· 

Venus i horoskopet - hur du älskar och vill bli älskad.

Glad alla Hjärtans Dag! Detta må vara en kommersiell dag, som har mycket lite att göra med kärlek (under Aquarius-season, är det knappast kärlek och passion vi normalt fokuserar på). MEN, det är ett ypperligt tillfälle att damma av härliga Venus i horoskopet och ge henne utrymme att tolkas och användas. 

 

Afrodite, Venus, kärleks och relationsplaneten. I detta inlägg kommer jag beskriva Venus i 12 tecken, hur Venus uttrycker sig i olika tecken.

 

Innan du läser vidare, ta reda på i vilket tecken din Venus är här.

 

Vad står Venus för i horoskopet? 

Venus är en av 5 personliga planeterna och har en stor del i den du är via vad du gillar och inte, närmst Jorden tillsammans med Mars. Venus är den feminina kraften, och Mars är den maskulina (har inte med könstillhörighet att göra, utan vilken energi vi bär på, en man kan ha en feminin Venus, och vice versa). Venus är förmågan att bygga bryggor och relatera till dels sig själv, till omgivningen, och framför allt till andra människor. Venus i ditt horoskop visar vilket relation du har till dig själv, till livet och till andra, hur och vad du älskar, och hur du vill och behöver bli älskad. 

 

Beroende på vilket tecken Venus är i, och vilka aspekter hon mottar och gör till andra planeter i horoskop, samt hus-placering, ser vi vad DU vill ha och attraheras utav generellt, och i synnerhet vad gäller relationer. Idag ska vi endast titta på Venus i tecken (och du som vet vilket hus din Venus är i, och vilket tecken det huset korrelerar med, kan läsa tolkning för Venus i det tecknet också). Våra relationer fungerar inte, när vi inte älskar och värderar oss själva, och det är Venus i horoskopet ansvarig för. All kärlek startar nämligen med kärleken till dig själv, hur du värderar dig själv, din smak, ditt utseende, din sensualitet och förmåga att älska den du är, för vad du gillar och värderar högt. Det kända ordspråket; ingen kommer älska dig förrän du älskar dig i själv, är i synnerhet applicerbart när vi talar om Venus. Det är inte bara dina relationer, utan det är din kreativitet, din smak, vad du tycker om och inte, hur du älskar LIVET! Så, du kan läsa nedan beskrivningar om du är intresserad av någon som du vill attrahera, och kan utgå från deras Venus i tecken. Men du kan också läsa beskrivningarna utifrån din egen Venus-placering, och ge dig själv den kärlek som just din Venus VILL HA! Ta ut dig själv på en dejt som din Venus hade uppskattat:)

 

När vi ingår i relation med andra så är Venus mycket, mycket viktigt. Och vet du din egen och din partners Venus-placering, så har du vunnit mycket redan där. Du förstår era skillnader, varför den andra personen älskar som den gör, och vad den kräver och behöver av sin relation för att må bra. Det öppnar upp en för en mer harmonisk och djup relation.

 

Venus i eldtecknen: Väduren, Lejonet och Skytten.

Eld-Venus ger generellt sett ganska självsäkra, aktiva och framåt människor, som ser kärleken som en stor del i livet, och har en passion och en inre eld som är central för livet. Kvinnor med en eld-Venus är ofta vana vid att ta första steget själva, är mycket aktiva och klär sig gärna väldigt effektfullt, i rött till exempel. Kvinnor med eld-Venus har ofta ett väldigt färgstarkt utseende, och en brinnande intensitet till sig. Män med Venus i eldtecken ser sig själva som vana och självsäkra erövrare och båda värdesätter passion och aktivitet i relationen väldigt högt.

 

Venus i Väduren

Venus är långt hemifrån när hon är i Väduren, i opposition till sitt hemmamatchen Vågen. I Väduren får Venus en "manlig" approach till hur man skapar relationer med andra. Människor med en Venus i Väduren blir ofta snabbt förälskade och är mycket passionerade i sitt sätt att approchera andra människor på. Vädurs-Venus är en bubblande vulkan, redo att explodera när som helst. Passion, ilska, adrenalin... det spelar ingen roll vad som händer, bara Vädurs-Venus får kulminera, explodera och lugna ner sig till nästa gång. Själv eller med någon annan att dela äventyret med. Så älskar Vädurs-Venus.

Baksidan av detta är impulsivitet,  och att ett sådant brinnande intresse i andra, kan också väldigt snabbt sluta brinna och intresset är generellt ofta intensivt men flyktigt, och särskilt ombytbart. Venus i Väduren är egentligen i Mars hemtrakter (som styr Väduren), och får därför en marsiansk och påstridig karaktär till sig, där man gärna tar för sig, slår på stora trummor när det kommer till kärleken, och bygger relationer väldigt snabbt och intensivt. Venus i Väduren blir kär i allt som den får en adrenalinkick från, och kan därför ofta bli kär eller intresserad i samband med aktiviteter av extremare sort, där adrenalinet frisläpps. Det betyder att dejter med en Vädurs-Venus bör vara av det aktiva slaget, för bästa förutsättningar. Det kan vara allt från Escape Room, klättring, åka skidor, vara ute och festa, gå på sport-event, tävla i något, spela spel, spela ett parti biljard eller bara vara ute å köra snabbt med bilen. Vädurs-Venus är inte pryd och besitter en rå sexualitet, som den kommer vilka uttrycka mot människor den är attraherad av. Flörta vilt eller gå direkt pang på rödbetan.

Vädurs-Venus intresse går inte att ta miste på. Öppen, glad, orädd, inbjudande. Här behövs inget lirkande eller omvägar för att skapa trygghet och förståelse först, som med vatten eller jord-Venus. Är du intresserad av någon som har Venus i Väduren? Visa det minsta intresse och är de intresserade tillbaks, så kommer de visa det rätt tydligt! Det är inga människor som räknar partners eller har några fördomar kring kärlek eller sexualitet. Man gör väl det man vill ha! Följ med på den färden av impulsiv och äventyr, och passionen är given. Detta är starka, självständiga, bestämda individer som tycker som de gör, gör som de tycker och bryr sig mycket lite om vad andra tycker om det. Venus i Väduren är dock inte särskilt taktisk och kan vara lite väl framfusig och påfrestande för personer med "lugnare" Venus-placeringar, i vatten eller jord-tecken. Venus-Väduren i dejting kan vara besvärande för andra Venus, som tycker att det finns ett visst ramverk för hur och när man inleder en relation och dejtar. Hos Vädurs-Venus är det nämligen ord och inga visor. Det är MÅSTE HA och det är MÅSTE HA NU.

Vädurs-Venus går hem på första dejten, ringer dagen därpå och bjuder ut till fjällstugan i en vecka, även fast ni träffades igår. Men bara om den har fattat tycke för dig. :) Vädurs-Venus behöver inte lång tid för att bli kär eller intresserad, antigen exploderar den med känslor direkt eller så känner den ingenting för dig.

