Mars och Sol konjunktion i Kräftan

Nu är lugnet här skulle man kunna tro, i och med semester-tider. 

 

Men så är icke fallet uppe i skyarna! 

 

Vi har Merkurius och Venus i Lejonet, respektive Tvillingarna. Merkurius i Lejonet gör oss väldigt säkra på vår sak, på våra ord och våra statements. Vi vill ha flärd, igenkänning och passion. Vi står gärna fast vid vad vi menar, och viker oss inte, vi är säkra på vår sak, och därmed basta. Kreativiteten flödar när Merkurius befinner sig i Lejonet, och många tar upp en hobby som rör sång, musik, teater eller konst. Vi gör gärna stora gester och lovar mycket. 

 

Venus i Tvillingarna stöttar med nyfikenhet och förmågan att hantera mängder information snabbt. Vet inte om ni märker av Venus i Tvillingarna på samma sätt, men oj vad gamla bekanta och folk som man känner vagt har dykt upp på ens radar. Ute på stan har jag hunnit springa på gamla gymnasiekamrater som jag inte sett på 10 år, arbetskompisar från förr, osv. 

 

Det är också väldigt lätt att börja prata med främlingar, något som jag brukar göra annars också, men som nu ger tillbaks.

 

Venus gör snart en fin trigon till Jupiter, vilket kommer att öka möjligheterna att träffa en ny kärlek, lära känna någon ny, skapa en romans, eller spinna på en nyfunnen hobby. Denna aspekt bidrar också till att vi slänger till höger och vänster med pengar. Detta håller i sig från mitten på nästa vecka, och nästa helg ut. 

 

Förutom detta har vi också inom ett par dagar en konjunktion mellan Sol och Mars i Kräftan! 

 

Denna aspekt, ihop med resten, ger en känsla av kokande vatten. Emotionella flöden som vill ta sig ut, ut i ord och uttryck, basuneras ut inför omvärlden.

 

Kommande dagar kommer också Månen att vara i eldiga Väduren, vilket onekligen skapar en otålighet och en explosion av känslor. Vi kan trycka på lite väl hårt vad gäller våra egna behov och att tillfredsställa dessa. Tillåt er att göra detta, det behövs. Följ era instinkter och önskningar just nu, det är mycket lite rationalitet involverat. 

 

Ha en trevlig helg!

 

Mvh, astrologen.

0 Comments

Fullmåne Kräftan-Stenbocken

Summer, summer, summer times.

 

Vilken härlig tid vi har framför oss! Fyllt av ett inre, emotionellt lugn, men samtidigt en eldig öppenhet och nyfikenhet inför andra människor.

 

Solen och Mars är på väg att göra en konjunktion i Kräftan, vilket innebär mer fokus och styrka att utföra saker. Våra handlingar motsvarar vårt hjärtas kall och önskemål.

 

Det är semestertider för många och det är en bra tid att göra det man känner för. För det är precis det man kommer göra med den här typen av konjunktion.

 

Vi är samtidigt lätta på foten och i tanken, då Venus och Merkurius håller sig i Tvillingarna, respektive Lejonets tecken, och samspelar med varandra.

 

Under Lördagen/Söndagen genomgick vi en Fullmåne som berörde Kräftan-Stenbocken axeln, och då ställdes känslor och rationalitet gentemot varandra. Det torra praktiska, den ansvarsfulla vuxne, kontra det djupa och innerliga barnet i oss. Det är troligtvis saker som har "kommit upp till ytan" under denna Fullmåne, som berört oss på ett personligt plan.

 

Det är fortsatt viktigt under denna period att se till att ens grundläggande trygghetsbehov blir tillfredställda. Kräftan är ett tecken som ansvarar för att vi mår bra på den mest basala nivån, som när barnet letar efter bröstet. Asteroiden Ceres har nu också rört sig in i Kräftan, och spär ytterligare på känslan av att vara trygga. Det blir lättare att "ge efter" i och med Solen/Mars konjunktionen i Kräftan. All vår energi bör riktas inåt mot våra egna behov, och det ska vi inte känna oss själviska för.

 

Plutos opposition till Solen skriker samtidigt om "det absoluta avslutet", mycket som rör ens persona, men framför allt berör husen som denna aspekt hamnar i. För många var denna Fullmåne och denna helg någon form av ett stort avslut i ett kapitel i livet. Mig själv inklusive. Ceres vandring in i Kräftan symboliserar den nya starten. Utan avslut, inget nytt. Fullmånar överlag tenderar att avsluta saker. Men se det som något positivt, då Jupiter gjorde en hel del harmoniska aspekter till detta avslut.

 

En bra förklaring är:

 

"You'll be reaping during this Moon - the ending's already written. But, it's never too late to respond with intelligence and restraint. No matter what's lost or gained, you want to avoid the temptation to strike out/manipulate. If you gain power, use it wisely. Fortify your structure with maturity (Capricorn). If you lose power, consider it a necessary death. Pluto purges what's rotting underneath."

