Tisdagskådespelet kan starta med Venus i Vågen

 

 

 

 

Vill man fortsätta övertyga sin omgivning om sin egen förträfflighet och rätt så är tisdagen perfekt för det. Stå på scen och tala ut till världen, du är just nu i centrum!

Read More 0 Comments

Venus-skolan del 4: Jord-tecken

Här kommer sista delen i Venus-skolan, där vi tittar på hur Venus uttrycker sin energi i jord-elementet. Det är inte den absolut starkaste placering Venus ska ha, undantag Venus i Oxen. Jord-människor är nämligen väldigt måna om att det ska finnas en praktisk grund att stå på, och kan ofta upplevas som lite väl pragmatiska och känslokalla. Jord ser sig om att allting funkar, snarare än att njuta av känslorna som tillkommer kring kärlek och relationer.

 

Without further ado!

 

När man har Venus i Oxen

 

Det enda undantaget där Venus är riktigt stark och styr Oxen ihop med att styra Vågens tecken. Oxar är lite friställda från resten av jord-tecknen, då Oxens funktion är att ha det så bekvämt och härligt som möjligt. Deras mål är att sätta sig ner ordentligt, äta en riktigt god middag, och sedan har det trevligt i sänghalmen. Kort sammanfattat. :) Venus i Oxen är harmonisk och mycket stabil. Där har vi någon for the long run. Oxar är generellt svårrörliga, håller sig gärna i bekanta miljöer, relationer och skyr förändring. Venus i Oxen är därför mycket duktiga på ett uppehålla och hålla sig kvar i relationer överlag, men i synnerhet i kärleksrelationer. Varför tänka på något annat, när man redan har något bra?

 

Detta "något bra" är det heller inte mycket krav på. Män med en Venus i Oxen drar sig till klassisk kvinnlighet, gärna en sådan med lite mer kött på benen, där allt sitter på sina platser. Vi pratar alltså om ren fysisk attraktion, och Oxar dras ofta till yppiga kvinnor som man kan ta tag i. En kvinna med former och en förmåga att hålla ett hem mysigt och som lika mycket njuter och drivs av vardagliga trevligheter som så god mat, bekväma möbler och samliv är helt rätt för Oxen, och han kräver sällan något mer för att vara nöjd. En kvinna att kramas med och njuta av livet med räcker gott för den anspråkslösa Oxe-Venus.

 

Jag måste ta upp ett exempel som en god vän till mig tog upp en gång (han har Venus i Oxen). Han sa "när jag ser så många snygga tjejer på stan och överallt, så bekommer det inte mig, jag kommer ändå inte kunna få en bit av alla. Så om jag är nöjd med det jag har, varför ens tänka tanken att vara med någon annan?". Det är en klassisk inställning från en Jord-människa, något som till exempel Venus-Tvillingen inte skulle förstå det minsta. Själva tjusningen är ju att testa på lite av allt som finns att ta sig för utav.

 

Ganska simpla och enkla människor, Venus-Oxar. Kvinnorna är ofta väldigt husliga, härliga och harmoniska att vara omkring. Duktiga på allt som har med hemmet att göra, engagerar de sig gärna i det så kallade huslivet. Det är en naturlig kvinnlighet som faller på deras lott och de har inga problem med att kanalisera den. Venus-Oxar håller sig gärna hemma och fokuserar framför allt på att ha god mat hemma och njuta av att vara i sällskap med sin älskade, gärna i en soffa framför en serie eller något annat "bekvämt". Det är sällan några storslagna friluftsmnniskor, utan hittar sina hobbies i hemmets trygga vrå. Att fixa och dona hemma, trädgårdsarbete eller bara att laga mat kan vara hobbies för en Venus-Oxe. Duktiga på att bygga och behålla relationer, och trygghet är vad du får om du är med en Oxe-Venus.

 

När man har Venus i Jungfrun

 

En så kallad svår placering, då Venus inte alls kommer till hands i Jungfruns energi. Jungfruar är en lustig del av Zodiaken som har lika mycket fördelar som nackdelar. Jungfruar är arbetare och egentligen verklighetens städare, om man ska uttrycka sig krasst (det får jag som Jungfru:)). Anledningen till det är att Jungfrun finner njutning i att reda upp och städa, vilket är ungefär vad den gör i relationerna när Venus hamnar där.

 

Men den håller inte bara på vad gäller relationen, den kommer hela tiden att vilja förbättra dig som person och peta på allt från hur struken skjorta du har till om inte det är dags att klippa sig, eller att skaffa en ny hobby.

 

Naturliga pessimister, ser Venus-Jungfruar sällan det positiva, utan börjar istället oroa sig för allt som kan ske och hur man kan undvika det. Självklart i ren välvilja.

 

Njutningen och intresset hos dessa människor ligger sällan i att bygga en relation på en känslomässig grund, utan de vill snarare förbättra, effektvisera och städa upp i den. Gärna på sådan detaljnivå att man blir spyfärdig efter ett tag. Jungfrun tar långa omvägar för att leverera sin egentliga vilja, att få till det så perfekt det går, och gör det ofta i komplett tystnad, helt på eget bevåg. Jungfru-Venus kommer att hålla sig i bakgrunden, hålla tyst och offra sig in i det sista, för att sedan explodera i varför alla är så otacksamma och vart är hennes uppskattning för allt arbete hon gör egentligen. Hon glömmer dock bort att ingen har bett om hennes hjälp med dessa saker, och det finns således inget tack att hämta. Jungfrun offrar sig ofta helt i onödan, för att stilla sina egna begär. En Jungfru-Venus (exempel från verkliga livet) kommer att städa rent hela porten, för att städaren inte gjort tillräckligt rent, och sedan vänta på att grannarna ska säga tack. Det tacket kommer dock aldrig då ingen annan tycker att porten inte är städad nog.

