2022 - astrologisk prognos.

Gott nytt 2022! Hur förbereder vi oss för 2022? Vad är i görningen för 2022 astrologiskt? Låt oss kika på viktiga transiter, datum, perioder, förmörkelser, tecken och grader för hela 2022!

 

New Year, New Me, och det kan vi verkligen säga om 2022!

 

Jupiter i Fiskarna är utan tvekan den mest intressanta, trevligaste, och harmoniska transiten under 2022 (resten är karmisk förändring).

 

Jupiter kommer mötas med Neptunus i Fiskarna under våren 2022, och det kommer att bli en mycket drömlik och magisk period, som vi sent ska glömma. Är det någonsin vi får se älvor, troll, regnbågar, glitter och magi, så är det när Jupiter får möta Neptunus i bådas hemma-tecken, de visa Pisces!

 

Transiten "Jupiter through Pisces", börjar i 1a graden Fiskarna, på nyårsnatten. Jupiter är hemma i Fiskarna, vilket gör Jupiter optimistiska och expansiva kraft, extra kraftfull och extra stor. Mest kommer Fiskar få njuta av detta, likaså Kräftor och Skorpionen. Minst kommer Jungfrun, Skytten och Tvillingen få njuta av denna magifyllda period. Jupiter är en yttre planet, men han är den första i gänget och spenderar max 1 år i ett tecken, varpå hans påverkan i horoskopet räknas inte som absolut avgörande, däremot mycket tursam och "passa på" energi. Och oj, vad vi kan "passa på" och får magi i vår vardag på alla sätt och vis, med Jupiter i Fiskarna.

 

Sist vi upplevde Jupiters expansiva kraft i sitt hemmatecken Fiskarna, var Jan 2010-Jan 2011. Eftersom Jupiter arbetar sig igenom Zodiaken i 12 års-cykler, kan vi gott och väl "förutse" Jupiters påverkan och expansion i våra horoskop, genom att återkomma till året han var på samma plats sist. Så, vad hände i DITT liv under 2010-2011? Du avslutar nu under 2022 den cykeln som påbörjades då och stänger ett kapitel av expansion och utveckling i ditt liv, kopplat till teman som påbörjades då. Nu är det dags att röra sig mot nästa platå, med det du förvärvade dig 2010-2011. Både bra, som dåligt, visar sig dessa år nu på sin topp och kulmination i ditt liv, under 2022.

 

Vilket hus Jupiter passerar (Fiskarnas tecken i ditt horoskop), kommer ge en tydlig hint kring din vidare expansion under 2022. Övriga år som Jupiter spenderade i Fiskarnas tecken som kommer spegla en viss cykel i ditt liv under 2022 är; Feb 1998-Feb 1999, Feb 1986-Mars 1987, Mars 1974-Mars 1975, April 1962-April 1963, Apr 1950-Maj 1951. 

 

Men! Jupiter transit i sitt hemma-tecken Fiskarna är tyvärr ytterst kort i år, och vi kommer under året få avnjuta inte bara den överflödande av kärlek, kreativitet, lycka och receptivitet, storslagna Jupiter i Fiskarna. Utan vi kommer även få en försmak på en mycket avlägsen framtid, när Jupiter rör sig in i första tecknet av liv och överlevnad, Väduren.

 

Nu är det så att vi just nu i transit, har alla yttre planeter förutom Uranus, i dem sista tecknen av Zodiaken. Pluto i Stenbocken, Saturnus i Vattumannen, Jupiter och Neptunus i Fiskarna, Mån-Noderna i Skorpionen/Oxen. Detta innebär att vi inom ett par år kommer se både Saturnus, Neptunus, Mån-Noderna och Pluto vända ett helt nytt blad i vår historia, genom sitt inträde i det första tecknet, Väduren. Det är en kritisk tid, som nog får oss astrologer att skälva en hel del.

 

Om Jupiter inte räknas som en avgörande transit för hela kollektivet, som gör Saturnus, Uranus, Neptunus, Mån-Noderna och Pluto helt klart det. När vi ser att dessa jättar är på väg ut från Fiskarna och in i Väduren, så vet vi att det påbörjas en helt ny fas i mänsklighetens historia.