 

Har ni haft några stora avslut och saker som har "kommit fram" under helgen?

 

Vad vi kan vänta oss framåt är ca två veckor där vi behöver reda ut det som hände under Fullmånen. Processera det och möta våra egna inre behov.

 

Jag vet att ni kan göra det. Jag vet att jag kan göra det.

 

På återhörande, astrologen.

1 Comments

Mars&Merkurius i Kräftan

Hej,

 

hur mår ni?

 

Jag mår bara fint, och här kommer en uppdatering på läget på himlen.

 

Vi har tagit oss igenom en Nymåne i Kräftan som var väldigt intensiv, enkom på det emotionella planet. Jag hoppas att ni fick en möjlighet att reda ut era egna känslostormar, men också få diskutera saken med era närmsta. Eller att ni fick möjligheten att starta upp någon ny känsloförbindelse, eller avsluta en gammal.

 

Nu har vi en konjunktion på himlen som består av Mars och Merkurius, tätt ihop i Kräftan. Detta oppositioneras av Pluto i Stenbocken.

 

Vad betyder det?

 

Här ser vi en sammansmältning av tanke och handling. Problemet är dock att handlingsförmågan är väldigt svag just nu, så det blir mest tankar och funderingar, men väldigt lite action. En bra regel så här års är att inte låta det går mer än en timme mellan tanke och handling. Det är lätt att skjuta upp och skjuta på just nu, tillåta sig själv att gräva runt och vältra sig i sitt eget.

 

Det är en personlig tid som vänder blicken inåt, mot en själv. Ens inre barn om man så vill. Ni vet hur det blir, man vill stampa foten i marken och sura ihop, "jag villlllll inteeeeeeeee". Vill bara lägga sig under täcket, sova, mysa och ta det lugnt. Man känner generelllt sett ett väldigt lågt energitillflöde just nu, och det beror på den svaga Mars. Många blir också sjuka och har ett sämre immunsförsvar. Vi gör det absolut mest nödvändiga, men den inre gnistan vill att man kurar ihop sig till en boll och tar hand om sig själv.

 

Och här ska ni se, det blir dubbelt så svårt att göra något som man verkligen inte vill göra i helgen. Vi har ju en Venus i Oxen som eldar på kring att göra det man känner för och det som framför allt känns bra fysiskt. All form av fysisk njutning (mat i mun, säng mot kroppen, ny klänning i garderoben, etc) lockar extra mycket. Månen rör sig genom Vågens tecken på Fredag och Lördag, och nu är det ingen hejd på oss vad gäller att ha roligt och ta ut svängarna lite väl mycket kring det som är gott och kul, samt kostar pengar. Om ni har planerat in att göra några viktiga saker, ärenden eller jobb i helgen, något som ni inte naturlgit njuter av, så kommer det att bli en utmaning helt enkelt.

 

Imorgon 1 Juli, ställer sig Månen i en konjunktion med Jupiter i Vågen, dock i kvadratur till alla planeter i Kräftan. Det kommer ytterligare spä på dissonansen mellan "borde" och "vill". Solen och Mars i Kräftan kommer verkligen göra allt för att se till att man gör det man på papper måste, men Månen i Vågen kommer vilja helt andra saker. Och kuva oss, kommer vi behöva göra, eftersom det är Månen som styr allting, som den ansvariga för Kräftans tecken. Detta förstärks av en trigon till Mars från Neptunus, vilket gör att man hellre "rymmer" ifrån sina ansvarstaganden och gör annat.

 

Så sammantaget, ha inte dåligt samvete om ni inte får så mycket gjort! Det är helt enkelt en sådan period, och Månen kommer att göra det lättare att ta tag i saker när den rör sig in i Jungfrun på Söndag.

 

Vad gäller Plutos opposition till Merkurius i Kräftan, så kan vi förvänta oss att andra eller vi, med makt, drar upp känsliga frågor ur varandras inre. Pluto har en tendens att trycka till extra, och använda sin makt, medan Merkurius i Kräftan kommer att naivt besvara och öppna upp sig. Var personliga och privata för all del, men se till att inte bli exploaterade och påtvingade vissa samtalsämnen.

 

Här är ett par rader som förklarar Mars/Merkurius i Kräftan konjunktionen bra:

 

"Words are pushy, driven by needs that have been unmet or threatened. Arguments are passionate and illogical, based on family/childhood issues. In-the-moment confrontations will actually be based on something from the distant past. If you find yourself embroiled in a conflict, take this into consideration. 

 

On the plus side, you can write/speak from the heart, and make an impact on others. If you want to hit people in the feels, this is the time to do it. But be careful what you say - things can get bruisingly personal very quickly."