 

Sådan exempel är centrala för att beskriva hur Venus funkar i Jungfrun. Många med den placeringen får oförtjänt mycket skit kring att vara känslokalla, oengagerade i relationer och på gränsen till frigida. Men här gäller det, som i alla andra fall, ett acceptera en person som den är, men också för Jungfru-Venus att anstränga sig vad gäller fysisk närhet, uttryck av kärlek via ord och beröring, samt att kämpa emot sin ständiga strävan av perfektion i allt den gör. Det går bra att slå sig ner i soffan och ta det lugnt ibland. Allt behöver inte rivas ut, rensas, städas och förbättras ständigt. Inte heller din partner. Släpp optimeringen av din bostadsyta och nästa månads matbudget. Säg till dina älskade att du älskar dem och krama din partner, utan att be om att få rensa ut källaren ihop efter det. Se inte samlivet som ännu en grej att lägga till på din to-do lista och ge dig hän alla dina känslor, även om dessa lyser med sin frånvaro innerst inne. Håll inte tillbaks känslorna och analysera de in i minsta detalj.

 

Lev bara:)

 

Och sluta göra allt sådant som ingen annan orkar gör, om ingen har bett dig om det!

 

När man har Venus i Stenbocken

 

Ytterligare en svag placering för Venus som är på besök hemma i Saturnus i Stenbocken. Saturnus är inte det minsta känd för att vara yvig med känslorna, tvärtom.

 

Det här är mycket reserverade och på riktigt "känslokalla" personer. Känsloryttringar och djupa emotioner är helt enkelt varken intressant eller värdefullt för en Stenbocks-Venus. Här handlar det om att på att tydligt sätt bygga en verkligheten ihop rent paktiskt.

 

Stenbock-Venus väljer alltid partner utifrån vad den har åstadkommit och hur seriöst inställd hen är till livet och relationen. Stenbock-Venus är ofta mycket konservativa och pragmatiska, vill gärna göra allt i rätt ordning, men är också måna om att göra saker på ett tradionellt sätt. Därför får du en person som gärna går in i långa förhållanden, flyttar ihop, gifter sig, skaffar barn, i den ordningen. Det är en praktisk och lätt person att bygga en relation med, på så sätt att du alltid vet vad du får. Stenbock sa, Stenbock gjorde.

 

Det är människor som nästan alltid är i tid, håller vad de lovar, och tar relationen på absolut största möjliga allvar. Lite svåra att lära känna och komma inpå skinnet, måste man ta de för vad det är. En trygg partner som gärna ser er relation som ett partnerskap där ni gemensamt strävar efter gemensamma mål. Förväntar du dig känslorstormar, romantik, och äventyr. så är inte Stenbocks-Venus rätt person för dig, däremot om du vill stadga dig och "avtala" en gemensam framtid och lägga en plan för den, så har du hamnat rätt. Jag har skrivit utförligt om Stenbockar tidigare, det går fint att applicera på sin Venus-placering också.

 

Ingen av jordtecknen gillar att snabbt bli intima, så låt det ta sin tid. Däremot är Oxe-Venus helt annorlunda inställt till just säng-biten, och ser sex som en solklar del av vardagen. Likadant är det inte med Stenbockar och Jungfruar, där är sex mer utav en funktion som bör ta sin plats i ett partnerskap. Thats it.

 

Varför tar jag upp sex i denna del av skolan hela tiden, undrar ni säkert. Venus hänger tätt ihop med vår sensualitet och sättet vi attraheras på och till vad, vår upphetsning och vårt sätt att älska. Därför är sex en oundviklig del av Venus och dess placering.

 

Jord-Venus kommer väl överens med andra jord-energier, även vatten, och i viss mån eld, men inte luft alls. Hos luft tycker jord att det är alldeles för mycket snack och ingen verkstad.Tomma löften är den största synden för en jord-person som är mycket van vid att stå fast vid vad den säger och lovar.

 

Har du en Jord-Venus?

 

Berätta gärna hur du upplever den. Det kommer senare idag ett inlägg med svar på era kommentarer. Vilka roliga frågor ni ställer och ger mig intressanta uppgifter! Uppskattas <3

 

Mvh, astrologen.

5 Comments

Venus-skolan del 3: Vatten-tecken

Ikväll tar jag upp Venus placering i vatten-elementet.

 

Här mår Venus generellt sett mycket bra, då alla tre vattentecknen är mycket känslo-orienterade och det går fint ihop med Venus symbolik kring kärlek och byggandet av relationer på en djup nivå två personer sinsemellan.

 

Personer med Venus i vattnet bygger och känner sina relationer på en djup emotionell och omedveten nivå. Det är människor som känner med och för andra människor, djupt och genuint. De tillåter kärleken att ta ordentliga djupdyk i sitt och andras känsloliv och undermedvetna, för att connecta på själs-nivå.

 

När man har Venus i Kräftan

 

En av Venus mycket starka placeringar, eftersom Kräftan styrs av Månen så färgas Venus av Månens känslosamma och mjuka karaktär. Venus funkar bra ihop med Månen i horoskop överlag och personer som har Månen eller Venus i Kräftan är urtypen av moderskaraktären; förstående, omhändertagande, empatiska och trevliga hemmamänniskor som gillar att mysa och ta hand om sin andra hälft, och sina närmsta.

 

Kräft-Venus njuter av att dela vardagen med någon annan på en nivå av basbehov. Laga trevliga middagar, pyssla hemma, kramas i soffan, sova gott och skapa en familj. Venus-Kräftans funktion är egentligen att skapa en familj, en trygg vrå där den kan slappna av och dit den kan dra sig tillbaks efter att ha mött världens mörkhet och varit osäker hela dagen.

 

Venus-Kräftan är mycket känslig och påverkas djupt av andras ord och åsikter om den. Den missförstår gärna allting till sin nackdel, och kan stänga in sig i sina egna farhågor, med det också utestänga sin partner, om den inte känner fullt tillit. Venus-Kräftor är även i vuxen ålder, stora barn, med ett humör som går från barnsligt nöjd och lycklig till putande läpp och tårar i ögonen. Det är i grund och botten väldigt varma och sköra människor som väldigt sakta släpper in andra inpå. Men när tilliten är där så får du istället den absolut mest hängivna, mysiga och familje-orienterade person som finns. Det är lätt att bygga med familj med en Venus-Kräfta och dejtar du någon med den positionen, så är det bara att gratulera. Det går bra att i dessa fall börja hinta om barn och familj ganska tidigt.

