Jupiter i Skorpionen 08 okt 2017 - 11 nov 2018

God kväll,

 

här kommer svar del 1 på hur Jupiters kommande års-transit påverkar just dig och ditt år. Det kommer att bli i korta drag för varje person, mer utförligt kan man om sitt kommande år kan man vända sig till mig för en slant. Del 2 och 3 utlovas under helgen!

 

Det blir något utförligare för er som har angett födelsetid. Ha för vana att ALLTID ange födelsedatum, födelsetid och födelseplats i sin helhet (om ni känner till det), när ni har att göra med astrologer. Annars blir det mindre konkret, eftersom man inte inkluderar hussystem när man inte vet födelsetiden. Det är också svårt veta vart Månen är exakt i ditt horoskop, eftersom den förflyttar sig så snabbt genom Zodiaken.

 

Jag beskrev i nedre inlägg hur Jupiter i Skorpionen kan bete sig, men det kommer att bli frågor kring finanser, din partners egendom, transformation, djupt laddade frågor, emotionella strider och laddad utforskning av sitt eget inre och det som gör mest ont. Det kan röra sig kring frågor som rör död, lidande, eldprov, transcendens till andra världar och möjlighet att känna sådant som man aldrig tidigare haft tillgång till eller gärna undviker. En emotionell rikhet om man så vill, en expansion till det mörka och otillgängliga, en möjlighet att utforska sin mörka sida.

 

Vågens tecken, där Jupiter har varit i nästan ett år, är en trevlig och ytlig historia som gärna håller allting fint på ytan, men Skorpionen tecken tvingar oss in i det som vi gärna undviker och det som är läskigt och obehagligt. Om Vågens tecken är en romantisk komedi, så är Skorpionens tecken Stephen Kings böcker.

 

Har man planeter i Skorpionen, Kräftan, Fiskarna, Oxen, Lejonet, Jungfrun, Stenbocken eller Vattumannen så påverkas man i allra högsta grad av Jupiters vandring genom Skorpionens tecken under detta år. Det blir en utdragen, emotionellt laddad kamp för många och något plågsamt kan det allt bli, beroende på vad Jupiter rör i era kartor. Det ska vi titta på nedan! Titta efter ditt födelsedatum och ha överseende med eventuella stavfel och meningsuppbyggnad, detta tar en hel del tid :)

 

760827

 

Jupiter kommer att faktiskt beröra alla som är födda 1976, då den rör sig förbi er Uranus och skapar en möjlighet att bryta sig loss från den struktur som är ditt liv är idag. Du kan bli väldigt självständig och "jag gör som jag vill" under kommande året, och dessa val är det något som kommer att påverka din livsväg. Det är svårt att säga vilket område i livet dessa val berör, eftersom det inte finns någon födelsetid. Du har troligtvis haft en hel del tur och expansion, energi och "liv" under förra hösten, speciellt vad gäller ditt sätt att uttrycka dig på, som alltid är väldigt starkt visserligen. Fokusera detta år på att att gå din egen väg helt enkelt, det kommer att ge utdelning. 

 

880921 

 

Grattis i efterskott. :) Jupiter berör Pluto i ditt horoskop (alla som är födda 1975-1995 berörs av detta då Pluto höll sig tämligen länge i Skorpionen), vilket ger ytterligare möjlighet till den emotionellt laddade transformationen som jag pratade om. Återigen, omöjligt att säga utan exakt tidpunkt vilken del av livet som berörs. Just nu passerar Jupiter din Merkurius vilket ger en mental och verbal expansion. Du är on top of your game vad gäller att framför dina perspektiv, tankar och dina ords påverkan är stor.

 

610217

 

Hej Carina, kul att du hänger kvar i bloggen. :) Jupiter passerar Neptunus under detta år i din karta, dröm fritt md andra ord! Det kommer vara lätt att röra det där som du har så nära till, andras känslovärldar, din egen drömvärld och som vanligt kommer du att uppleva verkligheten som något "off" och diffus, men desto mer än vanligt. Dra in på dig några beroenden bara.

 

850319

 

Jupiter kommer faktiskt att göra oppositioner till din Mars under delar av hösten samt påverka din Måne och göra trigoner till den. Du har en intensiv höst framför dig som kommer att ge till tillgång till dina känslor på ett helt nytt plan. Även fast du är mycket "stämd" vad gäller dina känslor, så kommer detta alltså att tas till en helt ny dimension denna höst. Utforska ditt undermedvetna medelst meditation och andra sätt. Din energinivå kan dock dala och toppa under hösten, var försiktig kring saker som har med fart, benbrott, tänder och hals att göra.

 

620117 kl 17,24

 

Hej Kicki,

 

Jupiter passerar ditt 4e hus under en ganska lång period detta och nästa år. Fokus på fastighet, hem och familj. Det är där expansionen och turen kommer. :) Jupiter gör dock trigoner till en herrans planeter i Vattumannen och ditt sjunde hus (partnershuset) vilket innebär kvadraturer och utmaningen, så stilla och harmoniskt blir det inte! Däremot är förändringen solklar kring dessa områden, var försiktig med dina fienden bara, dem är skarpa. Lycka till!

