Bakom pseudonymen Alexandra Alvis finns en yoga-instruktör, chakra-arbetande och mediterande astrolog, beteendevetare och en evig kunskapssökare. En ny-gammal själ som är på ständig jakt efter sanningen som omger livets ursprung, historia och evolution, vår mening och plats på den här planeten, samt framtidens outforskade vatten.

 

Astrologi-intresset började i unga år, när jag som tonåring för första gången öppnade en bok om astrologi, och undrade vad det innebar att ha Månen i Tvillingarna och vad tusan "hus" kunde betyda i samband med horoskop och stjärntecken. Kommande 18 åren, har jag haft turen att ha intresset nog att ihärdigt utforska all litteratur som finns om astrologi (och det finns mycket mer än man kan föreställa sig), jag förstod att astrologin blev min röst, min kunskap att dela med mig utav den här gamla läran, en helt naturlig insikt om att vi är en del av något större, när vi tittar upp på himlen, njuter av Solens strålar eller ser en Fullmåne. Det är magiskt och det finns ett mönster som jag upptäckte, och den ska alla ha rätt att få ta del av.

 

Sedan i April 2008 har jag lagt, sett och tolkat tusentals horoskop parallellt med det tagit en kandidatexamen i socialpsykologi, hunnit jobba 5 år inom näringslivet med grymma framgångar, blivit en yogi-master och börjat konsultera inom astrologi på heltid sen 2017.

 

Sedan 2016 har jag drivit denna blogg, skrivit över 300 långa och utförliga inlägg, fyllda av matnyttig astro-kunskap, både för nybörjare och er som är på en mer avancerad nivå. För att hitta det du letar efter, gå till astroskolan. Jag finns på Instagram under namnet astroalvis, där jag delar mycket av min kunskap i bildformat. Du hittar mig på Facebook som Alexandra Alvis Astrology. Jag har fått äran att skriva artiklar för tidningar så som Astrologos, ställt ut på Harmoni-Expo, och lär ut astrologi via FB-gruppen Astrologi Akademin , sprider visuell kunskap via min Youtube-kanal. Jag uppdaterar mina kanaler nästan uteslutande med olika sorts information (men alltid inom astrologin), så följ mig gärna där du får ut som mest. Att tolka tid är en gåva, och den ska ni få ta del av i största utsträckning!

 


 

Varför började du med astrologi? Vad innebär astrologi? Är det som att vara medium, känner du stjärnornas energi och förmedlar den? Kan du se in i framtiden? Är du synsk? Kommer jag att dö i förtid?

 

Ett par frågor jag får ibland när jag berättar att jag är astrolog. 

 

Astrologi är den allra första vetenskapen. Läran om att följa naturens rytmer, planetariska cykler som styr vår tillvaro här på Jorden, ofta subtilt men i de flesta fall, väldigt tydligt. Det är en konkret förståelse om vår existens och vårt liv på Jorden, den allra första och mest grundläggande kunskapen som människan förvärvat sig under sin utveckling som art.

 

Vi glömmer ofta bort att vara ödmjuka inför vår lilla plats i den familj av planeter och andra himlakroppar som vi befinner oss i och är beroende av, där livsform i sig har funnits i snart en miljard år, men vi befinner oss i ett kosmiskt sysmet som innan oss snurrat och blivit till sen miljarder år tillbaka. Homo Sapiens är en ytterst liten bråkdel av den historia som finns skriven i stjärnorna/planeterna som omger Jorden.

 

Anledningen till att livet överhuvudtaget existerar på Jorden, beror på fyra faktorer:

- Rätt avstånd till Solens utstrålning av eld/ljus till vår planet.

- Att vatten kan finnas på vår planet till följd av ovan.

- Syre i form av luft innanför planetens atmosfär.

- Den frodiga jorden som utgör det översta lagret av vår planet.

 

Eld, vatten, luft och jord utgör de fyra grundläggande förutsättningarna för liv, och utgör också en primär grund inom astrologin.

 

De tydligaste exemplen av himlakroppars påverkan på människan är:

- Kvinnors menstruationscykel som följer Månens månatliga cykel

- Månens inverkan på våra vatten, dvs ebb och flod.

- Livets/naturens (inkl homo sapiens) enorma behov av Solens strålande ljus.

- Den tydligt synliga påverkan av Solens strålning som vi ser på vår hud.

- Hur årstiderna förändras i samband med Solens passage genom stjärnorna närmst Sol-systemet.

- Hur tydligt allas vardag är kopplad till faktumet dag och natt.

- Hur vi byggt upp vår tidesräkning, utifrån Solens och Månens omloppsbanor i förhållande till Jorden.

 

Astrologin ger kunskapen och utgör ett verktyg för att kunna tolka dessa naturliga skeenden i våra liv, kunna sätta ord och betydelse på vår existens och utveckling på vår planet. Vi glömmer bort vart vi kommer ifrån. Från Moder Jord. Från att Tellus befann sig i ett precis så perfekt läge att Solens rena och skära energi, vare sig för varm eller för kall, utan i perfekt symbios, håller oss levande på denna planet. Våra så välplanerade liv hade inte funnits utan vatten, luft, eld eller jord.

 

Av Jorden är vi komna och till Jorden skall vi gå. Så precis som dag-baggen, tigern, eller trädet, är vi ett liv av många på den här planeten, som precis som allt annat, underkastas Jordens rörelse i en del av kosmos, i ett solsystem som ger oss årstider, väder, naturkatastrofer och påverkar oss inifrån och ut. Naturen och livet i sin mest primala form, flödar genom oss precis som med allting annat på vår planet. Och vad är väl bättre än att kunna tyda dessa flöden?

 

När man har lärt sig det ganska komplexa systemet som våra förfäder har byggt upp i form av astrologi, kan man ganska exakt analysera hur planeter vid olika tidpunkter påverkar oss individuellt och på gruppnivå som art, våra samhällen, strukturer och mänskliga påhitt.

 

Kända astrologer:

 

 Claudius Ptolemy 100-909

Michel Nostradamus 1503-1566

 Richard Forster 1546-1616

 Simon Forman 1552-1611

Johannes Kepler 1571-1630

William Lilly 1602-1681
John Gadbury 1627-1704
Thomas Ring 1892-1983

Carl Jung 1875-1961