Uranus gick in i Väduren 13 Mars 2011, och påbörjade en mycket aggressiv digital förändring i våra liv. Sommaren 2024 kommer Norra Noden att göra sin väg genom Vädurens tecken.

April 2025 möts Norra Noden, Neptunus, Saturnus, Merkurius och Venus i sista graden av Fiskarna/1a graden av Väduren. Det är en rätt anmärkningsvärd samling av planeter, i de kanske viktigaste graden i Zodiaken, nämligen den absolut sista och den absolut första!

2025 kommer bära på mycket karmiska kollektiva toner pga Norra Noden konjunktion våra kollektiva planeter. Sist vi såg Saturnus, Norra Noden, Mars, Merkurius och Pluto mötas i slutet av Stenbocken, åkte vi på en global pandemi, som sannerligen omstrukturerad allas liv. Sist Neptunus klev in i 1a graden Väduren var 13 April 1861 (!).

 

När vi tänker på Väduren tänker vi på styrka, krig, konflikt, individualism, och rå aggressivitet. När Jupiter går in i Väduren Maj 2022, och är där till Maj 2023, får samhället en försmak på den aggressiva individualismen som Väduren förutsätter för att överleva och stå sist och vinnande kvar. Alla får känna på den självklara drivkraften och viljan att göra något åt den man VILL HA, kosta vad det kosta vill, blod, svett och tårar. Alla Vädurar och Vågar kommer att få ett andningsrum när Jupiter går in i Väduren, och kommer kunna göra skörda sig lite frukt från den smärta och svårigheter som Chiron bidragit med i deras liv sedan våren 2018. Jupiter däremot är inte särskilt förtjust i att slåss och överleva för dagen, så Jupiter i Väduren vs Jupiter i Fiskarna kommer visa sig som en markant skillnad i våra liv. 

 

En viktig början på 2022 är såklart Venus retrograden i Stenbocken, som började 19 December och avlutas 5e Mars. Vem och vad smög sig in i ditt liv under December, och har hängt kvar där? Vad har du upptäckt är viktigt för dig i din vardag? Gillar du något nytt, eller ogillar något mer än tidigare? VAD VILL DU HA? Och är något av det skadligt? Allt det kommer ha en dragkamp i dig fram till 5e Mars, då Venus lämnar sin tur och retur i Stenbocken för gott och går in i Vattumannen, tillsammans med Mars, så du kan faktiskt agera på det du inte vill ha/vill ha kvar i livet. Stressa inte, du har till 5e Mars på dig att reflektera, utvärdera och sen göra förändringar.

 

Venus är inte retrograd varje år, och perioder då hon är det (var 18e månad ca), får vi ta och omvärdera allt vi älskar eller trodde att vi älskade att ha i våra liv. Relationer som etableras och stabiliseras under Venus retrograd behöver ofta en till chans att grunda sig och arbeta sig igenom varandras "vill ha". Sist Venus var retrograd var i 15 Maj-Juli 2020. Vad hände i ditt liv då på relationsfronten? Finns det någon likhet med vad som sker i ditt liv på relationsfronten nu? Samma teman återupprepas, eller vill återupprepas, men kom ihåg, du bestämmer vem och vad får vara i ditt liv! Venus är våra personliga "vill ha" kring saker och ting, så här har du fri rum att vara den som bestämmer vad du vill ha kvar och inte, i ditt hjärta och i ditt liv. 

 

Mån-Nodernas inträde i 30 graden av Oxen/Skorpionen, 20 Januari 2022-10 Juli 2023.

Alla som har planeter i Oxen/Skorpionen kommer att genomleva en mycket viktig period under denna tid, som korrigerar mycket av det liv ni lever idag eller har levt fram tills nu, åt det håll ert liv ska åt. SPECIELLT viktig tid att omvärdera sitt liv kommer ske för er som har Mån-Noderna natalt i dessa tecken. Men självklart även alla som har planeter/angles i dessa två tecken.