 

Jag såg att någon frågade om jag kommer att fortsätta att uppdatera bloggen, i och med min nya Facebook-page. Svaret på den frågan är ja, jag kommer att fortsatta skriva i bloggen, troligtvis 2-3 gånger i veckan.

 

Jag kommer däremot att uppdatera oftare och kortare, på en daglig basis på Alexandra Alvis Astrology. Detta kommer också att ske på engelska, och ha en liten annorlunda infallsvinkel. Följ mig mer än gärna, jag svarar också snabbare på olika frågor och funderingar där.

 

På återhörande!

 

Mvh, astrologen.

3 Comments

Nymåne och stöld

Hej,

 

just nu pågår en mycket stor koncentration av planeter i Kräftans tecken. Det kan medföra väldiga toppar och dalar i hur vi mår. Ena sekunden är allt finfint och vi är samstämda med oss själva och omgivningen, medan andra är vi på botten av vårt emotionella jag, och vet knappt hur vi ska ta oss upp ur sängen.

 

Dessa dagar är det MYCKET viktigt att ta hand om sig själv och se till att man har det så bekvämt som möjligt. Det behöver inte vara något avancerat, utan väldigt basalt. Sömn, mat, träning. Se till att ta ett bad eller var i vatten om ni kan, det lättar på trycket. 

 

Detta stöttas av en härlig Venus i Oxen som tillåter oss att dra njutningens suck efter ett gott mål mat, och en trevlig promenad ute i naturen. 

 

Eftersom Merkurius håller sig så nära denna Nymåne, så blir orden och tankarna väldigt emotionellt laddade. Detta eldas på av Mars som också är i Kräftan. Ok, så allt vi gör, känner, säger och tänker har en djup grund i våra känslor och behov. Detta gäller alla. Detta kan betyda att många samtal mynnar ut i känsloladdade diskussioner, och tar er tid att prata, det är nödvändigt. All information vi sänder ut och tar emot känns personlig och nära, som att personen mitt emot precis vet vad den ska säga för att påverka en. 

 

Det bör bli en fortsatt lugn helg i familjens närmsta krets. Lugn i det avseendet att vi håller oss i vårt trygga skal, och gärna hemma med våra nära. Däremot kan det alldeles väl koka och sjuda mellan dig och dina nära. Det är en mysig familjetid och allt man gör ihop  med familjen känns belönande.

 

Se detta som en nystart, en emotionell kick-off. :)

 

Något annat som jag vill ta upp är att jag fick nys om att en stor astrologi-sida kopierar mina prognoser och texter rakt av för att använda som sina egna. Jag har valt att ännu inte gå ut med vilka det är, utan varnat den personen, vilket jag passar på att göra igen. Titulerar man sig som astrolog så får man lägga in den växel det krävs för att nå ut med SIN information och SINA tolkningar. Väljer man att sno någon annans texter och skicka ut till sina följare, så är man inte bara otroligt respektlös, utan helt enkelt bara fake. 

 

Jag har skapat en Facebook-sida rörande mitt arbete, där jag framöver kommer att lägga ut korta prognoser för dagen. Ni får gärna stötta mig genom att like:a den, och tillåta mig att skriva fritt, utan risk att någon annan utger mitt arbete som sitt eget. Mig hittar ni numer här: Alexandra Alvis Astrology.

 

Det betyder mycket för mig att få nå ut med min astrologi till er, därför hoppas jag på att få så stor spridning som möjligt. Följ mig gärna. 

 

Vi hörs!

 

Mvh, astrologen.

2 Comments

Prognos 21a Juni, konjunktion Merkurius/Solen i Kräftan

Hej vänner,

 

hur leker livet? Bitter besvikelse eller somrig sötma?

 

Hoppas ni var nöjda med svaren ni fick i föregående inlägg, det var väldigt roligt för mig.

 

Tittar vi på något annat, så har vi en speciell dag idag, både Solen och Merkurius byter tecken till Kräftan, och gör det i konjuktion med varandra, dvs planeten Merkurius är just nu så nära Solen den bara kan bli. Detta sker också idag, när sommarsolståndet är i full kraft.

 

Vad det innebär astrologiskt sett är en följande term; en bränd Merkurius. Eftersom planeten är så pass liten och så pass beroende av Solens gravitationskraft, så blir den "uppsugen" av Solens energi när den är så nära. Det tolkas inom astrologi som ren subjektivitet. Jaget (Solen) flyter ihop med tankarna (Merkurius), och man har svårt att förstå andras ståndpunkter, samt ta till sig andra idéer än sina egna.

 

Är man född under en sådan konjunktion så går man genom livet med att veta bäst och inte ta till sig andras råd i stort sett. Man har också ofta svårt att sätta sig in i andra situationer och tänka abstrakt (beroende på vilken stjärnkonstellation detta hamnar i föstås).

