop, tagit en kandidatexamen i socialpsykologi, blivit en yogi-master och kan idag stolt titulera sig som en sann människo och energi-vetare.

 

Sedan 2016 driver hon bloggen och Instagram-kontot astroalvis, bjuder på insikter och kunskap via sin page Alexandra Alvis Astrology, medverkar i artiklar och tidningar så som Astrologos, ställer ut på Harmoni-Expo, lär ut astrologi via kurser och sin Youtube-kanal, uppdaterar sina läsare och följare med veckovisa astro-prognoser och hjälper varje individ att hitta tillbaka till sin sanna kärna och väg. 

 


 

Varför började du med astrologi? Vad innebär astrologi? Är det som att vara medium, känner du stjärnornas energi och förmedlar den? Kan du se in i framtiden? Är du synsk? Kommer jag att dö i förtid?

 

Ett par frågor jag får ibland när jag berättar att jag är astrolog. 

 

Astrologi är den allra första vetenskapen. Läran om att följa naturens rytmer, planetariska cykler som styr vår tillvaro här på Jorden, ofta subtilt men i de flesta fall, väldigt tydligt. Det är en konkret förståelse om vår existens och vårt liv på Jorden.

 

Vi glömmer ofta bort att vara ödmjuka inför vår lilla plats i den familj av planeter och andra himlakroppar som vi befinner oss i vareviga dag, där vi som livsform ha funnits i snart en miljard år, och som innan oss snurrat i 4,5 miljarder år.

 

Vi glömmer att vår främsta livskraft är ljuset från Solen, vattnet från hav och flod, luft från atmosfären och jorden som maten frodas i. Att kvinnor följer Månens cykel varje månad, ebb och flod. Att när årstiderna förändras, förändras också våra liv, dag och natt. Astrologi är ett verktyg för att tolka dessa rytmer, sätta ord på de. 

 

Vi glömmer bort vart vi kommer ifrån. Från Moder Jord. Från att Tellus befann sig i ett precis så perfekt läge att Solens rena och skära energi, vare sig för varma eller för kalla, utan i perfekt symbios håller oss levande på denna planet. Våra så välplanerade liv hade inte funnits utan vatten, luft, eld eller jord.

 

Av Jorden är vi komna och till Jorden skall vi gå. Så precis som dag-baggen, tigern, eller trädet, är vi ett liv av många på Jorden som underkastas Jorden rörelse i rymden i ett solsystem; årstider, oväder, jordbävningar, naturen och livet i sig flödar genom oss precis som med allting annat på vår planet. Och vad är väl bättre än att kunna tyda dessa mönster?

 

Astrologi är matematikens och symbolernas språk, ett sätt att beskriv alla delar i det solsystemet som vi bor i, och tillhör.

 

När man har lärt sig det ganska komplexa systemet som våra förfäder har byggt upp, kan man ganska exakt analysera hur planeter och olika tidpunkter (återkommande planetariska rörelser) påverkar oss individuellt och på gruppnivå som art, som en helhet.

 

Kända astrologer:

 

 Claudius Ptolemy 100-909

Michel Nostradamus 1503-1566

 Richard Forster 1546-1616

 Simon Forman 1552-1611

Johannes Kepler 1571-1630

William Lilly 1602-1681
John Gadbury 1627-1704
Thomas Ring 1892-1983

Carl Jung 1875-1961

 

Min egen resa med astrologin började tidigt. Jag var 14 år och bläddrar i en bok om Sol-tecken. Beskrivningen att Jungfrun föll mig inte helt i smaken, jag var ju så mycket mer än det som beskrevs?

 

Jag fördjupade mig i min egen chart. Månen i Tvillingarna, trippel-Jungfru, stigande Jupiter, ascedenten i Kräftan, vad betydde allt detta? Under kommande 10 åren vecklades en komplex lära upp för mig. Samtidigt hann jag ta en kandidatexamen i psykologi, börja jobba heltid, bli vuxen, byta jobb, köpa lägenhet och gå igenom min första Saturnus-return.

 

Hela tiden hängde astrologin med mig, jag tydde alla horoskop jag kom över, jag följde ständigt planetariska cykler (transiter) och genomlevde dessa. Kunskapen blev så pass omfattande att jag ville sprida den till andra. Min väg genom astrologins kunskap ledde mig in på en djup vördnad inför det som livet är och ska vara. En harmonisk symbios med marken vi går på och andra existenser som vi får lov att dela vår planet med.

 

Jag halkade in på yoga, medidation och chakrana, men egna styrka och kom i kontakt med min egen själ, min egen karma. Den spirituella sidan av mig som aldrig varit särskilt närvarande vaknade till liv. Från att endast vända mig till ett konkret och precist system (astrologin) började jag utforska sådant som inte går att se eller ta på. Ens egen energi och livskraft, ens koppling till det större.

 

Här hittar du vad jag kan hjälpa dig med. 


 Zodiaken är grundpelaren inom astrologin, den stjärnfyllda bakgrunden mot vilken planeterna i vårt Sol-system spelar ut sitt skådespel varje dag. Varje stjärnkonstellation upptar 30 grader av Zodiakens 360 grader, som utgör ett år i den mån vi räknar tid. 

 

Det ger oss 12 olika stjärnkonstellationer som förmedlar energi för ett av de fyra elementen; eld (Väduren, Lejonet, Skytten), vatten (Kräftan, Skorpionen, Fiskarna), luft (Tvillingarna, Vågen, Vattumannen) och jord (Oxen, Jungfrun, Stenbocken), också känt som de fyra sakerna som livet på Jorden är beroende utav för att fortsätta existera.

 

De 12 tecken delas också in i tre tillstånd som representerar början på varje årstid, kardinalt/drivande tillstånd (Väduren, Vågen, Kräftan, Stenbocken), mitten på varje årstid, fixerat/stabilt tillstånd (Oxen, Lejon, Skorpionen, Vattumannen) och slutet på varje årstid, flexibelt/anpassningsbart tillstånd (Tvillingarna, Jungfrun, Skytten, Fiskarna).

 

Planeterna rör sig konstant och cykliskt genom den stjärn-bakgrunden som utgör Zodiaken, och det är planeterna som representerar en viss funktion i varje liv och existens. Solen är vårt ego, Månen är vårt undermedvetna, Merkurius är vårt sätt att kommunicera och tala på, Venus är hur vi relaterar till saker och människor, Mars är hur vi tar oss fram i världen, vår drivkraft. Yttre planeter som Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto representerar en större omfattning och påverkar generationer eftersom de rör sig långsamt.

 

Astrologi är ditt verktyg för att lära känna dig själv, dina behov, människor omkring dig, samt hur ditt liv utvecklas år för år.