Astrologiska framtidsspaningar och Vattumannens tidsålder.

Ni som har haft en tuff period i livet sedan 2017, räck upp en hand! Ni kan då äntligen börja pusta ut.

 

För i skrivande, bokstavliga stund, gör Saturnus nämligen sin sista grad i Stenbockens tecken, dit han inte kommer återvända förrän Januari 2047!

 

Beroende på i vilket hus Stenbockens tecken befinner sig i, i ditt horoskop, samt vilka planeter som du har i Stenbockens tecken, så har du behövt möta dessa teman i ditt liv på ett väldigt krasst, hårt och konkret sätt. Du ser Stenbockens tecken, Jupiter, Saturnus och Pluto, längst till höger på bilden ovan, ihop med bokstäverna Ds, 29. 

 

Inga genvägar med Saturnus hörni, tyvärr! Utan den verkliga och ofta hårda sanningen, direkt upptryckt i ens ansikte och liv, i all sin krassa glans, det är Saturnus. Stenbockar, Kräftor, Vädurar och Vågar, pusta ut! Vattumän, Lejon, Oxar och Skorpioner, ni har tur! För ni står då sannerligen näst på tur för Saturnus hårda och krassa granskning, men åtminstone under 2021 får ni betydligt mer möjligheter och tur till er hårda verklighet, än vi andra normalt får med Saturnus transiter. Detta självklart på grund av The Great Conjunction, som inleder den nya framtiden som vi alla nu står inför och undrar ängsligt, hur skall den bli? 

 

Sist Saturnus var i sitt eget Stenbocken var åren 1988-1991, och ni som var med på tiden kan utan tvekan dra paralleller mellan händelser i livet då och nu, framför allt de problem ni behövt ta itu med då, brukar antigen visa sig som större problem nästa gång Saturnus besöker samma tecken, eller som ett resultat av lösta problem. Men det krävs hårt arbete för att förändra sin invanda verklighet och etablerade liv! Stora förluster följer ofta med. Samma sak ser vi i samhället.

 

Varför så mycket fokus på att Saturnus lämnar just Stenbocken nu då? Det är då ingen extrem företeelse att Saturnus byter tecken, vilket sker i snitt var tredje år, även om Saturnus transiter alltid mycket tydligt visar den praktiska samhälls-strukturen och dess evolution. Saturnus är nog den yttre planeten som vi tydligast kan se och tolka i samhället, ihop med Jupiter som är lite mer subtil med 1 år per tecken och därmed en betydligt kortare påverkan. Men! När det finns ANDRA yttre planeter i det tecknet som Saturnus passerar, så ser vi ofta en betydligt större och rejäl påverkan i samhället, än man skulle väntat sig annars (vem minns egentligen några större händelser 2014-2017, då "bara" Saturnus var i Skytten?).

 

Vi ser alltid evolutionärt avgörande skiften i människans historia med yttre planeters långsamma bana runt Zodiakens 12 stjärnkonstellationer, och när Saturnus får vara med i leken, så börjar dessa skiften synas mycket tydligt och konkret i våra samhällen och vår grupp-dynamik. Saturnus står för alla typer av konkreta strukturer, allt det som vi gemensamt (eller mindre så gemensamt, den som har mest makt brukar ha mest rätt, damn you Pluto) har bestämt ska gälla som "rätt och fel" bland oss. Saturnus lämnar väldigt lite utrymme till tolkning, likt lagtext.

