Vet du inget om ditt eget horoskop?

 

Lägg då din personliga karta bums. Om du inte känner till din födelsetid så måste du kämpa med näbbar och klor för att att ta reda på den. Utan födelsetid får du ett betydligt mindre specifikt horoskop, som berövar dig på mycket information kring ditt liv. Se därför till att ta reda på så exakt tid på dygnet som det möjligtvis går vad gäller din födelsetid. Detta kan göras via en så kallad rektifikation hos en astrolog, om du omöjligt kan ta reda på vilken tid du är född.

 

Din karta lägger du till exempel HÄR, eller beställer en tolkning av mig HÄR.

 

För att få ut så mycket ut som möjligt av informationen som jag delar med mig utav i bloggen, är det viktigt att du börjar med att lägga din egen karta och lär känna dina individuella planetplaceringar.

 

Du ser alla planetsymboler i ditt horoskop utsprida över Zodiaken, med en liten siffra bredvid. Det är avsedd grad i det stjärntecknet som planeten befinner sig i. Stjärnkonstellationerna som planeterna rör i sig igenom i sin bana runt Solen, avger en specifik energi som färgar planetens funktion. Alla delar i ett horoskop har en viss symbolik, utifrån vilken man gör bedömningen hur planeterna finner sig i vissa stjärnkonstellationer till exempel, eller hur planeterna samspelar sinsemellan via aspekter. Det enklaste i början är att lära sig att känna igen Måne, Sol, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter och Saturnus-symbolerna i din karta och lära sig symbolerna för alla 12 Stjärntecknen.

 

Aspekterna mellan olika punkter i ditt horoskop är alltså planeternas relation till varandra. Kvadraturer och oppositioner ses som en utmanade och friktionsfylld relation mellan planeterna som är involverade i aspekten. Konjunktionen gör att planeternas energier alltid arbetar tillsammans. Trigoner och sextiler är lätta och fungerande aspekter mellan planeterna.