Jupiter konjunktion Chiron i Väduren - vad behöver healas?

A time for healing. Finns det någonsin en lättare och bättre tid för healing än när Jupiter är konjunktion Chiron? Svaret är nej!

 

Vi har nu en månad (4/3-4/4 2023) att möta Chirons ingrodda osäkerheter och smärtor som vi bär på som ett hinder genom livet, som stoppar oss från följa våra drömmar och leva det liv som vi vill ha. Chiron är som en Holy Grail, det absolut största som kan göra vår verklighet till den dröm vi föreställt den som, men som är omöjlig att återfinna, för att vi är för rädda för att ens börja leta. Vägen är för lång, det kommer aldrig gå, varför skulle jag få det jag vill ha, jag är inte unik, det finns för många andra som är bättre lämpade att hitta den ultimata nyckeln till lyckan. Och så sitter vi där och gråter för att det gör så ont att inte vara värd den lyckan och drömmen som vi så tydligt känner är ämnad för oss. 

 

Chiron är inte menad att agera som evig smärta och besvikelse i ens liv. Chiron är the Wounded HEALER. Den som letar efter svar kommer att hitta dem. Den som VILL helas, kommer att söka kunskapen och hitta verktygen som helar just din Chiron. Den som vill, kommer få. Så enkelt är det.

 

Nu när Jupiter expanderar och möjliggör ett lättare sätt att heala sin smärta, gör vi då bäst i att ta vara på den möjligheten. Jupiter kan  och kommer att slänga fram både möjligheter till att identifiera smärta en gång för alla, och få nödvändig kunskap att bemöta den. Blunda inte för sanningen om vad som gör ont i dig, och vad som triggar den smärtan. Det är steg 1. När du vet var såret sitter, så vill du lära dig HUR du helar just den delen av utav dig. Detta kommer visa sig genom i vilket tecken och hus Chiron är placerad i ditt horoskop. När du har förstått vad som gör ont, då ska du lära dig hur man läker det, och till sist ska du applicera denna helande teknik så ofta du kan. Det absolut sista hindret är att vackla ut i den delen av livet som Chirons smärta hindrat dig från, och testa hur pass helad du är, genom att göra det som du är mest osäker på! Jupiter är vår vision, vår tro, dit vi strävar och naturligt tror oss ha något att hämta. Tron på din vision och dröm, trots dina osäkerheter, är mycket mer påtaglig nu. Närmare och mer möjlig än annars. Det enda du behöver göra är att ta vara på möjligheten, expandera din kunskap om DIN SMÄRTA, och se vad som hindrar dig från att nå din dröm. Det är inte så omfattande som du tror, för Chiron är inte andras syn på dig, utan det är DIN subjektiva bild av vem du är och var du brister. Jupiter är som "the hand of God" som säger, "du är mycket närmre det du vill ha än du tror". Testa och se! 

 

Nedan följer tolkningar för Chiron i tecken och hus, och se nu till att använda denna tursamma period för healing, för det kommer att accelerera och underlätta din livsresa något enormt. Din smärta att hela nu finns i det hus och tecken där din Chiron är. 

 

Sist Chiron och Jupiter möttes var våren 2009. Vad helade du då eller vilken osäkerhet tog du dig över då? Vad var ett stort tema för dig under första 6 mån av 2009? Hur hanterade du den? Det är en cykel som är SLUT, inget mer där att hämta. Ny expansion väntar. Sättet du läkte dig själv på då, är inte applicerbart längre. 

 

Ni som står inför STÖRST möjlighet till healing under Mars-April 2023, är ni som har Chiron (eller andra planeter) i Kräftan, Väduren, Stenbocken, Vågen, Skytten, Lejonet eller i 1a huset/Ascendenten, 4e huset/IC, 7e huset/Descendenten, 10e huset/MC, 9e och 5e huset.  

 

Vad behöver du läka?

Vilken kunskap behöver du ta del av för att läka?

Vilka teman i livet behöver du utsätta dig för att läka?

 

Chiron i Väduren eller/och 1a huset
Du behöver läka relationen till din kropp, till din fysiska form. Du behöver inte skyla dig, du behöver inte gömma dig. Ta plats med din kropp. Utforska din kropp. Älska den för vad den är. Landa i din kropp. KÄNN DEN! Tacka den, tacka din fysik. Titta på dig själv i spegeln och se varenda detalj som gör DIG till den du är. Bli vän med din kropp, det är trots allt den du spenderar mest tid med, och den du behöver som mest för att leva. Din identitet blir till hjälp genom integrationen av din fysiska form, din själ och den du är. Din syn på din kropp skapar en bild av VEM DU ÄR. Och denna bild får du speglad tillbaka genom andra som ser det DU ser när du tittar på dig själv. Andra känner det DU känner om dig själv och ditt utseende. Kunskapen här kretsar kring body-image, rörelse, anatomi, det som stärker din kropp. Kopplingen mellan känslor och kroppen, sensualitet, beröring och exponering av din kropp. Glöm inte, the body does keep the score. Så landa neråt i kroppen och spendera tid med den. Det är du värd. 