 

Prognosmässigt möts vi av denna konjunktion i den känsliga Kräftan. Detta tar bort all form av rationalitet och rimligt tänkande kommande dagarna, men uppgraderar tankeverksamheten. Mycket att planera! Men, nu känner vi bara, intuitivt och djupt. Och ofta orimligt. Kan kännas ovant för många som är av jord/luft-skrotet. Kräftan i sig är ett mycket subjektivt och introvert stjärntecken, som gärna tar sig en extra runda av tvivel och funderingar. Kräftan bygger gärna emotionella, ofta verkligehtsfråvända luftslott och hugger ofta utan anledning, till följd av att ha missförstått situationen till sin nackdel. Hugger smärtsamt och pricksäkert, men drar sig undan framför allt och surar i sitt skal. Detta kan innebära att vi under helgen blir så stressade, att vi låter det gå ut över våra nära. Sura gärna, men inte utan anledningen.

 

Denna konjunktion sker alltså på en viktig dag, sommarsolståndet. Det vi i folkmun kallar för midsommar. Ni som har planeter i 1-4 graden av Kräftan, var mycket uppmärksamma på denna konjunktion, den påverkar era liv i stor grad. Vederbörande har sin ASC där, så jag är med er :)

 

Den här tiden på året är i stort en familjehögtid och Kräftans symbol är just familjen. Saker från ens förflutna dyker ofta upp denna period, och när jaget/tankeverksamheten är nu involverad så kommer mycket av ens personliga fokus att förflyttas till hemmet, familjen och allt som rör detta. Ens rötter och förflutna blir belyst. Det kan finnas problem inom familjen eller hemmet som behöver lösas up, framför allt talas om, och få sig en granskning innan ni kan röra er framåt. Det kan vara frågor som accentuerats den 20e april i år, då Merkurius sist gjorde en konjunktion med Solen.

 

Den här typen av energi saktar ner tempot och vänder energin inåt mot varje enskild person, dvs Kräftans energi. Dock gör konjunktionen mellan Sol/Merkurius att vi är väldigt upptagna med vårt eget och tenderar att glömma andra, samt bli väldigt överväldigade. Tempot håller i sig, men den vassa tungan och mängd av kontakter och möten som har varit igång hela Maj/Juni är nu på god väg att fasas ut ett bra tag framöver. Kommande månaden är all fokus på ens familj, barn och hem, om man har en sådan. Om inte så kommer fokuset att ligga på en själv och att försöka skapa en trygghet runt sig själv. Var trygga på det sätt ni kan, och utmana er i mindre mån än tidigare. När man nu knyter kontakt med andra människor, sker det på ett väldigt genuint och djupt sätt. Man känner verkligen med och genom andra.

 

Kräftans tecken handlar om ens primala behov, vad behöver ni för att må bra, kontra vad vill ni ha? Har ni allt ni behöver? Vad behöver ni förändra för att vara trygga och må bra?

 

Detta tema kommer egentligen att behandlas hela midsommar-helgen, då Nymånen sker i Kräftan tecken på Fredag. En väldigt, väldigt mjuk, känslofylld och drömfylld tillvaro, som tillåter att utforska och ge sig hän sina känslor och instinkter. Se fram emot speciella drömmar som påverkar er å det innersta och var redo för både skratt, tårar och all form av känslor.

 

Rationalisera inte, planera inte, utan ta allt som det kommer. Njut av känsloflöden och fundera, vad får mig att må bra? Vilka aktiviteter, människor och situationer gör så att jag är trygg och har allt jag behöver?

 

Här handlar det inte om vill ha, utan endast om behöver ha. Här är ett bra tips som ni kan ta med er:

 

"Hope for the future will be high and emotions will be full-on - the entire range (tears, anger, exuberance, neediness, passion) may be felt. Anything you begin (a new job, relationship, lifestyle, family) will feel intensely personal and (perhaps) overwhelming. There's no way you'll be able to detach from what's happening."

 

Detta inbegriper alltså hela midsommar-helgen.

 

Ha det så trevligt, och njut!

 

Mvh, astrologen.

1 Comments

Onsdagens förträfflighet och en annalkande katastrof...

 

 

Onsdag morgonen kan bli rejält rörig för många.

 

Det har skett ett par rätt stora ändringar i energiflödet, men allt är framför oss...

Read More 2 Comments

Måndagsprognos och den känslofyllda helgen.

 

 

 

 

Helgen är slut, söndagskvällen är här, och vi kan dela upp mänskligheten i två läger. Dem som sitter ensamma och har nära till tårar och osäkerhet, samt dem som är i full harmoni med sitt känsloliv, njuter av stillheten, en god middag och att få vara hemma i hemma trygga vrå. Detta har Kräftmånen bidragit till under passerande helg. 

 

 

Read More

31 december 2016. Gott Nytt År!

