· 

Jungfrun/Virgo - den underskattade helaren.

Idag är första dagen på Jungfru-säsongen, som också faller på min födelsedag, och för att ära och lyfta detta ofta reducerade till "nervös, pedantisk och cynisk" tecken, har jag i detta inlägg samlat alla mina tolkningar av Jungfru-placeringar. Oavsett om du har Solen, Månen, Venus, Merkurius, Mars eller Ascendent i Jungfrun, kommer du hitta något i denna sammanfattning som beskriver just dig!

 

Jungfrun är troligtvis det mesta förbisedda och onoterade tecknet av alla 12. Vi hör, läser och undrar ofta kring Vädurars styrka, Vågens charm och älskvärdhet, Oxens stabilitet, och Tvillingarna rörighet. Vi avundas Lejonets mod, Stenbockens ambition och Skyttens tur. Vi fascineras av Skorpionens mystik och Fiskarnas godhet och känslighet. Vi pratar om hur emotionella och känsliga Kräftor är, och hur fria och excentriska Vattumän leder oss mot framtiden. Jungfruns plats är ofta i baksätet av astrologiska diskussioner, för att Jungfrun verkar sakna den mystiken, storheten, glansen och fascinerande otydligheten som många andra tecken har. Jungfrun behöver inte synas eller höras, och har sällan ambitioner att visa upp sitt arbete bakom kulisserna. Men, det är Jungfrun som har bäst koll, de godaste råden och den största kapaciteten att använda sig av i den fysiska världen vi lever i, till sin egen och andras absolut bästa.

 

Jungfruarna är våra dietister, florister, arbetsterapeuter, djurskötare, veterinärer, skogsarbetare, pilates och yoga-instruktörer, dansörer, tränare, författare, journalister, singer-songwriters, servitriser, lokalvårdare och gymnaster. Jungfruar är våra lärare, kuratorer, samordnare, kommunikatörer, scenarbetare, ryttare, hundrastare och hälsocoacher. Jungfruar är helt enkelt dem som bär upp ALLAS hälsa och liv genom sitt ihärdiga arbete i bakgrunden, som få ser och hör om, genom sin stora kunskap om hur kroppen och dess delar fungerar. Jungfrun är  räddaren i nöden för allt som lever och andas, från människa till den minsta insekten. Jungfrun uppehåller liv omkring sig och värderar inte livets essäns, oavsett om den tar sig uttryck genom växter eller människor. Därmed är Jungfrun den fysiska helaren i Zodiaken, i motsats till Fiskarna som har kapaciteten att hela den emotionella kroppen i allt levande. Med det sagt, välkommen till Jungfruns värld, beskrivet av mig!

 

Solen i Jungfrun

Solen i Jungfrun, en utmärkt och tydlig kommunikatör, organisatör, utförare och samtidigt med ödmjukheten nog, att se varje enskild individ och deras insats, vilket är en ypperlig kombination för ledare och chefer, eller människor som helt enkelt inspirerar andra. Hårt arbete ger ro åt själen, som det heter, och det stämmer sannerligen in på detta tecken!

 

Stenbockar och Jungfruar räknas till Zodiakens mest hårt arbetande tecken, och det är dels för att de njuter utav det, och dels för att deras känsla för ansvar inte skulle tillåta dem att lämna något ofärdigt eller dålig gjort. Speciellt Jungfruar tenderar att ha med sig tendensen att “plocka upp” efter andra och städa på vägen någonstans, så att säga. Godhjärtade och hjälpsamma som få, men tyvärr ofta på sin egen bekostnad, något som ibland kan ta sig uttryck i form av vass bitterhet och cynism mot sin omgivning, om det inte balanseras upp av Jungfrun själv, som måste förstå att hon inte är skyldig att städa upp efter allt och alla, och precis alltid erbjuda sin hjälpande hand, även om det är naturligt och enkelt för henne i stunden att göra det, så ska inte Jungfruns liv gå ut på att ständigt rätta andras tveksamma moraliska kompass, genom egna goda gärningar. Ett typiskt exempel är att Jungfrun är den första att hoppa upp från bordet för att hjälpa att plocka undan, hon är den som lämnar det goda sällskapet och goda maten först, och börjar diska, plockar upp andras skräp från gatan och slänger, fyller på kaffemaskinen ÄN EN GÅNG på kontoret och muttrar samtidigt om hur ohjälpsamma och själviska andra är. JA, andra är betydligt mer själviska och mindre goda än Jungfrun, men det är Jungfruns ansvar att höja sig själv över det, och välja sina goda gärningar mot andra med omsorg, eftersom hon kan göra MYCKET gott för andra, och skall ej begränsa sin energi till att göra skitgöra som andra “glömt” att ta hand om, för då sänker hon sitt eget värde och slösar på sin tid och energi-resurser, två saker Jungfrun är mycket medveten om vad det kostar att ha. Så medveten som Jungfrun är om vad som kostar, väger och hur mycket tid vad tar, det är få andra. Alltid pricksäker i till och med sina gissningar kring det mesta, tar Jungfrun sällan fel och blir heller sällan överraskad av något, eftersom hon redan VET, hon har redan uppskattat situationen ur alla möjliga vinklar och utfall. Det här är ett tecken som bär med sig energin av ett verktyg som vässas mer och mer med åren, och till slut är så vasst, så pricksäkert, så användbart, att det blir oumbärligt för sig själv och andra.

