· 

Nymåne i Väduren. Venus kvadratur Pluto. Chiron konjunktion Merkurius. FIRE!

Nymånen i Väduren idag den 11/4 2021 är ingen simpel Nymåne inte! Passion är ledordet!

 

Första Nymånen på det nya året är alltid en eldig, aktiv, nödvändig rivstart. En skarp nytändning i livet som tar dig till en ny nivå, ny aktivitet, ny fas, ny inställning, nästa steg i resan.

 

Men Nymånen i Väduren 2021 är spektakulärt påträngande vad gäller att börja om och låta sig transformeras kring mycket personliga teman i våra liv. Nämligen våra passioner! Uppmaningen till att det är dags att göra annorlunda nu är mycket påstridig, det är Väduren som ger oss modet och viljan att just testa att göra annorlunda, göra om.

 

Denna Nymåne i Väduren bär ett starkt VENUS-tema, med ett släpande CHIRON-tema i bakgrunden.

 

Vi ser följande saker ske i Vädurens tecken 10-12e April.

- Solen/Månen konjunktion Venus och asteroiden Ceres i 20-27e graden Väduren.
- Chiron konjunktion Merkurius i 12e graden Väduren. 
- Alla som har planeter i Väduren, Vågen, Lejonet, Skytten, Stenbocken i Kräftan påverkas starkt.
- Ni som har en stark Mars i horoskopet, påverkas starkt.
- Ni som har Mån-Noderna i Väduren/Vågen påverkas extremt starkt.
- Det hus som Vädurens tecken är i ditt horoskop, är det området som påverkas i ditt liv.
- Eld-tecknen har en mer harmonisk nystart och början, resterande en mer problematisk sådan.

 

Ceres är en asteroid som handlar om cykler och processer kring sådant vi älskar och som vi vill ha och behålla, vårda och ge mer till. Det liknar således Venus arketyp, och båda är högst involverade  i denna Nymåne. Utveckling och vård, samt avslut av det vi en gång älskat hör till Ceres. Nymåne, Venus, Ceres konjunktion ger således en välbehövlig (om än svår) om/nystart, en aktiv förändring i allt som rör Venus-teman i ditt liv: kärlek, relationer, pengar, fritid, det vi värderar högt, älskar och vill ha mer av i livet. Sådant som ger just DIG ett värde i livet, sånt som du gillar och älskar kort och gott.

 

Chiron/Merkurius ger en smärta/helande (utifrån där Chiron är i ditt horoskop) genom plötsliga tankar/minnen/ord som “hugger till”, gör ont eller känns som en viktig insikt som ger helande. Denna process agerar som grund eller som bakgrund till det stora Venus-temat som den här Nymånen aktiverar i våra liv. Merkurius i Väduren behöver få prata om sin smärta och sina känslor, precis som Månen i Väduren. Explosiva insikter, tankar och idéer. Skriv, tänk, prata med dig eller andra kring dina insikter, tankar och känslor. Bråka inte med dig själv eller andra, utan diskutera och reflektera framför allt. Teman detta gäller för dig konkret kommer från husplacering av Vädurens tecken i ditt horoskop, samt din natala placering av Chiron i tecken och hus.

 

Väduren vill ha ALLT, just nu, exakt det jag vill ha SKA jag ha. Impulserna och drivkrafterna att få det man vill hända just exakt nu är mycket starka, och du ska använda den påstridiga drivkraften till att göra något annorlunda, kopplat till det Venus-tema som är starkt i ditt liv just nu, den passion och intresse som brinner som mest i dig. Dina passioner, intressen och "vill ha" i livets står nu på första plats och bör ageras på! Men det finns en tvist! Ett förflutet som gör sig påmint om att något behöver transformeras och dö ut kring det du älskar och älskat. Nu måste du börja göra annorlunda än tidigare, då tvisten är Pluto i Stenbockens kvadratur till just Venus/Nymånen, och den är både karmisk, svår och känslomässigt laddad!

 

Venus är vad du VILL HA, av ren och skär passion och kärlek. Det är sådant du attraheras av, skapar relation till, vårdar och älskar. Venus visar vad kärlek är för DIG. Pluto uppmanar att släppa taget om det förflutna, våga låta vissa delar i oss själva och i våra liv dö, reformera och ge plats åt ny mark. Det som inte fungerar måste dö. Och nu handlar det om din Venus, just dina passioner och "vill ha". Vissa av dina passioner och starka intressen har tjänat ut sin tid i den format du sett dem som, och har blivit till en destruktiv tvångsmässig besatthet, eller total ångestfylld stagnation, fylld av ilska, uppgivenhet och problem. Den här Nymånen ger dig en möjlighet att göra om detta, börja agera annorlunda för att omvandla en destruktiv och passionerad besatthet, till en fungerande och livsgivande passion, så som passion och kärlek ska kännas.