Och så var den, för många, stora dagen här! Slutet på året! Nytt år, nya möjligheter! Nya vanor, nya bekantskaper, nytt hopp, etc.

 

Tänk vad man kan bli indoktrinerad i det som är vårt samhälle. För det är de facto ingen nystart alls om man tittar till hur världen är funtad ur ett astrologiskt (och astronomiskt) perspektiv.

 

De facto nya cykeln börjar vid vårdagjämningen, när Solen har slutfört sitt år genom Zodiaken, gått ur det 12e tecken Fiskarna, och äntrat det första tecken i Zodiaken, nämligen Väduren! Detta sker inte förrän Mars, och det är då man bör "stänga året" med allt vad det innebär. Vilket ofta fortfarande görs inom näringslivet. Årsbrytet är ofta sista mars, då astrologiskt och astronomiskt år tar slut.

 

Nåja. Dit är det ett tag kvar, men det är denna information som åtminstone lett mig till att inte vara så stressad vad gäller "nyår", för det är inget nyår i praktiken.

 

Med det sagt, är det ändå en stor dag globalt, därav är självklart en prognos för ikväll och inatt på sin plats. Många av er kommer att läsa detta kommande dagar, 1-2a januari, och jag tar gärna del av era erfarenhet av kvällen mot bakgrund av prognosen. 

 

Det är en drömkväll! Vi får en känsla av att många av våra drömmar kan gå i uppfyllelse, det är mycket hopp, och mycket känslor inblandat i kvällens kväll. Efter mycket självreflektion senaste dagarna, så går vi in i "det nya året" med en känsla av vi nu möter det vi alltid drömt om! Risk för överförfriskning idag är också väldigt stor, många fyllehistorier kommer att skapas ikväll, så ta det gärna lugnt med berusningen.

 

Månen rör sig genom Vattumannen under dagen, kvällen och natten, vilket skapar en social öppenhet, men också en vilja att visa sig på styva linan genom att vara "originell" och oberäknelig. Den typ av approach i kombination med berusning kan mycket väl leda till olyckor, speciellt olyckor som har med vatten och just berusning att göra. Tänk gärna noga innan ni gör något som ni inte brukar, visa er inte på styva linan, även om man vill.

 

Mycket samtal, glädje, mycket lyckade evenemang blir evenemang som är välplanerade, men också sådana som skiljer sig från vad ni vanligtvis brukar göra på nyår. Nyår är en mycket traditionsbunden högtid eftersom Solen alltid är i Stenbocken tillsammans med Merkurius så härs års. Det driver oss (läs förra inlägget) till att göra saker så som vi brukar göra dem. Men i år får man lov att vara lite originell och fira på ett sätt som man inte har gjort annars! 

 

Risken är återigen tyvärr ganska stor vad gäller olyckor som har med alkohol eller vatten att göra (Mars och Neptunus konjunktion i Fiskarna), så håll noga koll på varandra.

 

Dröm, längta, älska och var på er vakt.

 

Gott Nytt År!

 

Mvh, astrologen.

0 Comments

V. 52 2016.

Hoppas att alla har haft en härlig jul, det bör ha varit stillsamt och harmoniskt för oss alla.

 

Årets slut närmar sig med stormsteg och vi kommer att säga hejdå till detta år med en del intressant planetaspekter uppe på himlavalvet.

 

Det mesta intressanta som händer just nu är konjunktionen mellan en retrograd Merkurius och Solen i Stenbocken. Den kommer inte att hålla i sig hela vägen till Nyårsafton, men fram till dess kommer våra tankar verkligen att kretsa kring oss själva och våra egna planer. Det kan bli något av en egoistisk tid, då vi tenderar att simma runt i minnen, planer som inte blev av, planer som vi vill ska bli av, våra egna känslor, året som gick, och året som komma skall. Det är en tid för att uppfylla våra drömmar, eller åtminstone börja tänka mer på dem. Vi kommer osökt att återminnas gamla ting och fundera på varför det där som vi ville skulle bli av, inte blev av. Detta förstärks rejält av en konjunktion mellan Mars och Neptunus i Fiskarna, som tar oss till våra fantasier och drömmar. Vi kommer inte bara att tänka på våra drömmar, vi kan komma att förhoppningsvis vilja agera ut dessa också.

 

Det är en otroligt bra tid för självutveckling och ett tillfälle att få lov "att gå in i sig själv" och få reflektera över sitt liv och sina drömmar. Detta kulminerar idag, den 28e december och håller i sig i ungefär 3 dagar till. Perfekt läge för alla som är lediga att ge sig själva lite tid och få vara lite egoistiska ang sitt liv. Tankar som dyker upp nu, som leder till handling nu, kommer att vara ödesförändrande för er.