 

Problemet är att Jungfrun sällan själv ser sin oumbärlighet, eftersom hon förhåller sig mycket reserverat och lite väl nyktert, till sina egna effektiva gåvor och omfattande kunskap. Lika reserverat och lite väl nyktert som hon förhåller sig till andra! Jungfrun är kombinationen av en ytterst ödmjuk, hjälpsam, men samtidigt “icke-besvära andra med sig själv” attityd. Jungfrun bär av någon anledning med sig en högst analytisk och rationell inställning kring “mina problem är mina och ingen annans, men jag hjälper dig gärna med dina problem om du har några!”. Inga Jungfruar någonsin har bett någon om något, om inte det varit absolut nödvändigt, och även då har det tagit emot att be om hjälp.

Sol-Jungfrun är sin egna problemlösare i sann essäns, och kan därför ha svårt att dela med dig utav dina livsbekymmer och personliga problem till även dina nära och kära, eftersom Jungfrun helt enkelt varken vill besvära någon eller överbelasta andra med sina ord och tankar, helt i onödan! För som det oumbärliga verktyg Jungfrun är för sig själv och andra, så har detta tecken så mycket fint och klokt att dela med dig utav, och bör vara så personlig och så ärlig om sina egna inre smärtor, känslor och bekymmer, som det bara går. Även om dessa är problem som Jungfrun delar med sig utav, för det är berättelsen om ens problem som gör det personligt, inte när man bara berättar om lösningen. Det besvärar ingen, tvärtom kan det hela många människor som genomlever samma sak, och som behöver få höra hur just du tog dig dit du är, och hur tufft du Jungfrun, också kan ha det på ett personligt plan. Hur osäker, rädd och orolig du också kan vara, även om det inte är något någon skulle någonsin märka eller veta om. Sol-Jungfrun är en hjälpare, en lyssnare och Jungfruns relationer kan alltför ofta bära en ton av att det är hon som lyssnar och ger råd, och att det sällan pratas om henne och hennes eget liv. Det är något Jungfrun bör balansera upp, och öppna upp sig mer för sin omgivning.

 

Sol-Jungfrun behöver absolut släppa in andra in i sin värld mer, och låta människor som älskar en också få ställa upp för, lyssna på ens problem och ge HENNE tid, det vill de lika mycket som Jungfrun vill ställa upp för dem! Integriteten är väldigt hög just hos Jungfruar (och Skorpioner), av olika anledningar hos varje tecken, men Jungfrun bär på den här höga integriteten och “privatheten”, utan att själv nödvändigtvis se det som det. Jungfrun är ju bara sig själv och är en person som är van vid att sköta sitt, lösa sina egna problem, agera på sitt eget sätt och helt enkelt inte ha det naturliga behovet att inbegripa och involvera andra människor i det. Dessutom också passa på och lösa andras problem och bekymmer när man ändå är i farten med att göra sitt. Jungfrun, släpp in människor mer in i ditt inre, dela med dig, diskutera, prata, be om råd, låt andra ta hand om dig och hjälpa dig istället! Delegera! Jungfrun är arketypen av helaren som gör allt till det bättre för alla andra, men vägrar att besvära sin omgivning med någonting eget överhuvudtaget. Jungfrun är formell generellt, och kan vara privat och formell i allra högsta grad även hemma, dvs ofta uppslukad av egen problemlösning, planering, funderingar och inre processer. Jungfrun ska gå över den det hindret och dela med sig utav sina problem mer till sina nära och kära (och världen, eftersom Jungfruns kunskap är ovärderlig, och behöver vara “där ute” i samhället och höras), be om hjälp, visa sig svag och sårbar ibland. Det är ok och det skapar närmare och tryggare relationer, och det är något Jungfrun behöver precis som alla andra. Jungfrun kan ibland fyrkantigt får för sig att hon är någon form av robot, som inte behöver besväras av känslor och dylika svagheter som andra dödliga får leva med.

 

Jungfrun är absolut mycket rationell och baserar sin värld på logiska slutsatser, fakta och problemlösning, men det är inte anledning att utesluta det emotionella, sårbara, svaga och uppgivna och dela med sig utav det till andra. Jungfruns mänsklighet kan hjälpa både henne själv och andra, en mycket lång och helande väg. I övrigt är detta en mycket plikttrogen och hårt arbetande Sol, med betoning på planering, organisering, effektivitet, ansvar och även ofta ett dåligt samvete kring det en inte hann göra eller kunnat göra bättre, samt en gnagande oro inför “hur ska det gå med det där i framtiden”, något som också behöver bejakas och tränas bort.