 

Så, inte en helt lätt Nymåne. Notera vad i ditt liv du älskar och hatar samtidigt. Det kan vara personer, beteenden, mål/drömmar, situationer, platser, vad som helst som du har en stark passion för, men där det nu även finns svårigheter och ett mörker som förgör dig och den kärleken du initialt hade till saken ifråga. Det är den delen av livet som den här Nymånen handlar om för dig. Du kanske alltid haft en passion för att måla och drömde om att bli en konstnär, men idag jobbar du med något annat och känner ett hat och mörker när du tittar på dina tavlor och penslar i hörnet. Eller den personen du älskade, men som idag ger dig en klump i magen. Det där huset du ville ha, men som du vänder blicken från ilsket när du passerar ett liknande hus på gatan numer. Hatkärlek är destruktivt för att vi vägrar släppa taget om något vi tidigare älskade. Vi vägrar att omvärdera våra passioner och värderingar om något. Men saker förändras, och det som vi nu hatar behöver vi inte längre älska. Och det vi älskar på riktigt, ska vi inte hata. Denna process är vad Venus kvadratur Pluto handlar om, och detta är vad som ges en nystart till under denna Nymåne. Transformera dina passioner och din kärlek till livet, till en givande och älskande kraft, istället för en hatfull och destruktiv. Släpp taget om det du tidigare älskat, genom att agera på något nytt som du kommer att älska.

 

Den ilska och frustration du känner kring något i ditt liv just nu, pekar specifikt på situationer där du stagnerat och fastnat för att du inte fått det du ville ha. Vad är det du vill ha? Varför vill du ha det? Och om du inte kan få det, vad kan du göra istället? Vad kan du vilja ha istället? Omvärdera.

Väduren må vara envis och bråkig, men han testar även alla vägar som går att gå, för att få det han vill ha. Det kardinala tecknet Väduren underkastar sig inte situationens tvång och omöjlighet, utan ställer sig upp och testar något annat istället. Var en Vädur. Låt inte dig inte fastna i ilska och frustration kring det du ville ha förut men INTE fått, utan rikta om agerandet och handlingarna på att hitta något annat som blir din passion. Eller gör något ANNAT som är kopplat till det du ville ha tidigare, men gör något som du inte testat förut. Radikal förändring av tidigare tvångsmässigt agerande på din passion och "vill ha" i livet är nödvändigt.

 

Den här Nymånen handlar uteslutande om en rivig nystart och aktiv acceleration som kommer att sätta temat för resten av HELA året, så passa och börja om passionerat, för kommande 12 åren kommer vara tätt kopplade till planeten Venus och dess teman i ditt liv. Se det som att koppla om en bil som hela tiden gått sönder för att du envist kört den på samma sätt om och om igen, på samma svåra väg. Växla om nu, och välj en annan väg. Kliv ut ur bilen och gå åt andra hållet om det krävs.

 

Nymånen i Väduren aktiverar således en nödvändig omstart kring Venus/Pluto kvadraturen som återkommer och aktiveras i omgångar under 2021. Detta tema kan även vara kopplat till Chiron (det som gör ont i dig), och den stagnerade situationen kopplad till Venus i ditt liv. Emotionell smärta, osäkerhet, och ilska kring saker du älskar och identifierar som dina passioner är således viktiga vägvisare på att det är dem som behöver en omstart.  

 

Fråga därför dig själv nu: Vad är det jag älskar? Vad är det jag vill jag ha? Vad vill jag ha mer av? Vad är värdefullt för mig? Vad är jag värd? Vad gör mig lycklig? Och viktigast av allt, vad älskar jag idag, som nu har blivit mer av en svårighet än ren och skär kärlek och lycka? Där har du hittat din omstart.

 

Den här Nymånen är då en perfekt tid att ta ett första annorlunda steg från eller i den riktningen. Om du idag känner en svårighet eller destruktivitet kring det du vill ha i livet, när det du vill ha och älskar blir tvångsmässigt och tungt, eller att du bara känner att du kört fast där du är, att det inte ger någon passion mer än problem, SLUTA agera på den situationen som du alltid gjort! Fall inte tillbaka i tidigare beteenden, så som du alltid reagerat på den frågan FÖRUT. Venus/Pluto kvadraturen som den här Nymånen är en väg ut ur, ÄR en kris som tvingar dig transformera din syn på din passion, och nu har du möjlighet att testa en annan typ av handling och nya beteenden gentemot den situationen. 

 

Om dina passioner och "vill ha" i livet idag upplevs som stagnerade eller svåra, som ett problem, så är det nu något som istället håller dig tillbaka, för att du håller krampaktigt kvar i den visionen som du hade av det initialt. Du håller fast i hur det VAR, eller hur det BORDE ha blivit. Därför är det numer ett problem, mer än glädje. Dags att transformeras! Stagnation är en långsam död. Väduren är en primal instinkt som tar dig ut på en ny väg, ett nytt sätt att se och göra saker på. En ny början. Ta tillfället i akt. Vad passionen än råkar vara just i ditt liv, agera mot den på ett sätt du inte testat förut. 