Den är gränslös på ett sätt där man kan bli alldeles överväldigad av den starka ström känslor och handling som kommer från den. Människor med Vädurs-Venus lever ofta ett väldigt aktivt liv, och tänker inte länge innan de gör något. Det är väl bara att göra, om man känner för det?

 

Deras preferenser vad gäller fritid och smak är just saker som har med adrenalin och extrema aktiviteter att göra. Det är inga pysselmänniskor som sorterar hemma i garderoben och tar det lugnt i trädgården. Vädurs-Venus sticker iväg på en weekend spontant och är gärna ute och springer eller dansar, eller vad det nu än kan vara som har en aktiv karaktär.

 

Försöker du bygga en relation med någon som har Venus i Väduren? Var aktiv. Säg inte nej. Våga. Utmana. Skapa en känsla av att ingenting är omöjligt och att att du testar allt. Vill du hoppa upp på motorhuven och ge dig ut och åka skidor en tisdagsmorgon istället för att gå till jobbet? Gör det! Det kommer Vädurs-Venus att uppskatta mycket. Ha en brinnande passion för varandra och visa på hur mycket du älskar din Vädurs-Venus genom att följa med på alla dess äventyr. Passion kommer från att GÖRA något med en Vädur-Venus. Extra sensuell är denna Venus kring huvudet, och genom sina fem sinnen. Stryk över håret, pannan, titta länge på varandra, använda ögonbindel, smak och doft-sinnen. Det ger den kicken som Vädur-Venus uppskattar. 

 

Venus i Lejonet

Det andra eldtecknet, magnifika Lejonet! När Venus faller i Lejonet så får vi just magnifika och storslagna människor i relationer. Den här Venus behöver få uttrycka sitt magnifika jag och förmågan att få andra att skratta och känna sig uppskattade. Lejon styrs av Solen, kärnan i vårt solsystem, och kärnan i allas horoskop. Vårt starkt lysande jag, vårt ego och vår identitet, vårt hjärta. Därför färgas Venus av dessa kvalitéer när den är i Lejonets tecken i horoskopet. En Lejon-Venus ger ofta skådespelare, teaterapor, sångare och människor på scen i allmänhet, som har en stark vilja och önska att få uttrycka sig själva som individer inför andra. De är dem som skämtar och leker på sina dejter, och vill ha odelad uppmärksamhet och uppskattning. Lejon-Venus ger en väldigt lekfull karaktär som gärna har kvar i leken i sina relationer, och behöver inte växa upp och göra "vuxna saker" varken i början eller senare i relationen. Venus i Lejonet faller också snabbt i kärlek, men har ett något lugnare sätt att förföra andra på. Det ska dock vara STORSLAGET, så att andra kan se precis hur kär man är. :) Kärleken är central för Lejon-Venus, det är det man lever för! Men det viktigaste är att hitta respekt, beundran och lekfullhet i sina relationer. Lejon-Venus vill inte vara stel och tråkig, och kommer undvika den typ av aktiviteter. Det kan samtidigt vara mycket dramatisk och påkostad kärlek hos Lejon-Venus, med storslagna och romantiska gester, så MÅSTE uppskattas av motparten. Venus-Lejon vill ha cred för sin kärlek, och det med all rätt, de gör ju SÅ mycket för människor de älskar! Och även om du inte gillar att på tredje dejten bli överraskad med en dyr present och en överraskningsfärd i en luftballong, så får du allt se till att vara entusiastisk och tacksam för det ändå, för Lejon-Venus visar sin kärlek så.

 

Lejon-Venus ger ofta dyra gåvor, köper 100 röda rosor och friar i Paris på något offentligt ställe. Kärlek ska vara som en teaterscen för våra Lejon, där er relation utvecklar sig på scenen. Man ska kunna vara stolt över sin partner och den personen man är kär i, och Venus-Lejon kommer behöva uppskatta sin dejts stil, utseende, intressen och passion för livet. Venus-Lejon berättar gärna med stolthet i rösten om sin relation och sin partner. Lejon-Venus ska vara kära i sig själva och älska sitt liv, deras glädje och passion måste synas och upplevas. Lejon-Venus blir kära i sina hobbies, sina intressen, sin stil och sin smak. Det är mycket kreativa individer, även när det inte finns åskådare. Relationer blir ofta ett trevligt utagerande och gester av passion för Venus-Lejon. Det ska finnas någon som ser och hör detta! Det är människor som gärna kysser varandra passionerat offentligt, som står i centrum med sin partner och njuter lite extra när blickarna riktas mot PARET. Utseende är viktigt för Lejon-Venus, det gäller att klä sig och se ut på exklusivt och gärna dyrt sätt (även fast det inte behöver vara dyrt, men ge sken utav). Lejon-Venus är mer beroende av andras åsikter kring deras relationer än till exempel Vädur-Venus, som faktiskt inte bryr sig det minsta om vad andra tycker.

 

Venus i Skytten

Den tredje eld-placeringen för Venus, är Venus i Skytten. Här har vi riktiga all-älskare, äventyrare, och någon som med stor omfång gärna är i relation med många olika människor, och upplever många olika erfarenhet genom relationer. Även om Vädurs-Venus också är väldigt äventyrlig av sig, så har dessa två olika ändamål med sina äventyr. Vädurs-Venus jagar adrenalin, medan Venus i Skytten strävar efter friheten, upplevelsen och visheten som äventyren medför. Skytt-Venus är ofta en berest och påläst person som sätter ett högt värde i allmänbildning, kunskap, visdom, och erfarenhet hos sin partner. Det får inte vara någon som inte "gör så mycket" eller "har inte så många intressen". Här hittar vi absolut noll prydhet återigen. Dra på spontanresa med någon man knappt känner? Go! Flytta in hos dig efter en månad? Go! Göra något man inte gjort förut? Go!

 

Det är fart och fläkt med Skytt-Venus, men också ett behov av djupa diskussioner kring livets kärna, moral och filosofi. Att lära och lära ut är Skytt-Venus största "vill ha". Skytten styrs av expansiva Jupiter, och Venus blir färgad med Jupiters kvalitéer i Skytten, i vilket skapas ett intresse för samhällsfrågor, politik, utbildning och filosofiska teman. I första hand ger Jupiter här, "JU MER DEST BÄTTRE", varpå Skytt-Venus interagerar med allt och alla, i ren utbildningssyfte. Skytt-Venus gillar att hamna i spännande diskussioner om livet och värdesätter någon som är lika intresserad att frihet, resor och livet i stort. Skytt-Venus brinner med en ständig entusiasm inför det som livet kan erbjuda, och letar efter en partner som brinner lika mycket för livet, både till vardag och fest. Inga ledsna miner här inte!