 

Merkurius i Jungfrun

Merkurius i Jungfrun är ytterst stark verbalt och mentalt, om än mycket svårövertygad om något annat än sin sanning och sin kunskap, som sannerligen är välbeprövad, men ibland snäv och mycket, mycket tydlig i kommunikation med andra. Det finns knappast något utrymme för missförstånd i samtal med en Merkurius-Jungfru, som kommer att ställa alla frågor och säkerställa igen och igen att allt är uppfattat korrekt från allas sida. Med denna starka Merkurius-placering, har du en förmåga att uttrycka dig själv som heter duga, och inte den minsta detalj undgår dig med Merkurius i Jungfrun, med alla fem sinnen vidöppna, och i ständig observation. Förmåga att samla in information och dra korrekta slutsatser, är sylvass. En riktig verbal och mental talang som denna brukar ofta ge sångare, talpedagoger, kommunikatörer, skribenter, författare och människor som kan leka med ord, tal och ljud, på ett sätt som väldigt få andra kan. Jungfrun, kommer att stå på det hon tycker och VET, med fakta och logiska resonemang, till sista blodsdroppen i samtalet är spilld, och alltid med sista ordet. Det är inte svårt för Jungfrun att ihärdigt övertyga andra med så pass korrekta fakta och logisk tydlighet, att det är svårt att inte hålla med henne i sakfrågor. Men, att däremot övertyga Jungfrun om något som hon själv redan har en åsikt och kunskap kring (och det är väldigt mycket), det är totalt omöjligt. Och Jungfrun kommer ge sig in i den verbala striden, varje gång den uppstår. För Jungfrun har nämligen sällan fel, och det kan vara riktigt besvärande för Jungfrun att backa och låta andra fortsätta ha fel. Därav Jungfruns ökända "besserwisser" label. Jungfrun har de facto alla sina fakta i ordning, stor kunskap och en stark förmåga att debattera kring rätt och fel. Nåde den som inte gjort sin fakta-granskning och går runt och förmedlar felaktig information, det har Jungfrun en totalt nolltolerans mot. Jungfrun tror aldrig någonsin blint på vad “folk säger”, tar aldrig någonsin andras “goda råd” direkt till hjärtat, och kommer alltid vilja samla in information, fakta och erfarenhet själv för att kunna ändra åsikt kring något eller tro på vad någon annan säger, även om Merkurius i Jungfrun gärna ingår i argumentation och älskar att prata och skriva (även sjunga), så kommer hon förbli oövertygad om allt förrän motsatsen är bevisad. “Jag tänker, alltså är jag”, är Jungfruns motto, och Merkurius här är mycket intelligent. Den gillar helt klart att ingå i fakta-debatter med andra, som en hobby och intresse, och att vinna en sådan mot den är inte möjligt, för den här starka Merkurius (till skillnad från Tvillingarna), säger aldrig lösryckta saker eller kommer med ogrundade påståenden. Tvärtom kommer den göra det till sitt måste att rätta alla som har fel i någon sakfråga eller rent av praktiskt. Det är en av fallgroparna hos Jungfrun, att erbjuda sin hjälp och sina goda råd, där ingen har frågat. Ibland kan man gott låta andra lära sig av egna misstag. Merkurius i Jungfrun identifierar sig med det den vet och kan, och rådgör och hjälper gärna alla med det, oavsett om det är något som är efterfrågat eller inte. Det är vad som gör Jungfrun till en besserwisser, som de facto sällan har fel, och har en mängd goda råd som hon sitter på. Men för sin egen skull (och ofta för andras), bör Jungfrun lära sig att många behöver lära sig av sin egna misstag, och inte blir korrigerade direkt, även om Jungfruns beprövade sätt är det bästa utan tvekan.

 

Merkurius i Jungfrun ger sannerligen ett starkt och envist sinne, huvud och en intelligens som är djup och vis, väldigt enträgen och snabb i sin kommunikation kring sina åsikter till andra och sig själv. Snabbtänkt är bara förordet hos denna placering fall. Jungfrun kan dock definitivt identifiera dig med dina tankar alldeles för mycket, och det blir en svårighet när man har återkommande negativa tankar, vilket är fullt naturligt för den realistiska "pessimisten" Jungfrun, eftersom detta tecken är en realist, analytiker och utvärderare till naturen, och är vare sig naiv eller litar blint på att allt är gott och fint. Jungfrun har en stor talang att kunna tydligt och ödmjukt kommunicera kunskap och avancerad visdom i ord och skrift. Författare, psykologer, journalister, utredare, ekonomer, lärare, veterinärer ha ofta Merkurius i Jungfrun, då denna placering kan väva mycket intressanta och komplexa berättelser, och har en sannerligen vass, om än något mörk känsla för humor. Att prata med Merkurius i Jungfrun är ALLTID intressant, men endast när den är på gott humör. Under Jungfruns sämsta dagar, är det inte många som står ut med hennes vassa tunga och anmärkningar.

 

Flexibel energi behåller generellt behåller sin glädje, ungdomlighet, nyfikenhet, lekfullhet, energi och vetgirighet genom hela livet, även om detta kan ibland överskuggas av den praktiska cynism som Jungfrun naturligt bär på. Att fortsätta expandera i livet, ge tid till det och inte fler måsten, är kuren mot den cynismen och pessimismen som Jugfrun ofta kan fastna i. Kurser, utbildningar, böcker, möten med andra, äventyr och resor är därmed något som Jungfrun alltid bör behålla i sitt liv för att inte tappa sin gnista och bli cynisk och besviken, för att få fortsätta LÄRA sig och expandera mentalt, som bara Jungfrun kan.