 

Både män och kvinnor med Venus i Kräftan utstrålar någon form av mjuk harmoni som får en att vilja vara en del av den personens liv direkt. Var beredd på att utbyta alla typer av känslor, men även möta emotionell stängdhet och kyla när Venus-Kräftan inte är in the mood. För det mesta är Venus-Kräftan dock in the mood, och har ett högt sexuellt behov. Kvinnor med Venus i Kräfta är naturliga mödrar och och omhändertagare, män med Venus i Kräftan blir nästan som stora barn, men den typ av man som tar hand om dig när du är sjuk och stryker dig på kinden när vill visa sin kärlek. Mycket mjuka och romantiska personer.

 

En stark placering för dig som har en Venus-Kräfta, men var inte så osäker som du är, alla vill dig inte illa.

 

När man har Venus i Skorpionen

 

Här blir det lite andra bullar, trots att Skorpionen är ett vattentecken.

 

Jag har haft en del att göra med Venus i alla vattentecken (dras till min kräft-asc), och Skorpion-Venus är klart den allra tyngsta. Venus är nu på besök hemma i Plutos trakter och Pluto är som bekant en energi som bryter ner allt i sin iver att återfödas och utvecklas till något bättre, starkare och annorlunda.

 

Pluto är stormigt, precis som Skorpionen är. Skorpion-Venus är alltid lite misstänksam och har en väldigt sugande, syndig och utmanande blick, som den fångar sina offer med. För det är just det Skorpion-Venus gör, den letar efter sitt nästa kärleksoffer att uppleva kärlekens all spektra med. Den vill offra sig för kärlekens skull och kräver gärna detsamma från sin partner.

 

Speciellt om Venus är i konjunktion med Pluto i Skorpionen (gäller er som är födda under 1988), så kan den vara på snudd plågsam för både ägaren och motparten som får erfara den. Ägaren till den har ett ständigt inre behov av att reda ut känslor och skapa någon form av anspänning i relationen. Skorpionen är ökända "sanningstalare", och skyr inga ord och medel för att skapa en spänningen i en relation som driver er tillsammans vidare mot nya höjder och nivåer av er samstämmighet, där ni lär känna varandra djupt inpå det mest väsentliga i dig.

 

Venus i Skorpionen glömmer dock ofta bort att den andra partnern inte alltid bett om det, och att vissa bara vill ha en lugn och trygg relation, utan att gräva runt i det som är mellan er. Skorpion-Venus behöver någon form av ständig spänning i relationen för att känna av kärleken. Den utmanar, skapar svartsjuka där den inte finns och lyfter känsliga frågor och har minne som en elefant. Den gräver gärna ner sig i andras verklighet och rotar runt med egen bedömning kring vad som kan ha skett och hur det har upplevts, utan att alltid lyssna på vad personen faktiskt säger. 

 

Om du har Venus i Skorpionen så är du troligtvis en mycket sexuell varelse, som gillar att koppla ihop dig med andra på en rå, emotionell nivå, som gör att ni bara har ögon för varandra och förstår varandras blickar utan ord. Men så fort "svårigheten" i relationen är uttömd, så blir du uttråkad och söker nästa känslokick. Kärlek behöver inte vara så komplicerad, som den är i din värld. 

 

När man har Venus i Fiskarna

 

Ytterligare en stark placering för Venus, som hamnar hos Neptunus i Fiskarna, och tillåts drömma fritt om kärlekens rosenskimrande värld. Vi hade nyligen en transit som var just Venus som rörde sig genom Fiskarna, den har jag beskrivit som en drömmande, fantasifylld och mjuk verklighet, där leendet landar på läpparna och drömmarna är stora. Precis så är det att ha Venus i Fiskarna. Hela världen är smärtsamt vacker och Venus i Fiskarna känner alltid med alla andra, försöker hjälpa de svaga och får ont i hjärta av orättvisa och ondska. Mycket konstnärliga och varma poeter, sångare, men också alkoholist-konstnärer, är Venus-Fiskarna från en annan, mycket finare värld. De svävar runt bland oss andra dödliga och försöker sprida så mycket kärlek som det går. Gärna till alla. Det gör att Fisk-Venus egentligen inte har någon typ när det kommer till val av partner. Om du spelar på hennes "tycka-synd-om" strängar så kan hon mycket väl bli kär i dig. Här har vi människor som blir kära i sina psykologer och andra människor som hjälper dem. Väldigt ömtåliga, ofta med en vacker röst och mjuk mimik, är detta mycket härliga individer som alla mår bra omkring. Men väldigt ömtåliga samtidigt.

 

Vatten-Venus behöver ofta vatten i det andra horoskopet för att må som bäst, därför behöver man ha någon planet i vattnet för att snärja en sådan, eller själv hitta rätt partner om man har en Vatten-Venus. Ni som har Vatten-Venus bör hålla er borta från Luft-Venus som kommer att få era fantasier om ren och fin kärlek att gå i kras. 

 

Har du din Venus i vatten? Hur upplever du den?

 

Mvh, astrologen.

3 Comments

Venus-skolan del 2: Lufttecken

Vi rör oss vidare i vår Venus-skola, för att hinna med allt vi behöver hinna med. Näst på tur står Venus i lufttecken. 

 

Jag har valt att kategorisera Venus i element, och beskriva varje elements tillhörande tecken i samma inlägg, för att Venus i samma element uttrycker sig i stora drag på liknande sätt, men med vissa differenser.

 

Men, ALLA människor med Venus i eld är väldigt måna om passionen i relationerna och håller ofta en hög nivå av handling och aktivitet i sitt liv. Samma som att ALLA med Venus i vatten är otroligt varma och känslostyrda människor. Men det skiljer något i hur man uttrycker den energin, beroende på i vilket tecken Venus är i. 

 

Med det sagt så vill jag ändå påminna er att era personliga horoskop är just det, personliga.