 

Som vanligt med Noderna.... är du på rätt spår i livet? Ja? Njut av att livet känns SÅ RÄTT.

Är du inte på rätt spår i livet? Förvänta dig att Noderna trycker intensivt bort det som inte ska vara kvar i ditt liv. Alltså verkligen emotionellt påträngande, och det gäller ALLT i ditt liv som inte ska vara där. Mån-Noderna kommunicerar med oss via känslor likt Månen (själen), så allt som KÄNNS FEL i ditt liv under 2022-2023, är mer än en tydlig indikation på vad som SKA BORT från ditt liv, för att inte göra dig olyckligare.

 

Nu är Noderna inte våra hårda herrar Pluto eller Saturnus, och "tar" per se inte bort något från oss via yttre omständigheter, eller tvingar oss by despair till förändring. Mån-Noderna ger en "gentle" push mot/från det som vi ska vara med om, genom inte så gentle känslor, dvs starka känslor. Men endast i oss, och följer vi dessa pushar så hamnar vi rätt och tänker "woaaah det måste ha varit ödet att jag träffade den här personen för att jag vågade gå på en teater-kurs". Nej, sanningen är att du länge velat gå en teater-kurs, men inte slagit sak i saken, och när Noderna passerar ens planeter så känner vi extra starkt för att slå slag i dessa, tidigare obetydliga saker. Men oj vad rätt vi hamnar, när vi följer Nodernas vilja. Följ den intuitionen, den vill dig väl. Det är ingen slump att vissa tankar, känslor, idéer, människor dyker upp i ditt liv när Noder passerar dina planeter. För att kunna hantera Saturnus, Uranus och Pluto transiter lättare, är det via Mån-Noderna vi får våra röda flaggor, förvarningar och uppmaningar. Lyssna på själen, gå åt det håll du känner att du vill! Livet blir så mycket enklare då.

 

Även ni med planeter i Lejonet och specifikt i Vattumannen (som Saturnus kommer avverka hela vägen ut under hela 2022), får ta emot kvadraturer från Mån-Noderna, och får vissa inre konflikter som kräver sin lösning under 2022. Uranus i Oxen konjunktion Södra Noden under sommaren-hösten 2022, blir en extremt viktig period för oss alla, men speciellt en tid av insikt och förändring för Oxar, Skorpionen, Vattumän och Lejon. På samhällsnivå kommer vi se förändringar kopplade till våra materiella resurser, mer om det nedan!

 

Saturnus  kvadratur Uranus, fortsätter att spela ut sig även under hela 2022, mer exakt under Jan-Mars, och Aug-Dec (November som mest starkt). Uranus skickar förändringar av vår materiella struktur från Oxen (ännu viktigare för Oxar att förändras i takt med sina Nod-uppmaningar och behov) mot Saturnus i Vattumannen som visar upp problem och begräsningar kring vår individuella frihet och rättighet att få existera och må bra i det. Husen Vattumannen och Oxen är i ditt horoskop, kommer visa vilka delar av ditt liv denna konflikt spelar ut sig i. För oss alla som kollektiv återkomma samman frågor; hur ska jag kunna vara fri om jag har råd med mitt boende, el, mat? Hur kan jag vara en fri individ om jag jag inte accepteras av andra för mina val? Hur kan jag vara en fri människa utan pengar? Cyniskt, men sant. Vårt ekonomiska system har under många år (sen 2008) varit satt i gungning, och både 2021, 2022 och 2023 kommer att fortsätta destabilisera det vi ansett är tryggt och välfungerande vad gäller våra materiella resurser.

 

På individ-nivå blir 2022 ett så OTROLIGT viktigt år för Oxar och Vattumän (alla ni som har planeter i detta två tecken). Detta är en friktion i era liv som ni absolut inte kan undvika. Oxar måste förändra det som inte fungerar i deras liv och öppna armar mot förändringar överlag, och Vattumän MÅSTE stabilisera sina liv, sin vardag och sina framtidsplaner under 2022. Frihet i all ära, kära Vattumän, men en livsstruktur som fungerar på sikt, är er läxa att fortsätta ta till sig under 2022. Ni är ju förberedda redan från 2021, så det fixar ni! Förändra ert liv, och vårt också, älskade frihetskämpar!