 

920428

 

Elin, Jupiter kommer att göra oppositioner till din Sol i Oxen under hösten och sedan ett par gånger till nästa år. Förvänta dig ett nästa steg/transformation av ditt jag, ditt själv och den du upplever dig att vara. På slutet kan det bli mycket emotionellt när Jupiter berör din Måne och Mars i Fiskarna. Du har förresten Jupiter i Jungfrun också, inte bara asc;)

 

900104

 

Förändring i kärlekslivet, självkärlek, intressen och hobbyn under hösten. Jupiter gör en kvadratur till din Venus i Vattumannen vilket skapar något oangenäm spänning i ditt förhållande till andra och din relation till dig själv. Förändring blir det onekligen. Transit-Jupiter gör samtidigt trigoner till din Jupiter i Kräftan så denna konflikt eller förändring är bara till det bättre. Du kommer senare märka att denna ganska tuffa period har svängt in dig på en ny livsväg, ett nytt öde. Lycka till!

 

720104 kl 15.00

 

Du har en Kräft-ASC, så du kommer ha lätt för att gå upp i vikt under Jupiter transit, då den gör trigoner till din ASC. Du kommer dock känna dig bra och självsäker som vanligt. Ditt kärleksliv och relationer får sig också en törn och en förändring under vintern. Den förändring som har skett hittills leder nu in dig på en ny ödesväg. Lycka till!

 

Det var det för ikväll, vi hörs imorgon!

0 Comments

Jupiter/Uranus oppositionen

Hej!

 

Som nämnt igår så byter Jupiter snart från Vågens till Skorpionens tecken.

 

När yttre planeter; Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto byter stjärnbild eller gör aspekter till varandra eller andra planeter, så räknas det som tämligen stora astrologiska (och astronomiska) händelser och påverkar ofta människan på en övergripande nivå, mer som folkslag och art, som en civilisation. Säga vad man vill, men vi påverkas i första hand av varandra.

 

Man drar sig åt diverse håll som ett kollektiv, beroende på vart yttre planeterna befinner sig och hur dem aspekterar varandra. Uranus har till exempel sedan 2010 befunnit sig i krigsslystna Väduren, vilket har bidragit med en hel del klart oväntade konflikter runt om världen. Neptunus har hållit i sig i sin stjärnbild, Fiskarna, sedan 2011, vilket har plötsligt gett religionen/ideologin (det som Fiskarna bl.a styr) en uppsving och uppmärksamhet.

 

De yttre planeterna i solsystemet rör sig mycket långsammare runt solen, och varje förändring och aspekt från deras sida diskuteras och analyseras flitigt av astrologer runt om i världen. Nästa stora händelse är till exempel Saturnus byte från Skytten till Stenbocken vid årsskiftet 2017/2018, som ses som en ganska stabil och bra händelse (mer om det en annan gång). 

 

Jupiter tar i snitt 12 år på sig att ta ett varv runt Solen och därmed röra sig igenom de 12 stjärnbilderna. Detta innebär att planeten i snitt spenderar 1 år i varje tecken i Zodiaken. Den har alltså varit i Vågen tecken sedan mitten på augusti 2016. Mycket av Jupiters funktion är expansion, opportunitet, utvärdering av moraliska principer, övergripande "filosofiska" frågeställningar, intelligens, utbildning, samt ens personliga position gentemot samhällets normer och ens position i samhället därmed.

 

Jupiter berör allt som har med högre utbildning att göra, social status, moralisk klokhet, intelligens, och samhällsstrukturer på mental nivå hos individ och kollektiv. Jupiter är samtidigt den stora lyckobringaren som get pengar, fastighet, tur och flyt.  Sammanfattningsvis så har vi försökt vara rättvisa sedan förra sommaren. Vi har försökt att vara goda, rättvisa mot vår omgivning och göra det som i grunden är rätt. Ideologier av olika former har stått i centrum och bråkat med varandra om platsen på toppen, om än utan direkt krig.

 

Nackdelen är att "det rätta" är olika för alla, och alla vi har vår personliga moraliska kompass, som vi sedan slår ihop med andras som liknar våran. I ett annat inlägg kommer jag beskriva hur vi påverkas av att Jupiter byter tecken till Skorpionen i början av oktober. Det kommer att bli ganska turbulent period som rör sig kring pengar och tillgångar om man sammanfattar det kort. Vågen vill trots allt bibehålla en balans och harmoni och fokuserar på det goda och det fina i människan. Det gör inte Skorpionen. 

 

Innan detta sker så kommer Jupiter att göra en opposition till Uranus i Väduren, resterande två veckor av September. Denna opposition bryter loss den harmonin och balansen som Jupiter i Vågen trots allt försökt upprätthålla mellan olika åskådningar och värderingsfrågor runtom i världen. Det blir en snabb förändring av det explosiva slaget, där nya värderingsmodeller dyker upp eller så tar en av dessa radikalt över. Finansfrågorna blir centrala. På ett personligt plan för er som har planeter som berörs av detta (återkommer om det) så innebär det en plötslig möjlighet att fånga lyckan, turen och möjligheten i handen, samt att något oväntad möjlighet faller i er i knät.

 

Möjligheten i sig kan uppenbara sig ur ingenstans och inte alls kännas rätt, men den kommer att förändra din sociala status i arbetslivet, samhället, och ditt "ansikte utåt" mot omgivningen, samt rent av din lycka känsla av lycka. Det kan till och med bli en något hotfull och abrupt stämning runt den 29e September, när denna aspekt är som starkast, men denna förändring som slänger dig från den topp/dal du är på nu, kommer att peta in dig i en ny fas i livet. 

 

Det kan röra sig om hårda förhandlingar, avtal, tal om pengar/samarbeten, relationer av olika slag, eller uppbrott av dessa. Pengar och valuta kommer på något sätt av få sig en omskakning i slutet av september, och det kan mycket väl röra sig om någon form av ekonomisk marknad som får sig en törn eller omförhandlas till något annat.

