· 

Augusti 2020 - Nymåne i Lejonet, Uranus retrograd, Venus konjunktion Mån-Noder.

Augusti bjuder på en försmak av höstens aktiva, aggressiva och kardinala energi, där vi ser Mars vandra runt hemma i Väduren och aktivera konflikten mellan individen och etablissemanget detta år ut. Det finns ett gäng viktiga datum i Augusti som påverkar olika platser i Zodiaken och er med planeter där, och här kommer dem! 

 

 

 

 

4e-7e Augusti ser vi ett magiskt och avgörande avslut på Venus lekfulla sommar i Tvillingarnas tecken, där hon har unikt nog huserat sen 13e MAJ. Människor och romanser har kommit och gått in och ut ur våra liv under denna period, och Venus avslutar sitt öppna och mångsidiga inspel i våra kärleksliv med en karmisk BANG. Vad har hänt i ditt relationsliv sedan 13e Maj? Vilka kom? Vilka gick? Vilka stannade? Vilka fick dig att känna vad?

 

Innan Venus går in i Kräftans tecken den 8e Augusti ställer hon sig nämligen i konjunktion med Norra Noden i Tvillingarna och i opposition till Södra Noden i Skytten. Det karmiska bandet mellan dig och någon/några i ditt liv är antigen stärkt eller kapat. Vissa av dina vanor bör antigen vara stärkta eller kapade. Du har nu alla svaren vad gäller dina relationer och din roll i dem, där människor som står kvar vid din sida efter den här händelserika sommaren (tänk alla som kommit in i ditt liv igen eller på nytt sen i Maj) kommer visa sig vara karmiskt viktiga personer för dig, och du för dem. Människor och relationer som har försvunnit... skulle tyvärr försvinna ut ur våra liv, oavsett hur ont det gör. Människor du träffar under den här veckan kommer också ha en viktigt påverkande roll på dig, din fritid, dina pengar, dina framtida relationer och även din syn på dig själv i förhållande till andra. Notera vilka människor som tar med sig smärta och besvikelse till ditt liv, och vilka som får dig att känna dig harmonisk och älskad. Vem får dig att känna vad i ditt liv? Så vet du vad som är karmiskt rätt för dig.  

 

5e Augusti lämnar Merkurius och därmed våra tankegångar äntligen den sentimentala Kräftan där han har varit blödig under sommaren, och går nu in i spektakulära Lejonet, för att joina sin stjärna Solen där. Med Solen och Merkurius i Lejonets tecken så kan vi inget annat än att sjunga, skratta och skrika ut vårt budskap högt! Detta kommer vara en förberedande process inför Nymånen som kommer att skina Lejonets energi ut i fingerspetsarna, och så vi med den. För er som inte har planeter i Lejonets tecken är det en fantastisk tid att få uppleva den kreativitet, självsäkerhet och glans som Lejonet så naturligt speglar sig i varje dag inför sig själv och andra. Passa på att använda ditt språk, dina tankar och ord för att skapa och visa vem DU ÄR, och vad DIN sanning och passion är, primärt för dig själv. Lejon är inte bekanta med lögner eller ödmjukhet, och med all rätt, så det ska inte resten av oss alla vara just nu heller! Speak your truth och känn hur stark du blir när du talar och agerar från hjärtat. Styrkan, stoltheten och självsäkerhtten kommer från att DU vet VEM DU ÄR när du talar och agerar din sanning, oavsett hur svårt det är. 

 

7e Augusti lämnar Venus Tvillingarna, för att gå in i ett bekvämare och känslomässigt djupare och mer autentiskt tecken, Kräftan. Nu duger inga ytliga tidsfördriv, var sig det gäller människor eller din egen fritid. Venus följer nu Merkurius och Solens vandring genom Kräftans grader tidigare i sommaren, och i första graden av Kräftan kommer hon återaktivera den viktiga Nymånen som skedde under midsommar-helgen. Nu följer även våra känslor och vårt hjärta efter det som hände då, och bekräftar det vi redan visste och kände på oss den 19e Juni. Det finns inga fler ursäkter, undanflykter eller mentala efterkonstruktioner som Venus skapade i Tvillingarna. Nu är det dags att inse och känna på riktigt vad som har hänt i dina relationer, och vad utfallet nu blev. Det som behövde göras, har gjorts. Det som behövde säga, har sagts, och nu är det sista steget att ta ett djupt andetag, acceptera och känna det som har hänt fullt ut, med hjärtat som ledande stjärna. Du vet vad och vem du är värd. 

 

8e-14e Augusti utgör veckan då Mars i Väduren för första gången ställer sig i kvadraturer till gänget i Stenbocken som har rört upp strukturer i världen sedan början på 2020. Här ser vi den första av tre kvadraturer under hösten/vintern som kommer att accentuera och accelerera världsläget och konflikten/frustration mellan individens frihet att agera på sitt, samt samhällets/maktens restriktioner. Dessa kvadraturer handlar om ett personlig krig mot samhällets strukturer och makt, samt den hierarki som finns i samhällen och individens styrka att slå tillbaka med full kraft. Var försiktiga under denna vecka, speciellt ni som har planeter i 20-30e graden av Väduren, Stenbocken, Kräftan eller Vågen. Det är er kamp, men den får inte vara baserad på ilska, våld och aggressivitet. Det är inte rätt väg till frihet. Som individ, se över din dagliga struktur och hitta din personliga makt, snarare än att slåss mot samhället. Den största påverkan du har gäller dig själv och din verklighet, det är den kampen du vill ta upp. 