 

För den mentala Jungfrun, är det viktigt att träna på skapa en stillhet och ett lugnt för sig själv i din vardag. Jungfrun behöver jorda sig naturligt och mer. Man kan inte fortsätta att vara på språng mentalt och fysiskt konstant i vardagen, det skapar mycket oro och rastlöshet, nervositet och ibland neurotiska tendenser, sömnsvårigheter och det är den mentala hälsan som kan få sig en törn hos Jungfrun. Jungfrun har en viss skörhet i sig, en fysisk känslighet som kräver att hon ständigt bejakar den och balanserar mellan att uppehålla rutiner som stabiliserar och grundar en, lugnar en, och att det finns också projekt/saker på gång som är intressanta och väcker ens nyfikenhet och törst efter kunskap och lärande. Inte bara rutiner och måsten. Jungfrun behöver mycket stimulans från sin omgivning för att vara tillfreds och är därför i behov av nya upplevelser och projekt att ta sig an, så länge hon balanserar upp med integrering inåt och neråt i kroppen, i stillhet och grundande, och njutning! Så fort Jungfrun börjar känna sig känslomässigt avtrubbad eller mentalt uppvarvad avdomnad, så är det stillheten och den inre integrationen som har brustit av allt det som sker i ens liv och när vardagen tar över.

 

Venus i Jungfrun

Venus i Jungfrun visar på personer som dras mot och gillar att ha en väldig ordning och renhet omkring sig, som sig bör med Jungfruar. Venus i Jungfrun är trots sin jordliga närhet, en rörlig energi, men den är av betydligt mer praktisk karaktär än andra rörliga tecken, Fiskarna, Skytten och Tvillingarna är. Medan Skytten och Tvillingen vill röra på sig fritt framåt, så vill Jungfrun röra sig framåt genom att skapa ordning och struktur där hon står, för det är vad hon mår bra utav. Venus i Jungfrun mår väldigt bra av att skapa listor och beta av dem, något som både skänker njutning och dämpar den oron och ångesten som Jungfruar naturligt dras med om de inte har stenkoll på sin närmsta omgivning och sig själva, något som är sannerligen en balansgång för dig. Att inte överplanera, övergöra, över-arbeta, etc. Man kan inte hinna med ALLT, inte ens Jungfrun kan det ;) Venus i Jungfrun bör vara väldigt uppmärksam på sin kropp, hälsa och fysik, då det är den delen av hennes liv som behöver vara i ordning först, för att allting annat ska falla på plats. Speciellt mag och tarm-kanalen, är ett område som visar dig tydligt hur du mår, samt din aptit och avsaknaden/närvaron av rutiner. När detta är ur ordning, så är det ofta ett tecken på ett annat problem eller orosmoment i livet.

 

I relationer är Venus i Jungfrun, mycket vaksam och långsam med att släppa in människor och tar lång tid på sig att börja lita på andra och verkligen kunna visa sina känslor, och sitt sanna jag tillbaka. Venus i Jungfrun utgör en ganska reserverad och skeptisk placering när det kommer till andra människor, med andra ord är det få människor som verkligen får möta den faktiska personen bakom en Jungfru-Venus initialt. Att hålla ett samtal med en Jungfru är absolut inte en svårighet, eftersom hon har en tendens att överösa andra med frågor på ett så delikat och nyfiket sätt, att andra lämnar mötet med Jungfrun utan att ha fått veta något om henne, medan Jungfrun har hunnit agera finansiell rådgivare, personlig tränare och terapeut åt personen mitt emot. Människor behöver vara enträget nyfikna och ihärdiga med att vilja lära känna Venus-Jungfrun, för att hin ska släppa på låsen och börja prata om sig själv och dela med sig utav sig själv. Där behöver människor över tid vinna den tilliten och bevisa sig vara pålitliga nog, för att den lojala Jungfrun ska öppna sina armar på glänt. Med det sagt är Venus i Jungfrun samtidigt otroligt hjälpsam, god och ödmjuk, vilket gör att hon alltid och utan tvekan kommer till undsättning och hjälp till både människor som står henne nära och mindre så, djur och barn inkluderat. Jungfrun är Zodiakens helare, ihop med Fiskarna, och du är en mycket godhjärtad person, som kommer överens med allt levande, och ger liv och glädje åt både växter, djur och barn. Men att öppna upp dörrarna till sitt hjärta och riva sina murar av integritet, där Jungfrun kan uttrycka kärlek öppet och starkt, kräver både lång tid och många praktiska och återkommande gärningar från människor som vill vara i relation med en Jungfru. Men det man får, slår ens alla förväntningar! Mer hjälpsam, god, lojal, smart och vänlig person än Jungfrun, är svår att hitta. Den naturliga misstänksamhet och rationalitet kan ibland visa sig vara lite väl mycket i vägen för Jungfrun, för en härlig romans eller en ny vänskap. “Den som inte försöker, skall inget ha” är ofta något Jungfruar bär med sig, eftersom de är själva på det viset.

 

Venus i Jungrfun är ofta väldigt kritisk mot sig själv (utan att inse det) och kan också vara “hyffsat” (mycket) kritisk mot sina nära och kära (ofta utan att inse det). Det handlar aldrig om elak kritik eller ett nedvärderande för henne, utan det handlar uteslutande om hjälp från Jungfruns sida. Hon vill inte kritisera, hon är aldrig elak, hon vill bara hjälpa till. Så snäll är Jungfrun. När hon ser att något kan förbättra en annan person så kommer Jungfrun att dela med sig utav det, med fullt goda avsikter. 