Chiron i Oxen eller/och 2a huset
Du behöver läka din syn på din förmåga att leva ett tryggt, materiellt liv. Varför tror du att DU inte är värd att äga allt du vill eller ha alla saker du behöver? Varför tror DU att du är mindre värd av för dina prestationer och ditt arbete? Varför bör ditt arbete vara mindre värt än andras? Det du behöver läka är det faktum att du anser dig vara mindre värd än andra, mindre värd att HA. Därför har du också mindre än andra, för att du inte anser dig vara värd att ha med. Det här är en självbild som ska läkas, självkänsla, själv-värde. Det i sin tur speglar hur mycket du äger och har, hur mycket du anser dig vara värd att äga och ha. Kunskapen här sitter i att sätta konkreta mål, inte sikta för lågt, definiera vad du är VÄRD att ha, och etablera en plan kring hur du ska ta dig dit. Ta mer betalt. Satsa på din kreativitet. Dröm stort om hur du vill att din materiallo tillvaro ska se ut. Även om du inte HUR du ska ta dig dit, så våga värdesätta att du har en sådan dröm, att du VILL HA något. För då kommer du ett steg närmre att få det. Utsätt dig för situationer där du pratar vitt och brett om vad du är värd, varför du är, vad du är bra på, vad du drömmer om att äga och fråga människor som står dig nära, vad de anser att du är VÄRD att ha.

 

Chiron i Tvillingarna eller/och 3e huset
Du behöver läka din förmåga att lita på att du har lika mycket säga och uttrycka som gemene man. Varför ska du hålla tillbaka dina tankar och åsikter, din sätt att se världen på? Den är inte sämre än någon annans, det är DIN bild och den bör alla att få ta del av, precis som du tar del av andras inte alltid så intelligenta uttalanden. Dömer du andra lika hårt som du dömer dig själv för att ha missuppfattat någon eller inte förstått direkt vad det handlar om? Är det inte roligare med människor som talar sin sanning även om den är helt fel? Hur ska omgivningen lära känna dig om du inte berättar något om hur du ser omgivningen? Om vem DU ÄR? Du måste lära dig att kommunicera dig själv väldigt fritt, och inte låta andra säga åt vad som är rätt och fel att tycka. Du har lika mycket rätt att tycka och se saker på ditt sätt, som alla andra. Kunskapen för dig kommer från retorik, att lära dig nya saker, testa olika kommunikationsstilar, skriva, sjunga och använda din röst för att berätta för omvärlden hur DU ser den. Gå en talarkurs, skriv poesi och läs upp den på en scen, ring någon du inte känner så väl och snacka, skriv ner dina tankar, läs en bok, spela in din röst och lyssna på den. 

Chiron i Kräftan eller/och 4e huset
Det är inte ditt fel att du är emotionellt otrygg. Du blev inte älskad och bemött på det sätt som DU behövde av din omgivning när du behövde som mest, när du var ett barn. Den osäkerhet och otrygghet du bär på, de coping-strategies du behövt skapa för att överleva, är inte DITT FEL.. Men det är ditt ansvar att göra om dessa till något annat, nu när du är vuxen. Sluta tyck synd om dig själv, du kan inte gråta över ATT det har blivit så. Du behöver inte gräva i VARFÖR det har blivit så. Det är inte helande. Ditt läkande kommer från att fråga dig själv "vad får mig att må bra idag? Vad gör att jag känner mig emotionellt trygg och tagen hand om?". Vilka av dessa saker gör jag varje dag och inte alls? Vad får mig att må dåligt? Vad eller vem gör mig emotionellt otrygg? KAPA BANDEN till dessa saker och människor. Du har ingen automatisk lojalitet mot någon eller något, och speciellt inte mot det som får DIG att gråta, gör att du får en klump i magen, och känner dig som världens mest ensamma och övergivna människa. Du förtjänar inte att må så här, och du kan göra väldigt mycket för att INTE må så. Kunskapen här handlar om hur du möter ditt inre barn och dina känslor i vuxen ålder. Älskar du verkligen dig själv och tar hand om dina behov? Har du tydliga gränser mot sådant som inte skapar välmående i ditt liv? Som inte älskar och ger dig näring tillbaka? Du är värd att må bra, satsa på att lär dig allt om vad som får DIG att må bra. Du kan vara trygg varje dag, vart du än är. Låt ditt inre barn tala om för dig vad du BEHÖVER just nu, fråga och du skall få svar. Och testa att berätta för andra vad du behöver, du är värd att få dina behov mötta av omvärlden.