 

Skytt-Venus gillar INTE begränsningar, pessimism och svartsjuka, den måste få socialisera runt och tala med olika sorters människor, skapa intressanta diskussioner och få en inblick i andras värderingar av livet. Håll inte tillbaka någon och sätt inga gränser för Skytt-Venus, för den kommer aldrig att vara kvar hos dig annars. Du som har en Skytt-Venus måste få ge dig ut i världen och skapa dig en uppfattning om livet i alla världens hörn. När du väljer partner så måste du få en person som "förstår", som har knäckt eller vill knäcka livets gåta för sig själv åtminstone, och har någon typ av ståndpunkt kring saker så som religion, samhällslära, filosofiska frågor kring existens, naturen, utbildning, jobb, etc. Skytt-Venus skapar ofta relationer inom andra kulturer, och tar del av andra kulturer på så sätt. Skytt-Venus kan inte vara med någon som inte vet något om något, eller vill veta något om det, det kommer att bli outhärdligt, och eldiga Skytten tappar intressen snabbt. Finns ju så mycket intressant att utforska! Denna placeringar stannar med någon som tänker stort och mycket, då alla vardagsbekymmer är ganska oviktiga för den. Det finns ju så mycket där ute att se och uppleva, och lära sig! Venus i Skytten lär gärna ut, och är något av en paragrafryttare med sina visioner, ideér och åsikter, men detta är någon man ALDRIG har tråkigt med! Minnen för livet skapas med en Skytt-Venus, så följ med på färden utan att vara pessimistisk, rädd, eller orolig!

 

Sammantaget är alla eld-Venus mycket passionerade och aktiva människor, fast på olika sätt. Eld-Venus går finfint ihop med luft-Venus (Våg, Tvillingar, Vattuman). Däremot blir det en större krock när Eld-Venus ska samsas med Jord-Venus till exempel, som hellre åker och storhandlar och planerar nästa veckas matlådor, än sticker iväg på ett äventyr.


Venus i luft-tecken: Tvillingarna, Vågen, Vattumannen.

Luft-elementet, tillsammans med eld, räknas till "aktiva" och "assertive" element som snarare skickar ut energi än tar emot den. Vatten (Kräftan, Skorpioenn och Fiskarna) och jord (Stenbockar, Jungfruar och Oxar) är istället magnetiska och receptiva energier, som tar emot och förädlar energin och flödet som kommer från luft och eldmänniskor.

 

Om du har planeter i luft-tecken (Vågen, Tvillingarna och Vattumannen), så är du en person som tänker sig fram och rationaliserar i första hand, kommunicerar i andra, och känner och gör i tredje, om någonsin. :) Relationer och kärlek för luft-Venus sker alltid på ett reflekterande, något distanserad och abstrakt sätt, som inte alltid motsvarar hur verkligheten ser ut. Det kallas för att bygga luftslott och det gör luft-Venus ypperligt. Eld (Skytten, Väduren, Lejonet), är människor som är instinktiva och intuitiva på ett sätt där ni bara gör och drivs starkt framåt av en inre vilja att göra, vilket gör att ni sällan reflekterar över något för länge, och agerar direkt.

 

Detta gäller inte luftmänniskor! Här ser vi tänkare ut i fingerspetsarna, de mest mentala, kommunikativa, sociala, intelligenta och intressanta människor att ha å göra med. Men lita aldrig 100% på vad en luft-Venus säger, för ALLT som en luft-Venus säger är omöjligt att se i den fysiska praktiken. 

 

Venus i Tvillingarna

Venus i Tvillingarna LEVER för att få prata, diskutera, umgås och ha så många relationer som möjligt! Det här är människor som kommer vara tjenis med kassörskan, städerskan, grannen, brevbärare, och alla som den kommer i kontakt med dagligen. Är du svartsjuk till naturen? Det här är INTE rätt relation för dig! Venus i Tvillingarna älskar att kunna prata med många olika människor, och det är oftast helt oskyldigt, och finns inget intresse bakom. Därför kan det också vara svårt att utröna denna Venus intresse för någon, den verkar ju intresserad av alla? Och ja, Venus i Tvillingarna är initialt intresserad av alla, för att sedan utröna sin attraktion till någon specifik genom hur intressanta diskussionerna och tidsfördrivet är med denna person. Venus i Tvillingarna vet inte hur man har tråkigt eller är tyst med sig själv och andra. Det är de mest intressanta, roliga, lättsamma och enkla personerna att ingå i en relation med. Det är varken svårt eller tråkigt, så länge man inte tynger ner dem med känslor och seriositet konstant. 

 

Med Venus i Tvillingarna hittar vi alla vitsiga, mycket sociala och mångsidiga personer. De verkar alltid ha nya intressen, nya berättelser, nya kontakter, nya planer och kan omöjligt upplevas som tråkiga och ensidiga. Det är nämligen omöjligt att inte intressera sig för livet med Venus i Tvillingarna. Ni har alltid något projekt och nytt intresse på gång, som ofta inte når sitt slut, men ni har testat!

Ni läser alltid nya böcker halvvägs och spenderar tid med att titta på dokumentärer, gå kurser och googla saker. Venus i Tvillingarna, den vandrande encyklopedin av olika dialekter och accenter! En ständig ström av nyheter, frisk luft och något informationsbrus, det är saker ni inte klarar er utan. Venus i Tvillingarna gillar och njuter genuint utav att prata med andra människor, och diskutera saker. Ofta har Venus-Tvillingen en miljard sociala kontakter, ingår i olika nätverk och har ungefär 100 hobbys. Välsmort munläder och en förmåga att prata sig ur alla situationer, lustig, rolig, intressant och lekfull, oavsett ålder. Varför skulle man inte vilja vara med en sådan mångfacetterad person?

 

Men, ofta ser vi att Tvillingens ständiga önskan till något nytt tenderar att inte tillåta den att vara i en och samma relation alltför länge. Den tappar intresset snabbt, om inte den är med en partner som också är "på" allt nytt och är villig att springa med Tvillingen genom livet, lika rastlös och nyfiken.

Alla luft-Venus flörtar vilt, men Tvilling-Venus är i synnerhet mån om nya bekantskaper, men vet sällan om när den verkar flörtig eller intresserad, eftersom den är det till naturen. Vill man fånga en Tvilling-Venus intresse, så ska man framför allt vara en rolig person att snacka med. Tillåt inte samtalet att dö ut, var inte tystlåten, och släng in lite roliga fakta och vitsiga skämt då och då. Inget är ointressant för en Tvilling-Venus, förutom planering, vardagssysslor och historier utan detaljer. En levande, ärlig och lekfull dialog får en Tvilling-Venus på fall. Men förvänta dig inte att du är den enda personen de roas av, för så är det inte och kommer aldrig vara så.

 

När det kommer till dejtande, så funkar det mesta som inte är stelt och tråkigt för denna Venus. Att hänga på en lekpark (och leka), ta en promenad, gå på bio/konsert, bland andra människor, allt det funkar för denna Venus, som helst väljer att inte sitta stilla eller vara på samma plats länge, under en dejt. 