 

Det finns flertal exempel där Venus har en viss placering i horoskopet, där resten av horoskopet är så tungt på helt andra element, och ger då en personlighet som inte alls lyser lika starkt av den Venus-energin jag beskriver. fast den finns i horoskopet. Så, ta alla element ur horoskop som jag beskriver som en applicerbar generalisering på era personliga kartor.

 

Jag får också ofta frågan kring en "svårplacerad" Venus, kontra en stark och harmonisk sådan.

 

- Kommer jag aldrig hitta kärleken och vara lycklig om min Venus står dåligt?

- Vilken olycka kan jag vänta mig?

 

Det är lite lustigt, för att många tror alltid det värsta om sitt horoskop. 

 

-Hur mycket olycka har jag i mitt horoskop?!!

 

Liten avstickare, men ofta ingen, så oroa er inte. Allt som sker i era horoskop är menat att vara, ni som individer vet egentligen ingen annan verklighet och det är inte mening att just du ska känna till någon annan verklighet än den du fått. Alla aspekter är där av en anledning, som ni kan använda fullt ut på alla tänkbara sätt som astrologi beskriver. Din lott i livet är få en möjlighet att utveckla dig till den person du är menad att vara, ditt fulla potential, om du gör rätt val. Även svåra aspekter är menade till det. Allt är redan där, det är din lott, och det löper på som det ska om du gör rätt val i livet. Men det är bra att kunna tolka den informationen och anpassa sitt liv efter den för att nå ett fulländat sådant.

 

Hur som helst, vad gäller Venus så är en bra riktlinje är först och främst se i vilket tecken Venus är i. Den har svårast att komma till sin rätt i till exempel torra Jungfrun, lite väl aktiva Väduren och gränssättande Stenbocken. Där räknas den som svag, men inte på något sätt "svår".  Den räknas stark och välplacerad i Vågen, Kräftan, Fiskarna. Oxen och Lejon i viss mån. Se också vilka planeter som aspekterar din Venus, speciellt kvadraturer och konjunktioner är utmanande, och gör den "svår". Till svåra aspekter räknas alla Saturnus aspekter, men också Uranus, och Pluto. Venus-aspekter mot resten av personliga planeter (Sol, Merkurius, Mars, och Månen) räknas inte till tuffa aspekter. Alla aspekter mellan Månen, Jupiter och Venus är en ren gåva, om inte det gäller kvadraturer.

 

Nu hoppar vi in i Venus i lufttecken!

 

Luft-elementet är det andra elementet i astrologin som räknas till "aktiva" och asserterande element som snarare skickar ut energi än tar emot den. Vatten (Kräftan, Skorpion och Fiskarna) och jord-människor (Stenbockar, Jungfruar och Oxar) är ofta receptiva och förädlar och processar den energin och flödet som kommer från luft och eldmänniskor, som är istället den nytänkande sorten som hela tiden driver framåt med innovation och förändring.

 

Vad gäller att ha planeter i luft-tecken (Vågen, Tvillingarna och Vattumannen), så ska man alltid förknippa detta med att man tänker fram och rationaliserar den delen av sitt horoskop och den planetens funktion. Det sker alltid på ett reflekterande, något distanserad och objektivt sätt, som tillåter insikt och en förmåga till en objektiv värdering. Ni som har planeter i eld (Skytten, Väduren, Lejonet) är till exempel människor som är mer intuitiva på ett sätt där ni bara gör och drivs så starkt framåt av någon inre vilja, att ni sällan reflekterar över något och kan med det ofta sakna självinsikt.

 

Detta gäller inte luftmänniskor! Det är dem mest mentala, pratglada, intelligenta och förstående människor att ha å göra med.

 

När Venus är i Tvillingarna

 

Ska jag vara ärlig så har jag svårt att beskriva en Venus i Tvillingarna på ett sätt som gör att man vill fortsätta träffa en sådan person eller vara med den for the long run. Eller rättare sagt, det är det enda man vill, för att Venus i Tvillingarna är dem mest intressanta, roliga, lättsamma och enkla personerna att ingå i en relation med. Det är varken svårt eller tråkigt.

 

Med Venus i Tvillingarna hittar vi alla vitsiga, överdrivet sociala och mångsidiga personer. Det är nämligen omöjligt att inte intressera sig för livet med Venus i Tvillingarna. Ni har alltid något projekt och nytt intresse på gång, som ofta inte når sitt slut. Ni läser alltid nya böcker halvvägs och spenderar tid med att titta på dokumentärer, gå kurser och googla saker. Venus i Tvillingarna, den vandrande encyklopedin av olika dialekter och accenter! En ständig ström av nyheter, frisk luft och något brus är saker ni inte klarar er utan. Venus i Tvillingarna gillar och njuter genuint utav att prata med andra människor. Ofta har Venus-Tvillingen en miljard sociala kontakter, ingår i olika nätverk och har ungefär 100 hobbys. Välsmort munläder och en förmåga att prata sig ur alla situationer.

 

Varför skulle man inte vilja vara med en sådan mångfacetterad person?

 

Tvillingens ständiga önskan till något nytt tenderar att inte tillåta den att vara i en och samma relation alltför länge. Alla luft-Venus flörtar vilt, men Tvilling-Venus är i synnerhet mån om nya bekantskaper och lägger absolut inga storslagna värderingar i konceptet "vara trogen". När något nytt fångar hennes intresse, är du ur spelet. Vill man vara en Tvilling-Venus till lags så ska man framför allt vara en rolig person att snacka med. Tillåt inte samtalet att dö ut och släng in lite roliga fakta och vitsiga skämt då och då. Det får en Tvilling-Venus på fall. Men förvänta dig inte att du är den enda personen de roas av, för så är det inte. Har du själv en Venus i Tvillingarna? Försök att inte hoppa lika snabbt från sak till sak och kom ihåg att inte alla gillar att prata så mycket som du gör.

 

Kvinnor med Venus i Tvillingarna är ofta små, nätta tjejer som är mycket populära. En blandning av lätthet, intelligens och förmåga att hålla upp en konversationen, charmar de flesta. Mycket pratglada och pratar ofta med en förvrängd röst eller gör olika accenter med de pratar.