 

Det gäller i synnerhet alla som är födda 24-31 december, 24-31 augusti, 23-28 februari, 23-30 april, 23-31 juni, och 23-31 oktober. Eller med andra ord, alla ni som är födda i början av tecken som tillhör vatten eller jord (Kräftor, Skorpioner, Fiskarna, Oxar, Stenbockar, Jungfruar). Notera att det inte gäller ALLA som är födda under dessa stjärnkonstellationer, utan endast ni som är födda under första dekaden i stjärntecknet (varje stjärnkonstellation är 30 grader (Zodiaken är 360 grader, 12 st stjärntecken). Varje tecken har således tre faser som planeterna vandrar igenom, uppdelat på 10 grader var. Så ni som är födda i början av varje tecken, första 10 graderna, är alltså dem som påverkas mest av det som sker på himlen just nu.

 

Nu blev det grav överkurs här, men notera datumen jag räknade upp istället, så räcker det gott och väl :)

 

Ännu en avstickare, jag som är född den 24 augusti, faller alltså in i allt ovanstående! Och jag kan säga så här, det har minst sagt varit mycket reflektion och "trips down the memory lane" på sistone. Det är även ögonöppnare för mig att jag måste agera på de tankar som dyker upp just nu. Problemet är dock är att det är SVÅRT att agera när Mars är så svag i Fiskarna. Det är mycket drömmar, men lite action. Ha det i åtanke och tvinga er själva. Agera på magkänsla. Bäst förutsättningar för göra rätt val just nu, har ni som är födda i vattentecken; Kräftan, Fiskarna eller Skorpionen. Om du sysslar med astrologi och vet att du har andra planeter  i vatten-tecken, speciellt Mars, så kan du till fullo lyssna på dina känslor nu, dem säger rätt saker. Agera på känslor och du kommer att göra rätt saker.

 

Vi fortsätter att vårda våra relationer, ösa kärlek över varandra, och njuta lite extra av livet. Fram till nyårsafton blir det mycket planering och fix och don, av naturliga anledningar så här innan nyår, men också för att Månen vandrar igenom Stenbocken imorgon och dagen efter det.

 

Hur nyårsafton blir återkommer jag med på fredag!

 

Tillsvidare, njut för fullt och ta er tid att reflektera!

 

Mvh, astrologen.

1 Comments

God Jul 2016!

Och så var det Jul 2016. Tänk vad snabbt tiden går. Kanske går den snabbare för mig som följer den dag för dag, och ser på "pappret" hur den rör sig framåt, för att aldrig igen återvända, bara bli sig mer eller mindre lik.

 

På tal om senaste inlägget, angående mardrömmarna, så drömde jag mycket riktigt en märklig dröm natten till igår. Drömmen i sig var inte läskig, den var dock mycket märklig. Den handlade om att jag var på vår båt, i en snäv kanal, tillsammans med andra båtar. Vattnet började forsa utav bara den, varpå jag "släppte" båten (höll den i en lina i drömmen, vilket är absurt, då båten är enorm), och den forsade iväg, nedför kanalen.

 

Det intressanta i den här sammanhanget är att vår båt, i november, fattade eld medan min styvfar körde den från Stockholm till Norrköping, och brann sedan mycket hastigt ner, och min styvfar fick nästan sätta livet till. Vi var glada att den inte exploderade med honom på. RIP Baltic Pearl dock. Jag drömde således om en död båt. Lustigt och kul kan tyckas, men inte när Pluto regerar, då kommer döden på besök på ett eller annat sätt. I minnet om inte annat, och i drömmen med.

 

Obehagligt.

 

Men nu är detta förbi! Tills vidare åtminstone :)

 

Julen gör intågande med en mycket (med betoning på mycket) lyckosam och harmoniskt aspekterad stjärnhimmel (innebär att alla planeter står i harmoniska flöden till varandra). Det är sällan ALLA planeter har någon aspekt till varandra. När detta sker, så skapas olika geometriska figurer i ett horoskop, som ger mycket starka energiflöden (antigen positiva eller negativa). Men imorgon får vi en stor trigon, som skapar tillsammans med lite andra härliga aspekter, en så kallad "kite". En väldigt lyckosam figur, enligt astrologerna världen över. Trevligt så här på Julafton.

 

Vi är mycket kärleksfulla och varma gentemot varandra, vår släkt och nära och kära. Det blir inte en konfliktfylld Julafton, tvärtom. Vi är som jag nämnde tidigare, mycket nära känslorna, mycket eftertänksamma, tacksamma, visar medlidande, kärlek och förståelse för de som har det mindre ställt. Jag blir förvånad om någon lyckas tvinga fram en konflikt imorgon, vi tar det väldigt lugnt och njuter oooootroligt mycket. 

 

Det är mycket intressant att lyckoplaneten Jupiter gör en exakt trigon (harmonisk aspekt) till Venus, vilket gör att vi bokstavligen öser kärlek runtom oss, och strävar efter harmoni i våra relationer, samtidigt som vi njuter mer än vanligt av tillvaron. Tacksamt så här års. Denna aspekt håller i sig fram till mitten på nästa vecka cirka, lagom till mellandagarna. 