 

Venus i Vågen

Venus är hemma i Vågens tecken, och här får Venus energi möjlighet att blomma ut i all sin kärleksfulla, charmiga och sensuella prakt. Vågar är av den anledningen den sociala verklighetens smörjmedel och klister, i sin konstanta iver att skapa relationer med sin omgivning. Flyter in och ut och briljerar i sociala sammanhang, charmerar folk runt sig och skapar en konfliktfri vardag där ingen tillåts att ogilla dem. Ofta på bekostnad av sina egna intressen, men Venus i Vågen är nöjd så länge motparten är nöjd, och lider allt som oftast inte utav detta. Däremot har Venus i Vågen svårt med människor som tar och tar, och glömmer bort att ge. En Våg-Venus glömmer ALDRIG, tro inget annat. Det är helt omöjligt att ogilla en Venus i Vågen, den kommer nämligen att se till att vara dig så till lags att du tror att personen kan läsa dina tankar. Otroligt taktiska och diplomatiska Venus i Vågen gillar generellt sett ett klassiskt sätt att dejta och bli kär på. Romantiska middagar, stora blombuketter, små presenter, oväntade dejter och uppvaktning i allmänhet, där allt har sin tid och plats. Inget alltför "galet" när det kommer till dejting helst. 

 

Venus i Vågen är inte det minsta svår att snärja initialt, den dejtar gärna och länge, och går gärna in i relationer, ibland alltför snabbt och ibland alltför långsamt. Venus i Vågen VET vad den gillar och inte, och det förändras sällan. 

 

Venus i Vågen är orienterad mot kommunikativ kärlek, och ger den komplimanger och uppskattning, då vet du att du är gillad! Kan dock upplevas rätt lugna i sina känslor, ibland känslokalla av vatten till ex, i all sin formalitet och charmiga lugn. Det här är inga människor som exploderar av känslor, och visar det. Venus i Vågen strävar alltid efter att ha en relation (eller många), kärlek och partnerskap är Vågens största ambition. Vågen lever för tvåsamhet, och söker det ideal den har tänkt sig fram, livet ut. Kanske därför ser vi Venus-Vågar ofta som otrogna eller players, då de letar efter sitt ideal livet ut. Våg-Venus strävar dock alltid efter att ha någon att dela sin verklighet med någon älska och se sig själv genom dennes ögon. Venus i Vågen är ofta väldigt kreativ, talangfull, har kreativa hobbies och dras till det så kallade konstnärliga, som inbegriper sång, teater, målande, dans, inredning etc. Den har en utpräglad känsla för vad som ser bra ut och inte, skapar ofta designers och modeskapare av olika slag och människor som objektivt kan bedöma och skapa det vackra och tilltalande. Venus i Vågen vill gå på en klassisk dejt, bli klassiskt uppvaktade, ha långa diskussioner sent inpå natten, gå på museum och utställningar, äta goda (och lyxiga) middagar. Det ska vara KLASS och STIL, inget mindre. Den kommer alltid att vara uppklädd till tänderna till sin dejt, så se till att matcha;)

 

Venus i Vattumannen

Venus i Vattumannen är en udda prick på dejting-marknaden! Inte alla kommer lyckas knäcka den nöten! Styrd av excentriska och intelligenta Uranus, är denna Venus inte intresserad av den klassiska dejting och relationsmodellen, och kommer leva, älska och söka sig till relationer som står utanför normen, och bejakar den individuella FRIHETEN. Här hittar vi ofta människor som inte står ut med att man måste bo ihop, vara en kärnfamilj, följa vissa steg i relationer som alla gör.

 

Nej nej, Venus i Vattumannen vill hitta en sak i sina relationer, och det är människor som delar dess specifika och ofta ovanliga syn på relationer, värderingar och frihet i relationer. Venus i Vattumannen kommer inte intressera sig för någon som inte har samma syn på människor, relationer och "hur man ska" leva. Vattumannen lever inte utifrån "ska och måste", den lever utifrån "så här tycker jag och det är min norm". Den som delar dess norm, är definitivt välkommen att dela sitt liv med Venus i Vattumannen. Vattuman-Venus letar inte primärt efter kärlek och passion, den letar efter kamratskap och partnerskap. Kärlek är bara ett sätt att relatera på, men det finns ju så många andra, och inget skall förkastas! Vattuman-Venus hittar nya sätt och nya perspektiv att skapa relationer på, och känner inte att den behöver vara i EN relation, eller i någon relation alls för den delen, om den inte hittar likasinnade. Denna Venus klarar sig ensam alldeles utmärkt, ibland lite för mycket. Det spelar ingen roll vad ni gör på era dejter, så länge det finns intressanta diskussioner, där ni delar personliga värderingar och åsikter, och finner er själva på samma sida. Men Vattumannen uppskattar alltid galna och udda äventyr, och tackar sällan nej till saker. Detta är uppfinnare som vill upptäcka alla strukturer! Venus i Vattumannen uppvisar ofta ett ganska svalt intresse som är svår att tyda, men om du och någon med Venus i Vattumannen råkar ha samma värderingar och syn på relationer, samhället och livet, då kommer ni garanterat ingå i en relation med varandra! 

 

Denna Venus hittar vi inte vandrades runt på en nattklubb så ofta, utan på mer udda platser, då Vattumannen har sina udda intressen, och återfinns på lika udda tillställningar. En Vattuman-Venus är enklast relatera till genom dess intressen, och det är via deras intressen som du hittar dem! Venus i Vattumannen kan ha svårt för ytliga sociala koder och ytliga sociala tillställningar, där den ofta försöker att smälta in bland människorna och låtsas vara en del utav det sociala spelet, men känner sig ofta malplacerad eller alienerad. Därför lägger sällan Venus-Vattumän tid på den typ av interaktion och tillställningar. Venus i Vattumannen kommer alltid välja sina intressen och människor som är äkta, ärliga och är inte rädda för att vara udda och följa sina passioner. Den här Venus slänger sig INTE in i dejting, kärlek eller relationer tanklöst, utan kommer begrunda, reflektera och tänka länge på någon, innan den går in i relation. Kan därför vara singel och ensam i långa perioder, och är försjunken i sina intressen och sin fritid. Fångar du upp denna Venus via deras intressen, och delar dess värderingar, så är det klappat och klart! 

 

Kan klä sig lite udda eller ha någon utstickande faktor i sin stil. Man minns liksom dessa människor. Är en otrolig källa av ständig överraskning, nyhet och innovation, och är otroligt spännande att vara omkring.

 

Venus i vatten-tecken: Kräftan, Skorpionen, Fiskarna

Venus i vatten, mår generellt sett mycket bra, då Venus vill älska och bli älskad, och känslor är kärlekens språk! Vatten-tecknen fungerar utifrån perspektivet "hur starkt känns det", och det går fint ihop med Venus ambition att älska och bli älskad på djupet. 