 

Män med Venus i Tvillingarna är lite utav det jag menar med flyktiga människor som dras till en mängd olika kvinnor och gillar en sorts nyhet i sina relationer. Ganska svåra att ha å göra med om man är väldigt svartsjuk av sig till exempel. Tvillingarna och Skorpionen går av den anledningen inte så bra ihop. 

 

Trots denna lättvindighet, är ändå en Tvilling-Venus fascinerande roliga att vara kring och hålla sig borta från. Det är nämligen helt omöjligt att vara uttråkad kring dessa människor.

 

När Venus är i Vågen

 

Det här blir en rätt speciell tolkning för mig att göra, eftersom jag själv är en ägare till en Venus i Vågen (med en massa tuffa aspekter från yttre planeterna, så inget att heja över), men jag ska försöka hålla mig så objektiv som möjligt, hehe.

 

Venus är som starkast i Vågens och Kräftans tecken, där kommer Venus typ av energi till hands och Venus får möjlighet att blomma ut i all sin kärleksfulla prakt. Venus är hemma hos relationsorienterade Vågen. Jag har tidigare beskrivit Vågar i lite olika sammanhang, och dessa människor är den sociala verklighetens smörjmedel och klister, så gott som, i sin iver att skapa relationer med andra på ett harmoniskt sätt. Flyter in och ut och briljerar i sociala sammanhang, charmerar folk runt sig och skapar en konfliktfri vardag där ingen tillåts att ogilla dem. Det är helt omöjligt att ogilla en Venus i Vågen, den kommer nämligen att se till att vara dig så till lags att du tror att personen kan läsa dina tankar. Otroligt taktiska och diplomatiska Venus i Vågen gillar generellt sett ett klassiskt sätt att dejta och bli kär på. Romantiska middagar, stora blombuketter, små presenter, oväntade dejter och uppvaktning i allmänhet, där all har sin tid och plats. Den är till exempel inte lika ivrig att rusa i säng som en eld-Venus är, som helt enkelt inte bryr sig.

 

Venus i Vågen är dock inte det minsta svår att snärja, den går in i en relation med dig med lätthet och börjar istället styra din förhållning till sig, genom att anpassa sig och gilla det du gillar.

 

Efter ett tag kan Venus i Vågen visa sig som en person utan egna åsikter, som vänder kappan efter vinden, är konflikträdd, undanhåller gärna saker och sopar skit under mattan istället för att städa rent. Frustrationen kan blir enorm när man har att göra med Venus-Vågar som nästan alltid håller med och byter åsikt kring det ena och andra, istället för att säga som det är. Kan upplevas känslokalla i all sin formalitet och med-nickande. Har ofta en kylig, beräknande blick. I sin iver att bli gillade, blir istället övertrevliga och falska. Det händer, jag lovar :) Och nu är jag kritisk mot mig själv. Venus i Vågen är känd för att hyllas eftersom den är så stark i Vågen, men den har en hel del baksidor också, precis som alla andra tecken.

 

Men Venus i Vågen behöver ha en relation, det är det tecknets väg att gå. Vågen är ett tvåsamhetstecken, och speciellt kärleks och relationsplaneten Venus strävar efter att dela sin verklighet med någon och se sig själv genom en annans ögon. Venus i Vågen är ofta väldigt kreativ, talangfull, har kreativa hobbies och dras till det så kallade konstnärliga, som inbegriper sång, teater, målande, dans, inredning etc. Den har en utpräglad känsla för vad som ser bra ut och inte, skapar ofta designers och modeskapare av olika slag och människor som objektivt kan bedöma och skapa det vackra och tilltalande. Kvinnorna är ofta vackra, klassiskt kvinnlig klädda och ser kvinnliga ut i fingerspetsarna, ofta modeintresserade och bryr sig mycket om sin image.

 

Män med Venus i Vågen är ju då definitionen av "Casanova"-typen som omger dig med en sådan charm och romantik att du för alltid är snärjd i hans grepp, för att sedan lika snabbt försvinna till sitt nästa kärleksobjekt, vars främsta styrka bör vara utseende, då Vågar kan vara löjligt utseendes-fixerade och letar efter skönhet i allt, även sin partner. 

 

När man har Venus i Vattumannen

 

Ni minns ju hur jag skrev om Vattumannen som månadstecken, och hur dess styrplanet Uranus fungerar i horoskopet. Och likaså är det när man har planeten Venus i Vattumannen. Där går all form av originalitet och ovanlighet hem, och är det första som Vattuman-Venus letar efter. Ofta påhittiga och något vilda människor som går med på det mest obegripliga. Det går typ att föreslå "låt oss gå ut mitt i natten och klättra upp på taket i regnet och mörkret för att kyssas under fullmånen". Du får ett solklart ja från Vattuman-Venus!

 

En annan hade kanske tänkt på hur farligt och halt det är.... 

 

Dras alltid till det som är avantgarde och är minst lika kreativa som Venus i Vågen, fast på ett djupare plan som ger insikter kring allt från hur fysik fungerar till varför vi finns på denna jord, och varför mänskligheten är. Har ofta lite udda intressen eller hamnar i diverse sekter, eller andra märkliga tillställning. Går på cosplays typ, där finns många med Venus i Vattumannen. Smiter in bland människorna och låtsas vara en del utav det hela som vi sysslar med vad gäller sociala koder, etc, men förstår alltid lite, lite mer än alla andra. Venus i Vattumannen kan utan problem vara på egen hand och syssla med sitt. Kan vara singel och ensam i långa perioder och hittar alltid på något i sin ensamhet, utvecklar sitt sinne på något sätt. Skaffar en till ovanlig hobby.

 

Också ofta i stort behov av ett mentalt utbyte med sin partner och att kopplas ihop på en nivå där man förstår varandra fullt ut och kan diskutera sig fram till det mesta ihop.

 

Kan klä sig lite udda eller ha någon utstickande faktor, typ stora ögon, en speciell dialekt eller väldigt långt hår. Man minns liksom dessa människor. Är en otrolig källa av ständig överraskning, nyhet och innovation, som är otroligt spännande att vara omkring.

 

Och så var den astrologiska sagan slut för idag.

