· 

Vågen/Libra - the judgemental charmer.

En ny idé föddes när jag sammanfattade mitt arbete om Jungfruns arketyp, tecken och energi, och med Jungfruns ovanliga plats som NUMMER 1, fortsätter nu en månadsvis serie, där jag ärar varje tecken och dess egenskaper, utifrån olika planeter i det tecknet och beskrivning av dessa.

 

Så, oavsett om du har Ascendenten, Solen, Månen, Merkurius, Venus, SN/NN, Mars i Vågen, så kommer du hitta något om dig i detta inlägg. Vissa upprepningar kommer att förekomma givetvis, eftersom vi talar om ett och samma tecken som har samma övergripande egenskaper och kvalitéer. Om du inte känner igen dig i någon beskrivning av någon placering, så har det att göra med hur just den planeten är aspekterad i ditt horoskop. En hårt aspekterad Sol-Våg kommer inte att uttrycka samma egenskaper som en harmoniskt aspekterad Sol-Våg, utan snarare motsatsen till dessa.

 

Disclaimer: när jag refererar till "han" eller "henne" i mina tolkningar, så beskriver jag det tecknets naturliga dominans åt antingen det feminina eller maskulina hållet. Det har inget med vare sig din biologiska, sociala eller individuella könstillhörighet att göra, och jag definierar INGEN individ som feminin eller maskulin utifrån deras planet-placeringar. Detta är generella tolkningar av planeter och tecken, och så är det att både planeter och tecken är av antingen feminin karaktär, maskulin karaktär, eller NEUTRAL karaktär (Merkurius och Uranus till ex). Vågen i detta fall, styrs av planeten Venus, men är samtidigt ett maskulint tecken, så det råkar vara det tecknet som har tillgång till både kvinnlig och manlig energi. Jag använder han eller hon till följd av vilka planeter som beskrivs. Solen, Mars, Jupiter = han. Månen, Venus = hon.

 

Lets do it! 

 

Solen i Vågen

Även om Solen i Vågen inte är per se stark (då den är fallande i Vågens teckens) och kan ha svårt att skina sin individuella kärna och bejaka och visa upp ett starkt ego och en stark individualitet, då Sol-Vågen påverkas så starkt av sin omgivning, så har den ändå många talanger som beundras i vårt moderna samhället. Den mycket vältaliga, extroverta, sociala, trevliga och nyfikna Sol-Vågen må ha ett svagare självförtroende och lägre tankar om sig själv än andra andra Sol-tecken, men detta Sol-tecken vet precis var och hur det ska hämta det självförtroende som det naturligt saknar på egen hand. För vad vet vi om Vågar? JO, de behöver ANDRA människor för att förstå sig själva.

 

När det kommer till Vågar, så är deras absolut största talang, det är den nyfikna förmågan och viljan att därmed socialisera med andra människor, samtidigt på ett väldigt harmoniskt OCH intressant sätt. Vågen, till skillnad från Jungfrun, är vare sig tradig, besserwissrig eller tråkig. Vågen gör ALLTID och utan undantag ett slående intryck på andra människor, där andras upplevelse av Vågen är i princip uteslutande behaglig och välbalanserad, intresserad, nyfiken, glad, lättsam och charmig.

 

Vågen är utmärkt bra på att spegla andra människor och visar därmed sällan sina sanna känslor för sin omgivning, för att Vågens talang är att leka det sociala spelet, och han gör det med nöje. INGEN vet någonting om Vågen, förrän Vågen själv väljer att avslöja sitt sanna jag, och väl-utvalada "bra" delar av sig själv (men många kommer tro sig känna Vågen, eller någon variant av hen iaf, för Vågen har då många roller och ansikten). Masken på, och ut och fråga andra hur de mår, det är Vågens styrka! Det är enkelt sagt många luftslott om sig själv som Vågen målar upp för sig själv, och tror sig vara, genom livet. Endast när andra kliver in och berättar hur Vågen DE FACTO är (Jungfrun/Stenbocken till ex), förstår Vågen att hen ofta lever i ett fantasi-slott, som hen byggt själv och tror 100% på. Men luftslott kommer rasa.

 

Varför tycker vi att Vågar är trevliga? Jo, för Vågen frågar DIG om din dag, lyssnar nyfiket och ställer följdfrågor. Vågen samlar in information om andra, likt Jungfrun och Skorpionen (som den är inklämd mellan), men har helt andra motiv till det än ovan nämnda tecken. Jungfrun behöver förstå och säkerställa fakta, Skorpionen behöver göra samma sak fast på ett djupare plan, medan Vågen är faktiskt genuint intresserad av andra människor och deras berättelser, vill bli omtyckt och beter sig därför därefter. Vilket är: en god lyssnare, behaglig samtalspartner, med full koll på alla sociala regler och koder, och lite mer därtill. Vågen kommer med blommor till middagen, öppnar dörrar åt främlingar, har alltid på sig rätt kläder för rätt situation, och är mästare på "kallsnacket". 100% vinnare i att göra även de tråkigaste samtalsämnen ganska trevliga att samtala om, pga sin genuina nyfikenhet, fina leende, och sociala begåvning. Vågar är primärt relations-orienterade, dvs BEHÖVER andra, och därför också är genuint intresserade av andras berättelser och ger gärna sin tid till andra människor vad gäller SAMTAL och pengar. Mer än så kan du knappast förvänta dig av en Våg. Många löften kommer att eka tomma med Vågar tyvärr, för deras styrka är att attrahera och visualisera, men knappast att utföra och göra fysisk verklighet utav. De behöver de andra människor för. Vågen är idésprutan, men själva arbetet och planering, det får andra tecken hjälpa till med. Vågar är besynnerligt duktiga på att delta i och leka med i det sociala spelet, och gör det med en talang som är få förunnad, för att de själva njuter utav det sociala samspelet i all dess form. Det är deras grej helt enkelt, och Vågen visar gärna upp sig och sina sociala talanger, ute i den sociala svängen. Mest Vågar kommer du hitta på caféer, restauranger, barer, teatrar, konserter, etc.

 

Vågen är de facto mycket mån om sitt yttre, den är ganska “vain”, även om den inte alltid TROR sig vara det. Men, för dig som är Våg, du måste få vara VAIN helt enkelt. VÅGEN! En polerad fasad (ditt yttre och det som är omkring dig), får dig faktiskt att må bättre, även om det må låta ytligt. Men å andra sidan, du är ju bäst på och njuter av kallsnack, och vad är mer ytligt än det? Vågen ÄR ytlig, för att den gillar det och är bra på det. Vågen har då sannerligen en känsla för stil och klädkoder, och Vågens personliga stil är mycket viktig för den, mest för att Vågen ska känna sig bekväm i varje given situation, och vara så pass bekväm för att kunna göra det där balanserade och behagliga intrycket som Vågen gör på andra. Inget excentriskt och utstickande, utan mycket stilrent och SNYGGT, det är Vågens melodi. 

 

(den här låten måste vara tillägnad Vågar: Culture Beat - Mr. Vain) / mvh, älskar 80-talsmusik. 

 

Men.... är Vågen ur balans…. då har den inte mycket att komma med i något sammanhang. Vågen blir lätt handfallen och behöver få sina luftslott raserade återkommande, för att se verkligheten för vad den faktiskt är. En obalanserad Våg, det är fortfarande en trevlig Våg, men det falska leendet är lätt att se igenom. 

 

Vågen har ju en teatralisk förmåga att agera ut olika sociala roller, med en sådan trovärdighet att skådespelare skulle bli gröna av avund. Detta för att Vågar i stunden sällan upplever sig själva spela upp någon roll, utan är bara “sig själv” just då, dvs, spelar ut sociala koder i rätt situation och vid rätt tidpunkt. Med en charmig naivitet, öppenhet och ett starkt intresse för andra människor, som strålar ut mot omgivningen i form av ett verbalt regn av frågor, berättelser och dialog av all dess slag, är Vågen därför alltid en intressant samtalspartner som alltid har något att säga eller fråga sin omgivning.

 

Detta för att Vågen som luft-tecken, har en naturlig talang att rationellt förstå andras perspektiv väldigt väl, genom att ställa rätt typ av frågor, även om situationen av motparten beskrivs abstrakt eller inte är självupplevd av Vågen själv, så "fattar" Vågen ändå, och spelar upp den "medkännande rollen". Vågen, som luft-tecken, kan enkelt sätta sig in mentalt i de allra flesta situationer och på så sätt förstå vad det handlar om, därmed verkar alltid kunna säga rätt sak i rätt stund, kan ge väldigt goda råd och charma sin omgivning med sin talang att spela ut hela uppsättningen av de sociala koder som finns, helt naturligt. Vad som finns bakom dessa masker? Det vet Vågen knappt själv. Men, en ypperligt bra människo-kännare utan tvekan, som ofta agerar samtalsterapeut åt sina nära och kära. Vågen vet hur man beter sig korrekt kort och gott, och det skapar en atmosfär runt dig som andra upplever som väldigt behaglig! Därför attraherar Vågen det som den behöver, ANDRA människor och deras kärlek.