 

Personer med Venus i vatten-tecken, relaterar till andra på en djupt emotionell och undermedveten nivå. Det är våra empater, som har förmågan att kliva in andras känslovärld och uppleva den själva. Därför är relationer hos vatten-Venus alltid mycket intima, djupa, utforskande och emotionella.

Visa mig din själ, så att jag kan älska dig så som du behöver!, det är våra vatten-Venus. Om en vatten-Venus inte får känna starkt med eller för någon, så kommer det inte vara av intresse. Mindre snack, om mer känslor, tack! Venus i vatten måste tillåta kärleken och relationen med någon, få ta ordentliga djupdyk i den emotionella världen som ni skapar och delar med varandra. Här vill vi connecta på en själslig nivå med någon, och allt det andra faller bort som oviktigt. 

 

Venus i Kräftan

Venus är stark i Kräftan, som styrs av Månens moderliga och mjuka kraft. Venus i Kräftan färgas av Månens känslosamma och omhändertagande karaktär. Venus i Kräftan vill bli älskad och älska på ett sätt där man TAR HAND OM varandra. Denna typ av kärlek ger ofta vibes av hur en förälder älskar en. Venus i Kräftan gör ALLT för människor den älskar, inkl att ta hand om dem på alla sätt och vis. Dess kärlek är allomfattande, intim och ibland påträngande. Till ex "är du kall? Här är en filt.", "du måste vara hungrig, låt mig värma upp maten", och nåde den som inte tar emot detta intuitiva omhändertagande, som ett uttryck för deras kärlek. Venus i Kräftan är urtypen av moderskärleken; förstående, omhändertagande, empatiska och uppvaktande människor som gillar att mysa, ta de lugnt, ta hand om sina älskade och sina närmsta. Venus i Kräftan behöver knappast ge sig ut på äventyr och erövra världen, den vill hellre erövra trygghet och välbefinnande i ert hem och relation.

 

Kräft-Venus njuter av att dela vardagen med någon, på en nivå av basala behov. Laga mat, baka, pyssla hemma, kramas i soffan, sova tillsammans, diskutera framtidsplaner kring hur ni vill ha ert hem och familj. Venus-Kräftans funktion är att skapa en familj, en trygg vrå där den kan slappna av och dit den kan dra sig tillbaks efter att ha mött världens känslor. Familj behöver inte innebära barn, men Kräft-Venus är ute efter relationer där ni lever som en familj gör. Det tar därför ofta mycket lång tid innan denna Venus släpper in någon i sitt liv, då relationer alltid behöver ha en underton av "vi är en familj", och det tar tid att komma dit med någon. 

 

Kräftan är mycket känslig och påverkas djupt av andras ord och åsikter om den. Den missförstår gärna det den uppfattar från andra till sin nackdel, och kan stänga in sig i sina egna farhågor och osäkerheter, med det också utestänga sin partner om den inte känner 100% trygghet och tillit. Den här Venus behöver höra och se att någon älskar den, för att kunna älska så häftigt tillbaka. Venus i Kräftan glömmer heller aldrig något, speciellt oförätter, och är du tillsammans med denna Venus så måste du försäkra den återkommande om dina känslor för hen. Då får du ALLT tillbaka, i en kärlek du aldrig trodde var möjlig i vuxen ålder. Venus-Kräftor är även i vuxen ålder, stora barn, med ett humör som går från barnsligt nöjd och lycklig till putande läpp och tårar i ögonen. Det är i grund och botten väldigt känsliga och emotionellt finstämda människor som tar allt tätt inpå hjärtat, både dina och sina egna känslor. Men när tilliten är där så får du den absolut mest hängivna, mysiga och familje-orienterade person som finns. Det är lätt att bygga ett liv, ett hem och en familj med en Venus-Kräfta och den är in for the long run. Mycket lojal mot människor den älskar och släpper in, och glömmer aldrig sina känslor för någon. Får du Kräftans kärlek, så har du den för ALLTID, om du inte sårar och skadar den. Då har du dess hat för alltid. Mycket starka och stabila i sina känslor, utgår Kräftan alltid från vad den känner, inte vad den hör och ser. 

 

Venus i Kräftan utstrålar en form av mjuk och djup kärlek och harmoni, som får en att vilja vara en del av den personens liv direkt. Man känner sig trygg och älskad med en Kräfta, och det är precis vad du ska ge tillbaka. Var beredd på att utbyta alla typer av känslor, men även få möta emotionell stängdhet och kyla när Venus-Kräftan inte är in the mood. Var beredd på att denna Venus kommer pendla starkt i känslor och inte alltid veta varför. Vet med dig att denna Venus mår DIREKT bättre när den får sova och äta. Får den en kram och får höra att den är älskad, så kommer den spinna som en katt och inte behöva så mycket mer än så. När det kommer till dejtande, så kommer hemma-dejter bli de dejter där du får se den faktiska personen. Utanför hemmet kan Venus i Kräftan känna sig ganska stel och överväldigad. Filmkvällar, laga en middag tillsammans, spelkvällar och prata om sina känslor, det brukar vara ett vinnande koncept för denna Venus! Alltid älskad av sin partners familj, är det någon som gärna går på släktmiddagar och spenderar helger med sin och sin partners familj. 

 

 Venus i Skorpionen

Venus i Skorpionen är trots vatten, främmande i Skorpionens hostila vatten, och uttrycker sig definitivt emotionellt intensivt, men också emotionellt svårt i många fall.

 

Skorpion-Venus är klart den mest komplicerade och mest intensiva placeringen för Venus. Venus är nu besök hemma hos Pluto och Mars, och Pluto är en energi som går på djupet av ALLT, i sin iver att förstå, återfödas och utvecklas till något bättre och starkare. Pluto är intensivt, precis som Skorpionen är. Skorpion-Venus är svårt att få grepp om, den har många lager när det kommer till relationer, och relationer blir alltid en katalysator för den, varpå dess partner får vara med om samma typ av intensiva upplevelser. Det gäller allt från känslor, samtal, sex, där hela relationen utspelar sig på ett intensivt emotionellt plan, fyllt av analys, grävande och utforskande av VARJE del av den du är, och er relation. Skorpionen har en mängd strategier och sätt att utforska en annan person, och ambitionen är att få göra just det. Man kan ibland uppleva sig som ett byte i relation med Skorpion-Venus, som styr skutan dit den anser är mest intressant. För det är just det Skorpion-Venus gör, den letar efter sitt nästa byte att uppleva kärlekens fulla spektra med, där ingen sten lämnas ovänd. Skorpionen vill offra sig för passionens och kärlekens skull och kräver detsamma från sin partner. Därför är intensitet, sexualitet, lojalitet och makt starka teman i relation med Venus-Skorpionen.