 

15e Augusti ser vi ännu ett yttre jätte gå retrograd året ut, och denna gång handlar det om förändringens planet Uranus, som kommer att backa från 10e till 6e graden av Oxen. När yttre planeter är retrograda har vi möjlighet att använda deras omfattande energi till våra egna personliga verkligheter. Speciellt ni som har planeter i 5-11e graden av Oxen, Skorpionen, Jungfrun, Vattumannen, Lejonet och Stenbocken har stora möjligheter att skapa och tygla er egna personliga förändring, baserad på det temat som  utgör huset som Uranus transiterar i ditt horoskop. Uranus har sedan börjat på året gett oss språng framåt, oavsett om vi var beredda på det eller inte, och året ut har vi alltså en chans att ta tillbaka kontrollen över de förändringar som skett i våra liv sedan 11e Januari 2020. Nu är det du som driver din egen förändring, tyglar och planerar den bättre, så passa på att möta förändringarna med ett högt buret huvud and a plan. 

 

17e Augusti möts Solen och Merkurius för en konjunktion i Lejonets 26e grad, och här har du DIN dag att verkligen förstå dig själv och din väg i livet, som en grund inför Nymånen som följer. Lejonet tvivlar aldrig på sig själv och sin väg, eftersom Lejon leder sitt liv med hjärtat och passion i det som de tar sig för. Därför är den 17e Augusti en perfekt dag för oss alla att sammanföra tankar med hjärtat, och röra oss framåt utifrån de insikter som kommer till oss då. Lyssna inåt, och fråga vad hjärtat vill. 

 

18e-19e Augusti utgör nämligen en stolt, passionerad och värdig Nymåne i Lejonet, som kan bli en riktigt spektakulär nystart  för dig som har lyssnat inåt och frågat hjärtat och jaget om vägen. Nymånen ackompanjeras även av Merkurius i Lejonet denna vända, så dina intentioner kommer inte att förbli dolda för dig. Du kommer veta precis vad nästa steg är, och det vet du när du känner att hjärtat vaknar till liv kring det du föreställer dig att du vill eller ska göra. Den här Nymånen förbereder oss väl inför Jungfru-säsongen som alltid är en tid som bör bestå av upptagenhet kopplad till ens vardag och rutiner i den. En form av planering och utförande som ett nästa steg i den sanning du fann under Lejon-säsongen.

 

När du vet vad hjärtat klappar för, så kommer du också kunna kick-starta Jungfru-säsongen med ett cleant mindset och en bestämdhet kring vart du ska oc hur du ska ta dig dit. Det i sin tur kommer ge dig en produktiv och effektiv Jungfru-säsong, med dig i centrum, med en tydlighet och självsäkerhet i vem du är och varför du gör det du gör. Kom ihåg att Lejon inte behöver fejka eller låtsas vara något de inte är, utan de gör och agerar utifrån sin sanning, för att den är värd att skinas och det är också det som vi alla ska göra under denna Nymåne. Du behöver inte vara någonting annat än den du är, och det är den vackraste och starkaste insikten som du ska fokusera på och unravel under denna Nymåne. 

 

20e-22a Augusti börjar Jungfru-säsongen med både Solen och Merkurius som kliver in i Jungfruns första grader. NU mina vänner kommer det vara dags att ta ut din sanning och den du är till verklighetens vardag och se till att varje dag agera på den personen du är eller vill bli. Det är en hög tid för att planera och göra, inspirerad av de insikter du landat i under Nymånen. Jungfru-säsongen i år tar oss tillbaka till de fantastiskt praktiska stor-trigoner som varit sedan början på 2017, nämligen där Saturnus/Jupiter/Pluto och Uranus blir harmoniskt involverade i de personliga förehavanden och företagande som vi tar oss till under tiden som planeter passerar Jungfruns-tecken. Time to change your reality, och nu vet du precis vad och hur du ska förändra det som just du behöver. 

 

Augusti avslutas med att Venus i Kräftan ställer sig i opposition till Jupiter/Saturnus/Pluto i Stenbocken och grundar, expanderar och intensifierar våra känslor i våra relationer och till oss själva. Verkligheten är krass när Kräftan möter Stenbocken och Venus möter Saturnus, men det är även en tid för att definiera och förstå verkligheten precis så som den är, oavsett om den gör dig glad eller ledsen. Kom ihåg, du har precis gått igenom och hittat till din kärna, din sanning, din passion och till dig själv. Du har längre inget att vara rädd, osäker eller orolig för. Shine, live and let live. 

 

Njut av sommarens sista glansdagar och ge den här månaden till dig själv. 

 

All kärlek till er, Alex.