 

Saturnus är tydligheten själv, så här får vi göra och så här får vi inte göra, punkt. Vi kan göra vad vi vill såklart, men det finns tydliga konsekvenser för det vi gör. Detta gäller både i våra individuella liv där Saturnus agerar som en sorts förälder eller samvete, där vi VET när vi gör fel och när vi gör rätt, samt i samhället där det finns tydliga riktlinjer vilka vi inte kan kliva utanför. Vi alla kan göra vad fan vi vill ärligt talat, eftersom vi har fått gåvan och förbannelsen i form av den fria viljan. Men de konsekvenser som följer våra handlingar, det är den hårda läxan som Saturnus arketyp handlar om. Visst, rök hela livet om du vill, men du dör ung. Stjäl och mörda, men du hamnar i fängelse. Betala inte skatt, betala böter istället. Kör för fort, krocka. Etc. Saturnus är resultatet av dina och våra tidigare val, alltid. Saturnus är en stor del av vår gemensamma och individuella karman. Det samhälle vi ser omkring oss idag är med andra ord vad vi kan tacka våra tidigare generationer (hej 30-60 talister) och deras beslut för. Så frågan med Saturnus blir, är du villig att göra det hårda arbetet idag, för att din och dina barns framtid ska bli bra? 

 

Vem kunde ha anat att Saturnus resa genom sitt eget strukturella Stenbocken skulle resultera i så många nya lagar och riktlinjer globalt? Vi visste att regler och strukturer i samhället skulle undergå någon form av stor transformation när Saturnus skulle passera Pluto i Stenbocken mellan slutet av 2019 och slutet av 2020, men resultatet av "restriktioner" och transformationen av lagar globalt blev så mycket mer konkret och större än någon någonsin kunde ha föreställt sig. Alla länders grundläggande lagverk blev ställda på sin spets i samband med 2020!

 

Så med vördnad i hjärtat och en naivt optimistisk framtidssyn, vill jag meddela och förmedla att det nu är alltså dags för Saturnus och som tur är (pun intended) Jupiter, ihop att inleda en ny 3-års period i vår gemensamma samhälls-verklighet, som bara är startskottet på vår gemensamma och nya, runt hörnet framtid! Det är lite för futtigt att tala om individuell påverkan när det är yttre planeter som byter tecken, även om ni har som planeter i Vattumannen, Oxen, Skorpionen, Tvillingen, Vågen och Lejonet, självklart står högt i kurs kommande 3 åren. Jupiter och Saturnus konkreta närvaro och samhälls-förändring i Vattumannen kommer att mynna ut i samband med att the last standing rockstar Pluto också går in i Vattumannens tecken, därmed lämnar Stenbockens förlegade syn på människor, regler, och hierarki bakom sig, och skapar mellan 2024-2044 "the new world" som det gjordes film om sen 80-talet! Vem kommer inte ihåg futuristiska bilder av 2050 där bilar flyger, människor är robotar, robotar är människor och vi lever i ett high-tech samhälle som man bara kan fantisera ihop???

 

Nu är vi alltså i startskottet av den tiden! Hur spännande???

 

Saturnus lämnar Vattumannen i början av 2024, och när Saturnus och Jupiter har lagt den praktiska och strukturella basen för den nya tiden under 2021-2023, så följer Pluto efter i slutet av 2024 och transformerar oss slutgiltigt och grundligt som grupp, som en gemensam organism. Det vi kallar för samhällen och länder. Pluto kommer att lägga den sista touchen på det vi ser till blir den grund som läggs nu och kommande 3 åren. Hej då till det som har varit sen.. 1800-talet, men sannerligen sen 2008.

 

Hur framtiden blir? Det kan bara vi ansvara för. Du kan och ska göra din röst hörd NU, för det är i allra högsta grad rätt tid att skapa en annorlunda framtid, om du så önskar och vill. Allas röst räknas nu, det ska ni veta!

 

Ett scenario för framtiden är en total transformation till det digitala och globala, där allas medvetande och vardag vävs ihop till en gemensam verklighet, där alla dagliga sätt att göra saker på är uteslutande digitala och gemensamma. Livet BLIR i princip uteslutande online. På gott och ont har vi fått smaka på den verkligheten under pandemin, och det är högst troligt att vi kommer fortsätta transformera IRL till online mer och mer. Ett annat är en omfattande revolt mot hierarki och en transformation från kapitalism till något annat system, med anarki däremellan. Revolutioner är något Vattumannen mycket väl känner till och använder sig utav gärna. Vi homo sapiens är starkast i grupp som bekant. Bara vi är tillräckligt många så.