Chiron i Lejonet eller/och 5e huset
Du behöver läka ditt självförtroende, din tro dig själv. Din bild av dig är i underkant av hur fantastisk, vacker och talangfull du är. Du behöver dela dig själv med VÄRLDEN! Är du för att bli älskad för att du inte tror att det finns något att älska? Kan du ärligt titta på dig själv i spegeln och säga "jag är så jävla bra!". Vad är du duktig på? Vad längtar ditt hjärta efter? Varför håller du dig tillbaka från att uttrycka vem du är? Är du rädd för att bli dömd av andra? Ingen bryr sig! Dansa som när ingen tittar, sjung som att ingen hör och skratta dig genom livet. Du är inte tråkig, grå och torr. Och är du det, så ta nu och gör sådant du aldrig vågat, för att få in lite mer färg och glädje i ditt liv. Du är ett barn av denna värld, precis som alla andra, och du förtjänar också att få vara med och leka. LEK! Kunskapen här kretsar kring att göra det du verkligen vill, men inte vågar för att du undrar hur andra ska se på dig då. Skitsamma! Kunskapen kretsar kring att hela egot genom att visa upp dig själv för omvärlden! Genom att inte låta andra definiera bilden av VEM DU ÄR. Släng av dig bojjorna, du går miste om livet. 

Chiron i Jungfrun eller/och 6e huset
Hallå där hypokondriker! Varför tror du att det värsta ska hända just DIG? Varför är inte du värd att leva ett hälsosamt liv som alla andra? Varför löser du problem som ännu inte existerar? Sluta tänk på det värsta och gör det du kan idag för att ha en stark kropp, ett starkt sinne och en stark själ. Du har mycket att ge till andra, så fastna inte i pessimismen kring hur du ska överleva livet. Den dagen, den sorgen! Du har inget att vara rädd för, spring och få upp pulsen, känn livet pumpa i ditt blod! Utmana dig själv och din kropp. Ändra vanor och rutiner som kan skada dig. Du har sett till att leva den vardag som du nu befinner dig i. Och det betyder... att du kan igen göra om din vardag till det som fungerar för dig. Fastna inte i detaljer och små misslyckanden, utan inse att ingen lever ett perfekt liv, och fortsätt göra om och om igen, tills du har en vana som sitter som berg. Kunskapen här kretsar kring att se fakta för fakta, och inte anta worst case scenarion. Fungerar din kropp som den ska? Toppen, då går vi ut och lever livet! Organisation, målsättning och utförande är viktiga i din vardag. Ge inte upp och rikta inte din produktivitet mot att söka information om det som KAN hända. Lev ditt liv nu, lös de problemen som finns NU, inte sen. Och du....sluta oroa dig!

Chiron i Vågen eller/och 7e huset
Ditt läkande kretsar kring förmågan att relatera till andra och vara älskad av andra. Du är inte så socialt klumpig som du tror, och människor vill inte "ge upp" relationen med dig så fort du säger något fel eller missar att se den andre. Ditt helande kommer från en tro på att du är mer värd än vad du tror dig vara, att ett enda snedsteg kan få människor springa åt andra hållet. Du förlorar mer på att inte vara dig själv och hålla tillbaka. Man kan inte älska någon som man inte känner. Det är mänskligt att göra misstag och göra människor besvikna. De kommer inte lämna dig bara för det. Och är det verkligen vad du vill att inte utsätta dig själv för risken att bli lämnad, att du undviker nära relationer helt? Nothing risked, nothing gained. Det där med att du ändå inte "fungerar" i relationen eller inte "behöver" relationen, det är bara strategier för att maskera det faktum att du inte får ha det som vi människor mest. Andras kärlek, tid och intresse. Människor vill investera i dig, bara du ger dem chansen att få se VEM DU ÄR och VAD DU ÄR VÄRD. Sluta lyssna på andra, berätta om dig själv istället! Kunskapen här handlar om att utsätta dig för risken att bli avvisad av andra. Singel? Ut å dejta med dig och fråga folk om de vill ta en promenad eller fika. Öka chansen att få visa andra att du vill ha en relation med dem! Upptagen? Hur mycket av dig håller du tillbaka i rädsla att inte var omtyckt för den du är? Lita på dina relationer vill ha HELA dig. 

Chiron i Skorpionen eller/och 8e huset
Katastroftankar är inte verklighet, rädslor är inte verklighet. Det finns inget att vara rädd för och undvika i dig själv. Låt inte dina rädslor ta över makten. DE ÄR INTE VERKLIGA. Du väljer att tro på dem, och du kan välja att låta bli. Vad är du mest rädd för och VARFÖR? Fråga dig själv, vad är det värsta som kan hända? Och om det händer, vad gör jag då? Du vet väl att du klarar av även det värsta? Varför skulle just du inte göra det? Alla är med om nåt trauma i livet, och en absolut majoritet överlever det. Det gäller även dig. Möt dina rädslor, arbeta med hur du kan styra om dina tankar, eller iaf få avstånd till din tankar. DU ÄR INTE dina tankar eller rädslor. Det är du som styr. Hela ditt mörker genom att se på det med fakta, med rationalitet. Det är inte mer verkligt än vad du låter det vara. Acceptera, integrera och gå vidare. 