 

Vågen är naturligt det tecknet som är i starkast behov av andra människors närvaro och spegling i sitt liv, och är som starkast i dialog och relation med andra, har ett behov av att dela sin verklighet och sina tankar med andra människor, diskutera livets små och stora frågor, få input från andra, och inte minst få njuta av andras närhet, både mentalt och fysiskt. Vågen kan ha svårt att se sig själv tydligt i sitt eget uppbyggda slott fyllt av speglar, och behöver därmed andra människor som kan visa vad som är sant och inte i alla dess spegelbilder. Den sensuella/sociala Vågen behöver därmed upprätthålla ett livligt socialt liv, för att må bra.  Ensam är inte stark, det vet Vågen. Mötet med andra människor är det som ger Vågen njutning, likväl alla typer av relationer och inte minst, något "fint" i livet, eller ett kreativt utlopp för sin förmåga att se det vackra omkring sig, oavsett om det är sång, dans, målande, skrivande, inredning, smycken, smink. skönhet, osv. 

 

Vågar är naturligt väldigt orienterade gentemot andras signaler generellt, och har mycket mental och rationell förmåga att ständigt sätta ihop två och två, för att veta vad som förväntas av dem i varje given situation. Ibland kan dock Vågen falla på att deras naturliga reaktioner och agerande ibland lite väl överspelade, ibland lismande, ibland veliga, ibland “vänder kappan efter vinden”, ibland lögner rakt rakt av, för att situationen kräver det, men oftast är det inget som människor som inte känner Vågen väl, noterar öht. Detta noteras dock mer och mer när människor lär känna Vågen bättre, och börjar ta upp tidigare påståenden som inte visade sig vara sanna senare. 

 

Dessa egenskaper blir tydliga, speciellt i nära relationer, när Vågen fastnar i fällan av att ständigt “morpha” sig till det som omgivningen förväntar sig av dem, och därmed sällan uttrycka sitt sanna jag, sina sanna åsikter, tankar och vilja, speciellt när det kan leda till någon form av disharmoni eller konflikt, även om det bara handlar om olika åsikter i en diskussion. Vågen är hellre omtyckt än sann, så att säga. MEN, när Vågen vågar uttrycka sina definitivt starka och vettiga åsikter, så visar den istället upp en mycket stark moral, en enorm känsla för rättvisa, säger ifrån där det krävs (så länge det inte gäller Vågen själv), och är inte bara en socialt behaglig fasad som suktar efter att vara en “people-pleaser”, leker runt med andras förväntningar på en, i olika roller, istället för att visa sitt sanna jag, även om det kan leda till ett socialt obehag för Vågen, utan en RÄTTVIS och BALANSERAD person som skänker glädje och harmoni till oss alla.

 

Vågar tenderar att ha en mängd åsikter som är sanna för dem i stunden (utifrån det som det sociala samspelet kräver just då), men som ändras lika snabbt som Vågens omgivning ändrar sig. Vågar kan också ha svårt att säga ifrån i rätt tid, då harmoni och frid omkring dem, är deras primära mål, och därmed kan de själva känna sig osedda och bli utnyttjade av andra in i det sista. Men det förstår Vågen endast i efterhand fullt ut, när hen får tid ifred från andra. 

 

Vågen kommer inte nödvändigtvis ställa till med konflikt (om någonsin), även fast den är väldigt vass verbalt och kan sticka till med ord ordentligt när den väl är arg (vilket är sällan, Vågen diskuterar och rationaliserar istället för att uttrycka känslor). MEN, nackdelen, är att när Vågen har fått nog av något, så ställer han sig upp och går utan att säga något om saken, för nu är det färdigdiskuterat. Tydligen. Detta gör ofta att motparten aldrig får chansen att korrigera sitt beteende utefter Vågens behov, för Vågens behov ÄR att andra ska det ha bra, vilket förvirrar både Vågen själv och dess omgivning. "Vågen, VEM ÄR DU och VAD BEHÖVER DU egentligen?!", undrar både Vågen själv och alla andra runt om.  Vågens problem är att människor sällan får en chans att lära känna den riktiga personan bakom "vi gör det som du vill", den ganska balanserade, privata, avståndstagande och “abstrakta” Vågen som är nöjd med allt och alla, bara andra är nöjda. Och det är ofta för att Vågen inte känner sig själv så bra, då den sällan tar sig tiden att lära känna sig själv, utan relationer med andra.

 

Men du, Vågen, i alla typer av sammanhang kan du dock vara säker på att vara omtyckt och inte oroa dig för att inte kunna prata med människor på alla nivåer i samhället, eller vara ensam, om inte du väljer det. Du har en stark intuition kring hur man bör agera rätt i varje given social situation, och det är en väldigt stor fördel, då du är naturligt sympatisk och omtyckt, och kommer alltid att vara omgiven av människor som vill ha en bit av dig, din skönhet och din tid! 

 

Vågen är givetvis (styrd av Venus), även en evig romantiker, för att den alltid noterar allt det vackra och sköna omkring sig, i varje samtal, miljö, och situation. Vågar är naivt hänförda av livets alla vackra stunder, alla njutningar, interaktioner med andra, relationer, kärlek, vänskap, all form av skönhet i stort, all kreativitet. Vågen blir lika medsvept av att se ett par kyssas passionerat som när den ser höstlöven falla, eller noterar en vacker byggnad. Vågens hjärta vibrerar starkt och högt, för allt som berör den, och det är mycket. Vågen ser skönhet överallt omkring sig, för att den är uppmärksam och är själv ledd av och till skönhet. Vågar letar alltid efter harmoni och kärlek omkring sig, genom att stråla ut det själv, och kommer verkligen inte lämna någon oberörd med sin yttre och inre skönhet.

 

Alla dessa egenskaper kommer givetvis från det faktum att Vågens (och Oxens) tecken styrs av den sköna Venus, och ger därmed personer med Våg-placeringar, en naturlig talang att hänföra andra med sin vänlighet, harmoni, skönhet, och charm. Alla som träffar Vågen, lämnar mötet med en känsla av välbehag (eller misstanke om du är Skorpion), eftersom det finns en helt naturlig talang hos Vågen att bemöta och förstå varje människa på deras nivå, oavsett vad personen har för erfarenheter eller vilken samhällsklass/bakgrund den kommer från. Vågen må SE klass-tillhörighet (and will judge you), men den kommer inte visa det när det inte är läge. Vågen kan prata och skapa band med vem som helst, det är en talang som Vågar har, till stor del för att Vågar har ett genuint intresse för andra människor, och ställer frågor som får motparten att känna sig sedd och förstådd. Vågen har inget primärt intresse i att berätta om sin egen sanning och hälla ut sin personlighet på andra, utan håller en neutralt charmig inställning, där motparten är i fokus, snarare än dem själva. Venus VILL vara älskad och sprida kärlek, därför charmar Vågen primärt andra med sin skönhet och vilja att älska (om än naivt ibland).

 

Vågens arketyp handlar också om en ständig strävan att upprätthålla en balans omkring sig och i sig (glöm inte det Vågar!). Upprätthålla en rättvisa och en harmoni i samhället (Vågar är ofta advokater och domare), men Vågen MÅSTE också ha balans i sitt eget liv, och den vantrivs enormt när den lever obalanserat eller i konflikt med sig själv eller andra, det skapar mycket obehagskänslor hos Vågen. Därför behöver du som Våg, alltid vara uppmärksam på att din vardag och ditt liv, har LITE av allt, balanseras upp och kalibreras, med varken för mycket av det ena eller för lite av det andra. Alla tårtbitar ska få ta sin plats i livet, annars faller Vågen isär, och blir till INGENTING (ett tag, sen ställer sig Vågen upp och går vidare i livet, som det kardinala tecknet Vågen är). Balans i alla delar av livet, där allt (även det tråkiga) får ta likvärdigt med plats, är av YTTERSTA vikt för dig för att inte tippa över till dåligt mående, som ofta leder till destruktiva beteendemönster, beroenden av olika slag, och en känsla av meningslöshet på sikt. Du kan inte njuta av ALLT i en oändlighet, det är lättja och det är en synd. För dig själv primärt. Du som är Våg och är fortfarande ung (yngre än 30), fortsätt ha roligt och leva så som unga ska (som om morgondagen inte fanns), men börja balansera upp det mot andra delar av livet efter 30, vänligen, för din egen skulle helt enkelt).

 

Vågar kan 100% vara väldigt drivna av njutningar och det roliga/sociala i livet, leva som om morgondagen inte finns, och detta kan lätt gå överstyr, finansiellt och emotionellt. Balans, jämvikt i livets alla delar är alltså nyckeln till välmående och en inre harmoni, snarare än Vågens andra uttryck att enbart leva för njutningar, leta efter kärlek och uppskattning hos andra ("du förstår mig som INGEN annan"), bara ha kul, shoppa, äta ute, socialisera på fester, köpa dyra grejer, hoppa från person till person i eviga romanser, lova mycket i stunden men sedan hålla ytterst lite när morgonen gryr och berusningen går ur kroppen. Balans i alla delar av livet, där allt får ta likvärdigt med plats, är av YTTERSTA vikt för dig Våg, för att inte tippa över skålen till ett dåligt mående, som är din absolut största mardröm att leva i, tro mig.