 

En släng av dessa två giganter i konflikt med varandra, rör givetvis i allra högsta grad även alla med planeter i Lejonet eller Skorpionen, som onekligen är två andra tecken som står under samma tryck från inte bara Saturnus och Uranus, men även Mån-Noderna, Ni kommer att behöva brottas med fler personliga konflikter.   

 

FÖRMÖRKELSER/ECLIPSES 2022

Givetvis även under 2022 står vi inför fyra viktiga datum, då vi har Nymåne/Fullmåne i de tecken som Mån-Noderna passerar. Förmörkelser har vi alltid och utan undantag varje år, vissa mer exakta, andra mindre så, men dessa markerar alltid viktiga datum i våra liv, speciellt när de sker i konjunktion med andra planeter i transit, och absolut mest speciellt när vi har planeter i tecknen som berörs av ecplises. Under 2022 är det Skorpionen och Oxen som står för karmiska skiften i våra liv, individuellt och gemensamt.

 

30 April 2022 - Nymåne/Solar Ecplise i 10 graden Oxen, konjunktion Uranus och Norra Noden.

Well, hello there karma, there you are! If anything screams NYSTART, så är det denna förmörkelse! Dreams do come true när vi minst anar det, och denna förmörkelse är helt klart ett sådant tillfälle! 

 

15 Maj 2022 - uppföljning av Nymånen ovan, med Fullmånen i 2a graden Skorpionen/Oxen.

Vad var det vi behövde släppa taget om egentligen, för att nå våra drömmar? Juste, det var den rädslan, den saken, den människan, det beteenden, det jobbet. Inget nytt förrän det gamla är borta! 

 

25 Okt 2022 - Nymåne/Lunar Eclipse i 25e graden Skorpionen konjunktion Venus/Södra Noden. Redo att gå på djupet i det där du upptäckte att du älskade den 30e April? Det kommer kräva lite mer mod och deep dive från dig än du initialt trodde, men DU ÄLSKAR DET. Var inte rädd!

 

8 Nov 2022 - Fullmåne/Total Lunar Eclipse i 16e Skorpionen/Oxen, konjunktion Uranus.

Sista chansen för oss att etablera det där nya, och acceptera att det gamla inte ska återvända. Set yourself free. 

 

VIKTIGA DATUM KALENDER 2022

Planerar du något speciellt under 2022? Använd nedan kalendarium för att pricka in förmörkelser, retrograder, planeters inträde i ett nytt tecken, och avboka ALLT när det är Fullmåne-förmörkelser. Ta det lugnare när retrograder påbörjas, och planera igångsättande/nystart av saker när retrograder lider mot sitt slut. Planera dina handlingar utifrån vilket tecken Mars är i, kärlek, romantik och ha kul när Venus är stark, och se hur många NYA chanser du får under året, när Nymånen sker. Fetmarkerade datum är extremt viktiga datum att lägga på minnet och agera utifrån, och ni kan se i vilka "sjok" viktiga perioder kommer under 2022. Ser du ditt tecken nånstans, så är det en EXTRA viktig period för dig. 

 

1-3 Januari: Jupiter går in i Fiskarna. Nymåne i Stenbocken.

16-17 Januari: Merkurius går retrograd. Fullmåne Stenbocken/Kräftan. Mån-Noderna träder in i 30e graden av Oxen/Skorpionen. Norra Noden går in i Oxen/Södra Noden går in Skorpionen. 

20 Januari - Solen går in i Vattumannen. 

25 Januari - Mars går in Stenbocken, där han är staarrrrk och handlingskraftig. 

29 Januari - Venus går direkt i 12 graden Stenbocken. Dags att sluta söla, och göra slag i det du INTE vill ha.

1 Februari - Nymåne i Vattumannen.

4 Februari - Merkurius går direkt från retrograd i 25 graden Stenbocken. 

11-12 Februari - Merkurius/Pluto konjunktion i 28-29 graden Stenbocken.

