· 

Astro heads-up för SEPTEMBER 2020.

Välkommen hösten! Den har vi längtat efter, va?

 

Tyvärr inget att längta efter! För astrologiskt ser September 2020 väldigt lik ut Mars 2020, vilket gör att September kommer bli ytterligare en viktig vändpunkt och månad för hur 2020 har tett sig so far. Vi har fått lite andrum under Juli och Augusti, men September utlovar liknande typer av transiter som året inleddes med, och det tar oss tillbaka till det som har varit i Mars, men på ett annat, mer påstridigt sätt!

 

Hela 2020 har grundat sig på ett gäng planeter i Stenbockens tecken, där planeten Mars varit väldigt involverad ihop med Mån-Noderna. Karmiska individuella handlingar har haft direkt påverkan på den stora bilden (Saturnus, Jupiter, Pluto). I September ser vi samma märkliga återuppspelning av planeten Mars interaktion med Saturnus, Jupiter och Pluto, gång på gång. Den här vändan ser vi dock att Mars i Väduren ställer sig i kvadratur till dessa yttre planeter, vilket istället gör att individuella handlingar blir ett sätt att lösa det "stora problemet" som yttre planeter i Stenbocken ansvarar för, men inte på ett särskilt produktivt sätt. Det sker varken på ett fungerande eller smidigt sätt, utan det kommer ske genom konflikter och "clash together". Mars är stark nu och kommer att utmana olika samhällsstrukturer genom en aktiv och hetlevrad konflikt mellan individen och samhället. Se till att inte stå mitt i den! 

 

Både September och Oktober leds av återkommande kvadraturer från Mars i Väduren till planeterna i Stenbocken, likväl till Kräftan och Vågen. För er som har planeter i dessa tecken, så kommer "the struggle" att återupptas. Precis det du försökte genomföra eller skapa i Mars/April, kommer återupptas med full kraft under September/Oktober, och ha en hel del frustration på vägen. Förvänta dig samma typer av problem, konflikter eller behov av lösningar som du upplevde då. Det handlar helt enkelt om samma teman som du var med om under våren 2020. Sommaren var lite av en andningspaus för att processa hela den karusellen, men hösten kommer att kräva aktiv handling och ett jävlar anamma från dig. Det går inte att luta sig tillbaka med dessa aspekter.

 

Det bästa du kan göra är att inte rikta din ilska och frustration mot destruktivitet och slapphet, utan mot AKTIV HANDLING. Ditt agerande har en enorm påverkan på ditt liv och framtid just nu, så se till att agera på det som utgör ett problem eller ett mål i ditt liv. Sitt inte still i båten och gå heller inte runt och var arg eller frustrerad på dem omständigheter som gjort att du hamnat där du är. Det är ett destruktivt uttryck av Mars i Väduren, vara arg på alla som man upplever står i ens väg. Så löser du inte problemet denna höst!

 

Stenbocken och Väduren ömkar inte, utan i ett gott uttryck, arbetar hårt och ihärdigt, med gott mod och stark övertygelse som fana, mot sina mål, oavsett hur svåra det verkar vara. Det värsta du kan under hösten är att gå runt och vara arg på andra eller livet i sig, på det som har varit. Det är dina handlingar och handlingskapacitet som avgör vad som sker nästa år, och det är dags att sätta in ett hårt och produktivt arbete mot det du vill förändra i ditt liv, och det nu! Väduren, Stenbocken, Vågen och Kräftan är de fyra tecken som skapar denna frustration och konflikt i dig, och när dessa tecken uttrycker sig på destruktiva sätt så kommer Väduren att vara arg, Stenbocken kommer vara cynisk och bitter, Vågen kommer leva för dagen mer än någonsin och blunda för sina problem, och Kräftan kommer att gråta över spilld mjölk och sina tidigare beslut. Om du undviker dessa beteenden under hösten (speciellt om du har planeter i dessa tecken) och istället uttrycker de fungerande egenskaperna hos dessa tecken, så kommer din höst att bli så mycket lättare. De fungerande beteenden du letar efter är, hos Väduren förmågan att blint och envist följa sin ambition och ge all sin tid och energi till den under dygnets alla timmar. Hos Stenbocken hämtar du en planering för det du vill uppnå och en daglig struktur i VAD du gör för att nå dit. Hos Vågen hämtar du förmågan att nätverka och nästla in sig hos nödvändiga kontakter och personer som kan hjälpa dig mot dina mål. Kräftans styrka är att ta hand om sig själv villkorslöst, se till att du sover och äter bra och att du har dagliga rutiner som återställer ditt välmående och säkrar en emotionell stabilitet. 

 

Om du strävar mot att uttrycka dessa beteenden, så kommer all frustration och problematik vara obetydlig, eftersom DU GÖR DITT BÄSTA utifrån de förutsättningar du har. Och även om förutsättningarna må suga under hösten, så tar du hand om det på bästa sätt. 

 

Nyckeln eller vapnet i höst är tveklöst planeten Mars som då aspekterar majoriteten av planeterna med sina hårda kvadraturer, och specifikt Vågen, Kräftan och Stenbocken. När Mars går retrograd den 9e September så blir den ännu mer aktiv, speciellt under tiden den är i opposition med Merkurius och Solen i Vågen. Mars är vad vi gör om dagarna, det är alla våra handlingar. From 9e September vill du med gott samvete kunna säga att du agerar i enlighet med dina mål (som du har planerat och tänkt till kring eftersom Stenbocken kräver det, eller hur?). Om ja, så har du inget att vara orolig för, även om September kommer att vara en tuff månad, där konflikter och stagnation ofta förekommer i kontakt med alla delar i samhället. 

 

Saturnus går även direkt den 29e September, och ställer sig omgående i en kvadratur till Mars, så här har vi en viktig dag att ta vara på för att utvärdera ens handlingar i förhållande till de hinder man upplever sig ha i livet. När Saturnus går direkt är det som att samhället vaknar till liv, alla de där besluten och teorierna som det har spånats/tänkts på innan, börjar plötsligt träda i verklig kraft. Individen kommer inte vara nöjd med samhällets "aktivitet" under September och Oktober och det kommer skapa en hel del konflikter på olika platser i världen. Återigen, håll dig fokuserad på dina ambitioner och mål (Saturnus) och hur du kan agera mot dessa i full kraft (Mars), samt ditt välmående och återhämtning, ihop med de relationer som är viktiga för dig. 

 

På andra sidan av detta frustrerande kaos har vi en helt ny anda att vänta oss, och var och en av oss behöver hitta sin plats och fungerande del i denna nya anda som träder in på Julafton. 2020 har varit ofantligt tufft, och vi får nu genomleva de sista dödsryckningarna av en tid i historien som förändrar både individen och samhället till en point of no return. 

 

Håll i er!

 

All kärlek, Alex.