 

Vågar är givetvis ofta kreativt lagda och mycket talangfulla, varpå det vackra i livet måste få ta sin plats och ges uttryck för. Vågar är även hopplösa romantiker och lever för kärlekens skull, MINST sagt. Det där med att vara "vain", sträcker sig knappast bara till Vågen själv, utan även mot alla personer som Vågen bedömer iskallt objektivt (färger matchar inte på kläder, gula tänder, tunt hår, osmickrande figur, etc). Don't shoot the messenger! Libra is all about form och skönhet, så är det bara! Och de kommer döma allt och alla utifrån det! Därför kan relationer med Vågen visa sig vara utmanande under längre perioder, då skönheten mattas av och eftersom kärlek jagas av Vågen, som en sorts illusion och en filmatiserad bild som sällan motsvarar verkligheten. Vågens sveps med av allt det vackra i livet, och inte minst njutningar, då den sensuella Vågen sannerligen gillar sitt vin och sina vindruvor få matade till sig av vackra människor och till klassiska toner av musik. Vågen älskar att njuta och Vågen är en finsmakare av rang, och kommer spendera pengar på vackra saker och upplevelser utan hejd. Detta tecken ÄR “the social butterfly” av Zodiaken, med stil och flärd som inget annat tecken har.

 

Vågen är starkt beroende av relationer till andra och det mänskliga mötet och dialogen, varpå det är något som ska bejakas i allra största grad, likaså platser som är naturligt förknippade med det konstnärliga och sköna: naturen, teatrar, konstgallerier, museér, inredning, musik/konserter, olika typer av egna kreativa hobbies, ihop med en medveten balans i vardagen. Slösa inte bort er tid på att bara vacker inredning och utseende kära Vågar, för ni är mänskliga också, och kan lite väl sen i livet inse att skönheten och yttre attribut, är långt ifrån det viktiga i livet, för det försvinner med tiden. 

 

Sammanfattningsvis, baksidan av det här charmiga, mentalt starka och människo-orienterade tecknet, kan istället visa sig också som en falsk inställsamhet, som inte upplevs som genuin alls, ett ständigt velande kring olika beslut där du aldrig kommer till skott eller inte verkar veta vad du vill (för dig spelar det oftast helt enkelt ingen roll, så länge motparten är nöjd), då allt verkar ju ha sina för och nackdelar, samt ett stort behov av att diskutera och utbyta idéer med andra, men på sina villkor, där löften sällan lever upp till verkligheten (speciellt med Mars i Vågen), eftersom Vågen inte drar sig för att säga det som verkar rätt i stunden, men glömmer bort nästa dag, och känner sig själv mycket dåligt. 

 

Ascendenten i Vågen

Mirror, mirror on the wall, who the most fair of them all? Libra-Ascendent, VEM gillar inte dig?

 

Att putsa på ditt utseende, vad gäller kläder, hår, naglar, smink, etc, är ett sätt för dig att möta dina behov och också känna dig på topp när du interagerar med andra, eller bara när du ger dig ut på stan för att “visa upp dig och titta på andra”. Sitta ensam på "uteställen" är verkligen inte främmande för en Våg, för vem vet vem man kan träffa bara man ger sig ut i natten?! Vågar är kända för sin “klassiska, tidlösa skönhet” och njuter av att putsa på den, har en tydlig smak i sin personliga stil, och njuter av att ge sitt utseende tid helt enkelt. Fysiskt sett styr Vågen över våra njurar, vårt hormonsystem och ländryggen, och dyker några hälsoproblem upp så är det primärt dessa områden som är utsatta för Våg-Ascendenten och Mån-Vågen. Även höfter och bäckenbotten, diabetes, och finansiella problem är något Vågar kan dras med.

 

Ascendenten (AS) i Vågens tecken reagerar på sin omgivning som om livet vore en ständigt rullande film, där allt ser ut som en potentiell scen att delta i och romantisera (för Vågar är trots allt eviga romantiker som bekant, så vackert men ack så så skört). Oavsett hur klyschigt det än kan bli och kännas, så kommer en Våg-AS envist och med nöje spela den roll som krävs av dig i varje given social situation. Charmen är alltid påslagen och den är svår att stå emot med denna Ascendent, som också ofta bär på de klassiska "skönhets-dragen".

 

Dessa naturliga uttryck mot omgivningen, kommer från det faktum att Venus vill vara älskad och sprida kärlek, därför charmar hon andra med sin skönhet och vilja att älska (om än naivt ibland). Detta ser man genom Vågens naturligt goda manéer (tackar för sig och beter sig korrekt i sociala sammanhang), behagliga i sitt sätt mot andra människor, försöker alltid vara trevliga, och utgör inlyssnande och diplomatiska charmörer mot sin omgivning.

 

Våg-Ascendenten behöver lägga extra mycket tid på sin "polerade fasad" för att må bra, och att få vara VAAAIN! Att putsa på ditt utseende, vad gäller kläder, hår, naglar, smink, etc, är ett sätt för dig att möta din Ascendents behov och också känna dig bättre. Det är viktigt för dig att vara vacker kära Libra, och så länge inte pengar eller tid går till överdrift i den frågan, bör du ge tid och pengar till din yttre skönhet. Trots allt styrs Vågens tecken av sköna Venus, och hon behöver få pyssla om sitt utseende. 

 

Våg-Ascendenten upplevs som charmig och behaglig av andra, genom den naturliga förmågan till att lyssna, fråga och intressera sig för andra människors berättelser, men det är också Vågens strategi att förvärva sig information som den behöver. Vågen är trots allt ett kardinalt tecken som inte anpassar sig efter andras åsikter, utan behåller en stark vilja i sina egna intressen och åsikter, om än välmaskerat av hövlighet och “medhåll” som passar sig i stunden (vilket återigen kan göra många besvikna i efterhand). Vågen är grymt bra på att ställa frågor som verkligen belyser motpartens perspektiv och lyssna in till vad som sägs, även om den själv behåller integriteten i att inte byta sina referensramar utifrån andras råd och åsikter (även fast du nickar och tackar för rådet du får).

 

Övertyga än Våg? Ser lätt ut, men är egentligen omöjligt. 

 

Descendenten i Väduren har du, om du har Ascendenten i Vågen. Om Ascendent-Vågen är den mest väl-polerade och socialt anpassade placeringen som värderar andras åsikter för högt, så blir Vädurens naturliga egenskaper deras totala motsats och något som Vågen bör sträva efter att balansera upp med. Detta är: den modigt ensamma krigaren, som inte bara INTE lyssnar på andras råd och åsikter, utan är dessutom brutalt ärligt att den ofta är helt ointresserad av vad andra har att säga. Någon som rusar snabbt genom livet på ren överlevnadsinstinkt och impuls och hoppas på det bästa, istället för att väga för och nackdelar och resonera kring saker och ting i en evighet. Vågen behöver mer handling och impulsivitet kopplat till SIG SJÄLV, och inte andra. 

 

Andras första intryck av dig som Våg-Ascendent är uteslutande behagligt och välbalanserat. Du är alltid intresserad, nyfiken, glad, lättsam och charmig mot din omgivning. Du är så trygg och naturlig i att uttrycka Vågens charm, att man undrar vad du har fått det ifrån! Inte bara god uppfostran är det, helt klart! Vågen är utmärkt bra på att spegla sin omgivning och andra människor, visar därmed sällan sina sanna känslor och drivkrafter för sin omgivning. Det behövs inte helt enkelt, för det är inte den primära drivkraften hos Vågen.

 

Vågen är THE relationstecken, extremt orienterat mot den ANDRE, samlar in information om andra, och är genuint intresserad av andra människor, vilket är anledningen till att andra upplever dig som en god lyssnare, behaglig samtalspartner, med full koll på alla sociala regler och koder. Vågar är primärt relations-orienterade, genuint intresserade av andras berättelser, och är mycket duktiga på att delta i och “leka” det sociala spelet, och gör det med en talang som är få förunnad, för att de själva njuter utav det sociala samspelet i all dess form. Utan andra, kan du ofta känna dig knappt levande eller existerande. Vem är jag, när jag inte får prata med någon? Vem är jag, och är jag värd något, på egen hand? Venus, som har hand om självkänsla och värderingar av saker och ting, slår hårt mot människor med placeringar i Vågen, då de tycks uppleva sig endast vara värdefulla när de är uppskattade av andra.

 

Vågen behöver inte bara fråga sig själv bakom stängda dörrar, vem du egentligen är, utan lära sig att uppleva sig själv ensam som värdig och fantastisk, precis så värdig och fantastisk som alla ANDRA har sagt att du är, gång på gång. Dessutom behöver Vågen våga vara SIG själv med andra, för att få den äkta kärleken den så ihärdigt eftersöker. Kom ihåg det, älskade Våg, när du är ensam där hemma, utfläkt på golvet, i full make-up, klänning, klackar och med en drink i ena handen och cigarett i andra, lyssnades på melankolisk musik och undrandes vart alla som älskar dig är, så ÄR du älskad.