 

Vilket tema och nuvarande system vi än väljer att bejaka eller bryta ner, så kommer det att bli det nya och totalitära from 2024. Notera att Uranus och Neptunus, två yttre och stort påverkande samhälls-planeter, skiftade från Stenbocken till Vattumannen mellan 1996-1999, och ja... vad kan man ens skriva om de storslagna åren som förberedde ett millenium-skifte, internet-åldern och utgjorde en tydlig markör mellan världen då och nu? Vattumannen har den gåvan! Vattumän initierar allas vår framtid genom att se och förstå den mycket tydligt, samt samla människor för att göra praktik utav teori. 

 

Stenbocken, det 10e tecknet i Zodiaken, representerar det som har varit, den äldre generationen, historien, tidigare regler och strukturer, det förlegade och redan etablerade. Det gamla, knakande i knäna, på riktigt fungerande för att det har stått tidens test (sorry Stenbockar, ni är gamla själar, men det vet ni väl?). Det innebär att när yttre planeter och speciellt långsamma Pluto lämnar Stenbocken, så finns det ingen återvändo till hur vi gjort saker förut. Absolut ingen återvändo, det nya är 100% på väg in. Slut-stationen för att utvärdera "så här har vi gjort tidigare, det fungerar och detta fungerar inte" är alltså Stenbockens tecken, det sista jord-tecknet. Precis som när Pluto lämnade Skytten efter att ha spenderat 1995-2008 där, så har vi knappast gått tillbaka hur samhällsstrukturer fungerade mellan dessa år. Lustigt nog lanserades både Facebook, Google och Twitter under dessa år, och vem söker på Altavista eller använder Myspace sen 2008? Så, det vi etablerar och tar till oss som gemensamt fungerande nu mellan 2020-2024, kommer att sätta temat för våra liv hela vägen fram till 2044. 

 

Frågan är bara vad vi i grupp väljer att fokusera på och skapa något mer och större utav? Här finns väldigt mycket valmöjligheter, och den grupp som har mest anhängare kommer att bli det nya, i sann Vattuman-anda. Därför kommer det vara så otroligt viktigt vilka åsikter, värderingar och sätt DU väljer att stötta kommande åren. Den som skriker högst och mest passionerat, som har flest anhängare/följare, den kommer att vinna, det är vad Vattuman/Lejon axisen handlar om. Egots sanning samlar anhängare/följare via passionerade/starka åsikter, och därmed förändrar världen i grupp. 

 

Vi alla, har nu med andra ord, en ENORM möjlighet att påverka genom våra individuella röster, val och sätt att leva våra liv på. Vi kan de facto förändra framtiden genom att göra vår röst och åsikt hörd i alla våra dagliga val. Politiker och eld-själar säger det alltid, "din röst kan förändra världen", men det har inte varit så sant som det kommer vara kommande 3 åren, på länge.

 

Vattumannen är det 11 tecknet i Zodiaken, därmed den näst-sista stationen i en evolutionär cykel som vi på minsta skala genomlever varje år (med start 22a Mars). När yttre planeter så som Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto rör sig i slutet av en evolutionär cykel, ser vi markant viktiga historiska skeenden i livet på Jorden. MARKANT VIKTIGA. Just nu ser vi Jupiter, Saturnus, Pluto på väg in i Vattumannen, Neptunus i det sista tecknet Fiskarna, och Uranus som 2011 påbörjade en ny cykel i Vädurens tecken. Detta innebär alltså att alla yttre planeter är antigen på väg in i en ny cykel (Väduren), eller på väg ut från den redan förvärvade (Fiskarna). 