 

Sista skriet av Jupiter i Vågen kommer dock att vilja vara diplomatiskt, villigt att samarbeta och vara i stort rättvist, så man ska inte förvänta sig något alltför orimligt, utan alla vill samarbeta tillsvidare. Detta är en del i ett större skifte, då Uranus är på väg ut ur Väduren, där den har varit sedan 2010.

 

Vi kan kort och gott börja förvänta oss en annan värld än vad vi är vana vid i början av 2018. Detta kommer sakta att jobba in sig fram till 2020, då Saturnus gör en konjunktion med Pluto och samhällsstrukturen som vi känner till den, kommer att få en stort transformation.

 

Så var förberedda på någon sorts förhandlingar och förändringar i er tur eller/och sociala status kommande 10 dagarna! Om ni inte blir direkt påverkade (inte har några planeter/punkter i 26-29e graden av något tecken) så kommer ni vara omgivna av människor som är påverkade av detta.

 

Trevlig kväll!

 

Mvh, astrologen.

0 Comments

Jupiter i Skorpionen, Mars/Neptunus, Jungfru

Från och med imorgon, hela 5 planeter i Jungfrun! 

 

Hur många känner sig riktigt flitiga? Otåliga? Som att ni vet lite bättre än andra? Hur många sticker in sitt huvud i alla konversationer med något tillägg och någon kommentar? Hur många har plötsligt påbörjat ett kost och träningsschema? Gjort listor på saker som behöver göras och börjat beta av? Känt sig duktiga som tagit tag i grejer?

 

Ja nu ser ni, nu är Jungfruns klimax här. Idag, imorgon och på Onsdag är RIKTIGT bra dagar för allehanda nystarter. Funderat på att bryta en vana eller göra någon förändring i ditt vardagsliv just? NU är det dags. 

 

Nystarter kommer hålla i sig och det blir rätt och lätt att implementera nya rutiner, både privat och i jobbet. Starta projekt, och i synnerhet sådana som rör ditt jobb, din hälsa eller någon ny vana. Det går som på räls men man kan lätt vara missnöjd ändå är summarum av det hela. 

 

Nackdelen i allt detta är Neptunus som står starkt i motsatstecknet Fiskarna och gör oppositioner till alla dessa planeter som rör sig genom Jungfrun. Det kan skapa en del förvirring i era egna avsikter och framför allt i hur ni kommunicerar vidare dessa till omgivningen. Det är lätt att missförstånd sker och det är en bra idé att vara lite övertydlig (om än inte tjatig). Tydlighet i era avsikter, planer, handlingar och ord, när ni förklarar era planer till andra. Prata inte för snabbt, och lägg vikt vid hur ni uttalar orden. Jungfruar har en tendens att prata för snabbt och otydligt, lite sluddrigt nästan. Även om dina tankar är kristallklara så kan det vara svårt att förmedla dessa vidare. 

 

Nästa stora sak som sker astrologiskt efter dessa dagars Nymåne, är att Jupiter byter från Vågens till Skorpionens tecken om ungefär två veckor (mer om det i ett annat inlägg).

 

Den transiten börjar sin verkan inom kort och påverkar alla er som har planeter i 25e graden Våg - 5e graden Skorpionen. Har man planeter där kan man förvänta sig en del förändringar och expansion som rör den planetens område.

 

Som sist är ni välkomna att kommentera ert födelsedatum under inlägget så reder vi ut vilken del av din personlighet som påverkas och om någon del påverkas alls. 

 

Jag besvarar kommentarerna fram till på Fredag! 

 

Trevlig kväll,

 

Mvh, Astrologen.

38 Comments

Sol, Mars, Merkurius och Venus i Jungfrun (Virgo).

Hej hej!

 

Hur mår ni?

 

Jag mår bättre nu än för några dagar sen, vilket är bra!

 

Men fasen vad jag känner av alla planeter i Jungfrun. Har själv ett horoskop som är fyllt av planeter i Jungfruns-tecken om med det som sker på himlen just nu, är det nästan outhärdligt. Har svårt att sova och hålla humöret i schack. Försöker att inte oroa mig för diverse saker, men tankarna vill inte ge mig ro.

 

Vi äntrar nu (och är i) en tung Jungfru-period, med både Sol, Mars, Merkurius och snart Venus i detta tecken. Det är förstås fördelaktigt på sitt sätt, i form av förmågan att axla all sorts ansvar, utföra jobb excellent in i minsta detalj och ha förmågan att förbättra sitt fysiska välmående genom rätt sorts handlingar. Man kan uppleva sig ha ett "mastermind" där inget går förbi ens vassa öga. Man dras mot att förbättra sin hälsa och kliver lätt in i rutiner och det som annars är tämligen vardagstråkigt. Längtan av det storslagna och att ha kul och semestra bortom all kontroll,  är betydligt mindre. 

 

Jungfrun är alltid vardaglig, hon är nöjd med det minsta lilla nämligen. Ett rent hem, en trevlig promenad i den friska luften, en hälsosam måltid och en tidig morgon efter en god natts sömn. Men det som är bra har som vanligt också en baksida, och baksidan i detta fall är att vara ständigt orolig för utfallet av diverse saker som annars inte hade varit av lika stor vikt, samt förmågan att aldrig riktigt vara nöjd. Den gången vi annars hade viftat bort felaktigheter och strosat vidare, fastnar vi nu i eviga negativa tankespiraler.