 

DU måste älska dig själv för den du är, och VETA att du är älskvärd även när ingen är där för att säga det. För andras uppskattning och kärlek till dig är sannerligen SANN och värdefull, men hur pass beroende kan du tillåta dig själv att vara av andras kärlek? Hur svag kan du tillåta dig att bli, när ingen finns i närheten för att säga hur älskvärd, vacker och bra du är? Vill du utsätta dig själv för den beroendepositionen? Vad gör den med dig? Vill du vara beroende av andra människors kärlek till dig, utan att de ens vet om hur sårbar för deras kärlek du är? Plocka upp dig själv, du är ett kardinalt tecken. You got it. 

 

Men även där du ligger på golvet, i full mundering och den vackraste av den vackraste som du kan vara, så är det en av dessa stunder du lever och andas för, Våg. För vackra stunder i livet, det romantiska, kännbara, sensuella och djup berörande och vackra, det är vad Vågen jagar hela sitt liv, oavsett om det är fysiskt, emotionellt, psykiskt eller själsligt. Så länge det KÄNNS som kärlek, så är Vågen där och vill ha en bit av det. Den eviga romantikern.... Vågen. Vågen förankrar allt det vackra och sköna i grundkänslan av kärlek, och kommer återkommande jaga och tro på den. Kanske lite väl mycket och lite väl ofta, men alla lär vi oss..... att även den känslan går över. 

 

Men, med Ascendenten i Vågen, så har du en stor kraft att attrahera andra människor till dig, och få dem att dansa efter din pipa, så beundrare kommer du knappast ha få utav. Den där charmen och leendet, det där ofta symmetriskt perfekta ansiktet, det är sannerligen ett starkt vapen att få igenom det du behöver, och det kommer du se till att få. Kosta vad det kosta vill. Konsekvens-tänk är som bekant inte luft-teckens starka sida, och Vågen står i framkant, ihop med Tvillingarna och Skytten, vad gäller avsaknaden utav den.

 

Den här alltid omtyckta, charmiga, lugna och samlade personen som en Våg-Ascendent är, det är knappast den DU är på riktigt, men du använder den gåvan naturligt, nästan tvångsmässigt och instinktivt, och lämnar därmed du alla du träffar med ett väldigt behagligt intryck av dig, oavsett om du tror det eller ej. Frågan är hur länge du orkar spela upp den roll du initialt attraherade någon med, men din Våg-AS (det här problemet möter också Våg-Venus alltför ofta). Där börjar konflikten mellan den DU är, och den du VISADE dig vara för andra för dig, för sen tampas du mellan att inte känna dig uppskattad för den DU ÄR, för det du attraherade andra med, var bara ett spel för galleriorna just då. Och när en Våg känner sig oälskad... då möter alla i närheten en iskall vägg av icke-bry. Noll känslor, noll interaktion, noll intresse från Vågen. "Varför ska jag ge något DIG, när du inte älskar den JAG ÄR?!" Men problemet är ju, kära Våg, att du spelat upp en hel radda av egenskaper för personen du älskar, för att VARA älskad för DET. Så, hur kan du nu begära och förvänta dig att din partner älskar en person den inte känner?

 

Vågens övriga fallgropar består av att ständigt “morpha” till det som omgivningen förväntar sig av dem, och därmed inte kunna uttrycka sitt sanna jag, sina sanna åsikter, tankar och viljor, speciellt när det kan leda till någon form av disharmoni eller konflikt, även om det bara handlar om olika åsikter. Det är svårt för dig att rubba på den sociala ordningen, och du gör det endast när din egen vilja är hotad, eller när det är en fråga om rättvisa och moral. 

 

När Vågen har fått nog så ställer han sig ofta upp och går långt innan en intensiv och aggressiv konflikt, vilket gör att motparten aldrig får chansen att korrigera sitt beteende utefter ens behov. Människor i relation med dig, bör få en chans att korrigera sitt beteende, innan du exploderar inåt och går för alltid. Låt andra få en chans att lära känna dig, blir bättre, älska dig för den du är framför allt, och därför berätta tidigare om det som du är missnöjd med i relation till andra, eller vad som inte funkar, och vad DU behöver.

 

Människor bör få en chans att lära känna den riktiga Vågen, för du är en fantastisk person som hänförs av livet och hänför alla andra av livet likväl. Det är du som visar oss de magiska stunderna, att stanna upp och beundra, i livets eviga upptagenhet och stress. Vågen, du är så värdefull, glöm aldrig det, även om ingen finns i rummet just då att säga det till dig just då. DU ÄR DET. 

 

Sammanfattningsvis, baksidan av den här charmiga, mentalt starka och människo-orienterade Ascendenten, kan istället visa sig också som en falsk inställsamhet, som inte upplevs som genuin, ett ständigt velande kring olika beslut där du aldrig kommer till skott eller inte verkar veta vad du vill, vem du är, vad du tycker om och inte, etc. Dina nära och kära kan vara frustrerade med dig för att du spelar med, inte säger allt om det du behöver och vill, och sen vägrar att ta konflikten kring det. För dig spelar det på ytan oftast helt enkelt ingen roll, så länge motparten är nöjd, då allt verkar ju ha sina för och nackdelar, MEN, du har en stark personlighet som behöver uttrycka sin vilja mer tydligt och konkret, även om det sker på bekostnad av andras intressen.

 

Du är också en mycket god människokännare, en stark medlare med en utpräglad nyfikenhet på andra människor, vilket gör dig till en riktigt god terapeut, säljare, medlare, diplomat, advokat, skådespelare, sångare, osv. Du skapar och tar med dig skönhet och harmoni vart du än går, speciellt när man precis lärt känna dig. Det första intrycket du gör på andra är oförglömligt, även om det sällan den personen du faktiskt är. 

 

Du har du alltid en “upper-hand” i alla typer av sociala sammanhang, speciellt vid försäljning eller förhandling. Det är svårt att komma med några argument mot dig, du är oftast så trevlig och så övertygad om att du har rätt (även när du har fel, för faktagranskning är knappast din grej), att du kan snacka omkull vem som helst. Även om människor i grund och botten inte håller med dig, är ditt sätt att argumentera så passionerat och riktigt, att människor helt enkelt börjar hålla med dig, även när det du säger inte stämmer överens med deras åsikter. Du är kort och gott mycket övertygande. Samtidigt är dina åsikter och det du argumenterar för, har en så hög typ av moral och rätt typ av värderingar, att det helt enkelt vore fel att inte hålla med dig (även fast du ibland inte ens håller med dig själv i sakfrågan). Din moral är hög och den presenterar du gärna för omgivningen, även om du inte alltid ens följer dina egna höga värderingar kring hur man ska bete sig. 

 

Du ger ett självsäkert och socialt vasst intryck, där andra människor naturligt drar sig till dig, vill vara omkring dig och upplever att du är väldigt förstående och vill deras bästa, eftersom din nyfikenhet gör att andra ser sig sedda i din närvaro, och därför tycker naturligt om dig. Nackdelen med AS i Vågen är att du så gärna ser till att andra har det bra och får komma till tals, att du gång på gång gör avkall på dina egna intressen för att smälta in i sociala sammanhang och beter dig ofta som en “people-pleaser”, vilket ibland kan uppfattas som att du lismar och är lite väl trevlig, även när du skulle behöva säga ifrån eller skifta fokus till dig själv och mindre bekväma, PERSONLIGA frågor att diskutera. Du diskutera gärna samhällsfrågor, politik, ekonomi, ANDRAS problem. Men dina egna privata åsikter... där är det som att du bär en skyddsväst som inte tillåter någon att komma nära inpå dig, och du kan enkelt vara en sån person som svarar på en fråga ställd om dig med en fråga vänd till personen tillbaka. För du SER den andre, du existerar alltid i sällskap av andra, enligt DIG själv. På så sätt, blir du till genom ANDRA. Det är Vågens strategi. Det är lättare för dig att prata om andras liv, än att besvara ärligt frågor om ditt eget. Något du senare kan blir emotionellt upprörd över, “varför ser ingen mig eller intresserar sig för mina problem”. I själva verkat är det du som inte är bekväm med att släppa in människor eller prata om dig själv, eftersom du så gärna vill att andra ska få komma till tals hellre.

 

Vågar har också en ypperligt dålig förmåga att ta viktiga beslut och tar oändligt lång tid på sig att bestämma sig för saker och ting. Detta är ej en skröna, utan en full sanning. För Vågar lyssnar alldeles för mycket in på vad andra tycker och framför allt hur deras beslut kommer att bedömas av andra människor (i själva verket bryr du dig inte, och du kommer inte att agera utifrån andras åsikter, men du VILL att andra ska tro att du tar deras åsikter i beaktning, vilket saktar ner din egen beslutandeprocess). Det du behöver utveckla för att väga upp din prominenta Våg-energi är att bli mer impulsiv och självsäker i dina beslut och inte vika dig för andras intressen under långa perioder, och hålla inne på DET DU VILL HA. Det finns ett problem med Vågar och det är att de har en abstrakt och högst teoretisk HÖG moral, vilket gör att de inte alltid säger saker som är verklighetsförankrade, och håller sig hellre till sin höga men orimliga moral, än att utgå från vad verkligheten de facto ÄR.