 

Definiera därför DIN svåra Venus-tema i livet, och det är den du upplever dig ha en tvångsmässig, passionerad besatthet av, den du är totalt besatt och uppslukad av, MEN det är den som inte heller känns bra av någon anledning. Det kan som sagt vara relationer, din fritid, dina saker, intressen, ditt utseende, din fritid, ekonomi (husen där Vädurens tecken är kommer ge en hint om vad det är, men jag är säker på att det inte undkommer dig vad det är i livet som du är destruktivt och passionerad besatt av). Ju värre denna besatthet känns, alltså ju sämre den får dig att må, ju fler cirklar du cirklar runt och i den utan att hitta en väg ut, desto mer behov finns det att agera på nya sätt mot just den. Det är DET i ditt liv som nu behöver ett nytt beteende, ett nytt agerande. Det som ska motivera dig nu är inte hur det har varit eller borde varit och jakten på att det ska bli SÅ, utan du ska bara testa göra annorlunda. Gör något annat, eller på något annat sätt. Testa nytt. Vad våghalsig, modig, tänk inte, planera inte, reflektera inte, gör bara något du inte gjort tidigare i förhållande till situationen ifråga.

 

Var inte rädd för att förlora det du är så passionerad besatt av, för när du nu testar att göra annorlunda, så är det enda du förlorar stagnation och uppgivenhet kring frågan. Du transformeras aktivt och det kommer Pluto alltid att ge dig goda resultat för. När du släpper det förflutna sättet att se och agera på situationen, så vinner du nästa steg och evolution i den. Du vinner tillbaka den sanna passionen.

 

Venus-temat som nu bör få detta annorlunda agerande från din sida, kan vara något påbörjats eller intensifierats under Januari-månad, men kan såklart ha hängt med i många år sen tidigare. Din starka passion och commitment till frågan är nu under en kris som kräver nya handlingar och beteenden, en release av gamla beteendemönster som har släpat med och stagnerat situationen och dig i den. Ge dig själv tillbaka passionen och kärleken till livet, genom att testa nytt :)

 

Harmoniska sextiler från Jupiter i Vattumannen och Mars i Tvillingarna till Nymånen, med hjälp av karmiska vägskäl och ödesdigra skeenden från Noderna i Skytten/Tvillingarna, kommer också ge denna process en snabb expansion och tillväxt. Testa bara, det kommer gå snabbt. Kvadraturen från Pluto till Nymånen/Venus ger absolut en “på liv eller död” känsla och en stark rädsla kring hur mycket som faktiskt står på spel vad gäller dina passioner, relationer och "vill ha" i livet, Javisst, mycket står på spel kring det vi värderar högt och är starkt passionerade kring, men om du nu är rädd att förlora något av det och även gör det, så måste du åtminstone kunna säga att du gjorde ALLT i din makt för att testa göra annorlunda. Och det är just det du ska göra den här Nymånen. Gör allt i din makt (medelst handlingar) för att dina passioner ska få se dagens ljus och upplevas fullt ut, i ett rent och kärleksfullt format. Venus ÄR kärlek och kärleken är ren och ljus i sin essäns, den inbegriper inte mörker, destruktivitet och hat och sorg. Då är det inte längre kärlek vi talar om, och vad ska du med något annat än ren och skär kärlek i ditt liv? Så, hitta till det som är ren och skär kärlek för dig, det som gör dig glad och lycklig, dina passioner, din kärlek till saker, ting, människor, platser och beteenden, och ge dessa din energi och dina handlingar just nu. Testa allt du impulsivt dras till. Det som inte är kärlek kommer då att falla bort naturligt. 

 

Ha dessa tre saker i åtanke när du bemöter och förändrar din Venus-situation just nu

  • Du har inte rätt till en annan persons tid eller kärlek, och andra människor har inte rätt till din.
  • När du har förlorat något, så var det inte ditt. 
  • Att vara rädd för förändring och klamra sig fast vid det som har varit är en långsam död. 

 

Väduren är, och så också vi, fria och drivkraftiga nog just nu för att agera på våra sanna passion och kärlek, välja med hjärtat och lyckan. Vad får dig att le? Vad gillar du att göra? Agera på det. Känn den friheten och modet som Väduren har naturligt. Spring med aktiv handling mot det som gör dig lycklig, och du kommer få det. Du behöver inte ha en plan, du behöver inte fundera på hur det SKA bli eller vad utfallet är, hur det blev förut. Du behöver inte älta, och du behöver framför inte klamra dig fast i gamla hjulspår, hindrad av rädsla att förlora det du har. Det du förlorar, var inte ditt. Du behöver inte veta eller tänka, som Vädur behöver du följa impulsen och instinkten i stunden, till det som får dig att må bra och gör dig lycklig. Sann passion och kärlek, here we come!

 

Det räcker för den här Nymånen. 

 

All kärlek och ljus till er, Alex.