11 Februari - 5 Mars: exakt Mars/Venus konjunktion i 15-30 graden Stenbocken. Vill ha + GÖR!

16 Februari-  Fullmåne i 29e graden Vattumannen/Lejonet. 

19 Februari - Solen går in Fiskarna. 

2-3 Mars - Nymåne i Fiskarna. 

5 Mars - Mars och Venus går tillsammans in i Vattumannen. 

5 - 25 Mars: exakt Mars/Venus konjunktion i 1-16 graden av Vattumannen. ViIl ha + GÖR!

10 Mars - Solen konjunktion Jupiter/Neptunus i Fiskarna. Kreativ till naturen? Nu slår det i höjden!

15 Mars - 10 Maj: Jupiter/Neptunus konjunktion.

17e Mars  - Fullmåne Fiskarna-Jungfrun.

1 April - Nymåne i 12e graden Väduren konjunktion Chiron och Merkurius. Venus/Mars/Saturnus konjunktion i 23-26 graden Vattumannen. Extremt stark nystart på 2022, temat för hela året.

5 April - Venus går in i Fiskarna.

15 April - Mars går in i Fiskarna. 

16 april - Fullmåne i Väduren/Vågen. 

20 april - Solen går i Oxen.

29 April - Pluto går retrograd i 29e graden av Stenbocken.

30 April - Nymåne/Sol-Förmörkelse i 11 graden Oxen konjunktion Uranus.  Karmiskt!

2 Maj - Venus går in i Väduren.

5 Maj - 24 Augusti: Uranus/Sol/Norra Noden konjunktion i 20-19 graden Oxen. Karmiskt!

10 Maj  - Merkurius går retrograd i Tvillingarna. 

11 Maj - Jupiter går in i Väduren

12-18 Maj: Venus konjunktion Chiron i 15 graden Väduren. Kärlek som smärtar. 

14- 24 Maj : Mars konjunktion Neptunus i 25e graden Fiskarna. Den där kreativiteten? TOPP!

15 Maj - 16 Maj: Mån-förmörkelse/Fullmåne i Skorpionen konjunktion Noder och Uranus. KARMISKT!

21 Maj - Solen går in i Tvillingarna

28 Maj - Venus går in i Väduren. 

25-31 Maj - Mars går in i Väduren konjunktion Jupiter (FIREEE and ACTION!). 

31 Maj - Nymåne i Tvillingarna. 

3 juni -  Merkurius går direkt från retrograd i 27 graden Oxen. 

5 Juni - Saturnus går retrograd i 26 graden Vattumannen. Dags att sakta ner!

10- 21 Juni: Mars konjunktion Chiron i 15 graden Väduren. Hur handlingskraftig är du?

14 Juni - Fullmåne i Skytten/Tvillingarna.

14 - 19 Juni: Venus konjunktion Norra Noden/Uranus i 17-22 graden Oxen. KARMISKT!

21 Juni - Solen går in i Kräftan.  Venus går in i Tvillingarna.

21 Juni - 1 September: Norra noden konjunktion Uranus i 18-22 graden Oxen. KARMISKT!

28 Juni - Neptunus går retrograd i 26 graden Fiskarna. Nymåne i 8 graden Kräftan. Emotionell paus.

5 Juli - Mars går in i Oxen. 

13 Juli - Fullmåne i Kräftan/Stenbocken.

18 Juli - Venus går in i Kräftan.

19 Juli -  Chiron går retrograd i 17 graden Väduren. Retreat och slicka igen dina sår. 

23 Juli - Solen går in i Lejonet.

28-29 juli: Nymåne i Lejonet. Mars/Nora Noden/Uranus konjunktion i Oxen. Jupiter går retrograd i 9 graden Väduren. KARMISKT och ett tema för hela 2022!

1-5 Aug:  EXAKT Mars konjunktion Norra Noden/Uranus i 19 graden Oxen. KARMISKT!