Chiron i Skytten eller/och 9e huset
Den stora vida världen är inte så läskig som du tror! Du förtjänar att få ta del av den minst lika mycket som alla andra. Det är inte farligt att satsa stort och jaga sina drömmar. Varför måste just du låta bli att testa komma in på din drömutbildning, bli författare eller flytta till Indien i 6 mån? Varför kan alla göra det men inte du? Är du inte lika fri som alla andra att ta dessa steg mot dina drömmar? Har du testat? Det finns en högre makt och den viskar till dig, följ min röst, vi kommer leda dig rätt. Satsa på dina drömmar! Sök utbildningen, flytta, testa ett nytt yrke, ryck upp dina rötter! Världen är till för att upplevas, livet är till för att levas. Det värsta som kan hända är att du testat och insett, nej, det här funkar inte. Så, vad är den stora risken som håller dig tillbaka? Kunskapen här är ERFARENHET, att testa sådant du undvikit för att det ena eller andra. Ta en risk, se hur lycklig det gör dig.

Chiron i Stenbocken eller/och 10e huset
Så du tror inte att du kan nå dina yrkesdrömmar? Att du inte är erfaren, kunnig eller kompetent nog? Att just du skulle misslyckas med jobb du vill ha? Att just du inte kan byta jobb och testa på det du verkligen brinner för? Låt inte andras ord eller tvivel styra dina beslut! Du är din egen auktoritet, du är en vuxen person som varje dag tar val som DU VILL. Ingen annans åsikter är värdefull i dessa beslut. Andra erfarenheter är inte relevanta, för att de är INTE DU! Ett litet steg i rätt riktning mot drömjobbet kommer lätta på smärta. Börja nu. Vad det än än, börja hela din bild av hur kompetent/misslyckad du är, genom att visa dig själv att du är din egen auktoritet och kan redan idag ta det där nästa steget mot det drömyrke som du har i sikte. Du fixar det, du vet att du jobbar bra och hårt. 

Chiron i Vattumannen eller/och 11e huset

Du kan förändra världen! Du kan hitta och delta i sammanhang som vill förändra världen på det sätt som du vill. Du är inte ensam i det! Du behöver inte vara ensam, strandsatt med dina egna intressen, åsikter och perspektiv. Det finns mängder med människor som är som dig och delar din syn på livet! Varför undviker du att leta efter dessa? Vad får dig att tro att du är ENSAM och utstött? Har du sökt dig till likasinnade? Har du lämnat grupper som INTE är dina eller är du kvar för att det är det bästa alternativet och du tror inte att det finns något bättre? DET FINNS DET. Just nu så samlas ett gäng människor nånstans och diskuterar och gör precis det som du själv håller på med och som gör dig till den DU är, som är DINA hjärtefrågor. Så varför inte testa och hitta dessa människor och dela din värld tillsammans med dem? Ensam är inte stark. Alienera inte dig från omvärlden för att du tror att du är ensam i den med den DU är. Så är det inte. Kunskapen här är att börja sträcka ut en hand och söka likasinnade, och delta i dess grupper ärligt och autentiskt. Testa! 

 

Chiron i Fiskarna eller/och 12e huset

Att tveka på sin spiritualitet är normalt. Att leva i illusioner och ibland vara vilseledd är normalt. Du är en människa som alla andra, och du får vara förvirrad. Du behöver inte leva upp till en viss "standard" bara för att du vet att själen är evig och att det finns andra dimensioner. Även om du är spirituell och har Spirit med dig, så behöver du inte vara PERFEKT i det. Alla kommer av vägen ibland, alla vi lär oss genom att göra fel. Du lever i den MÄNSKLIGA erfarenhet för att ta del av hela mänskliga erfarenheten. Du behöver inte leva upp till den perfekta spiritualiteten. Du är här för att lära dig i fysisk form, inte som en kropplös själ. Då hade du inte behövt inkarnera. Spirits ord är inte lag. Du är vägledd, men du är kedjad vid vägledningen. Våga lita på att du gör rätt, var inte osäker på din connection med spiritualiteten, du är aldrig övergiven, och du BEHÖVER inte godkännande ovanifrån för att leva ditt liv. Du behöver inte tvivla på dina val eller din spiritualitet, utveckla den åt det håll som är intressant för DIG. Du är inte en slav till Spirit, du är här för att leva ditt liv, så gör det med mod och styrka!