 

Till det kan många uppleva problem med kosten, mag och tarm-funktionen, samt plötsligt bli monotont tråkiga. Skämt åsido, den största utmaningen under September-månad, blir att försöka vara nöjd med det läget som är. Jungfru-energin tenderar att se det negativa, snarare än att hitta lugnet och harmonin i situationen.  Ihop med, ofta det stora ansvaret, som faller på en från olika håll under dessa perioder, så är det viktigt att aktivt släppa saker. Oroa sig mindre, ta mer djupa andetag och hålla missnöjet på kort koppel, även om frustrationen ter sig stor. Detta kommer i synnerhet kännas av som mest under Nymånen i Jungfrun, den 19e September. Här kommer vi verkligen se mörkt på livet och känna oss hopplöst missnöjda, och vi kommer vilja åtgärda allting samtidigt, så att det blir bra igen. Men det kommer förstås inte att funka att få det till den nivån som önskar.

 

Du kanske inte är där du vill vara än. Saker har inte fallit ut exakt som det var tänkt. Verkligheten motsvarar inte det du hade föreställt dig och planerat. Du känner dig nere, handfallen, orolig. Du är inte så glad som du trodde att du skulle vara i din förändring. Den går inte snabbt nog. Du är fast. Målet känns långt bort, och vägen är krokig.

 

Allt detta är Jungfruns tankar, och dessa påverkar ofta ens kroppsliga mående till råga på allt (jord-tecken speglar av alla yttre och inre händelser i den fysiska kroppen). Jungfrun har en läskig och nyttig egenskap som är att tankarna alltid speglar och framför allt påverkar kroppens funktioner. Därav har Jungfruar ofta oroliga magar, tätt kopplat till deras oroliga tankar. Detta påverkar just nu alla i större utsträckning, med så hög koncentration av planeter i tecknet, men givetvis blir vi Jungfruar (samt Oxar, Stenbockar) påverkade allra mest. Det finns väldigt lite annan energi som hjälper att balansera upp vår annars vanligt extrema tankeverksamhet och önskan om att allt ska bli precis som man hade tänkt sig.

 

Det obehaget som uppstår när händelser, situationer och planer inte utspelar sig exakt enligt tankeplan, är vad vi just nu alltså ska försöka kämpa emot och mest av allt, acceptera. 

 

Acceptera läget är ledorden. Saker kommer aldrig vara bra nog så länge Jungfrun får bestämma, och just nu bestämmer Jungfruns energi. Därför är acceptans av att strukturen eller planen som du satt inte är exakt som det var tänkt, viktig. Håll ögat på slutmålet och slutdestinationen. Denna frustration som vi upplever just nu är en del av resan. 

 

Många av oss bygger just nu upp något som vi ska vara stolta över, och denna frustation och påfrestning är en dörr till nästa nivå av det vi bygger. Nyckeln är tålamod och lugn gentemot denna nitiska period. 

 

Vi har också den fortsatta konjunktionen mellan Mars/Merkurius som har rört sig in i Jungfrun. Fortsätt att rikta din energi mot den del av livet som vi diskuterade tidigare, men undvik att hamna i verbala, utdragna konflikter över smågrejer. Jungfruar har en tendens att sticka till med en vass tunga där det är minst relevant på det stora hela, typ "vems gaffel ligger kvar på bordet", som utvecklar sig till en lång utredning av hela familjen och två timmars uppläxning av att inte lämna smutsig disk. Dylika saker är inte viktiga just nu (eller för den delen någonsin), släpp det bara, svälj kritiken och rikta energin på att göra (Mars) det du vet (Merkurius) är rätt för just dig (Jungfru).

 

Har du inga större förändringar, planer eller bekymmer just nu, så fokusera på det som Jungfrun är bäst på; din hälsa, dina rutiner och ditt arbete. Detta är en utmärkt tid för allehanda detox, nya sportiga början, dieter och implementering av rutiner. 

 

Men snälla, för allas skull, involvera mindre detaljer och uppläxning i dina ord och samtal med andra. Du vet säkerligen bäst, men folk tenderar att veta vad de sysslar med ändå. Även om du hade gjort det bättre, är det inte din ensak. 

 

Le mer, njut mer, gör avkall på saker som inte är exakt som du tänkte och håll dig sysselsatt framför allt.

 

Trevlig dag, astrologen.

2 Comments

Fullmåne Fiskarna-Jungfrun

God kväll!

 

Tack för era varma ord i inlägget nedan. Det är verkligen så kul att kommunicera med er. Då känns det som att någon har nytta av mina kunskaper:) Kommentera gärna mina tips med era tankar, om det är något som ni känner stämmer överens med er nuvarande livssituation. Ta tillvara på tipsen, ofta ser man i backspegeln hur transiterna har utvecklat sig, utanför ens agerande. Men nu när Mars och Merkurius hänger så tätt ihop, så kan vi implementera tankarna i ren handling och tillåta tankarna ta kroppslig form. 