12 Aug - Fullmåne Lejonet/Vattumannen. Venus går in i Lejonet.

20 Aug - Mars går in i Tvillingarna.

23 Augusti - Solen går in i Jungfrun.

24 Augusti - Uranus går retrograd i 19 graden av Oxen, konjunktion Norra Noden. KARMISKT!

27 Augusti  - Nymåne i Jungfrun.

5 September - Venus går in i Jungfrun.

10 September - Merkurius går retrograd i 9 graden av Vågen. Fullmåne i Jungfrun/Fiskarna.

23 September - Solen går in i Vågen.

25 September - Nymåne i Vågen, konjunktion retrograd Merkurius och Venus.

29 September - Venus går in i Vågen.

2 Oktober - Merkurius går stationär från retrograd i 2 graden Vågen. 

9 Oktober - Pluto går direkt från retrograd i 27 graden Stenbocken. Fullmåne i Väduren/Vågen.

23 Oktober - Solen/Venus i konjunktion in i Skorpionen. Saturnus går direkt i 19 graden Vattumannen

25-26 Oktober - Nymåne/Eclipse i 3 graden Skorpionen. Jupiter backar tillbaks till Fiskarna. 

31 Oktober - Mars går retrograd i 26 graden av Tvillingarna.  KARMISKT! Utvärdera året so far.

6-8 November: Sol, Venus, Merkurius konjunktion Södra Noden i Skorpionen. Uranus/Måne konjunktion Norra Noden i Oxen. Eclipse. KARMISKT!

16 November - Venus går in i Skytten.

22 november - Solen går in i Skytten.

23 November - Nymåne i Skytten. Lämna det gamla bakom dig.

24 November - Jupiter går direkt i 29 grad Fiskarna (!). Sista graden av den största expansionen!

4 December - Neptunus går direkt i 23 graden av Fiskarna. Är dina drömmar verkliga?

7 December - Fullmåne i Skytten/Tvillingarna.

10 December - Venus går in i Stenbocken.

20 December - Jupiter går in i Väduren igen. Sätter temat för 2023! ACTION AND FIRE!

22 December - Solen går in i Stenbocken.

23 December - Nymåne i Stenbocken. 

26 December - Chiron går direkt i 12 graden Väduren. Rör dig framåt med mer säkerhet.

28-31 December - Merkurius går retrograd i 27 graden Stenbocken, konjunktion Venus/Pluto. Ha ordentliga och ambitiösa nyårslöften, dessa kan denna gång förändra ditt liv.  

 

AVGÖRANDE GRADER 2022

Vi ser att viktiga grader i Zodiaken under 2022 kommer vara följande (om du har planeter(angles i dessa grader, är 2022 och dess teman extra viktiga/avgörande för dig!).

 

Väduren - 9, 11-17.

Oxen - 2, 10-17, 19-23.

Tvillingarna - 8, 25-26.  

Kräftan - 13-15, 27-29.

Lejonet - 1-6, 19-26. 

Jungfrun - 15, 23-26.

Vågen - 9, 11-17. 

Skorpionen - 2, 10-17, 19-23. 

Skytten - 8, 25-26.

Stenbocken - 13-15, 27-29, 

Vattumannen - 1-6, 19-26

Fiskarna - 15, 23-26. 

 

RETROGRADER 2022

Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto och Chiron kommer vara retrograda igen och samtidigt under stora delar av 2022 (exakta datum finns ovan i viktiga datum listan), och framför allt under sommaren (då vi får lite tid för reflektion och sammanfattning), men i år ser vi både en Venus och Mars retrograd (vi såg en senast 2020, minns ni att Mars var superlänge i Väduren (pga retrograd), likaså Venus i Tvillingarna (pga retrograd))? 2022 kommer bära samma teman som perioden Maj-Dec 2020, då dessa var retrograda sist. Som vanligt är även Merkurius retrograd 3 omgångar, även detta år (den i särklass minst viktiga retrograden att haka upp sig på). Men 2022 is all about those air-signs! (och fixerade tecken som får ta hela planetariska showen under 2022). 

 

Speciellt viktiga är givetvis Mars och Venus retrograder, som visar behov av "personal adjustments".

Venus = vad du vill ha i livet. Mars = hur du gör för att få det. 