 

Venus i Jungfrun är väldigt ordningsam i grund och botten och kräver planering och konkret utförande från en, för att må bra och trivas med din omgivning. Hon måste dock lära sig hur man också njuter av sin omgivning, eftersom det är Venus primära uppgift. Inte bara skapa en njutningsam situation, med allt på sin plats och ordnat och fixat, men också kunna slå sig ner och avnjuta detta, något just Venus i Jungfrun glömmer bort att göra, och hoppar direkt upp från soffan, filmen och bordet för att “hämta något”... Venus i Jungruns naturliga talang är att faktiskt gilla och rent av njuta av att få leva praktiskt, sätta saker i verklighet och beta av alla måsten. Det är få personer som kan njuta av att organisera, plocka undan och sortera, men Venus i Jungfrun jublar på insidan när hon får komma åt alla mörka hörn och dammiga lådor. “Nu skall det rensas!”, och med förtjusning och dammsugaren i högsta hugg, ger sig Venus i Jungfrun in i ett överfyllt garage eller upp på en dammig och bortglömd vind. Och den effektivitet som Jungfrun upplever sig själv i när hon städar och organiserar, den snabbhet och de rutinartade rörelserna och genvägarna som hon tränat upp under årens gång, det är ren njutning att få beskåda och ta del av, och inte MINST resultatet av görat!

 

Jungfrun må falla ihop av utmattning, men kommer göra färdigt det hon påbörjat, till sista droppen. Venus i Jungfruns intresse kan väckas av det mesta, då Jungfrun är en anspråkslös och inte särskilt lätt uttråkat tecken, för det finns alltid något att fixa och göra. Det där med att ta det lugnt och sitta still är något som tvärtom bör tas in mer av i Venus-Jungfruns vardag, för att även få njuta av den fysiska världen i stillhet och närvaro. Denna Venus är mycket fysisk, mycket sensuell, mycket sexuell, även om det inte är något som normalt tillskrivs Jungfruar, som alla tror snarare är av den mer pryda karaktären. Men Jungrun är ett jord-tecken och sensualitet och sexualitet, fysisk beröring, skall den ha! Jungfru är i stort behov av fysisk stimulans och utbyte utan tvekan, även om hon är mycket mer mental till naturen. Det Jungfrun inte har ett intresse för, kommer hon ändå plikttroget att göra eftersom hennes samvete inte tillåter något annat, med den effektiviteten och problemlösningen som Jungfrun är så duktig på, i allt hon gör. 

 

Jungfrun mår vidare bra av samma rörliga och styrkebildande träning som Tvillingarna och Skytten, dvs dans, proemenader, pilates, yoga och speciellt core och magmuskulatur-styrka är viktigt för den här placeringen. Jungfruar behöver vara uppmärksamma på sin kost, mag och tarmkanalen och att se till lätta på tankarna och problemlösning, oro och nervositet över något. Jungfruar mår bra av djur och natur, mer än andra tecken.

 

Slutligen, Jungfrun, du behöver träna på att ibland ta dagen som den kommer, och se hur skönt det är att inte göra något och NJUTA. Äta hellre lite och ofta, så ren kost som möjligt, och träna core, ländrygg och magmuskulaturen. Du vet att din kropp är din farkost, och du är för smart för att låta den gå till spillo i dåliga vanor. Var stark, hälsosam och frisk, då lyser du längre och mer än något annat tecken! Acceptera att ordning och reda omkring dig och i dig, är A och O för att du ska känna dig tillfredsställd och nöjd. Var uppmärksam på hur det “känns i magen” när du gör olika saker, för det är så Jungfrun vet om hon gör saker som hon mår bra av eller som skapar ångest, som primärt sätter sig i form av en orolig mage och illamående, eller överdrivet matintag. 

 

Ascendenten i Jungfrun

Om du är född under spannet av dem 10 min då Jungfruns stjärn-konstellation steg upp över horisonten, har du din Ascendent i Jungfruns tecken. Denna “paketering” av personligheten ger alltid vid en första anblick väldigt blygsamma människor, då Jungfrun har den generellt ödmjuka inställningen “vill inte besvära andra med något som jag behöver hjälp med, förutom när jag vill uttrycka ett bättre sätt att göra saker på och lysa med min kunskap”. 

 

Jungfrun är alltid där för att tjäna andra och vara till hjälp, och det gärna utan att be om något tillbaka. Noterar ALLT omkring sig, hinner fram först till det som någon tappat på marken, eller spillt på bordet, och kräver definitivt inga gentjänster.

 

I nya situationer kan Jungfru-Ascendent sträva efter att inte bli så uppmärksammad, åtminstone inte för sitt utseende eller framtoning, och har därför ofta en stil och ett sätt att föra sig på som gör att hon inte alls står ut från mängden. Blend skulle vissa säga, en väldig tydlig och medveten strategi, skulle Jungfrun säga. Jungfrun plockar inte primärt upp information i form av förnimmelser (det är Fiskarnas talang), utan samlar på sig information genom konkret observation, detalj-arbete och en ständigt pågående analys av sin omgivning, och det som sägs, syns och hörs. Mycket pragmatisk i sitt sätt att tolka omvärlden, och baserar sin kunskap om den på fakta och fysiska sensationer. Därför kan andra människor ibland känna sig “granskade” av Jungfrun, och med all rätt, för hnon kommer inte uttalat kritisera andra rakt av (till en början:), men notera gott och väl allas brister, ord, löften, handlingar, och dra sina korrekta slutsatser därefter. 