 

Speciellt om Venus är i konjunktion med Pluto i Skorpionen, så kan den vara på snudd plågsam för både ägaren och motparten som får erfara den. Ägaren till den har ett ständigt inre behov av att reda ut känslor och skapa någon form av anspänning och passion i relationen. Skorpionen är våra sanningstalare, och kommer visa dig sanningen om dig själv. Är du redo för att lära känna dig själv genom någon annans ögon? Då är Skorpion-Venus rätt för dig! Skorpionen kommer utmana alla sina viktiga relationer, för att driva er tillsammans vidare mot nya höjder och nivåer av er samstämmighet, där ni lär känna varandra djupt inpå, och utvecklas från det. Stagnation är döden för Skorpionen, och den kommer vägra det i sina relationer. 

 

Skorpion-Venus verkar ofta behöva någon form av ständig spänning i relationen för att känna av kärleken. Den utmanar, skapar intensitet, skapar starka känslor och upplevelser, för att den vill transformera dig och sig själv. Ingen del av dig, varken fysiskt eller själsligt kommer lämnas outforskad av en Skorpion-Venus! Den gräver gärna ner sig i andras verklighet och rotar runt med egen bedömning kring vad som kan ha skett och hur det har upplevts, för att förstå och berätta sanningen.

 

Venus i Skorpionen är en mycket sexuell varelse, som älskar passionen och intensiteten som kommer med sex. Att kunna utforska någon annan genom en rå fysisk och emotionell nivå är deras ambition, och sex ger just det. Att dejta en Skorpion kan vara mycket märkligt och ibland svårt, då man inte alltid vet vart man har dem. Det krävs ärlighet, mod, passion och ett starkt intresse för att Skorpion-Venus ska bemöda sig att dejta dig. Denna Venus roar sig sällan med att "dejta runt", utan fäster sitt intresse på en person, och går till botten med den relationen. 

 

Venus i Fiskarna

En stark placering för Venus, som hamnar hemma hos Neptunus, den universella kärleken. Här kan Venus vara mycket romantisk och är en "all-älskare" i sin renaste form. Alla är ju värda kärlek, och Venus i Fiskarn är här för att dela med sig utav den till alla! Venus i Fiskarna ser inte ett ont ben i någon, och accepterar alla för vad dem är, lite väl urskiljningslöst för sitt eget bästa. I Fiskarnas tecken drömmer och romantiserar Venus kring den perfekta och uppoffrande kärleken, och har därmed stora ideal kring vad kärlek är. För denna Venus är kärlek ALLT och ALLOMFATTANDE, vilket ger ganska höga ideal och ambitioner att leva upp till i relation med den. MEN, det fantastiska med denna Venus är att den är villig att ge alla en chans att visa den vad den allomfattande kärlek är. Och i synnerhet vill denna Venus rädda andra genom den allomfattande kärlek, och väljer därför ofta människor som är i behov utav den.

 

Venus i Fiskarna är en empat i sin renaste form, och tar lång tid på sig att utvärdera om någon är värd dess kärlek eller inte. Den kan snabbt gå in i en relation, och sedan ta lång tid på sig att förstå att det var fel sorts person att ge sin kärlek till. Hela världen är smärtsamt vacker för Venus i Fiskarna, och den särskiljer inte på känslor i relationen, negativa som positiva, allt är kärlek! Därför kan den ofta bli utsatt och skadad i relationer, med sin allomslutande syn på ge kärlek till ALLA, värda eller inte värda det, det finns inte i Fiskarnas värld.  Venus i Fiskarna är god på ett sätt som ingen annan är, och denna godhet strålar ut mot allt levande. Därför är den sällan emotionellt trogen mot EN person, då det inte är dess ambition och funktion. Denna Venus behöver få dela med sig utav sin stora kärlek till alla, annars känner den sig låst och instängd. Fiskarnas kärlek ska hela världen, och det kan inte göras genom att ge kärleken till bara en person. Venus i Fiskarna är alltid kär i någon, eller en bild av någon som de bär på, och de blir ofta kära i människor som är utsatta eller verkar vara i behov av hjälp. Om man spelar på Venus i Fiskarna "tycka-synd-om" strängar, så kan hen mycket väl bli kär i dig. Här har vi människor som blir kära i sina psykologer och andra människor som hjälper dem själva, där man får blotta sin själ på något sätt. Väldigt ömtåliga och naiva, ofta med en vacker röst och mjuk mimik, mycket kreativitet och mycket att ge, behöver Venus i Fiskarnas älskas djupt och varsamt, för den är redo att älska och ge till alla som behöver det, varenda dag i sitt liv.

 

Utan baktanke eller personlig vinning, kommer en Venus i Fiskarna att älska dig för den du är, och inte kräva något annat från dig. Så, var den bästa personen du kan vara och vårda den enorma kärleken som du får från en Venus i Fiskarna. Vad gäller dejtande, så njuter Venus i Fiskarna av romantiska dejter, med mycket känslor och tanke bakom, samt alla konstnärliga och vackra miljöer. Venus i Fiskarna kommer hitta tjusningen i allt som har en känsla, och är därför öppen för det mesta som världen erbjuder. 

 

Vatten-Venus behöver ofta vatten i det andra horoskopet för att må som bäst, därför behöver man ha någon planet i vattnet för att kunna förstå och älska en vatten-Venus, så som den förtjänar. Vatten-Venus kan ha svårt att bygga något med Luft-Venus, då de tror på allt man säger och lovar. 

 

Venus i jord-tecken: Oxen, Jungfrun, Stenbocken

Venus uttrycker sin energi begränsat i jord-elementet, undantaget Oxen. Jord-människor är nämligen väldigt måna om att det ska finnas en praktisk grund att stå på, och kan ofta upplevas som lite väl pragmatiska och inte särskilt emotionella och uttrycksfulla i kärlek. Jord älskar när allting fungerar och rullar på i livet, snarare än att förlora sig i det kaos av känslor, som kärlek ofta innebär.

 

Venus i Oxen

Det enda undantaget där Venus är riktigt stark, där är hemma i Oxen! Oxar är friställda från resten av jord-tecknen, då Oxens funktion är att ha det så bekvämt och njutningsbart som möjligt. Om det betyder att man måste planera och strukturera sitt liv på ett visst sätt, så kommer de att göra just det. Men Venus i Oxens mål, det är att sitta och ligga bekvämt, äta och dricka gott, och älska fysiskt och sensuellt. Den materiella verkligheten är inte till för att nå mål och ambitioner, den är till för att njutas av! Venus i Oxen är harmonisk och mycket stabil i sina relationer. Extremt tydlig med att den gillar dig och vill vara med dig. Väldigt få frågetecken med denna Venus. Den gör och är vad den gillar och njuter av, och råkar du vara en av dessa saker, så kommer Venus i Oxen vilja ha dig med en långsiktighet som aldrig sviker. Här har vi någon som är in for the long run. Oxar vet vad de vill ha, ser det, tar det och behåller det, då det är det mest rimliga att göra. Venus i Oxen är därför mycket duktiga på ett uppehålla och hålla sig kvar i relationer överlag, men i synnerhet i kärleksrelationer. Varför tänka på något annat, när man redan har något bra?