 

Rationaliteten är närvarande förutom när de talas om “rätt” typ av ämnen där “rätt” typ av åsikter (icke-konflikt) behöver närvara. Du kan i själva verket säga vad som helst så länge det passar det sociala samspelet (så länge det inte skadar andra), men det är inte alltid det är din egen sanning du förmedlar här. Vågar tenderar att ha en mängd åsikter som är sanna för dem i stunden (utifrån det som det sociala samspelet kräver just då), men som ändras lika snabbt som Vågens omgivning förändrar sig. Detta kan göra att du själv inte alltid vet vad du tycker och varför, samt att du kan upplevas som en åsiktsmaskin som aldrig talar sanning från hjärtat, eftersom åsikterna ändras i takt med människor som kommer in i samspelet med dig. Vågar kan också ha svårt att säga ifrån i rätt tid, då harmoni och frid omkring en, är deras primära mål, och därmed kan de själva känna sig osedda och bli utnyttjade av andra in i det sista. 

 

Den enorma fördelen med planeter i den harmoniska Vågen, gör att du ALDRIG behöver känna dig utanför, illa omtyckt eller missförstådd av andra. I alla typer av sammanhang kan du vara säker på att vara omtyckt och inte oroa dig för att inte kunna prata med människor på alla nivåer i samhället, eller vara ensam. Du har en stark intuition kring hur man bör agera rätt i varje given social situation, du connectar lätt med ALLA, och ALLA älskar dig, och det är en väldigt stor fördel.

 

Merkurius i Vågen

Merkurius i Vågen är en väldigt diplomatisk placering med i synnerhet en stark moral och starka värderingar, som den definitivt gillar att diskutera och filosofera kring med andra. Du håller både dig och andra till att tycka och göra rätt, enligt den allmänna sociala “korrektheten”, den moraliska koden att vara en god medmänniska. Din mentala inställning och uttryck är att man ska vara ärlig, hjälpsam, empatisk, se varje människa och bete sig social korrekt. Sociala koder och regler finns av en anledning, och det känner Vågen mycket väl, försöker följa dem själv till punkt och pricka och moraliserar kring dessa frågor, när andra inte gör det. Ett exempel är när Merkurius i Vågen tappar kläder från galgarna i affären, och står och plockar upp dem länge och hänger upp dem (fastän hennes vän Jungfrun säger "varför gör du det? Det finns ju folk som jobbar här som får betalt för det där). Merkurius i Vågen ääääälskar att diskutera, prata om allt möjligt och speciellt frågor där det finns fler än ett rätt svar och synpunkt. Samtal och sociala sammankomster är livet!

 

Själva dialogen kan ofta vara viktigare än den faktiska åsikten, och Merkurius i Vågen kan skifta från ett perspektiv till ett annat för att fånga in och bedöma allas åsikter och syn på saken. Den behöver för den delen inte helhjärtat tro på åsikter i stunden, utan dessa kan skifta ganska vilt utifrån vad den sociala situationen och framför allt samtalet, efterfrågar. En högst social placering som lever och andas för att dela sina tankar i dialog med andra, även om den lätt kan bli överstimulerad av för mycket socialt utbyte, och kan ofta hamna i hetsiga diskussioner kring “rätt och fel”. Att debattera kring olika frågor är dess styrka. Du gör dig ytterst bra i dialog med andra, är en ypperlig lyssnare och människokännare, eftersom du är så otroligt nyfiken på andras berättelser och historier, likväl en hetsig debattör. En frågvis och behaglig samtalspartner, kan denna Merkurius tampas med att själv ha svårt att besluta sig för det ena eller andra, väga mellan olika alternativ och inte riktigt kunna komma till skott med ett slutgiltigt beslut när det gäller den själv och dess val i livet.

 

Här kommer beslutsångesten in, för Vågen behöver ha ALL information innan den fattar ett beslut, och kan stagnera i att faktiskt ta något beslut alls, och ofta själv plågas av detta. Denna placering vill i allra högsta grad undvika konflikter och kommer att göra det in i det sista. Men när rättvisan och mänskliga rättigheter är under hot, då kommer denna Merkurius kliva in med full styrka och säga ifrån med full kraft, och det länge. Den har inga problem med att kliva in i konflikter, men den kommer att undvika det in i det sista, speciellt om det gäller den själv och dess nära relationer. Agera domare åt andra som gör fel, kommer den dock göra med glädje och med huvudet högt  Detta dialog och samhällsintresse härstammar även från Vågens arketyp att i ständig strävan att upprätthålla en balans omkring sig, en rättvisa och en harmoni, och även slåss verbalt och aktivt för dessa saker i samhället. Merkurius i Vågen gör detta verbalt. Kan dock driva sina omgivning till vansinne med sina eviga svängar i åsikter och beslut, samt det eviga “men tänk om det blir så här om jag gör så, eller så här kan det också bli… vad ska jag välja? Hur ska göra?". DET BLIR SOM DET BLIR, Vågen. Ta ett beslut nu bara, så vi kan alla gå vidare i livet. 

 

Merkurius i Vågen behöver såklart balans i sitt huvud här och vantrivs när något skaver eller det finns en antydan till konflikt med någon, det skapar mycket oroliga tankar och en mental stress. BESLUTSÅNGEST skapar mängder med stress för den, så det är bättre att välja på instinkt och impuls, snarare än väga fram och tillbaka logiskt. VÄLJ det som känns bäst först, och låt det vara sen. Balans i tanken och träna på att ta beslut snabbare, är viktigt för en inre harmoni för denna placering, likaså samtalet med människor omkring dig, och ditt eget mentala/verbala skapande.

 

Du är som starkast i dialog och relation med andra, har ett behov av att dela din verklighet och dina tankar med andra människor, diskutera diverse filosofiska frågor, få input från andra, och inte minst få njuta av andras närhet, både mentalt och fysiskt. Den sensuella Våg-energin behöver därmed upprätthålla ett livligt socialt liv, för att känna att den mår bra, alltså även sociala möten och kontakter utanför hemmet. Mötet med andra människor är det som ger Vågen stimulans, alla typer av interaktioner och samtal, och inte minst, ett kreativt utlopp för sin förmåga att se det vackra omkring sig, oavsett om det är sång, dans, målande, skrivande, design, etc. Du vet hur man njuter av livet kort och gott, och du ser skönhet överallt du tittar, så ta tillvara på dessa talanger i din egen fritid och intressen.

 

Utmaningen med den här placeringen är det stora flödet av information och kommunikation som Merkurius i Vågen plockar på sig hela tiden. Den är lätt påverkad av sin omgivning, och framför allt av andras berättelser och upplevelser, vilket gör att det kan ha svårt att landa i en konkret personlig åsikts-struktur och kan våndas över att ständigt behöva väga för och nackdelar, se saker från olika perspektiv och vrida och vända på varje argument för att utröna det rätta och sanna att tycka och göra. Merkurius i Vågen har en enorm moral och letar hela tiden efter ny kunskap och information för att stärka sin förmåga till att handla och tycka rätt. Den kommer inte att avvika från tankar och handlingar som är moraliskt korrekta och kan därmed ibland fastna lite väl mycket i “rätt och fel” tänket, vilket ger en ganska svart-vit syn på livet, relationer och sig själv, där oavsett vad situationens individualitet kräver, kommer denna placering utgå från ett visst moraliskt lagverk för att bedöma den och agera därefter. En annan sida av den här placeringen är att man kan bli missförstådd ofta, och ha svårt att formulera exakt vad det är man menar, eftersom man ofta inte utgår från sina egentliga åsikter, utan har plockat på sig åsikter som anses vara rätt i situationen och förmedlar dessa istället. Det blir ett ständigt “men å ena sidan… fast om man ser det härifrån”, vilket ibland är frustrerande att hantera och diskutera med. Andra vill ju vet vad DU tycker. Fördelen trots detta är såklart den stora kapaciteten att tänka abstrakt och förmågan att uppleva och sätta sig in situationer som är återberättade för en. Det här är verkligen ingen bokstavlig placering (som Jungfrun till ex), och den har en stor fördel i att snabbt formulera mentala scenarion som tillåter den en stor förståelse för andra människor och utgör också en ytterst god lyssnare och samtalspartner, om än rätt abstrakt och svårgreppad i samtal ibland. 