 

Många av våra handlingar kan påverka vårt personliga öde, och många av våra handlingar (som tidigare nämnt) kommer att baseras på medkänsla och medlidande, våra innersta drömmar och farhågor. 

 

Snälla, håll er borta från era beroenden, det är en lätt tid att falla dit, och kommer att ytterligare förstärkas fram till nyår, och en bit efter det. Det här kommer vara ett svårt läge att lova bort sina dåliga vanor, då vi gärna faller i dem igen.

 

Förvänta er en extremt lyckosam Julafton, vi kommer att vara superhamorniska, supermysiga, superkänsliga och supernöjda med våra liv. Så står planeterna helt enkelt:)

 

God Jul!

 

Mvh, astrologen.

0 Comments

Prognos: vecka 51. God Jul!

En del förändringar på himlen har skett, som även till min frånvaro lett. Att ligga i feber och vara på resande fot är tungt, men nu är det när som lugnt.

 

Hälsningar från en ö i Atlanten!

 

Jag har varit under radarn sedan i förra veckan, till stor del för att jag har mest legat i sängen, ångrat att jag blivit sjuk och funderat på hur jag bäst ska få ihop det med en stundande resa. Nu börjar hoppets huvud lyfta och vädra lycka och en frisk tillvaro. 

 

Jag har haft en trevlig start på min resa, och har nu tagit mig tid till att titta till vad som sker på himlen. Och mycket har det skett!

 

Vi börjar med att gratulera alla Stenbockar som nu börjar fylla år, i drygt en månad framåt. Vad gäller astrologi, så har Solen alltså bytt tecken från eldiga och äventyrliga Skytten, och är numer hemma hos den allvarsamma, hårt disciplinerade och praktiska Stenbocken. Som lagt för att spendera tid hemma med att styra upp saker, planera nästa år, men också jobba. Stenbockars favoritsyssla är nämligen arbete i någon form. Är det så att man är ledig, så lägger man tid på att bygga upp saker hemma, mer än att sitta still. Vilket ju är rimligt med tanke på kommande festligheter.

 

Dock har ju Mars, handlingsplaneten, också bytt tecken nyligen. Mars är nu i Fiskarna, vilket leder oss till att agera på känslor. Vi lyssnar mer på vår magkänsla, vi är mer benägna att agera på medkänsla, medmänsklighet, fokusera på dem som behöver vår hjälp. Det här är en tid för att känna efter och ta ett steg bort från den vanliga, kapitalismens hamsterhjul. Med avsmak tittar vi på människor som vill tjäna pengar till vilket pris som helst, göra karriär och trampa på andra som har det mindre ställt. Det här är en strålande tid för engagera sig ideellt, hjälpa andra, både djur och människor. Många kan komma att få ett hemlöst djur, eller ingenting i julklapp. Nu är vi blödiga, och agerar därefter. Vi kan också komma att agera på våra fantasier och drömmar i en större utsträckning, utan att behöva planera och tänka efter rationellt alltför mycket. Bra, tycker jag!

 

Det är sammantaget en trevlig period att få vara ledig under, pyssla runt hemma med att fixa och dona, ta ett steg tillbaks från den vanliga stressen och jagandet av pengar, få filosofera litegrann. Och filosofera, det kommer vi göra mycket utav, just idag! Månen tar sig igenom Vågen 21-22 december, och vandrar därmed förbi Jupiter som redan är i Vågen. Vi kan komma att spendera dagen med att tänka på "det hela stora", världen, moraliska aspekter av mänskligheten, ondska och godhet. Lägligt med tanke på den här veckans händelser. Vi kan också spendera dagen med att pyssla om oss själva och vår fasad (utseendet). 

 

Notera att Merkurius har nu (sedan i måndags) gått retrograd vilket gör att vi slängs tillbaka tankemässigt till det som har varit aktuellt första halvan av december. Notera också hur flera saker har hänt i världen under måndagen och tisdagen, som har påverkat kommunikationen mellan ett flertal länder och ökat nyhets och informationsflödet. Min förutsägelse om det veckan innan, kan man läsa här:

 

"Det kan hända saker globalt som har att göra med resor och kommunikationsvägar, omfattande saker som påverkar alla. Merkurius rör sig mot sitt möte med Pluto, och det påverkar ofta hela Jorden, men också alla Stenbockar och Kräftor i första hand. Det kan vara problem vad gäller ALLA kommunikationssätt, både digitalt och analogt. Ni som ska ut och resa (och vi är många), var extra försiktiga kommande veckan. Sätt er inte i farliga situationer, då döden är närmare än annars. Den exakta aspekten står sig starkast under söndagen och måndagen, sedan börjar den avta lite smått."