 

Trevlig kväll!

 

Mvg, astrologen.

4 Comments

Venus-skolan del 1: Eldtecken

God dag!

 

Nu kommer vi till mitt favoritämne, nämligen Venus! 

 

Afrodite, Venus, kärleks och relationsplaneten. Kärt barn har många namn. Det här är första delen ur ett segment där jag kommer beskriva Venus funktion i horoskopet, och dess symbolik beroende på i vilket tecken du har Venus i ditt horoskop. Det är en del i ett gäng seminarium som jag kommer att hålla detta år, där man kommer får möjlighet att diskutera sin Venus live, med mig personligen. Innan du läser vidare, ta reda på vart din Venus är här.

Först, vad står Venus i horoskopet? 

 

Det är en av de 7 personliga planeterna och har en stor del i den du är. Venus är förmågan att bygga bryggor och relatera till dels sig själv, men framför allt till andra människor. Det är funktion i ditt horoskop som tillåter dig att ha en frisk relation till dig själv och till andra, och framför all skapa kärleksrelationer.

 

Beroende på vilket tecken den är i, och vilka aspekter den mottar och gör till andra planeter i horoskop, lägger den en grund för hur friska relationer du kan ha i ditt liv. Det finns svår-aspekterade och svaga Venus, och ägare till dessa horoskop har ofta svårt med självkänslan och utifrån det, också svårt att bygga relationer med andra. Venus startar nämligen med kärleken till dig själv, hur du värderar dig själv, din smak, ditt utseende, din sensualitet och förmågan att älska. Det kända ordspråket; ingen kommer älska dig förrän du älskar dig i själv är i synnerhet applicerbart när vi talar om Venus. Det är inte bara dina relationer, utan det är din kreativitet, din smak, vad du tycker om och inte, hur trygg du är i att bli kär och hur du faktiskt älska dig själv och andra. Vad du tycker är vackert och inte, vad som attrahera dig och din smak i stort.

 

Hos kvinnor representerar Venus framför allt deras kvinnlighet, sättet de flörtar på och framställer sig själva som kvinnor. Till exempel hos så kallade "tomboys" är Venus ofta i manliga eller androgyna tecken. Hos män pekar ofta Venus på vad deras typ av kvinna är, vad de attraheras utav och hur de uppvaktar det motsatta könet. Men för oss alla gemensamt är Venus sättet vi bygger relationer på, sättet vi blir kära på och vad vi letar efter i en partner. Eftersom Venus hänger så tätt ihop med vad vi gillar och inte, vår smak, så är det ofta den som indikerar vad som får oss att bli kära i andra. Venus är vår smak när det kommer till både människor och ting. 

 

Idag ska vi behandla Venus i eldtecknen; Väduren, Lejonet och Skytten.

 

Eld-Venus ger generellt sett ganska självsäkra, aktiva och framåt människor, som ser kärleken som en stor del i livet, en passion och en inre eld som är central för livet. Kvinnor med en eld-Venus är ofta vana vid att ta första steget själva, är mycket aktiva och klär sig gärna väldigt effektfullt, i rött till exempel. Kvinnor med eld-Venus har faktiskt ofta ett väldigt färgfullt utseende, antigen mörkt hår och mörka ögon, eller andra klara och starka färger i sitt utseende. Män med Venus i eldtecken är vana erövrare och värdesätter passion i relationen väldigt högt.

 

Venus i Väduren

 

En stark placering för Venus som egentligen ger en "manlig" approach till att bygga relationer och hitta sin partner. Människor med en Venus i Väduren blir ofta snabbt förälskade och är mycket passionerade i sitt sätt att approchera andra människor på. Det är människor som innerst inne "brinner" av passion och kärlek, när det väl beger sig. På den dåliga sidan så innebär det att ett sådant brinnande intresse i andra, kan också väldigt snabbt sluta brinna och intresset är ofta intensivt men flyktigt, och ombytbart. Venus i Väduren är egentligen i Mars hemtrakter (som styr Väduren), och får därför en marsiansk karaktär till sig, där man gärna tar för sig, slår på stora trummor när det kommer till kärleken, och bygger relationer väldigt snabbt och intensivt. Venus i Väduren blir kär i adrenalinkicken som kärleken ger och kan därför ofta träffa kärleken vid olika aktiviteter, av extremare sort. Det kan handla om att man träffas när man klättrar i berg, åker skidor, ute och festar, kör på någon med bilen eller någon annan typ av händelse där adrenalinet är på topp. Vädurs-Venus är inte pryd och besitter en rå sexualitet. Det är inga människor som räknar partners och tycker man inte ska vara "lössläppt" eller följer andra fördomar kring kärlek eller sexualitet. Det är starka, egna och bestämda individer som tycker som dem gör, och bryr sig mycket lite om vad andra tycker om det. Venus i Väduren är dock inte särskilt taktisk och kan vara lite väl framfusig och påfrestande för personer med "lugnare" Venus-placeringar. Det är något som kan besvära andra som tycker att det bör följa någon ram eller ta sin tid. Hos Vädurs-Venus är det nämligen ord och inga visor. Det är MÅSTE HA och det är MÅSTE HA NU.

 

Vädurs-Venus går hem på första dejten, ringer dagen därpå och bjuder ut till fjällstugan i en vecka, även fast ni träffades igår. Men bara om den har fattat tycke för dig. :) Vädurs-Venus behöver inte lång tid för att bli kär, antigen exploderar den med känslor direkt eller så känner den ingenting för dig. Den är gränslös på ett sätt där man blir alldeles överväldigad av den starka ström känslor och handling som kommer från den. Människor med Vädurs-Venus lever ofta ett väldigt aktivt liv, och tänker inte långt innan de gör något. Det är väl bara att göra, om man känner för det?

 

Deras preferenser vad gäller fritid och smak är just saker som har med adrenalin och extrema aktiviteter att göra. Det är inga pysselmänniskor som sorterar hemma i garderoben och tar det lugnt i trädgården. Vädurs-Venus sticker iväg på en weekend spontant och är gärna ute och springer eller dansar, eller vad det nu än kan vara som har en aktiv karaktär.