 

Vad gäller kommande dagarna så har vi en Fullmåne som slår ut imorgon. Försök att väva ihop reflektion och handlingsplan, men vänta ett par dagar innan ni de facto gör något. Vissa har inget val och då är det så, men under Fullmånen känner man sig ofta ganska splittrad, oharmonisk och på spänn. Därav kan det kännas vemodigt att aktivt göra något, och så ska det förbli. Vi blir dessutom tämligen emotionella med en Måne i Fiskarna, så tillåt istället drömmarna och fantasierna att ta plats. Det kommer att mynna ut i handling inom kort. Mars går in i Jungfrun när som helst nämligen och allt blir lite enklare att göra. Istället för att visualisera och drömma, så kan vi konkret och tämligen strukturerat utföra det vi behöver. Det blir mycket pill och pyssel under September månad i de områden som ni ska fokusera inom, mycket att gå över detaljer och gräva runt i småsaker (Jungfrun måste göra detta), men det går lätt att utföra saker och man vill gärna göra detta.

 

Merkurius vänder stationärt igen imorgon, så nu blir det inga fördröjningar och felaktigheter längre. Tankarna blir skarpare och vi går in i en väldig praktisk period. Det är fritt fram att skriva avtal och göra aktiv förändring. Denna vecka kommer att gynna alla Jungfruar, Oxar och Stenbockar i synnerhet. Ni som har planeter i Fiskarna kan dock känna er missförstådda, ensamma och "utanför" när hela världen börjar se rationellt, praktiskt och cyniskt på det mesta. Jupiter ger alla med planeter i 23e-27e graden av Vågen, Tvillingarna och Vattumannen en boost, och ni känner er on top of the world och kan göra det mesta för tillfället, det faller ut hur väl som helst. 

 

Stora livsförändringar både på in och utsidan hos er som har planeter i 22a-25e graden av Skytten, Väduren, Lejonet eller Tvillingarna. Det här är en viktig tid i era liv, för vissa enkel, för andra svår. Uthärda och kom ihåg att leva och njuta hur svårt det än är. Tid kommer aldrig tillbaka och det gör inte livssituationer heller. Hur vi än gör så passerar perioder och ersätts av nya. Så hur jobbigt det än är, kom ihåg att detta är den enda gången i ditt liv som du upplever detta.

 

Ha en trevlig kväll!

 

Hälsningar, astrologen.

5 Comments

Onsdagens förträfflighet och en annalkande katastrof...

 

 

Onsdag morgonen kan bli rejält rörig för många.

 

Det har skett ett par rätt stora ändringar i energiflödet, men allt är framför oss...

Read More 2 Comments

Måndagsprognos och den känslofyllda helgen.

 

 

 

 

Helgen är slut, söndagskvällen är här, och vi kan dela upp mänskligheten i två läger. Dem som sitter ensamma och har nära till tårar och osäkerhet, samt dem som är i full harmoni med sitt känsloliv, njuter av stillheten, en god middag och att få vara hemma i hemma trygga vrå. Detta har Kräftmånen bidragit till under passerande helg. 

 

 

Read More

31 december 2016. Gott Nytt År!

Och så var den, för många, stora dagen här! Slutet på året! Nytt år, nya möjligheter! Nya vanor, nya bekantskaper, nytt hopp, etc.

 

Tänk vad man kan bli indoktrinerad i det som är vårt samhälle. För det är de facto ingen nystart alls om man tittar till hur världen är funtad ur ett astrologiskt (och astronomiskt) perspektiv.

 

De facto nya cykeln börjar vid vårdagjämningen, när Solen har slutfört sitt år genom Zodiaken, gått ur det 12e tecken Fiskarna, och äntrat det första tecken i Zodiaken, nämligen Väduren! Detta sker inte förrän Mars, och det är då man bör "stänga året" med allt vad det innebär. Vilket ofta fortfarande görs inom näringslivet. Årsbrytet är ofta sista mars, då astrologiskt och astronomiskt år tar slut.

 

Nåja. Dit är det ett tag kvar, men det är denna information som åtminstone lett mig till att inte vara så stressad vad gäller "nyår", för det är inget nyår i praktiken.

 

Med det sagt, är det ändå en stor dag globalt, därav är självklart en prognos för ikväll och inatt på sin plats. Många av er kommer att läsa detta kommande dagar, 1-2a januari, och jag tar gärna del av era erfarenhet av kvällen mot bakgrund av prognosen. 

 

Det är en drömkväll! Vi får en känsla av att många av våra drömmar kan gå i uppfyllelse, det är mycket hopp, och mycket känslor inblandat i kvällens kväll. Efter mycket självreflektion senaste dagarna, så går vi in i "det nya året" med en känsla av vi nu möter det vi alltid drömt om! Risk för överförfriskning idag är också väldigt stor, många fyllehistorier kommer att skapas ikväll, så ta det gärna lugnt med berusningen.

 

Månen rör sig genom Vattumannen under dagen, kvällen och natten, vilket skapar en social öppenhet, men också en vilja att visa sig på styva linan genom att vara "originell" och oberäknelig. Den typ av approach i kombination med berusning kan mycket väl leda till olyckor, speciellt olyckor som har med vatten och just berusning att göra. Tänk gärna noga innan ni gör något som ni inte brukar, visa er inte på styva linan, även om man vill.

 

Mycket samtal, glädje, mycket lyckade evenemang blir evenemang som är välplanerade, men också sådana som skiljer sig från vad ni vanligtvis brukar göra på nyår. Nyår är en mycket traditionsbunden högtid eftersom Solen alltid är i Stenbocken tillsammans med Merkurius så härs års. Det driver oss (läs förra inlägget) till att göra saker så som vi brukar göra dem. Men i år får man lov att vara lite originell och fira på ett sätt som man inte har gjort annars! 

 

Risken är återigen tyvärr ganska stor vad gäller olyckor som har med alkohol eller vatten att göra (Mars och Neptunus konjunktion i Fiskarna), så håll noga koll på varandra.