 

Merkurius och Pluto-konjunktionen påverkar tydligen också sättet vi drömmer på, eller är det bara jag? 

 

I min astrologiska enfald har jag endast tagit i beaktan Månen tidigare när drömmarna har bettet sig märkligt, eftersom Månen styr det undermedvetna. Men Merkurius styr ju trots allt våra tankemönster, minnet, och allt som har med det mentala att göra, vilket ju är grunden för våra drömmar.

 

Jag har behövt möta mina värsta rädslor i mina drömmar senaste nätterna. Tydliga, otroligt verklighetstrogna drömmar som har utsatt mig för både kidnappning, sjukdomar och inte minst av allt: en flygkrasch!

 

Så rädd som jag har varit för att flyga de senaste åren har jag nästan blivit förvånad över att jag aldrig någonsin drömt mig till det hemska scenariot som jag är så rädd för, nämligen en flygkrasch i typ Atlanten. Men inatt skedde det, jag drömde mig igenom en fullskalig flygkrasch. Riktigt vidrigt. 

 

Eftersom dessa drömmar besökt mig sedan Måndags natt, när Merkurius nådde sin konjunktion med Pluto, så tar jag den aspekten i full beaktan vad gäller mardrömmar. Eftersom Pluto faktiskt gör exakt det, den ger oss en svängdörr till helvetet, döden, ondskan, vår personliga mardröm, och inte minst återfödelsen efter det. Glöm inte att Pluto styr Skorpionen. Jag har tidigare skrivit om Skorpionens symbolik här. Läsvärt för er som är Skorpioner eller är omgivna av dessa varelser. Pluto är döpt efter Hades (bild ovan), som ledde de döda till undervärlden.

 

Denna natt bör vara den sista då vi drömmer häftigt, då Merkurius rör sig nu bort från konjunktionen. 

 

Julen infaller just när Månen går in i Skorpionen, tillsammans med Mars i Fiskarna, kommer det verkligen blir en tid för eftertanke som rör sig långt bort från det personliga planet, och mycket runt hur man kan hjälpa andra som har det mindre bra, med fokus på elände i världen. Vi lever inte i en lycklig, stillsam tid just nu, och det kommer blir extra påtagligt under julledigheten.

 

Till dess, ta det lugnt!

 

God Jul, astrologen.

0 Comments

Helgprognos 16-18 december 2016.

Julen närmar sig med stormsteg, men innan dess är det en härlig helg kvar!

 

Saker kommer sakta att dras ner på tempot under kommande veckan, och det beror framför allt på att Mars, handlingsplaneten, byter tecken till Fiskarna.

 

 

Ungefär en månad framåt, från och med den 20e december, kommer mycket av det vi gör baseras uteslutande på känslor. Alla vår handlingar kommer ha en grund i det emotionella planet, det kommer röra sig om att leva ut sina fantasier i handling och action, tyvärr kommer det också för många innebära återfall till onykterhet. Ni som vet med er att ni har beroendeproblem, eller har nära och kära som har det, var extra uppmärksamma och försiktiga. Frestelsen kommer att var stor.

 

Man kommer inte heller kunna förvänta sig någon hög energi och riv framåt, utan mycket tid kommer att gå åt att reflektera, fundera på världen, humanism, och agera på medkänsla framför allt. Det är en tacksam, lugn och avslutande period, inann Mars vandrar in i Väduren, och då jävlar blir det action så det ryker om det. Men det sker inte förrän slutet på januari/början på februari.

 

Kommande helg då? Vad har vi att vänta oss?

 

Det kan hända saker globalt som har att göra med resor och kommunikationsvägar, omfattande saker som påverkar alla. Merkurius rör sig mot sitt möte med Pluto, och det påverkar ofta hela Jorden, men också alla Stenbockar och Kräftor i första hand. Det kan vara problem vad gäller ALLA kommunikationssätt, både digitalt och analogt. Ni som ska ut och resa (och vi är många), var extra försiktiga kommande veckan. Sätt er inte i farliga situationer, då döden är närmare än annars. Den exakta aspekten står sig starkast under söndagen och måndagen, sedan börjar den avta lite smått. Så var på er vakt, och bli inte alltför upprörda över datorer och telefoner som inte vill sköta sig.

 

Vad gäller helgens stämning, så blir det röj! Ni som har fester inplanerade, ni har gjort rätt val denna helg! Månen håller sig i Lejonets tecken under helgens gång, och någon lugn och ro blir det då inte :) Ni som gillar att stå på scen, mycket bra tillfälle att få göra det både privat och utanför er närmsta krets. Det kommer bli mycket roliga historier i helgen, förhöjd stämning på olika event, festlighet och barnslighet. Kul tycker jag!

 

Ha nu en god helg, och ha så roligt!

 

Mvh, astrologen.

1 Comments