 

Detta "något bra" är det heller inte några extrema krav på. Om Venus i Oxen gillar något med dig, och njuter av att vara i ditt sällskap, så kommer den att välja dig. Den har inga specifika krav på sin partner, förutom en harmonisk, njutningsfylld, stabil och förståelig relation. Den vill inte har drama, äventyr, intensiva känslor och långa dialoger. Venus i Oxen vill NJUTA, och kan ni njuta av varandra, så räcker det så. Har Venus i Oxen en fysisk attraktion till någon, så är det klappat och klart. Våra Oxar är materialister, och det sträcker sig mot människor också. Känns bra? ÄR bra!, det är Oxens motto, och därför är det så lätt att vara i relation med dem. 

 

Ett exempel som visar på hur en Venus-Oxe resonerar, sa en god vän till mig (som har Solen, Månen och Venus i Oxen). Han sa "när jag ser så många snygga tjejer på stan och överallt, så bekommer det inte mig, jag kommer ändå inte kunna få en bit av alla, det är ju så många. Så, om jag är nöjd med det jag har, varför ens tänka tanken att vara med andra?". Det är en klassisk inställning från en Jord-människa, något som till exempel Venus-Tvillingen inte skulle förstå det minsta. Själva tjusningen är ju att testa på lite av allt som finns att ta sig för utav.

 

Trevligt simpla och enkla människor, Venus-Oxar. Uppskattar hemmet, myset, fixandet i vardagen. Allt som sker harmoniskt är av njutning för dem, oavsett om det är att pyssla hemma, handla mat, laga mat, titta på tv eller spela spel. Går med på vad som helst brukar jag säga, och så länge det är något som gör partnern glad, är Oxen villig att testa och investera sin tid i. Att investera sin tid (och pengar) i sin partner, gör Oxar gärna och utan betänkligheter. Hem, skog, mat, vardag. Det är den kärleken, den stabiliteten som Oxen är ute efter att förvärva och behålla. En riktig skatt! Duktiga på att bygga och behålla relationer, och trygghet är vad du får om du är med en Oxe-Venus. När det kommer till dejting är Oxen den som vill ha det gött och gott. Inga extrema äventyr där Oxen känner sig utmanad och behöver prestera, utan aktiviteter där ni kan njuta av varandra och de fysiska tingen. En middag med god dryck går alltid hem här. :)

 

Venus i Jungfrun

Venus vilja att känna, älska och njuta, kommer inte riktigt till hands hos praktiska och strategiska Jungfrun. Jungfruar är arbetare och egentligen verklighetens fixare/städare, som även i relationer och i kärlek måste se någon nytta och förbättring. Jungfrun tar gärna på sig en relation som behöver "fixas", men om den personen är ovillig att ta till sig Jungfruns goda råd, kommer den relationen snabbt att bli bitsk och svårt. Anledningen till det är att Jungfrun finner njutning i att reda upp och städa, vilket är ungefär vad den gör i sina relationer, när Venus hamnar i Jungfrun. 

 

Venus i Jungfrun MÅSTE ha en flexibel partner, som är villig att arbeta på sig själv och på relationen, hela tiden vilja förbättra sig själv som person och även kunna höra det från sin partner. Någon emotionell, som tar illa upp av kommentarer som att det är dags att tvätta skjortan, klippa sig eller duscha oftare, kommer finna lite kärlek med en Venus i Jungfrun. Denna Venus älskar självklart som andra Venus, men dess kärlek är stillsam och latent, och den reagerar inte på ord, känslo-uttryck eller grandiosa gester (om inte den grandiosa gesten var att skruva ihop en soffa). Venus i Jungfrun ser sina relationer som ett projekt, precis som med allt annat. Något att jobba på, förbättra, utveckla och effektivisera. Hittar Venus i Jungfrun en lika strategiskt inställd person när det kommer till kärlek som vill bli bättre genom sina relationer, så kommer Venus i Jungfrun med glädje öppna sin dörr och erbjuda hela sin livskunskap till den. Venus i Jungfrun tar inte lättvindigt på känslor, passion och allt det där, för denna Venus är rationell nog för att förstå att känslor och passion går över, och kvar stå två personen som ska funka med varandra och bygga ett liv ihop. Ser inte Venus i Jungfrun detta i dig, kommer hon knappast besvära sig med att ens testa. Inte särskilt bra att vara flörtiga och inbjudande, är denna Venus kärleksspråk ett erbjudande om hjälp eller ett gott råd. Svåra att tyda, även i relationer, kan du gott och väl veta att så länge Venus i Jungfrun vill hjälpa dig och ger dig tips och råd, så är finns det kärlek där! Om en Venus i Jungfrun slutar vilja förbättra din och er tillvaro, så har hon gett upp! Lika lugna i att avsluta relationer, som påbörja dem, kommer denna Venus ge konkreta fakta och argument för varför ni inte "fungerar". Däremot får man alltid minst 2-3 chanser innan denna Venus ger upp sitt projekt! 

 

Jungfru-Venus kan ha svårt för emotionella ord och uttryck, och kommer besvara med kärlek som baseras på "kolla vad jag gjort för dig va, du har inte bett om det, men här får du!". Venus i Jungfrun kan ha svårt med vatten-Venus som vill bli sedda och förstådda för sina känslor, och inte vill höra några lösningar på sina känslor. Venus i Jungfrun älskar dem som hjälper och avlastar henne, ser det hårda arbetet hon gör, tackar för det och betalar tillbaka med samma mynt. Denna Venus kommer alltid känna mer värme för någon som självmant bytte sängkläder och tvättade, än skrev en kärleksdikt och lämnade soporna vid dörren. På det sätter är Venus i Jungfrun knappast typiskt romantisk, och attraheras inte av den typ av kärlek. Däremot är denna Venus mycket mer fysisk än vad den tror, och uppskattning via beröring, massage och sex, skapar mycket mer kärlek hos Venus i Jungfrun. Att träna ihop, ha en gemensam plan för hälsa, livet och relationen, det är så Venus i Jungfrun älskar och vill bli älskad. Att dejta en Venus i Jungfrun är utmanande bara genom de faktumet att få med dem ut på en dejt, då Venus i Jungfrun tackar gärna nej på ren vana. Men väl ute på dejten är det här en anspråkslös och tacksam person, som kommer vara lika glad efter en promenad i skogen, som ett bio-besök eller middag. Vet dock med dig att Venus i Jungfrun kommer granska alla detaljer under dejten, hur du är klädd, vad du säger, äter och hur du för dig. Denna Venus kommer veta ganska omgående om det blir en dejt till eller inte, och det kommer inte existera några lekar eller tvetydigheter med denna Venus. 

