Bakom pseudonymen Alexandra Alvis finns en evig kunskapssökare, yoga-instruktör, mediterande astrolog, beteendevetare och drömmare. En själ, denna gång född 1989, som alltid varit på ständig jakt efter sanningen som omger livets ursprung, historia och evolution, vår mening och plats på den här planeten, samt framtidens outforskade vatten. Och vet ni, jag kan med gott samvete säga att varje gång jag tror mig ha hittat svaret på dessa frågor, så kommer ett nytt lager av kunskap fram. Min uppgift i det här livet är att förmedla den kunskapen jag förvärvat genom främst astrologi, men även många andra läror, till dig som individ och till oss som kollektiv. Vi är menade för så mycket mer än vi tror, det finns betydligt fler lager av verkligheten än vi tror oss se att uppleva, och vår gemensamma uppgift är att lära oss igen att höra själens röst och leva i enlighet med den.  

 

Astrologi-intresset började redan 2008, när jag som tonåring för första gången öppnade en bok om astrologi, och undrade vad det innebar att ha Månen i Tvillingarna och vad tusan "hus" kunde betyda i samband med horoskop och stjärntecken. Sen den gnistan tändes, har jag haft turen att ha intresset nog att ihärdigt utforska all litteratur som finns om astrologi (och det finns mycket mer än man kan föreställa sig). Jag förstod tidigt att astrologin blev min röst, min kunskap att dela med mig utav, min ledstjärna genom livet. Med åren utvecklades detta till en vid kunskap inom många olika vetenskaper, som har vävt ihop min världsbild idag. Den mest självklara insikten för mig var tidigt, att vi är en del av något större, när vi tittar upp på himlen, njuter av Solens strålar eller ser en Fullmåne. Det är magiskt att det finns återkommande mönster som vi kan se och tolka, och denna kunskap ska alla ha rätt att få ta del av.

 

Sedan 2008 har jag lagt, sett och tolkat tusentals horoskop parallellt med det tagit en kandidatexamen i socialpsykologi, hunnit jobba inom näringslivet, coachat hundratals människor, hållit utbildningar, fått vara med om ett Kundalini-uppvaknande, blivit en yoga och energi-lärare, tarot-läsare, kristallälskare och fått djupdyka i livets stora frågor. Jag är på heltid en konsulterande astrolog, sedan 2016.

 

Sedan 2016 har jag även drivit denna blogg, skrivit över 300 långa och utförliga inlägg, fyllda av matnyttig astro-kunskap, både för nybörjare och er som är på en mer avancerad nivå. För att hitta det du letar efter, gå till astroskolan. Jag finns på Instagram under namnet astroalvis, där jag delar mycket av min kunskap i bildformat. Du hittar mig på Facebook som Alexandra Alvis Astrology. Jag har fått äran att skriva artiklar för tidningar så som Astrologos, ställt ut på Harmoni-Expo, och lär ut astrologi via FB-gruppen Astrologi Akademin , sprider visuell kunskap via min Youtube-kanal. Jag håller årliga i astrologi-utbildningar tillsammans med mina kollegor Margareta Hedin och Anders Asker. Jag uppdaterar mina kanaler nästan uteslutande med olika sorts information, så följ mig gärna där du får ut som mest.

Att få tolka tid är en gåva och ett kall, och det är något jag vill ge till ALLA. 

Vill du följa mitt arbete i andra kanaler så hittar du mig på

Facebook: Alexandra Alvis Astrology

Instagram: astroalvis

 

Lära dig mer om astrologi? Gå gärna med i Facebook-gruppen Astrologi Akademin.

 


 

Varför började du med astrologi? Vad innebär astrologi? Är det som att vara medium, känner du stjärnornas energi och förmedlar den? Kan du se in i framtiden? Är du synsk? När kommer jag dö? Hur kommer mitt liv att se ut? 

 

Ett par frågor jag får när jag berättar att jag är astrolog. 

 

Astrologi är den första vetenskapen, den grundläggande läran om naturens rytmer på vår planet, som är en del av ett större system, där planetariska cykler även påverkar eko-systemet på Jorden, ofta subtilt men i de flesta fall, väldigt tydligt. Det är en konkret och historisk inblick till vår existens och vårt liv på Jorden.

 

Vi glömmer ofta bort att vara ödmjuka inför vår lilla plats i den familj av planeter och andra himlakroppar som vi befinner oss i och är beroende av, där livsform på vår planet har funnits i snart en miljard år, men det kosmiska systemet som vi tillhör har snurrat och blivit till sen miljarder år tillbaka. Homo Sapiens är en ytterst liten bråkdel av den historia som finns skriven i stjärnorna/planeterna som omger Jorden, men vi är den enda arten som har förmågan att tolka vår historia och anpassa oss till vår framtid.

 

Anledningen till att livet överhuvudtaget existerar på Jorden, beror på fyra faktorer:

- Exakt rätt avstånd till Solens lysande energi.

- Vattens existens på vår planet till följd av ovan.

- Syre i form av luft innanför planetens atmosfär.

- Den frodiga jorden som utgör det översta lagret på vår planet.

 

Eld, vatten, luft och jord utgör de fyra grundläggande förutsättningarna för liv, och utgör också en primär grund inom astrologin.

  

Astrologin ger kunskapen som utgör ett verktyg för att kunna tolka vår biologiska och energiska koppling till naturen. Ett sätt att kunna sätta ord och betydelse på vår existens och utveckling. Vi glömmer tyvärr bort idag, vart det är vi kommer ifrån, och vad vi är beroende utav. Moder Jord. Från att Tellus befann sig i ett precis så perfekt läge att Solens rena och skära energi, vare sig för varm eller för kall, utan i perfekt symbios, håller oss levande på denna planet, och ger oss förutsättningar att leva. Våra så fungerande, high-tech välplanerade liv hade inte funnits utan varken vatten, luft, eld eller jord.

 

Av Jorden är vi komna och till Jorden skall vi gå. Så precis som dag-baggen, tigern, eller trädet, är vi ett liv av många på den här planeten, som precis som allt annat, underkastas Jordens rörelse i en del av kosmos, i ett Sol-system som ger oss årstider, väder, naturkatastrofer och påverkar oss inifrån och ut, för att vi existerar till följd av det. Naturen och livet i sin mest primala form flödar genom oss precis som med allting annat på vår planet. Och vad är väl bättre än att kunna tyda dessa flöden?

 

När man har lärt sig det ganska komplexa systemet som våra förfäder har byggt upp som utgör astrologi och astronomi, kan man ganska exakt analysera hur planeter vid olika tidpunkter påverkar oss individuellt och på gruppnivå som art, våra samhällen, strukturer och mänskliga påhitt.

 

Kända astrologer:

 

 Claudius Ptolemy 100-909

Michel Nostradamus 1503-1566

 Richard Forster 1546-1616

 Simon Forman 1552-1611

Johannes Kepler 1571-1630

William Lilly 1602-1681
John Gadbury 1627-1704
Thomas Ring 1892-1983

Carl Jung 1875-1961