 

Venus i Vågen

Vågens tecken är ju ett naturligt hem för den sköna Venus och utgör den starkaste möjliga placeringen för relations och harmonins planeten Venus. Vågens tecken handlar om strävan efter fullkomlig balans i alla situationer och mellan alla människor, och ett ständigt letande efter balans i vardagen och framför allt en balans i sitt eget välmående och sitt inre. Och KÄRLEK! (eller den romantisera bilden Vågen har av den iaf:)

 

Venus i Vågen är en ypperlig placering för Venus, som gör att andra attraheras till dig som till en magnet! Venus är väldigt stark här och vet precis hur hon ska föra sig med andra människor för att vara omtyckt och passa in. Venus i Vågen är den eviga romantikern, som kommer livet ut att tro på kärlekens enorma kraft, och med all rätt! För du ser allt det vackra i både människor, platser och saker. Venus i Vågen reagerar på sin omgivning med att ständigt bli kär i platser, människor och saker, och kärleken är livet för Våg-Venus. Våg-Venus är ofta populär hos andra, mån om sitt yttre och stil, och många sociala kontakter (om än många kortvariga och ytliga) under livets gång, är otroligt angenäm att interagera med, verkar alltid veta vad hon ska säga, och får alltid motparten att känna sig sedd och förstådd. Venus i Vågen är en vacker och social fjäril som pratar med allt och alla, och har så lätt för att nätverka med hela sin omgivning, konstant och outtröttligt. Älskad på ytan av alla, men på djupet av få. Venus vill vara älskad och sprida kärlek, därför charmar hon andra med sin skönhet, förståelse, och vilja att älska och skapa harmoni för alla inblandade. Men bara för en kort stund, för när det blir för djupt och intimt, då flyger Venus i Vågen omedvetet vidare. 

 

Venus i Vågen ser sin “appearance” som ett smycke och ett projekt att ständigt underhålla och putsa på, vilket kan verka ytligt, men är helt enkelt en trevlig syssla för dig som får dig att må och känna dig bättre. Skönhet och stil kommer alltid vara viktiga frågor för den här placeringen, och du vill lägga ner tid och pengar på det. Venus i Vågen ÄLSKAR solnedgångar och dylikt, mår så bra av att ta del av vackra miljöer, saker och människor, så när du vill få upp humöret med denna placering, får du gärna ta dig ut på stan, vackra, offentliga platser, restaurang/bar, etc, för att “titta på folk” och visa upp dig själv, det njuter Venus i Vågen av. NJUT av skönheten omkring dig, LEV! Även om det betyder att måla naglarna eller sortera dina smycken just idag. 

 

Vågen är som sagt en evig romantiker, och kan speciellt i ung ålder vara ganska naiv och godtrogen när det kommer till kärlek och relationer, och är inte känd för att vara envist trogen en och samma person under hela livets gång (även om det givetvis förekommer). Romanser är ett sätt för Vågen att hitta sig själv och därmed njuter Vågen ofta av att ha många olika sådana under livets gång. Vågens tecken ger en förhöjd sensualitet, känslighet och kreativitet, som du gärna ska använda för att utveckla dina talanger.

 

Eftersom Venus i Vågen är benägen att värdera kärleken i sig högre än allt annat och sätta upp den på en piedestal, så kan du som har denna placeringar uppenbart blunda för när relationen inte är bra för dig och inte längre fungerar. Men kärleken övervinner väl allt? NEJ, Vågen, kärleken ska inte vara svår och jobbig. Det är så lätt när det är rätt, bör du tänka istället. Dock har Vågen begränsat med tålamod att stanna kvar länge där den inte trivs, då vänder den på klacken och går utan förklaring oftast. Även fast den kommer stå ut länge med icke-fungerande relationer, så kommer det här kardinala tecknet till slut ALLTID prioritera harmoni, välmående och njutning. Och får den inte det i en relation, så kommer den att gå utan tvekan. Det är fantastiskt fin inställning att tro att kärleken är störst av allt och övervinner alla problem du kan tänkas dig ha i en relation, men så ser inte verkligheten alltid ut. Ha med dig att du kan vara mer än tålmodig och godtrogen mot dina kärleksobjekt, även när dessa beter sig åt helvete, och du fortsätter att ge och ge, och vårda kärleken, på jakt efter den där bilden som du har av relationen i fråga. Våg-Venus reagerar på orättvisor lite för sent när det kommer till henne själv, och behöver se sina relationer nyktert, genom att utvärdera balansen i relationen. Alltså, ger jag mer än jag får ofta? Finns det mer positiva aspekter till relationen än negativa? Var rationell i relationer OCKSÅ, väg för och nackdelar.

 

När du förstår att vågskålen tippar över till för mycket negativt, så är det dags att göra sin röst hörd (inte bara lämna på en gång, något Våg-Venus är känd för att göra). För att lösa eventuella problem i relationen i tid, och ge motparten möjlighet att förändras och visa vad hen går för, är det nödvändigt att du gör din röst hörd i tid (gärna från början) kring vad DU behöver i en relation. Våg-Venus tenderar att utgå från sin partners behov för att hon är inriktad på att ge kärlek, tillfredställa och skapa harmoni omkring sig, speciellt i ett tidigt stadie i relationen. Men detta beteende kan bli ett bakslag, när du inte varit tydlig med vad du behöver och vill ha från relationen, när dina intressen går i kläm, och du fortsätter vika dig för din partner. Våga ta ton kring vad du vill ha i relationer!

 

Och träna på att “bestämma” åt din dig och din partner, istället för att hålla alla alternativ öppna, där partnern alltid får välja vad ni gör, tittar på, äter eller pratar om. Var också uppmärksam med att idealisera din partner, för du blir ofta kär i “en bild” av någon du ser på avstånd först, eller får ett snabbt intryck av, och sen kan du bära med dig den här fantasin om personen du är kär i, och odla den, trots att personen eller relationen inte lever upp till den alls. När det kommer till kärlek, när du är kär i någon, försök att se den personens agerande och ord för vad det är. Leta inte efter dolda motiv eller förklaringar, som stärker din egen bild av din kärlek för personen ifråga, och blunda inte för hur relationen/personen faktiskt är i verkligheten.

 

Speciellt Venus-Vågar kan vara väldigt drivna av njutningar och det roliga i livet (likt Vågen in general), leva som om morgondagen inte fanns, och detta kan lätt gå överstyr,  fysiskt, emotionellt och finansiellt. Balans i livets alla delar är alltså nyckeln till välmående och en inre harmoni, snarare än Vågens andra uttryck att enbart leva för njutningar, inte ta något ansvar vad gäller måsten och arbete, bara ha roligt, shoppa, äta ute, socialisera på fester, hoppa från person till person i eviga romanser, lova mycket i stunden men sedan hålla lite när morgonen gryr och berusningen går ur kroppen. Balans i alla delar av livet, där allt (även det tråkiga) får ta likvärdigt med plats, är av stor vikt för dig i livet Våg, för att inte tippa över till dåligt mående och överdrivna lustfyllda beteenden, som ofta leder till destruktiva beteendemönster, beroenden av olika slag, och en känsla av meningslöshet, som är extra svår för Vågen, för du slutar den se det vackra med livet, och blir till ett tomt skal. 

 

Venus-Vågen är också EXTRA i starkt behov av andra människors närvaro i sitt liv, och är som starkast i dialog och relation med andra, har ett behov av att dela sin verklighet och sina tankar med andra människor, diskutera diverse filosofiska frågor, få input från andra, och inte minst få njuta av andras närhet, både mentalt och fysiskt. Den sensuella Vågen behöver därmed upprätthålla ett livligt socialt liv, för att känna att den mår bra. Mötet med andra människor är det som ger Vågen njutning, likväl alla typer av relationer och inte minst, ett kreativt utlopp för sin förmåga att se det vackra omkring sig, oavsett om det är sång, dans, målande, skrivande. Använd din kropp och talanger till att inspireras av musik, film, konst och berättelser, och skapa något utav det på din fritid, alltså ha någon form av kreativitet närvarande i din fritid. Du kommer likaså alltid kunna “hämta” välmående på platser som är naturligt förknippade med det konstnärliga och sköna: naturen, teatrar, konstgallerier, muséer, inredning, butiker, musik/konserter, och sociala tillställningar i stort.

 

Månen i Vågen

Månen i Vågen är en stark placering för Månen, vars egenskaper mår väldigt bra i Vågens harmoniska och diplomatiska tecken vars syfte är att skapa harmoni och relatera till människor på deras nivå vart den än går och vem den än möte. I bakgrunden finns en stor vilja att vara omtyckt och accepterad av andra, vilket Vågen lyckas med med bravur!

 

Månen i Vågen behöver omge sig med vackra och sköna saker, den mår också bra av att finputsat yttre och en inre balans som eldas på av “lite av varje”-rutiner som bygger en känsla av att man hinner med allt man vill, inte minst hämtar denna placering mycket styrka från sina relationer och fritid. Arbete får aldrig gå ut över fritid/privat välmående, för Mån-Vågen behöver sin tid att få upptäcka livets skönhet i sitt privatliv. Mån-Vågen viktigaste uppgift i livet för att må bra kommer vara strävan efter en balanserad daglig tillvaro, med sig själv och andra. Det här är inte en ensam person som mår bra av det, och kan sällan heller spendera sin fritid hemma på egen hand. Mån-Vågens inre välmående kommer absolut vara beroende av att att skapa och uppehålla relationer till andra och “spegla” sig i andras ögon, och på så sätt hitta en egen balans och förståelse om sig själv och framför allt om sina känslor. Känslolivet kan visa sig vara beroende av andras kärlek, uppskattning, närvaro, likaså fällan av lättja. Känslor är inte svårt för Mån-Vågen, men den "leker" snarare än känslor än faktiskt känner dem, och den gör det med bravur. 