 

Dröm, längta, älska och var på er vakt.

 

Gott Nytt År!

 

Mvh, astrologen.

0 Comments

V. 52 2016.

Hoppas att alla har haft en härlig jul, det bör ha varit stillsamt och harmoniskt för oss alla.

 

Årets slut närmar sig med stormsteg och vi kommer att säga hejdå till detta år med en del intressant planetaspekter uppe på himlavalvet.

 

Det mesta intressanta som händer just nu är konjunktionen mellan en retrograd Merkurius och Solen i Stenbocken. Den kommer inte att hålla i sig hela vägen till Nyårsafton, men fram till dess kommer våra tankar verkligen att kretsa kring oss själva och våra egna planer. Det kan bli något av en egoistisk tid, då vi tenderar att simma runt i minnen, planer som inte blev av, planer som vi vill ska bli av, våra egna känslor, året som gick, och året som komma skall. Det är en tid för att uppfylla våra drömmar, eller åtminstone börja tänka mer på dem. Vi kommer osökt att återminnas gamla ting och fundera på varför det där som vi ville skulle bli av, inte blev av. Detta förstärks rejält av en konjunktion mellan Mars och Neptunus i Fiskarna, som tar oss till våra fantasier och drömmar. Vi kommer inte bara att tänka på våra drömmar, vi kan komma att förhoppningsvis vilja agera ut dessa också.

 

Det är en otroligt bra tid för självutveckling och ett tillfälle att få lov "att gå in i sig själv" och få reflektera över sitt liv och sina drömmar. Detta kulminerar idag, den 28e december och håller i sig i ungefär 3 dagar till. Perfekt läge för alla som är lediga att ge sig själva lite tid och få vara lite egoistiska ang sitt liv. Tankar som dyker upp nu, som leder till handling nu, kommer att vara ödesförändrande för er.

 

Det gäller i synnerhet alla som är födda 24-31 december, 24-31 augusti, 23-28 februari, 23-30 april, 23-31 juni, och 23-31 oktober. Eller med andra ord, alla ni som är födda i början av tecken som tillhör vatten eller jord (Kräftor, Skorpioner, Fiskarna, Oxar, Stenbockar, Jungfruar). Notera att det inte gäller ALLA som är födda under dessa stjärnkonstellationer, utan endast ni som är födda under första dekaden i stjärntecknet (varje stjärnkonstellation är 30 grader (Zodiaken är 360 grader, 12 st stjärntecken). Varje tecken har således tre faser som planeterna vandrar igenom, uppdelat på 10 grader var. Så ni som är födda i början av varje tecken, första 10 graderna, är alltså dem som påverkas mest av det som sker på himlen just nu.

 

Nu blev det grav överkurs här, men notera datumen jag räknade upp istället, så räcker det gott och väl :)

 

Ännu en avstickare, jag som är född den 24 augusti, faller alltså in i allt ovanstående! Och jag kan säga så här, det har minst sagt varit mycket reflektion och "trips down the memory lane" på sistone. Det är även ögonöppnare för mig att jag måste agera på de tankar som dyker upp just nu. Problemet är dock är att det är SVÅRT att agera när Mars är så svag i Fiskarna. Det är mycket drömmar, men lite action. Ha det i åtanke och tvinga er själva. Agera på magkänsla. Bäst förutsättningar för göra rätt val just nu, har ni som är födda i vattentecken; Kräftan, Fiskarna eller Skorpionen. Om du sysslar med astrologi och vet att du har andra planeter  i vatten-tecken, speciellt Mars, så kan du till fullo lyssna på dina känslor nu, dem säger rätt saker. Agera på känslor och du kommer att göra rätt saker.

 

Vi fortsätter att vårda våra relationer, ösa kärlek över varandra, och njuta lite extra av livet. Fram till nyårsafton blir det mycket planering och fix och don, av naturliga anledningar så här innan nyår, men också för att Månen vandrar igenom Stenbocken imorgon och dagen efter det.

 

Hur nyårsafton blir återkommer jag med på fredag!

 

Tillsvidare, njut för fullt och ta er tid att reflektera!

 

Mvh, astrologen.

1 Comments

God Jul 2016!

Och så var det Jul 2016. Tänk vad snabbt tiden går. Kanske går den snabbare för mig som följer den dag för dag, och ser på "pappret" hur den rör sig framåt, för att aldrig igen återvända, bara bli sig mer eller mindre lik.

 

På tal om senaste inlägget, angående mardrömmarna, så drömde jag mycket riktigt en märklig dröm natten till igår. Drömmen i sig var inte läskig, den var dock mycket märklig. Den handlade om att jag var på vår båt, i en snäv kanal, tillsammans med andra båtar. Vattnet började forsa utav bara den, varpå jag "släppte" båten (höll den i en lina i drömmen, vilket är absurt, då båten är enorm), och den forsade iväg, nedför kanalen.

 

Det intressanta i den här sammanhanget är att vår båt, i november, fattade eld medan min styvfar körde den från Stockholm till Norrköping, och brann sedan mycket hastigt ner, och min styvfar fick nästan sätta livet till. Vi var glada att den inte exploderade med honom på. RIP Baltic Pearl dock. Jag drömde således om en död båt. Lustigt och kul kan tyckas, men inte när Pluto regerar, då kommer döden på besök på ett eller annat sätt. I minnet om inte annat, och i drömmen med.

 

Obehagligt.