 

 Venus retrograd: 19 Dec 2021 - 29 Jan 2022

Venus retrograden i Stenbockens tecken med Pluto i närheten, visar den absolut avgörande vikten i att knyta upp gamla "vill ha" beteenden som inte tjänar oss längre. Vissa av dessa beteenden är rent av tvångsmässiga och har så stor kontroll över våra liv, att vi våndas i maktlöshet, och missar att vi har gjort oss själva fångna i en situation som är destruktiv. Det gäller allt som du "vill ha", men som orsakar dig fysisk, emotionell eller själslig skada. Venus retrograden vill att du omvärderar din syn på att DU är fången av något, och vill att inser att det är dina gamla värderingar kring saker och ting, som håller dig fången. Omvärdera vad du tror att du VILL ha, transformera hela livet.

 

Merkurius retrograd: 14 Jan - 4 Februari, 10 Maj - 3 Juni, 10 September-2 Oktober 2022 

No further introduction needed, när Merkurius är gatorade, behöver vi sakta ner tankeverksamheten, kommunikationen med omvärlden, kontakter med andra. Vi behöver stanna upp och fundera på var vi har tänkt rätt, kontra fel. Merkurius kommer 2022 vara retrograd i de tre luft-tecknen, så här ställs verkligen hans styrka och svagheter på spets. Hur mycket styrs du av dina tankar? Får du göra din röst hörd? Ljuger du för dig själv om något? För andra? Hur mycket av dina tankar är DU? Och om du inte gillar den du är eller där du är, hur mycket av dina tankar bidrar till det? Ta ansvar för dina tankar/ord, ta ansvar för ditt liv. Det kommer Merkurius i luft-tecken att VERKLIGEN att high-lighta.

 

Mars retrograd i 8-25 graden Tvillingarna: 31 Oktober 2022 - 13 Januari 2023

En av årets mest intressanta händelser, är Mars långa resa genom Tvillingarna och retrograd som infaller under en årstid, som har ytterst lite att göra med Tvillingarnas glada Maj/Juni energi. Actions do speak louder than words, och där får vi utmaningen i ett nötskal med Mars i Tvillingarna. Styr av Merkurius, så kommer dess retrograd att sätta stämpel på hur väl vi hanterar våra tankar och ord. Med Merkurius retrograd i alla luft-tecken, kommer Mars i Tvillingarna perioden förstärka det som vi upplevde, tänkte, ville och sa under alla tre Merkurius-retrograder. Vad vill du säga till världen som är din passion, din drivkraft? Säg, gör, gör om, gör rätt, om det behövs. Och det kommer visa sig tydligt under Mars retrograd period. Huset Tvillingarna besitter i ditt horoskop, visar VAR nånstans du behöver både tänka och agera annorlunda än förut. 

 

Pweh, vilket år! Inte mindre viktigt än våra föregående 2020-2021, självklart en något annorlunda nyans än Vattumannens 2020-2021, och helt enkelt en fortsättning på det nya  med en ny tvist (att vi skulle återgå till det "normala" var det ingen astrolog som trodde på efter December 2020). Om 2020 och 2021 rev ner strukturer, etablerade sätt och introducerade nya ideologier, åsikter, samhällsflöden, begrepp och skakade om oss ordentligt, kommer 2022 bli ett år av anpassning, hopp, tro, kärlek och etablering av den förändring vi genomgått. Må så vara att ingenting är sig likt i ditt liv, och du hatar det, eller att allt är precis som det har varit, och du hatar det. Oavsett, får vi möta ett år fyllt av en högre tro på det goda och det vackra. Att vi klarar oss, för att vi har något större att tro på, vad det än är för just dig. 

 

Vill du veta exakt hur ditt 2022 kommer se ut datum för datum, månad för månad? Hur alla dessa händelser påverkar dig individuellt? Boka in dig på en års-prognos hos mig, kostnaden är 1000 kr, och under en lång timme får du ditt 2022 framlagt i detalj. Maila astroalvis@gmail.com för mer info.

 

All kärlek till er, Alexandra.