 

Månen i Vågen behöver 100% en motpart att diskutera alla livets frågor med och få perspektiv på saken, och få dela vardagen och dess erfarenheter med en partner, vänner och sociala kontakter. Ensamhet kan bli riktigt påfrestande för denna placering, och det är viktigt för den att lära sig att hantera och skapa välmående även utanför relationer, då beroendet av relationer och att lägga sitt välmående i andras händer, är naturliga fallgropar för Vågar, så är även kortsiktiga relationer för stunden. Månen i Vågen är beroende av att ha någon där hemma (eller utanför, men gärna hemma också) att få dela med sig till, det är bara viktigt att välja rätt person utifrån rätt faktorer. Just perspektiv och “olika sidor” av myntet är vad Vågen gör och förstår bäst. Ypperliga människokännare som alla verkar gilla! Man går genom livet med ett ständigt bedömande av alla sidor av en och samma situation, vilket också kan göra att det kan vara svårt för Vågen att besluta sig för det ena eller det andra, oavsett vardagliga beslut, människor eller specifika åsikter. Det finns ju alltid ett annat perspektiv på saken! Därför är även beslutsångest ett vanligt förekommande problem för dessa placeringar, speciellt när det kommer till relationer.

 

Att få andras inflik på sina känslor, upplevelser och tankar är otroligt viktigt för att balansera upp egen trygghet i vardagen, men lika viktigt är förmågan att lära sig att göra det på egen hand och inte använda relationer som en avledningsmanöver för eget välmående, och en uppgift att HITTA KÄRLEKEN för att själv må bra. Mån-Våg, du är väl stark och modig nog att veta hur du ser till att må bra även på egen hand? Även Mån-Vågen kommer även behöva vara extremt mån om att “ta hand” om både sitt inre, och inte minst sitt yttre, och dess hem kommer tydligt spegla dess stilrena och klassiska stil. Mån-Vågars hem är ett nöje att kliva in in, för man ser deras persona i varje detalj i hemmet, i färger, möbler och all övrig inredning. 

 

Förmågan att skapa harmoni mellan människor och sig själv, och speciellt samsas (eller inte hamna) i konflikter är ett starkt BEHOV hos denna placering och lika stark är svårigheten till beslutstagande för Vågen, som väger fram och tillbaka, utvärderar, funderar och omvärderar så fort någon ny information kommer in. Så mycket tänkande.... KÄNN istället, och välj utifrån det som känns rätt, snarare än rationell. ALLA Vågar måste lära sig att vara autentiska med sina behov och önskemål, oavsett vad det kostar socialt, och oavsett hur svårt det är för dem att bestämma sig för något. Är det något Vågen kommer att undvika in i det sista, så är det just socialt obehag av all dess slag, men tro mig Våg, din sanning och känslan av uttrycka vad DU vill ha och vad DU behöver, kommer så värd det sociala obehaget du tror dig skapa, genom att våga säga hur du mår och känner på riktigt kring något. 

 

Mån-Vågar är väldigt omtänksamma mot andra, och ibland trevande i sitt sätt att vara på för att tillgodose andras behov, men är det något de kan, så är det att möta sin motpart på precis rätt sätt för den! För Mån-Vågen kommer fråga, observera och notera allt om sin motpart, och alltid se till att motparten har det gött och trevlig i dess sällskap. Att alla i rummet mår bra och har det gött, det är Vågens primära ambition (även att rummet i sig ser trevligt och fint ut), varpå det är viktigt att inte vika och vela för mycket, inte säga ifrån eller sopa saker under mattan bara föra att bibehålla god stämning. Vågen kan tendera att helt och hållet gå in i den “roll” som hen noterar att motparten verkar vilja se, och Mån-Vågen spelar gärna ut något hen inte är, även hemma.

 

När Mån-Vågen inte mår bra eller är på dåligt humör så uttrycker den antigen inga åsikter alls (håller med bara för sakens skull), eller går stenhårt på sina egna principer och tar lagen i egna händer kring vad som är rätt och fel, utan att ta hänsyn till andra faktorer. Mån-Vågen som inte mår bra kommer att isolera sig eller gå på riktigt hårt mot sina nära och kära kring varför de inte ser Vågens behov och ger den uppskattning, kärlek, etc. Vågen blir verbalt påstridig kring att få vad DEN behöver, när den inte mår bra (notera att Vågen hittills knappt nämnt vad den behöver exakt), och när motparten väl frågar, "MEN VAD ÄR DET DU BEHÖVER DÅ?", så kommer Mån-Vågen säga.... "jag vill bara vara älskad". "Ok, HUR?" "Jag vet inte riktigt....". Så, Mån-Våg, definiera dina behov för att kunna efterfråga dem sen, och gör det med stolthet. 

 

Månen i Vågen behöver diskutera och lyfta sina friktioner/känslor och det är väldigt viktigt att inte låta saker ligga odiskuterade, då det tär rejält på denna placering, som ofta "låter bli" att diskutera svårare teman. Den kan visa sig vara förvånansvärt känslokall efter alla fina ord och uttryck, men Vågen är en rationell luft-placering, som faktiskt inte alls baserar sina beslut på känslor, utan på en inre moralisk kodex som gör att de smälter in i sociala sammanhang i den "känslan" som efterfråga. Mån-Vågen är inte känsloLÖS, den blir hänförd av livets vackra stunder, men det är mer som en film som spelas upp och eftersträvas, ett drama, eller en kärlekskomedi, snarare än omvälvande djupa känslor, som ruckar Vågens värld. Skönhet i all dess form ruckar på Vågens värld om något. Så, ett bra sätt att hitta till välmåendet är allt som rör det sköna och konstnärliga! Gå på teater, sång, dans, utställningar, vackra saker, inredning eller att få komma ut och titta på vackra vyer, höstlöv, kläder, människor, osv. Allt det där får Mån-Vågen att må TOPPEN. 

 

Vågar är ofta kreativt lagda och mycket talangfulla, likt Lejon, varpå det vackra i livet måste få ta sin plats och ges uttryck för. Vågar är även hopplösa romantiker och lever för kärlekens skull, minst sagt. Därför kan relationer visa sig vara utmanande på lång sikt, eftersom kärlek jagas som en sorts illusion och en filmatiserad bild som sällan motsvarar verkligheten. Vågens sveps med av allt det vackra i livet, och inte minst njutningar, då den sensuella Vågen sannerligen gillar sitt vin och sina vindruvor få matade till sig av vackra människor och till klassiska toner av musik. Vågen älskar att njuta och Vågen är en finsmakare av rang, och kommer spendera pengar på vackra saker och upplevelser utan hejd. Framför allt är detta tecken extremt socialt och är “the social butterfly” av Zodiaken.

 

Med Månen i Vågen,  så kommer ditt känsloliv och inre välmående alldeles primärt bero av kreativitet, njutningar, och relationer med andra. Du kommer behöver lägga in en ordentlig och tydlig balans i livet för må bra, mellan att ta ansvar för dina mål och disciplin, samt tid att njuta av livet. Balans i vardagens alla delar, kommer vara A och O för att DU ska få må bra. Får du ihop dessa saker, med kärlek och relationer, så kommer du inte behöva slängas mellan samvetskval av obalans i ditt liv. Mån-Vågens hälsa kretsar kring njurar, ländrygg, hormonella system. 

 

Mars i Vågen

Mars i Vågen är GIVETVIS en mycket charmig och social placering (speciellt för människor som identifierar sig med den maskulina sidan primärt), vars främsta talang att ta sig fram genom livet och ta sig an det som den vill ha, är genom det sociala spelet med andra, och sin förmåga att smidigt navigera sig genom alla sociala samspel och delar av samhället, kunna prata med alla människor och möta alla på deras nivå, även om det ofta innebär att Vågen spelar olika roller i olika sammanhang. Det är så Mars-Vågen får vad den vill.

 

Mars i Vågen är inte naturligt, praktiskt handlingskraftig på det aktiva “krigar för det jag vill ha och tar det jag vill ha” sättet som andra Mars tenderar att vara, och likt andra luft-mars, så har den förmånen att istället prata till sig det som den behöver, och prata sig ur allt som den inte vill ha. Mars i Vågen har en handlingsförmåga att kunna använda sig av det sociala spelet så vasst och pricksäkert att den helt enkelt attraherar människor till sig, som kan hjälpa den att ta sig dit den VILLL (team-weeeeerk), eftersom den är så charmig när den så önskar. Även Mars i Vågen är väldigt medveten och kunnig inom det mänskliga samspelet och har en naturlig intuition/motivation för det interpersonella utbytet, som hjälper den att sig dit den vill. Så du med denna placering, kommer klara dig alldeles utmärkt och kunna dra nytta av vilken social sammankomst som helst för dina EGNA ändamål. Mars i Vågen kan prata med alla, på alla nivåer, och framför allt ställa rätt typ frågor som både gör att motparten gillar dialogen, gillar dig, men framför allt får DU alltid ut den information som du behöver för att kunna agera vidare på dina egna mål. Ofta i samarbete med andra.