 

Du som har Venus i Jungfrun. Många med den placeringen får oförtjänt mycket skit för att vara känslokalla, oengagerade i relationer och på gränsen till frigida. Det gäller för dig som har en Jungfru-Venus att anstränga dig för att älska andra på det sätt som de vill och behöver, då ditt sätt att älska på är ovant för många. Ansträng dig för att visa din kärlek, genom att ge mer fysisk närhet, uttrycka din kärlek via ord och beröring, samt tona ner sin ständiga strävan av perfektion i relationen. Ingen orkar vara i ständig förbättring, och det är väl inte därför du älskar din person? Det går bra att slå sig ner i soffan och ta det lugnt och mysa, slappa ihop en hel dag. Allt behöver inte rivas ut, rensas, städas och planeras ständigt. Inte heller din partner. Släpp optimeringen av din bostadsyta och nästa månads matbudget. Städa mindre, förbättra bara det som verkligen är viktigt för dig hos din partner och i er relation. Ha inte alltid något att anmärka på, utan säg istället "vet du vad, jag älskar dig så mycket". Många kommer inte förstå att dina kommentar om deras diet eller sätt att göra saker på, är hur du visar din KÄRLEK. För de allra flesta är det oförståeligt att detta är KÄRLEK. Att det faktum att du lägger tid och energi på någon, är KÄRLEK i sig för dig. 

  

Venus i Stenbocken

Venus i Stenbocken är nog den perfekta partnern för en Venus-Jungfrun, för endast dessa två kan förstå att kärlek och relationer är ett hårt arbete, som behöver investeras i. Venus i Stenbocken har i princip samma inställning till relationer som Jungfrun, men har desto högre ambitioner med sina relationer än Jungfrun har. Hos Saturnus i Stenbocken är Venus mycket begränsad i det typiska uttrycket av kärlek och passion, via känslor, romantiska ord och långa nätter. Saturnus är inte det minsta känd för att vara yvig och uttrycksfull via känslorn, tvärtom.

 

Venus i Stenbocken är mycket strategisk i sina relationer, och det ska mycket till för att imponera på den. Ibland hör vi att Stenbockar är de facto känslokalla, och det är för att de värderar fakta framför känslor. Känslo-yttringar och ord är helt enkelt varken intressant eller värdefullt för en Stenbocks-Venus. Här handlar det inte om vad du känner eller säger, utan om vad du ÄR och vad du GÖR. Eftersom Venus här väljer sin partner utifrån vad man har för ambitioner eller vad man redan uppnått, så kommer man inte kunna lura denna Venus med starka känslor eller vackra ord. Venus i Stenbocken är in for the long run, där båda siktar mot toppen. Allting annat är under hens nivå. 

 

Stenbock-Venus väljer alltid partner utifrån vad den strävar mot i livet, hur den lever sitt liv, och hur seriöst inställd personen är gentemot livet och relationer. Inga slackers här inte, oavsett hur romantiska och attraktiva de är. Stenbock-Venus är ofta mycket konservativa och pragmatiska, vill gärna göra allt i rätt ordning, men är också måna om att göra saker på ett traditionellt och stabilt sätt. Stenbockar tar inga genvägar, och är inte det minsta impulsiva, varpå relationen med en Stenbocks-Venus behöver tid och investering, för att bli bra. Det är inga snabba puckar här. Stenbocks-Venus är alltid mycket upptagen med sitt eget liv, och kan anse sig inte ha "tid" med relationer och kärlek, vilket är varför vi ofta ser singel Stenbocks-Venus, eller i långa och seriösa relationer. Det finns liksom inget mellanting här. Stenbocks-Venus slösar ingen tid, och kommer inte slösa någon tid på dig, om det inte finns något av intresse där. Väldigt tydlig och konkret i kärlek, nästan lite "chefig" och burdus i sin granskning av människor. Här får du en person som gärna går in i långa förhållanden, flyttar ihop, gifter sig, skaffar barn, långsamt och stabilt, med en långsiktighet.  Det är en praktisk och ambitiös person att vara med, som inte kommer låta dig stagnera och vara sämre än du är. Om du vill ha tydlighet, planering, höga mål och mycket team-work med din partner, så kommer Stenbocks-Venus att vara en lätt person att bygga en relation med, på så sätt att du alltid vet vad du får. Stenbock sa, Stenbock gjorde. Men Stenbocken förväntar sig samma sak av dig, så om du är en person som hellre känner eller tänker, än planerar och gör, så kommer du få se den sämsta sidan utav dig i Stenbockens ögon. 

 

Vill du ha någon du kan lita på i allt och ha ett stöd i livet som inte liknar något annat? Då ska du välja en Stenbocks-Venus, människor som är plågsamt duktiga på allt, aldrig sena, håller alltid vad de lovar, snackar inte skit och vilseleder inte med känslor eller ord. Tar relationen på absolut största möjliga allvar, och förväntar sig samma sak tillbaka. Lite svåra att lära känna och komma tätt inpå, speciellt om du är ute efter att få känna starkt och uppleva KÄNSLOR i relationen. Stenbocks-Venus är väletablerad i sina sätt och, och dem måste man ta för vad de är. En trygg och fungerande partner som gärna ser er relation som ett ambitiöst partnerskap där ni gemensamt strävar efter höga mål. Förväntar du dig känslo-stormar, romantik, och impulsiva äventyr, så är inte Stenbocks-Venus rätt person för dig. Däremot om du vill stadga dig och "avtala" en gemensam framtid och lägga en plan för den, så har du hamnat rätt. Tills döden skiljer oss åt. När det kommer till dejting är Stenbocks-Venus ofta ute på en intervju, och själva arrangemanget spelar mindre roll. Stenbocks-Venus blir imponerad av dina mål och ambitioner, drömmar och vill veta vilket sorts liv DU vill leva och hur du ska ta dig tid. Var och hur någonstans denna information kommer fram, är mindre viktigt, men vet med dig att likt Jungfrun kommer Stenbocken att granska dig på alla sätt och vis, och göra bedömningen om dig utifrån det. 

 

Ingen av jordtecknen gillar att snabbt bli intima, så låt det ta sin tid. Däremot är Oxe-Venus helt annorlunda vad gäller fysisk beröring, och kan falla för det ganska snabbt. 

 

Jord-Venus kommer väl överens med andra jord-energier, även vatten, och i viss mån eld, men sällan luft. Hos luft tycker jord att det är alldeles för mycket snack och alldeles för lite verkstad. Tomma löften och många ord, är för en jord-Venus väldigt oattraktivt, som älskar dem som man kan lita på. 

 

Hoppas du har förstått bättre hur du vill bli älskad, och hur du kan älska människor i ditt liv, utifrån deras Venus-placering! Jag önskar oss alla ett år fyllt av kärlek och gemenskap.

 

Med all kärlek, Alexandra Alvis.