 

Försöker du bygga en relation med någon som har Venus i Väduren? Var aktiv. Säg inte nej. Våga. Utmana. Skapa en känsla av att ingenting är omöjligt och att att du går med på allt. Försök åtminstone. Vill du hoppa upp på motorhuven och ge dig ut och åka skidor på en tisdagsmorgon istället för att gå till jobbet? Gör det! Det kommer Vädurs-Venus att uppskatta mycket. Ha en brinnande passion för varandra och visa på hur mycket du älskar din Vädurs-Venus genom att följa med på alla dess nycker.

 

Venus i Lejonet

 

Det andra eldtecken i horoskopet, Lejonet. När Venus faller i Lejonet så får vi ofta människor som är på snudd besatta av att vara i centrum och få uttrycka sin kreativitet och förmåga att få andra att skratta och titta på de. Lejon styrs nämligen av Solen, kärnan i vårt solsystem, och kärnan i allas horoskop. Vårt starkt lysande jag, vårt ego och vår identitet, vårt hjärta. Därför färgas Venus av dessa kvalitéer när den är i Lejonets tecken i horoskopet. En Lejon-Venus ger ofta skådespelare, teaterapor, sångare och människor på scen i allmänhet, som har en stark vilja och önska att få uttrycka sig själva som individer inför andra. Det är en position som ofta ger en väldigt lekfull karaktär som gärna har kvar i leken i sina relationer. Venus i Lejonet faller också snabbt i kärlek, men har ett något lugnare sätt att förföra andra på. Det ska dock vara STORSLAGET, så att andra kan se precis hur kär man är. :) Kärleken är central för dessa människor och det viktigaste är att hitta respekt, beundran och lekfullhet i sina relationer. Det kan samtidigt vara mycket dramatik och påkostad kärlek hos Lejon-Venus, fast dessa faser går över snabbt och ser ofta seriösare ut än vad de är. Lejon-Venus ger dyra gåvor, köper 100 röda rosor och friar i Paris på något offentligt ställe. Kärlek ska vara som en teaterscen för dessa människor, där er relation utvecklar sig. Man ska kunna vara stolt över sin partner och den personen man är kär i, får gärna vara "känd" av något slag. Synas på tv, i tidningar, vara chef eller ha nått någon höjd som gör att man kan med stolthet i rösten berätta om sin relation och sin partner. Lejon-Venus är på snudd kära i sig själva och har en ofråntagbar stolthet över sig själva. Lejon-Venus blir kära i sina hobbies, de har ofta starka passioner för olika intressen och det centrala är få uttrycka sin kreativitet någonstans där folk kan uppskatta det. Det är mycket kreativa individer, även när det inte finns åskådare. Relationer blir ofta ett spel för gallerian, inför andra. Det är människor som gärna kysser varandra passionerat offentligt, som står i centrum med sin partner och njuter lite extra när blickarna riktas mot PARET. Utseende är viktigt för Lejon-Venus, det gäller att klä sig och se ut på exklusivt och gärna dyrt sätt (även fast det inte behöver vara dyrt, men ge sken utav) som ger dem lite mer status än de förtjänar egentligen. Lejon-Venus är mer beroende av andras åsikter kring deras relationer än till exempel Vädur-Venus, som faktiskt inte bryr sig det minsta om vad andra tycker. 

 

Venus i Skytten

 

Den tredje eld-placeringen i horoskopet som Venus kan ha, är alltså Skytten. Här har vi riktiga äventyrare. Även om Vädurs-Venus också är väldigt äventyrlig av sig, så har dessa två olika ändamål med sina äventyr. Vädurs-Venus jagar adrenalin i sitt liv, medan Venus i Skytten strävar efter friheten, upplevelsen och visheten som äventyren medför. Skytt-Venus är ofta en berest och påläst person som sätter ett högt värde i allmänbildning, någon form av social status och en äventyrs-ådra hos sin partner. Här hittar vi absolut noll prydhet återigen. Dra på spontanresa med någon man knappt känner? Go! Ta droger? Go! Göra något man inte gjort förut? Go!

Det är fart och fläkt med Skytt-Venus, men också djupa diskussioner kring livets kärna, moral och filosofi. Att icke förglömma så styrs Skytten av Jupiter, och Venus blir färgad med Jupiters kvalitéer i Skytten, i vilket skapas ett intresse för samhällsfrågor (kanske inte i praktiken, men i samtalet åtminstone), politik, utbildning och filosofiska aspekter. Skytt-Venus gillar att hamna i spännande diskussioner om livet och värdesätter någon som är lika intresserad att frihet, resor och livet i stort. Skytt-Venus brinner med en ständig entusiasm inför det som livet kan erbjuda, och letar efter en partner som brinner lika mycket för livet, både till vardag och fest. Inga ledsna miner här inte! Skytt-Venus gillar INTE begränsningar och svartsjuka, den måste få socialisera runt och tala med olika sorters människor, skapa intressanta diskussioner och få en inblick i andras värderingar av livet. Håll inte tillbaka någon och sätt inga gränser för Skytt-Venus, för den kommer aldrig att vara kvar hos dig annars. Du som har en Skytt-Venus måste få ge dig ut i världen och skapa dig en uppfattning om livet i alla världens hörn. När du väljer partner så måste du få en person som "förstår", som har knäckt livets gåta för sig själv åtminstone, och har någon typ av ståndpunkt kring saker så som religion, samhällslära, filosofiska frågor kring existens, naturen, utbildning, jobb, etc. Du kan inte vara med någon som inte vet något om något, det kommer att bli outhärdligt. Du måste hitta någon som tänker stort och mycket, då alla vardagsbekymmer är ganska oviktiga för dig. Det finns ju så mycket där ute att se och uppleva, och lära sig! Venus i Skytten lär gärna ut, och är något av besserwisser, men i allmänhet mycket härliga, och framför allt optimistiska och glada människor. 

