· 

Oktober-energier: Vågen, Skorpionen, Väduren, Stenbocken, Kräftan, Oxen, Jungfrun.

Oktober 2020 blir inte en lugn månad, utan vi ser en följetong av årets tidigare intensitet. Mest påverkade i Okt blir ni som har planeter i Vågen, Jungfrun, Väduren, Stenbocken, Kräftan, Oxen, och Skorpionen.

 

2a Okt - Venus går in i Jungfrun

Venus lämnar kreativa och stolta Lejonet, och börjar i Jungfrun istället fundera på hur hon kan applicera sin talang på sin vardag, hur hennes vardag kan förbättras, var det finns brister både i kroppen och utanför, och vad som behöver organiseras och planeras för att förbättra dessa områden. Venus i Jungfrun är flitig och vill hålla sig upptagen, speciellt med frågor som rör hennes hälsa och vardag, därför vill du följa denna energi i dina fritidsaktiviteter. Förändra rutiner, optimera vardagen, effektivisera dig själv och ditt liv. Vi blir mindre dramatiska och mer förankrade i verkligheten när Venus är i Jungfrun, speciellt vad gäller våra relationer och vår fritid och njutningar. Det är inte så många fantasier och överspelade känslouttryck som leder en, utan en ganska pragmatisk inställning till både kärlek och fritid. Trevlig och nykter influens i våra liv, välbehövlig för att parera hetsiga och impulsiva handlingar från Mars i Väduren.

 

4e Okt - Pluto går direkt i Stenbocken

Pluto har varit retrograd länge och är sist i gänget i Stenbocken att gå direkt, vilket innebär att Stenbocks frågorna är sannerligen på sluttampen, och så är även processen med ditt mörker och dina rädslor! Pluto-energin peakar alltså runt 4-7e Okt och vi kan förvänta oss mer "antigen eller" inställning till det område som Pluto berör i ens horoskop via hus. Du är nu färdig. Det är alltså en form av avslut på något plan i livet, kopplat till Plutos transit i ditt horoskop. Du kan känna dig färdig med ett stort och viktigt tema i livet, att du har hittat de svar och lösningar som tidigare verkat vara ett moment 22, eller omöjliga på något sätt. Har du gjort arbetet och djupdykt i ditt eget mörker, så flyter du nu upp med betydligt mer insikt och svar. Det är dags att lämna det mörker som plågat dig i det förflutna, för nu har du hittat svaren på hur du tar dig an detta problem. Nu kan vi igen känna att vi har kontroll över det som sker. 

 

8e Okt - Mars i Väduren kvadratur Pluto i Stenbocken

Merkurius i Skorpionen opposition Uranus i Oxen

 

En intensiv dag, då Mars tar fram konkret handling från och mot den transformation och förändring som Pluto avslutar i ditt liv. Nu VET du hur du ska agera på det som besvärar dig, men dina handlingar kan fortfarande ha svårt att hitta korrekt sätt att angripa problemet på. Här finns det en inre konflikt mellan att du vet VAD du ska göra, och din förmåga att faktiska applicera dina handlingar på det. Mars är nämligen vad DU vill, medan Pluto är vad Universum vill, så denna aspekt kommer att spela ut sig som en konflikt mellan det du vill göra i stunden, och det som du borde göra för ditt högre jag och din högre mening. Försök att inte agera impulsivt på diverse inre flöden, utan håll dig till din plan och tidigare insikt om vad du borde agera på och hur, även om det inte går smidigt. Om du upplever dig själv ha en låg handlingsförmåga, så agera under denna period. Om du tvärtom tampas med att agera för mycket och för ogenomtänkt, så sakta ner dina handlingar och utvärdera dem. Samtidigt är Merkurius grävande intensiv från Skorpionen och utmanar dig att möta ditt Pluto-mörker fullt ut, och göra någon form av tankemässig förändring kopplad till det som utgör ett problem för dig. Här kan det vara vettigt att notera, analyser och förändrar dina tankegångar kring saker och ting, snarare än att agera kraftfullt. Hur och vad du tänker formar din verklighet, och den 8e Oktober kommer utmana dig att förstå och förändra detta till ditt bästa. 

 

11-18e Okt - Solen i Vågen kvadratur Jupiter/Saturnus/Pluto i Stenbocken

Solen är under en vecka i hårda aspekter mot gänget i Stenbocken, vilket kommer för många (speciellt Vågar, Stenbockar, Vädurar och Kräftor) att skapar en inre identitets-konflikt. Att den DU är  idag kanske inte riktigt får plats i "det stora hela" som Stenbocken representerar. Att du inte får lov att uttrycka ditt jag inför andra och i samhället. Att dina talanger går obemärkta förbi, att du inte hittar någon "plats" att uttrycka dessa på. Dessa aspekter handlar om en identitets-kalibrering och insikt kring var du får bäst utlopp och respons på den du är och ditt jag, dvs där ute i samhället. Denna vecka gäller det att gå till kärnan med vad som är autentiskt för dig och var någonstans du kan uttrycka denna autenticitet. Vilka delar av ditt jag inte längre tjänar dig eller tar dig framåt. 