 

Men nu är detta förbi! Tills vidare åtminstone :)

 

Julen gör intågande med en mycket (med betoning på mycket) lyckosam och harmoniskt aspekterad stjärnhimmel (innebär att alla planeter står i harmoniska flöden till varandra). Det är sällan ALLA planeter har någon aspekt till varandra. När detta sker, så skapas olika geometriska figurer i ett horoskop, som ger mycket starka energiflöden (antigen positiva eller negativa). Men imorgon får vi en stor trigon, som skapar tillsammans med lite andra härliga aspekter, en så kallad "kite". En väldigt lyckosam figur, enligt astrologerna världen över. Trevligt så här på Julafton.

 

Vi är mycket kärleksfulla och varma gentemot varandra, vår släkt och nära och kära. Det blir inte en konfliktfylld Julafton, tvärtom. Vi är som jag nämnde tidigare, mycket nära känslorna, mycket eftertänksamma, tacksamma, visar medlidande, kärlek och förståelse för de som har det mindre ställt. Jag blir förvånad om någon lyckas tvinga fram en konflikt imorgon, vi tar det väldigt lugnt och njuter oooootroligt mycket. 

 

Det är mycket intressant att lyckoplaneten Jupiter gör en exakt trigon (harmonisk aspekt) till Venus, vilket gör att vi bokstavligen öser kärlek runtom oss, och strävar efter harmoni i våra relationer, samtidigt som vi njuter mer än vanligt av tillvaron. Tacksamt så här års. Denna aspekt håller i sig fram till mitten på nästa vecka cirka, lagom till mellandagarna. 

 

Många av våra handlingar kan påverka vårt personliga öde, och många av våra handlingar (som tidigare nämnt) kommer att baseras på medkänsla och medlidande, våra innersta drömmar och farhågor. 

 

Snälla, håll er borta från era beroenden, det är en lätt tid att falla dit, och kommer att ytterligare förstärkas fram till nyår, och en bit efter det. Det här kommer vara ett svårt läge att lova bort sina dåliga vanor, då vi gärna faller i dem igen.

 

Förvänta er en extremt lyckosam Julafton, vi kommer att vara superhamorniska, supermysiga, superkänsliga och supernöjda med våra liv. Så står planeterna helt enkelt:)

 

God Jul!

 

Mvh, astrologen.

0 Comments

Prognos: vecka 51. God Jul!

En del förändringar på himlen har skett, som även till min frånvaro lett. Att ligga i feber och vara på resande fot är tungt, men nu är det när som lugnt.

 

Hälsningar från en ö i Atlanten!

 

Jag har varit under radarn sedan i förra veckan, till stor del för att jag har mest legat i sängen, ångrat att jag blivit sjuk och funderat på hur jag bäst ska få ihop det med en stundande resa. Nu börjar hoppets huvud lyfta och vädra lycka och en frisk tillvaro. 

 

Jag har haft en trevlig start på min resa, och har nu tagit mig tid till att titta till vad som sker på himlen. Och mycket har det skett!

 

Vi börjar med att gratulera alla Stenbockar som nu börjar fylla år, i drygt en månad framåt. Vad gäller astrologi, så har Solen alltså bytt tecken från eldiga och äventyrliga Skytten, och är numer hemma hos den allvarsamma, hårt disciplinerade och praktiska Stenbocken. Som lagt för att spendera tid hemma med att styra upp saker, planera nästa år, men också jobba. Stenbockars favoritsyssla är nämligen arbete i någon form. Är det så att man är ledig, så lägger man tid på att bygga upp saker hemma, mer än att sitta still. Vilket ju är rimligt med tanke på kommande festligheter.

 

Dock har ju Mars, handlingsplaneten, också bytt tecken nyligen. Mars är nu i Fiskarna, vilket leder oss till att agera på känslor. Vi lyssnar mer på vår magkänsla, vi är mer benägna att agera på medkänsla, medmänsklighet, fokusera på dem som behöver vår hjälp. Det här är en tid för att känna efter och ta ett steg bort från den vanliga, kapitalismens hamsterhjul. Med avsmak tittar vi på människor som vill tjäna pengar till vilket pris som helst, göra karriär och trampa på andra som har det mindre ställt. Det här är en strålande tid för engagera sig ideellt, hjälpa andra, både djur och människor. Många kan komma att få ett hemlöst djur, eller ingenting i julklapp. Nu är vi blödiga, och agerar därefter. Vi kan också komma att agera på våra fantasier och drömmar i en större utsträckning, utan att behöva planera och tänka efter rationellt alltför mycket. Bra, tycker jag!

 

Det är sammantaget en trevlig period att få vara ledig under, pyssla runt hemma med att fixa och dona, ta ett steg tillbaks från den vanliga stressen och jagandet av pengar, få filosofera litegrann. Och filosofera, det kommer vi göra mycket utav, just idag! Månen tar sig igenom Vågen 21-22 december, och vandrar därmed förbi Jupiter som redan är i Vågen. Vi kan komma att spendera dagen med att tänka på "det hela stora", världen, moraliska aspekter av mänskligheten, ondska och godhet. Lägligt med tanke på den här veckans händelser. Vi kan också spendera dagen med att pyssla om oss själva och vår fasad (utseendet). 

