Alexandra Alvis

Stockholm

Astrologi-konsultationer

 

Driver bloggen Alexandra Alvis Everyday Astrology

Föreläsningar och seminarium inom astrologi

Prognoser, horoskoptolkningar, kändishoroskop, astroskola, tema-request

Personliga astrokonsultationer baserat på ditt horoskop, rådgivning

Astrotools, lär känna ditt eget horoskop

Kontakt och frågor 


Varför började du med astrologi? Vad innebär astrologi? Är det som att vara medium, känner du stjärnornas energi och förmedlar den? Kan du se in i framtiden? Är du synsk? Kommer jag att dö i förtid?

 

Ett par frågor jag får ibland när jag berättar om att jag är astrolog. 

 

Astrologi är för mig;

läran om att följa naturens rytmer.

Se och förstå årstiderna och se kopplingen mellan oss, den planeten vi bor på, och dess plats i solsystemet.

 

Vi glömmer ofta bort att vara ödmjuka inför vår lilla plats i den familj av planeter och andra himlakroppar som vi befinner oss i vareviga dag, där vi som livsform ha funnits i snart en miljard år, och som innan oss snurrat i 4,5 miljarder år.

 

Vi glömmer att vår främsta livskraft är den stjärna som Solen är. Att vi kvinnor följer Månens cykel varje månad. Att när Solen inte är framme, då sover vi. När årstiderna förändras, förändras också våra liv. Och astrologi hjälper att tolka dessa rytmer, sätta ord på de. 

 

Vi glömmer bort vart vi kommer ifrån. Från Moder Jord. Från att Tellus befann sig i ett precis så perfekt läge att Solens rena och skära energi (solstrålar om man så vill), vare sig för varma eller för kalla, utan i perfekt symbios håller oss levande på denna planet. Våra så välplanerade liv hade inte funnits utan vatten, luft, eld eller jord. Ta bort något och allt liv på jorden skulle vara borta inom en snar framtid.

 

Av Jorden är vi komna och till Jorden skall vi gå. Så precis som dag-baggen, tigern, eller trädet, är vi ett liv av många på Jorden som underkastas Jorden rörelse i rymden i ett solsystem; årstider, oväder, jordbävningar, krockar med andra himlakoppar.

 

Astrologi är matematikens och symbolernas språk, ett sätt att beskriv alla delar i det solsystemet som vi bor i, och tillhör.

 

När man har lärt sig det ganska komplexa systemet som våra förfäder har byggt upp, kan man ganska exakt analysera hur planeter och olika tidpunkter (återkommande planetariska rörelser) påverkar oss individuellt och på gruppnivå som art, som en helhet.

 

 

Gamla och nya tänkare, kända astrologer:

 

 Claudius Ptolemy 100-909

Michel Nostradamus 1503-1566

 Richard Forster 1546-1616

 Simon Forman 1552-1611

Johannes Kepler 1571-1630

William Lilly 1602-1681
John Gadbury 1627-1704
Thomas Ring 1892-1983

Carl Jung 1875-1961

 

För att nämna ett fåtal.Vi är beroende av kosmos, men kosmos är inte beroende av oss. Du är inte ett med kosmos, kosmos är nämligen ett med dig. Vare sig du vill det eller inte, så är kosmos din förälder, din skapare, din Gud. Och vet du vad han givit dig, så vet du plötsligt din plats i det livet som du given blev. 

 

 

 

Nedan kan man se ett exempel på hur ett horoskop ser ut, till höger ser man en spalt av planetsymboler, med siffror som visar vilka grader som planeterna står i runt om i Zodiaken.

 

Zodiaken (stjärnbältet som planeterna rör sig igenom) är den blåa cirkeln, där varje enskilt stjärntecken upptar 30 grader av Zodiakens 360. Det ger oss 12 olika stjärntecken som delas in i fyra kategorier; eldtecken, vattentecken, lufttecken och jordtecken. Alla 12 tecken delas också in i tre möjliga tillstånd; kardinalt tillstånd, fixerat tillstånd och mutabelt tillstånd. Det är en krass grund för att enkelt tolka den energin som planeten förmedlar via sin placering i Zodiaken.

 

Planeterna rör sig konstant, cykliskt genom Zodiaken, och nu gäller det också att börja tolka dem och deras relation till varandra, via aspekterna, linjerna på bilden.

 

Astrologi är ditt verktyg för att lära känna dig själv, dina behov, människor omkring dig, samt hur ditt liv utvecklas år för år.