 

12e Okt - Jupiter i Stenbocken sextil Neptunus i Fiskarna

En tacksam och lättsam aspekt mellan två yttre jättar, som ger oss en möjlighet att se och förstå vad våra drömmar faktiskt betyder för vår egen utveckling och lycka. Hur vi kan korrigera vardagen så att drömmar får mer konkret plats och praktiskt utrymme. Den här aspekten ger en starkare tro på sig själv och ens visioner. Att det GÅR att göra det vi vill i livet, att vi HAR alla svaren redan, att den stora drömmen ÄR en faktisk möjlighet att leva ut. 

 

14e Okt - Merkurius retrograd i Skorpionen, Solen i Vågen opposition Mars i Väduren

Merkurius påbörjar sin retrograda resa tillbaka till Vågens tecken, och är retrograd fram till 3e November. Ett par veckor av ett helst inre arbete med dina känslor framför allt, och även dina rädslor och det mörker som är stort och personligt för dig. I vanlig ordning kommer det dyka upp en hel del missar i information och kommunikation medan Merkurius är retro (även borttappade saker), vilket är förstås lite oroande med tanke på att USA-valet infaller den 3e November. Inte optimalt att Merkurius är retrograd när så mycket data ska samlas in, analyseras och ge ett korrekt utfall. Jag skulle vänta mig fördröjningar i slutresultatet i valet pga Merkurius retro under denna period. En svag Sol opposition en stark retro Mars utgör också ett problem i sig, där vi ser individens sanning och identitet vara i total motsats till individens handlingar, där handlingarna har ett klart övertag. Detta i sig kan förstås leda till en hel del inre och yttre konflikter, till följd av hur du AGERAR. Ge dina handlingar tid istället, tänk efter och låt Merkurius tankegångar landa i utforska dina handlingar innan du agerar ut dem.

 

16e Okt - Nymåne i Vågen 

En annars lättsam och trevlig Nymåne i 23e graden av Vågen, kommer i år att istället bli en ganska utmanande sådan, då Solen och Månen får möta kvadraturer från gänget i Stenbocken, och här får varje enskild individ uppleva de problem som finns mellan individ - samhället. Det blir ingen lätt dag, utan kan vara fylld av frustration över hur samhället och samhällsstrukturerna ser ut i dagsläget. Ha med er att dessa snart kommer börja ta ny form, när Jupiter/Saturnus går in i Vattumannen. Frustrationen du känner denna dag är till för att du ska hitta till en inre helhet, oavsett hur världen runt omkring ser ut just nu. Omge dig med människor du kan prata med och umgås med avspänt och njutningsfyllt. 

 

18e Okt - Venus i Jungfrun opposition Neptunus i Fiskarna

En förvirrande period i ens relationer och värderingar. Man vill ha något mer, något annat, något som man inte riktigt kan sätta fingret på eller ens förstå. Det är en inspirerande och kreativ dag, så låt din fritid vara av en kreativ men effektiv karaktär. Gör om i hemmet, eller organisera om något i ditt liv, skapa något som fungerar bättre än det gjorde innan. 

 

22a Okt - Solen in i Skorpionen

Men Solens inträde i Skorpionen ser vi det sista andetag av liv i naturen, och går på riktigt in i det mörker och död som Skorpionen naturligt representerar, och som syns tydligt i naturens sista fallna löv. Nu kommer ett halvår av att överleva, transformeras, förbereda och analysera. Skorpionens månad kommer att bli betydligt lugnare än Vågens i år, men det är ändå en månad av intensitet som riktar blicken inåt på allvar. 

 

27e Okt - Venus in i Vågen

Venus går in i sitt favorit tecken, och första två veckorna kan vi med gott samvete njuta av vårt liv på alla tänkbara sätt. Behovet av att socialisera och göra roliga saker blir större, och romantiken flödar, likaså kreativiteten! 

 

31a Okt - Fullmåne i Oxen/Skorpionen

Oktober avslutas självklart med en intensiv Fullmåne med Solen i Skorpionen och Månen i Oxen. Inte hade man velat ha det annorlunda på Alla Helgonens Dag! Fullmånen sker i 8e graden av respektive tecken, och väver även in Uranus i energierna som kommer bli intensiva, djupgående, fyllda av plötsliga insikter, känslor och generellt sett mycket saker som kommer upp till ytan, med Uranus inblandning från Oxen. Den här Fullmånen kommer ge oss alla viktiga meddelanden från Universum, från ett högre vetande, via Uranus. Du kan tanka ner bokstavligen universums information till din själ under denna helg. Och hur märkliga eller obekväma dessa insikter/känslor blir för dig, är det viktigt att du vet att den här Fullmånen vill leda dig rätt, så ta dig tiden att känna in, vara närvarande och lyssna noggrant på det som kommer till dig sista helgen i Oktober. 

 

Med all kärlek, Alex.