 

Notera att Merkurius har nu (sedan i måndags) gått retrograd vilket gör att vi slängs tillbaka tankemässigt till det som har varit aktuellt första halvan av december. Notera också hur flera saker har hänt i världen under måndagen och tisdagen, som har påverkat kommunikationen mellan ett flertal länder och ökat nyhets och informationsflödet. Min förutsägelse om det veckan innan, kan man läsa här:

 

"Det kan hända saker globalt som har att göra med resor och kommunikationsvägar, omfattande saker som påverkar alla. Merkurius rör sig mot sitt möte med Pluto, och det påverkar ofta hela Jorden, men också alla Stenbockar och Kräftor i första hand. Det kan vara problem vad gäller ALLA kommunikationssätt, både digitalt och analogt. Ni som ska ut och resa (och vi är många), var extra försiktiga kommande veckan. Sätt er inte i farliga situationer, då döden är närmare än annars. Den exakta aspekten står sig starkast under söndagen och måndagen, sedan börjar den avta lite smått."

 

Merkurius och Pluto-konjunktionen påverkar tydligen också sättet vi drömmer på, eller är det bara jag? 

 

I min astrologiska enfald har jag endast tagit i beaktan Månen tidigare när drömmarna har bettet sig märkligt, eftersom Månen styr det undermedvetna. Men Merkurius styr ju trots allt våra tankemönster, minnet, och allt som har med det mentala att göra, vilket ju är grunden för våra drömmar.

 

Jag har behövt möta mina värsta rädslor i mina drömmar senaste nätterna. Tydliga, otroligt verklighetstrogna drömmar som har utsatt mig för både kidnappning, sjukdomar och inte minst av allt: en flygkrasch!

 

Så rädd som jag har varit för att flyga de senaste åren har jag nästan blivit förvånad över att jag aldrig någonsin drömt mig till det hemska scenariot som jag är så rädd för, nämligen en flygkrasch i typ Atlanten. Men inatt skedde det, jag drömde mig igenom en fullskalig flygkrasch. Riktigt vidrigt. 

 

Eftersom dessa drömmar besökt mig sedan Måndags natt, när Merkurius nådde sin konjunktion med Pluto, så tar jag den aspekten i full beaktan vad gäller mardrömmar. Eftersom Pluto faktiskt gör exakt det, den ger oss en svängdörr till helvetet, döden, ondskan, vår personliga mardröm, och inte minst återfödelsen efter det. Glöm inte att Pluto styr Skorpionen. Jag har tidigare skrivit om Skorpionens symbolik här. Läsvärt för er som är Skorpioner eller är omgivna av dessa varelser. Pluto är döpt efter Hades (bild ovan), som ledde de döda till undervärlden.

 

Denna natt bör vara den sista då vi drömmer häftigt, då Merkurius rör sig nu bort från konjunktionen. 

 

Julen infaller just när Månen går in i Skorpionen, tillsammans med Mars i Fiskarna, kommer det verkligen blir en tid för eftertanke som rör sig långt bort från det personliga planet, och mycket runt hur man kan hjälpa andra som har det mindre bra, med fokus på elände i världen. Vi lever inte i en lycklig, stillsam tid just nu, och det kommer blir extra påtagligt under julledigheten.

 

Till dess, ta det lugnt!

 

God Jul, astrologen.

0 Comments

Helgprognos 16-18 december 2016.

Julen närmar sig med stormsteg, men innan dess är det en härlig helg kvar!

 

Saker kommer sakta att dras ner på tempot under kommande veckan, och det beror framför allt på att Mars, handlingsplaneten, byter tecken till Fiskarna.

 

 

Ungefär en månad framåt, från och med den 20e december, kommer mycket av det vi gör baseras uteslutande på känslor. Alla vår handlingar kommer ha en grund i det emotionella planet, det kommer röra sig om att leva ut sina fantasier i handling och action, tyvärr kommer det också för många innebära återfall till onykterhet. Ni som vet med er att ni har beroendeproblem, eller har nära och kära som har det, var extra uppmärksamma och försiktiga. Frestelsen kommer att var stor.

 

Man kommer inte heller kunna förvänta sig någon hög energi och riv framåt, utan mycket tid kommer att gå åt att reflektera, fundera på världen, humanism, och agera på medkänsla framför allt. Det är en tacksam, lugn och avslutande period, inann Mars vandrar in i Väduren, och då jävlar blir det action så det ryker om det. Men det sker inte förrän slutet på januari/början på februari.

 

Kommande helg då? Vad har vi att vänta oss?

 

Det kan hända saker globalt som har att göra med resor och kommunikationsvägar, omfattande saker som påverkar alla. Merkurius rör sig mot sitt möte med Pluto, och det påverkar ofta hela Jorden, men också alla Stenbockar och Kräftor i första hand. Det kan vara problem vad gäller ALLA kommunikationssätt, både digitalt och analogt. Ni som ska ut och resa (och vi är många), var extra försiktiga kommande veckan. Sätt er inte i farliga situationer, då döden är närmare än annars. Den exakta aspekten står sig starkast under söndagen och måndagen, sedan börjar den avta lite smått. Så var på er vakt, och bli inte alltför upprörda över datorer och telefoner som inte vill sköta sig.

 

Vad gäller helgens stämning, så blir det röj! Ni som har fester inplanerade, ni har gjort rätt val denna helg! Månen håller sig i Lejonets tecken under helgens gång, och någon lugn och ro blir det då inte :) Ni som gillar att stå på scen, mycket bra tillfälle att få göra det både privat och utanför er närmsta krets. Det kommer bli mycket roliga historier i helgen, förhöjd stämning på olika event, festlighet och barnslighet. Kul tycker jag!

 

Ha nu en god helg, och ha så roligt!

 

Mvh, astrologen.

1 Comments