 

Vi håller just nu på att lägga sista pusselbitarna inför en ny tid som vi bara kan ana oss till hur den blir, men vi alla har en möjlighet att påverka den genom våra individuella val kommande 2-3 åren! Tänk att varje individ nu har makten att påverka den stora bilden genom dagliga val. Det är The Great Conjunction i sitt sitt essä denna vända, i Vattumannen. Vad du köper, säger, klickar på, kommenterar, uttrycker, engagerar dig i dagligen, har en stor påverkan globalt kommande åren, du måste komma ihåg det.

 

Enkel sanning: den/de grupper som har stört ansamling kring något, kommer att ta makten kommande decennium, så är det bara. Tricket här är att rikta DINA dagliga små handlingar (Lejon) mot den stora världen och den stora bilden (Vattumannen), som du vill se i framtiden. Enkelt sagt, Saturnus uppmanar nu oss alla, på ett väldigt seriöst sätt, att på RIKTIGT stand by our cause i våra dagliga handlingar och åsikter.

 

Vad är din hjärtefråga? Vad brinner du för? Vad oroar dig mest i världen? Vad vill du ha mer/mindre utav i framtiden? VILKEN framtid vill DU ha? Du har nu möjligheten att skapa den, genom att handla, säga, tänka och stå för den i ditt dagliga liv, en individuell daglig handling i taget. Som sagt, den grupp som har samlat mest människor runt sig kring en fråga/tema, kommer vara den som har rösten kommande åren och sätta temat för ALLAS våra liv kommande decennium. Så välj med hjärtat.

 

Jag lägger då min hoppfullt naiva röst på att vi äntligen kommer bryta oss fria från fysiska begränsningar av alla dess slag, där kön, hudfärg, klass, inkomst, geografisk plats, utseende, titel och alla fysiska förutsättningar helt enkelt inte har någon annat val än att suddas ut. Vi alla är människor med vår unika röst att skina, och det kan och ska inte begränsas av våra fysiska förutsättningar (Vattumannen har talat). Min hoppfullt naiva röst hoppas att vi äntligen förstår att vår unika röst och mening inte har något med vad vi äger och ser ut att vara, att vi slutar vara slavar inför prylar och pengar, att vi förstår var någonstans mening och lycka på riktigt finns, när själens röst får leda. Att vi räddar vårt eget och allt annat liv på Jorden.

 

Min hoppfullt naiva röst hoppas att vi någon gång vaknar till och återminns att vi från naturen kommer, och till naturen skall återgå. Att vi är beroende av en helhet där alla får plats. Att inga fabriker, pengar och yttre saker kan stilla själens sanna röst. Vi har då sannerligen insikten, vi har verktygen, vi har möjligheten att göra detta till full verklighet. Det enda vi behöver göra är att våga ställa oss upp, säga ifrån mot hur det varit tidigare, göra vår individuella röst hörd, slänga av oss våra fysiska och begränsande bojjor, våga göra revolt, och se att det är VI som styr förändringen nu. VI styr vår framtid, så länge vi tillåter det att ske. Jag hoppas och jag tror (när Jupiter tar över).

 

Och hörrni, ni med planeter i Vattumannen, Lejon, Oxen, Skorpionen, Tvillingar och Vågen, det är ni som leder denna framtid vi står inför, så gör er höst hörd, stötta de organisationer, handlingar, åsikter och människor som delar era sanna värderingar om vilken värld ni vill leva i och lämna till era barn. Vilken värld VI ska leva i framöver. LEV er sanning genom att visa den via åsikter, val och engagemang på daglig basis. Ni är framtiden! Gör er röst hörd, och tillsammans så kan vi skapa en framtid som är fri, god, liberal och jämställd. Inte bara för människor på vår planet, men för allt liv som finns på Jorden. För vår framtid. För oss. Tiden för förändring ÄR NU, och i sann Vattuman-anda, så måste vi stå UNITED för att den ska blir vår verklighet. Stjärnorna och planeterna är på vår sida nu, så låt oss skapa och följa med i den förändring som är nödvändig för oss.

 

We can do it!

 

Med all kärlek, Alex.