 

Sammantaget är alla eld-Venus mycket passionerade och aktiva människor, fast på lite olika sätt. Eld-Venus går finfint ihop med luft-Venus (Våg, Tvillingar, Vattuman). Däremot blir det en rätt stor krock när Eld-Venus ska bo ihop och skapa ett liv med Jord-Venus till exempel, som hellre åker och storhandlar och planerar nästa veckas matlådor, än sticker iväg på ett äventyr. När vi ingår i relation med andra så är Venus mycket, mycket viktigt. Och vet du din egen och din partners Venus-placering, så har du vunnit mycket redan där. Du förstår era skillnader, varför den andra personen älskar som den gör, och vad den kräver och behöver av sin relation för att må bra. Det öppnar upp en för en mer harmonisk och djup relationer. 

 

Har du en eld-Venus? Berätta gärna hur du upplever den.

 

Vi hörs!

 

Mvh, astrologen.

2 Comments

Svar på fråga: när ens personlighet inte stämmer överens med ens tecken.

Som astrolog blir man ofta kritiserad och ifrågasatt.

 

- Allt du nämnde är generella saker.

- Det där du sa stämde inte alls in på mig.

- Jag är Skorpion, men jag är inte alls så hämndlysten och "ond" som du beskriver.

- Min kompis som är si och så och har samma stjärntecken liknar inte mig alls, varför?

 

Det är lätt att kritisera något man inte känner mycket till om, och utgå från övergripande åsikter. Lite som vapenlagen i USA och gränskontroller i Sverige.

 

Men det är helt ok att göra det. Vad gäller astrologi så är det min uppgift och intresse att just förklara sådana fenomen. Du är född i Vädurens tecken, men känner inte igen dig i beskrivningen av Väduren, varför? Hur kan planeterna har påverkan på oss när det handlar om så astronomiska avstånd? Hur kan astrologi stämma vad gäller tvillingar, har dem identiska personligheter?

 

Det finns mycket som kan fundera på och undra vad gäller astrologi, och alla dessa frågeställningar tar jag gärna tag i.

 

Idag ska jag besvara detta:

 

"Kristina (Tuesday, 17 January 2017 21:57)

Det stämmer inte alls in på mig som är en stenbock. Jag är glad till min läggning umgås gärna och mycket skrattar och skämtar o s v "

 

Jag skrev nyligen om månadstecknet, Stenbocken, och dess energier. Jag bad också snällt Stenbockar kommentera det inlägget och deras upplevelse av beskrivningen. Det uppskattar jag att man gör, att man ifrågasätter, funderar, och frågar.

 

För att besvara just din kommentar Kristina.

 

När jag beskriver en specifik faktor i astrologin, så som ett enskilt tecken, en planet, en aspekt eller förhållandet mellan två tecken och dess energier, så beskriver jag just den faktorn och dess egenskaper i all sin prakt. Människor som har mycket planeter i Stenbocken uppvisar dessa egenskaper i en större usträckning, man har nära till desa kvaliteér. ALLA som är födda i december har sin Sol i Stenbocken, och identifierar sig nästan alltid med ansvar, disciplin, och en seriös, praktisk approach. Många Stenbockar är också svåra att ta sig inpå livet, och har längre bort till tjo och stim än andra tecken.

 

Med det sagt, så är det otroligt stor skillnad på att titta på ett individuellt horoskop, där Solen kanske är i Stenbocken, men resten av planeterna är i till exempel granntecknet Skytten. Skytt-energi är en motsats till den allvarsamma Stenbocken. Den eldiga Skytten är tvärtom mycket öppen och bjuder gärna på en "show", och har man en koncentration av planeter där, trots att man har Solen i Stenbocken, så kan det mycket väl vara så att Stenbocks kvalitéer inte är lika utpräglade som hos någon som har flera planeter i just Stenbocken.

 

Det är på individnivå ALLTID, när man granskar ett personligt horoskop, och det är många fler faktorer i ett horoskop än bara ett tecken. Kom ihåg att vi har 9 planeter, 12 stjärntecken och massvis med stjärnor och aspekter alla dessa himlakroppar sinsemellan. Dessutom spelar det stor roll vilken tidpunkt på dygnet man är född, för att kunna observera vilket stjärntecken var det stigande över horisonten vid tiden av ens födelse, som har en stor inverkan på vårt "ansikte utåt" och sättet vi är på. Sammantaget är det en mycket mer komplex bild man tittar på, än bara ens stjärntecken.

 

Här är ett bra exempel på hur olika det kan vara om man bara utgår från sitt "soltecken" (stjärntecken).

 

Jag är född i augusti, när Solen transiterade Jungfrun. Alla som är födda 24aug-24sep har alltså sin Sol i Jungfrun. Jungfruar generellt sett är ganska reserverade och håller sig gärna i bakgrunden, observerar hellre än är i mittpunkten. Så enligt beskrivningen av Jungfrun, stämmer den definitionen inte in på mig så mycket. Vilket jag helt klart kände när jag var yngre och läste mycket på om just Jungfruar.

 

MEN, förutom att jag har andra planeter i till exempel lufttecken, som skapar en helt annan dimension av att vara "utåt" än vad än klassiska Jungfrun är, så är mitt "stigande" tecken (det som gick upp över horisonten vid tidepunkten av in födelse), Kräftan!

 

Men inte bara, utan Jupiter som var i Kräftan just då, steg precis upp över horisonten när jag föddes. Det ger mig istället en stark Jupiter-personlighet, vilket är i stort detsamma som en Skytt-personlighet. Det innebär att jag både hörs och syns i de flesta sammanhang, är otroligt öppen och pratar gärna med många olika människor och testar på nya saker. Stor skillnad från min Sol i Jungfrun.

 

Så, för att bemöta din kommenter Kristina, du har helt enkelt massvis med andra faktorer i ditt horoskop som gör dig till den du är, och det kan mycket väl vara så att just allvarsamheten och den torra humor som Stenbockar ofta har, vägs upp av andra delar i ditt horoskop. Precis som det ska vara:)

 

Om du vill veta mer om ditt personliga horoskop, och dess innehåll, kommentera inlägget med ditt födelsedatum, födelsetid och födelseplats, så ger jag en kort sammanfattning av just din personlighet.

 

Må väl!

 

Mvh, astrologen.

0 Comments