 

Jungfru-Ascendenten är inte bara petiga med andras framtoning (borstar av andras kläder, ger komplimanger, och säger till om något fastnat mellan tänder), utan är ofta petiga och kritiska även med sitt yttre, måna om att se vårdade och rena ut, ofta utan några extravaganser utseendes eller klädesmässigt. Deras strategi är att smälta in, då Jungfruar är naturliga observatörer som i första hand samlar in information om sin omgivning, och då kan man ju inte sticka ut för mycket. Denna Ascendent ger individer som alltid förblir nyfikna på och intresserade av hur allting fungerar, och strävar efter att lägga ihop alla pusselbitar som finns, för att bygga på sin förståelse om omvärlden, mänskligt och praktiskt beteende.

 

Jungfru-AS kan spendera monstruösa mängder med tid på att fördjupa sig i detaljerna av hur något/någon fungerar, sätta ihop/ta isär, effektivisera och förbättra i en ständigt rullande process som är magisk att beskåda utifrån. Det praktiska minnet är starkt och när bestyr blir automatiserade i en Jungfruns liv, är det som att titta på en show utifrån. Jungfruar är inte bara ute efter att förstå hur ting fungerar, men framför allt är det "hur" man gör saker, och hur man kan göra saker på snabbast och bästa sätt, som för alltid står under Jungfruns granskning, då Jungfruar inte bara är analytiker (och kritiker) av rang och är extremt vassa i sina analyser, som oftast är korrekta till 99,9%, utan snappar också upp detaljer och information från sin omgivning, som ingen annan gör, vilket ger dem väldigt korrekt underlag att utgå från genom livets gång. Jungfrun vet värdet av tid, och kommer se till att göra saker på ett sätt som är tidseffektiva och mycket noggranna. Visst är det sant att Jungfruar är besserwissrar, men inte för att visa sig på styva linan eller berätta hur mycket de vet, utan för att de helt enkelt har uteslutande rätt i 9 av 10 fall, och ser det som sitt ansvar att förmedla detta. Detta för att Jungfru-AS samlar på sig mängder med information under en livstid, och just detta gör att de kan göra en så pass korrekt analys av situationen, att de också kan anpassa sitt beteende utefter sin motpart och fortsätta smälta in, korrigera där de ser ett behov, och därmed också bete sig på ett korrekt och ödmjukt sätt (om än något buttert ibland, så mycket att göra hela tiden!). 

 

Jungfrun är en rörlig och anpassningsbar energi som behöver ha all information, och kommer ställa all typ av rätt frågor för att få den. Jungfru-AS kommer alltid först länge att beskåda någon/något och sätta ihop deras handlingar till ett visst beteendemönster som för Jungfrun avslöjar vem personen är och vad den har för motiv/brister/fördelar, grundbeteenden, långt innan Jungfrun avslöjar något om sig själv, eller kring sin observation av motparten. Så mycket som en Jungfru vet dig om dig utan att du själv vet om det, vet ingen! Därav upplevs ofta dessa Ascendenter av andra människor som ganska reserverade och introverta personer, som håller sig på sin kant, och har en väldigt hög integritet. Jungfru-AS är naturliga vardags-detektiver som är ute efter att avslöja alla “hacks” och sätt att förbättra och förstå sitt och andras liv på, och därmed effektivisera och förbättra saker och människor på. De kan fastna i många till synes onödiga detaljer, men har också lätt för att ta in information och koka ner den till konkret förståelse och kunskap om sin omgivning, vilket senare också tjänar andra människor, fast med en viss påträngande ådra från Jungfruns sida “så här är bättre att göra, kolla här”, och sa tar de över vad man än höll på med. Eller ganska rakt ut kunna säga “du har en fläck på din tröja” precis när man är på väg ut eller kom hem efter en hel dag ut, eller “dina skor är smutsiga”, “dina tänder är gula, du borde gå till tandläkaren”. Den typ av matnyttig info är naturlig i Jungfruns värld, och menat som hjälp, kan av andra upplevas ofta som kritik av andra, men Jungfrun kommer alltid från en god plats, det är ingen tvekan om saken. Dess modus operandi är att FÖRBÄTTRA, även om de må låta hårt i andras öron.

  

Det andra viktiga är att denna hälso och närings-”hobby” som Jungfruar ofta naturligt har, inte övergår till ett tvångsmässigt kontrollerande av sitt utseende och vikt. Det får gärna vara ett intresse, då det är naturligt för en Jungfru-AS att vilja äta näringsrikt och hålla kroppen i trim, men det får inte bli en fixidé kopplad till utseendet, där kontroll och kritik av eget utseende lätt kan bli centralt, och i vissa fall tvångsmässigt. Rikta den energin mot andra projekt du är passionera kring istället, Jungfru! Jungfruar är generellt kritiska mot sig själva och andra, har tendenser till tvångmässiga beteenden för att stilla sin nervositet, och på Ascendenten är denna kritik och potentiell tvångsmässighet, kopplad till ens utseende/hälsa, samt andras uppfattning om en. Om det inte hanteras rätt, kan det kan också lätt gå överstyr till hypokondri och tvångsmässighet. Jungfru-AS mår också väldigt, väldigt bra av all kontakt med djur och natur, och speciellt djur är ofta viktiga inslag för Jungfru-AS välmående. Husdjur, boskapsdjur, gårdar, natur, skog och vatten är helt rätt för Jungfrun, som är född till att hela och helas av växter och djur. 