 

Mars i Vågen är super-charmig, gentlemannamässig, som ofta lovar guld och gröna skogar, allt målat i vackra ord och berättelser. Risken är väl bara att Mars i Vågen ibland låter sig förblindas av attraktionen och saknar substans i sina löften och handlingar, bakom den charmiga fasaden. För Mars i Vågen gäller det att stå vid sitt ord, och det sociala nätverket, vänner, grupperingar och engagemang i dessa, involvering i samhället och dess rättvisa av olika slag, kommer alltid vara en primär drivkraft. Där du ser orättvisa, kommer du vilja engagera sig.

 

Mars i Vågen är inte aggressiv och påstridig, utan din aggressivitet och drivkraft uttrycks genom viljan att INTE hamna i konflikt med sin omgivning. Sätter inte sina egna intressen först, tar inte en direkt “approach”, tror sig behöva andras perspektiv och åsikter för ta ett beslut. Strålande “team-player”, harmonisk och framträdande diplomatisk i nära relationer, speciellt driftigt i en nära “union” med en partner, diplomatisk, charmig och “glider” genom alla typer av svårigheter och arbete, genom en välsmord tunga. Mycket elegans och skönhet, tankar och ideér, planer och visioner, men svårighet att ta sig an något eller veta VAD man ska göra för att göra verklighet att dessa stora tankar. Ofta svårt att svara på vad man vill själv, fastnar ofta i egna mentala resonemang till följd av att se alla andras perspektiv och för och nackdelar. Grymma diplomater men kan bli passivt aggressiva om inte tillgodoser sina egna behov, utan bara följer andras. Lätt för att skjuta upp saker, men kämpar outtröttligt för att skapa harmoni, rättvisa och skönhet omkring sig och i sina förehavanden.

 

Bör vara försiktig med att hamna med “brutna själar” i ren intresse av att ta reda på vad som är bakomliggande orsaker till det. Duktiga psykologer och har en ovanligt vass förmåga att förstå andras tankar, perspektiv och dolda motiv. Bra på att driva andra människor fram, snarare än agera på egna intressen. Stort behov av att vara i en tvåsamhet, tappar mycket sällan kontrollen, varken slåss eller bråkar i onödan (men för så vasst verbalt när läger kräver), utan lämnar och stänger dörren när rättvisan inte är närvarande i samspel med andra. Tror sig behöva FÖRSTÅ allt, innan den GÖR något, vilket stannar upp drivkraften och förmågan att agera handlingskraftigt.

 

Södra Noden i Vågen

Södra Noden i Vågen, visar på talanger från tidigare liv, som ger ypperliga människokännare som är extremt duktiga på att agera ut sociala koder precis när dessa behövs, kunna möta alla individer på deras nivå och hålla igång ett samtal med i princip alla människor. Att knyta sociala band till andra är en naturligt talang, sen tidigare och den ska du gärna ta tillvara på för att utvecklas genom Vädurens egenskaper i livet (där din Norra Nod är). Du är en people-person och har en naturlig charm, mjukhet och aura som andra reagerar på och dras till som en eld. Men när du frågat, känt in, lyssnat in, och förstått vad andra har för råd till dig, så går du hem, frågar dig själv vad det är du verkligen vill och känner för, och går handlingskraftigt mot det ISTÄLLET, ÄVEN om majoriteten sa att det var en dålig idé. Låt dig bara styras av dig själv, och låt ingen annan (även mycket nära människor) övertyga dig om motsatsen. Just don’t! Det saktar ner din utveckling. 

 

Med Södra Noden i Vågen, är du karmiskt begåvad med Vågens egenskaper, från tidigare liv. Därmed kan Vågens typiska egenskaper både vara dina naturliga talanger, men även dina största fallgropar i livet, som håller dig tillbaka från din utveckling. Att du ler mot omvärlden även när du inte vill eller känner så, och är nyfiken på dina medmänniskor, har ett öga för skönhet och är älskad av alla, det är tveklöst dina talanger att ta tillvara på. Men, oförmågan att ta ett beslut, att dölja dina sanna intentioner för att inte uppröra motparten, “leka” med din omgivning i olika roller, se naivt på livet och relationer, och njuta hejdlöst av allt som erbjuds, det är dina fallgropar.

 

Södra Noden i Vågen, drar dig naturligt bort från Vädurens egensinninga och nödvändigt modiga ego-centrism, i evig jakt på sina egna mål och intressen, som faktiskt gör att Vädurar når sina mål, och ofta först (om än brutalt). Södra Noden i Vågen, kan göra att du istället lägger alltför mycket vikt på att bejaka eller bry dig om andras/partners intressen, vela för länge i dina beslut, inte vara så rak på sak som du bör vara, och generellt sett vara betydligt mer handfallen inför förmågan att på egen hand ta beslut, oavsett vad andra tycker. Din själ kommer från tidigare liv, där den redan gjort stora avkall på sig själv och sin egen utveckling, till förmån för andra människor, där den har hjälpt, förstått och frågat andra om deras liv och tankar, känslor, etc. Du med SN i Vågen kan redan relationer, och GE i relationer. Det är något du redan kan naturligt och behöver inte lägga för mycket fokus på. Du behöver lägga mer fokus på DIG själv. Det är också dina naturliga egenskaper som kommer hjälpa dig att navigera mot din karmiska mission i det här livet (Väduren). Att utveckla primärt dig själv, gå den vägen som du känner är rätt för dig, och stå upp för den du är och den väg du valt, med en rak rygg och en stolt envishet, det Vädurar är kända för. DU själv är din största resurs för ett själsligt tillfredställande liv, och den tid du ger till att utveckla din Vädurs-NN (dig själv), kommer vara den bästa investeringen du kan göra i livet, som också kommer ge dig en riktning i livet som inte besudlas av tvivel, osäkerhet, och ett evigt velande.

 

Norra Noden i Vågen

Norra Mån-Nodens placering visar på egenskaper och handlingar som man kan uppleva som svårt och ovant att ta till sig, eftersom dessa är fortfarande outforskade för ens själ i detta liv, och skall utforskas och användas fullt ut.

 

Placeringen av NN i Vågen, pekar på vikten av att förstå att ens värderingar inte behöver stridas för. Att du inte behöver vara en ensam krigare som står för sin sak och att det är värt det. Andra människor och deras inspel i ditt liv, TEAM-WORK, är mer värt det. Istället för att bara prioritera dig själv och saker du älskar, försök förändra andras värderingar och samhällsmodeller. Det här är livet är till för att du ska utveckla förmågan att inte bara leva för DINA personliga intressen och vilja, utan välja dina privata relationer och att din fritid ska kretsa kring att dela det DU gillar och vill ha mer utav, med andra. Lyssna in på andras värderingar och åsikter, ta det i beaktning, och låt andra "få vara med" i ditt liv. Det här livet för dig går ut på att göra det det du älskar, älska passionerat och låta dig älskas passionerat, och göra det tillsammans med andra. Inte vara ego i din fritid och utveckla och lägga tid och pengar på den du är och din fritid enbart. Det här livet är för DIG och för ditt ego att DELAS med ANDRA. Utvecklas inom allt som du har ett intresse för, tillsammans med människor du älskar och som står dig nära. Kärlek, relationer, passion, intressen, med ANDRA, är vad din själ strävar efter och önskar starkt att få uppleva och glädjas åt. Så ge till dig själv, genom att ge till och involvera andra i ditt liv. 

 

I Vågens tecken ser vi istället en motsats till Vädurens personliga övertygelse om sin egen rätt att göra som han vill, endast utifrån eget bättre vetande. Vågen strävar efter att ha harmoniska och fungerande relationer omkring sig, en balans i livet där alla delar varken är för lite eller för mycket, och lyssnar gärna in på allt som alla andra har att säga och berätta. Vågens är en ypperlig lyssnare, intresserad av mänskliga interaktioner och relationer, och samlar ständigt in information innan han tar egna beslut. Vågen är diplomatisk, även om hans intressen kommer i kläm. Vågen gör snarare för andra, för att han själv mår bra av att människor han älskar får det som de vill ha. Vågen är kreativ, sansad och balanserad. Detta är egenskaper som DU som har Norra Noden i Vågen, behöver genomgående ta till dig och aktivt skapa i primärt genom dina relationer med andra. Relationer får inte handla om att DINA lustar, behov och viljor ska bli stillade, utan måste handla om en harmonisk balans mellan två människor som delar en gemenskap. Även en balans i att inte överdriva och övergöra med sina resurser kommer vara en viktig egenskap att lära sig. Att hantera sina resurser på ett sätt som inte tippar över till “allt idag, imorgon löser sig på något sätt”. BALANS återigen.

 

Vågens tecken ger slutligen mycket goda skribenter författare, säljare, skådespelare, dansare, service-yrken, frisörer, stylister, terapeuter, konstnärer, kreativa människor av all dess slag, kuratorer och alla typer av yrken som antigen innehåller samtal/kommunikation eller kreativitet eller ord/information. PR, media-människor och säljare har ofta placeringar i Vågen, samt psykologer och terapeuter som gärna medlar mellan två parter, politiker, diplomater och människor som kan tala med vem som helst, var som helst och när som helst.

 

Så LIBRAS, LOVE AND BE LOVED.

 

Njut, le och fortsätta vara den charmiga och vackra gemensamma länken mellan oss alla. 

 

All kärlek, Alex.