 

Månen i Jungfrun

Månens placering i pragmatiska och praktiskt hjälpsamma Jungfrun gör en inte särkilt bekväm med att uttrycka och uppleva känslor. Jungfru-Månen har en lika pragmatisk inställning till känslor och sin inre emotionella värld, som den har till sin omgivning i övrigt, vilket är… hur ska vi lösa detta på bästa sätt? Vad är åtgärden för detta? 

 

Men den här placeringen kan en ha svårt för låta känslor ta sin fulla form och uttryck, där ens känslouttryck inte värderas som något särskilt viktigt eller betydelsefullt, mer än en nödvändig syssla att återkomma till på daglig basis för att tillgodose sina grundläggande behov, som att äta, sova eller gå på toa. Jungfru-Månen är framför allt fullt förmögen att tillgodose sina trygghetsbehov med att ta hand om sig själv fysiskt och via vanor, med en ganska rigid och gedigen daglig rutin när så krävs, men när det kommer till det emotionella behovet att bara känna det man känner och dra lärdomar av det, så kan denna Måne finna vissa svårigheter på det planet. Känslor förblir latenta med Månen i Jungfrun, om inte man medvetet tränar och lär sig att känna in, och låta känslorna komma till tals. Detta berör både en själv och människor omkring en, då Mån-Jungfrun kan ha svårt att ta till sig andras starka känslouttryck också (inte så att en inte kan läsa av eller förstå känslor, det gör Jungfrun så ypperligt, utan det är snarare reaktioner mot känslouttrycket som kan upplevas som något fyrkantig och svalt), då reaktionen på känslor ofta kantas av någon slags problemlösning och kan därmed upplevas som en viss känslokyla av mer emotionella individer, medan andra kommer jubla åt den lösning som presenteras av en Mån-Jungfru, mycket konkret och tydligt. 

 

Med Månen i Jungfrun, där Månen visar ens moder och relationen till henne bl.a, så är det inte sällan att den anknytning och trygghetsbeteenden man fått under barndomen, utgör praktiska lösningar på barnets uttryck av känslor, reaktioner på ens känslor i form av uppmaningar “nu får du ta och samla dig” eller uppmaningar att det inte är bra att visa alla sina känslor öppet, utan bättre att ta hand om känslorna genom att lösa det på ett praktiskt plan, varpå känslor även i vuxen ålder ses som något svåra att bemöta och ta hand om, eller uppleva i full styrka. 

 

Det är viktigt för Mån-Jungfruar och överlag för rationella människor som Jungfruar är, att ta till sig att känslor inte är till för att tryckas undan eller “göras något åt”, de utgör varken ett hinder eller ett problem att lösa. Känslor är vår inre kompass, själens röst och uppmaningar till ens medvetna jag om något. Din vardag och rutiner har du koll på med denna placering, men vad säger du om dina känslor och din reaktion på dem?

 

Ens naturliga talanger som Mån-Jungfru, det är rutiner och organisation i en och utanför en. Det är ens hälsa och förmåga att hela sig själv på ett yttre och därmed inre plan, genom yttre ordning och reda i det man gör dagligen, via ens rutiner. Även om Jungfrun kommer att pendla mellan total kaos och pedantisk ordning omkring sig och i sig, så är det alltid ordning och struktur som den naturligt strävar mot varje dag. Det behöver den för att må bra. Jungfrun tillåter sig inte att rucka på sitt eget välmående, sina rutiner, sin kost, sin träning och sin dagliga struktur för andras eller stundens skull. Jungfrun mår inte bra av att slängas från en ytterlighet till en annan, leva i ett yttre och inre kaos, samt är oerhört känslig för sömn, kost och fysisk styrka. Jungfrun vill ha ordning omkring sig, för att den vet att ett inre lugn och ordning endast är till följd av den ansträngning man gör för att uppehålla den yttre världen i rutin, återhämtning och struktur. Jungfrun helar sig själv alltid först, för att sedan lägga sina helande händer på andra. Jungfrun har fysiska helarförmågor, är ödmjuk, hjälpsam och tjänar sin omgivning med sin kunskap, struktur och förmåga till organisation, när Jungfrun mår bra. I kaos blir Jungfrun orolig, nervös, irriterad, kritisk och bitsk.

 

Jungfruar har en tendens att övergöra och fastna i smågrejer som ingen har egentlig nytta av, speciellt inte Jungfrun själv. Fastna således inte i onödiga detaljer och göromål som ger sken av att du är “upptagen” eller ordningsam, så som att putsa rent något, eller organisera småsaker. Det är en avledningsmanöver från ett emotionellt inre kaos som en inte bemött. Månen i Jungfruns tecken visar på någon som har ett undermedvetet behov av en tydlighet och planering i sin vardag, för att må bra. En fungerande och återkommande struktur av rutiner och beteenden är vad som gör en trygg och välmående, att ha både små och stora mål att arbeta mot i vardagen och i livet. Att vara produktiv på något sätt i sin vardag, och skapa sig en fungerande och återkommande struktur i sina vanor, sin vardag och sitt hem. Men denna naturliga drivkraft måste balanseras upp med en fungerande känslohantering och integrering, en viktig egenskap att utveckla hos denna Mån-placering för att må bra.

 

I övrigt får vi med Jungfrun väldigt rationella, ödmjuka och analytiska, jordnära personer. Dess naturliga tillstånd är att vara reserverad och skeptisk mot sin omgivning och dess innehåll. Inte för att Jungfrun är särskilt misstänksam eller har något att dölja, utan för att jord-tecknet Jungfrun behöver tid för att formulera en rationell förståelse om allt i sin omgivning, genom att notera mängder med detaljer och analysera fram en slutsats som du sedan kan förhålla sig till. Jungfruar upplevs ofta som väldigt seriösa och det beror på att de tar sig an din omgivning med en analytisk förmåga och baserar alla sina reaktioner på den information som man redan analyserat och processat, vilket är en seriös process att ta sig an dagligen. Jungfru-energin ger människor som agerar som observatörer i första hand och som är väldigt nyfikna på och intresserade av hur allting fungerar, och strävar efter att lägga ihop alla pusselbitar till en helhet som inte har några som helst lösa ändar eller frågetecken. Jungfrun ska ha ALL info, punkt!

 

Detta gör Jungfruar till dels en skicklig observatör, men även en person som lever för att ställa frågor och förstå mer, reda ut den där lilla oklarheten som står i vägen för en helhetsbild av något eller något. Speciellt när det gäller människor så kan Jungfrun omedvetet ställa ledande frågor för att samla in nödvändig information om den personen, för att kunna dra slutsatser om hen. Den här praktiska och grundliga rationaliteten är en stor tillgång under livets gång, då Jungfrun alltid har förmågan att gräva och hitta svar som gör att hon skapar en verklig bild av något, och därmed alltid ligger steget före. Det går ofta väldigt snabbt för Jungfrun att få en korrekt bild av situationen, helt utan ansträngning, vilket gör att Jungfrun är är först på bollen med en korrekt slutsats, och är duktigast i klassen, arbetsgruppen, styrelsen, föreningen, etc. 

 

Jungfrun förtjänar då sannerligen all den ära och cred för det hon gör och den hjälpsamhet hon skiner omkring sig! Jungfrun, sluta borsta av dig komplimanger, le, öppna ditt hjärta, tacka och ta emot den goda feedbacken! Där ingen orkar ta tag i något, kommer Jungfrun alltid vara den som gör det, för att det inte är så svårt för henne helt enkelt.. Var därför inte så blygsamma, kära Jungfruar, med att vara stolta över det ni tillför andra och övervinn era inre reservation mot att vara så privat och le mer åt livet och andra. Finns inte alls så mycket att oroa sig för, som du tror! Problemlösaren Virgo behöver inte tänka på förhand, utan är kylig och rationell nog för att hantera de mest stressfyllda situationer och problemlösa och prioritera i stunden som en riktigt kung. Därav behövs ingen "förhandsoro" som är Jungfruns strategi för att förbereda sig på alla tänkbara utfall. Lev i nuet och lös problemet som de kommer. 

 

Jungfruns styrka är hennes otroligt skarpa sinne, snabba tankar och handlingar, förmågan att ta sig an de tråkigaste sysslor och ändå njuta tav det, och ha en riktigt vass intuition gentemot sin egen kropp och dess signaler. Jungfrun drivs av att arbeta och arbeta med sig själv och sin förbättring, varpå hon kan känna dåligt samvete och ångest enkelt när du avviker från dina uttänkta planer. Det är dock viktigt att ändå njuta av livet och sig själv även när man råkar vara lat eller inte orkar följa din planering, även som Jungfru.

 

Jungfruar kan nämligen alltid bounce back till sin renlevnad, hårda arbete, organisationsförmåga och förbättring av sitt liv, så ta de pauser från ordning med ro och vet att du alltid kommer kunna "komma ikapp", snabbare och bättre än de flesta andra. 

 

Jungfruar har en väldigt praktisk förmåga att arbeta med händerna och utföra just praktiska saker, och det kommer alltid att vara deras styrka att flytta berg av arbete, både snabbt och effektivt, oavsett om det är i jobb eller privat. Jungfrun är helt enkelt väldigt bra på att jobba och utföra uppgifter, vilket för alltid kommer göra henne till en extremt stor resurs i alla sammanhang!

 

Nervsystemet kan vara utsatt hos Jungfrun då hon är en tänkare av rang, och det krävs avbrott från att ta in information och processa den, samt varva ner på kvällen och vara “färdig” med alla tankar, speciellt sådana som oroar en. Släpp taget, det kommer lösa sig, du är en Jungfru som fixar typ all och lite till! Jungfruar ska generellt sett notera när de går runt och oroar sig för framtida scenarion, en aktivitet som tröttar ut Jungfrun helt i onödan. Det är ett sätt för dem att förbereda sig på alla möjliga utfall i ens liv, att analysera och tänka på dessa saker, men ha som regel att ge dig själv 10 minuter att oroa dig för något, och bestäm dig sedan för att det inte hjälper att oroa sig för och tänka på något som inte hänt än! När det väl sker, då kan du sätta igång din analytiska och vassa hjärna, Virgo, som alltid kommer leverera mängder med lösningar på det problem du möter, så inget att oroa sig för!

 

Jungfruar, ni är sedda, uppskattade, älskade och behövda! Tro inget annat, och våga öppna era stora hjärtan mot omvärlden, släpp in känslor, kärlek, och andras vilja att hjälpa ER lika mycket som ni vill hjälpa dem. Då kommer vi inte vara bara oumbärliga för vår omgivning, utan även älskade på det sätt som vi önskar och behöver! 

 

 Grattis alla Jungfruar, fortsätt leva och lära, men glöm inte att älska och njuta av ert hårda arbete!

 

Med all kärlek / trippel-Virgo Alex.