Juli 2020 = Mercury direct + Nymåne i Kräftan + Chiron retro + ELD!

Vi är på sluttampen av att traggla runt i Kräftans tecken, med dess rejäla aktivering (ihop med Stenbocken) sedan 2019. Både förmörkelser av båda slagen och Noder har härjat runt i Kräftan, och med Fullmånen förra helgen, är vi ny inför sista aktivering och möjlighet att kunna släppa taget om ditt personliga förflutna och se framåt.

 

Som ni vet, alla retrograda perioder är nödvändiga tider för reflektion och introspektion av det som är och primärt det som har varit, och speciellt när medvetna Merkurius är retrograd behöver vi vara mer än vanligt närvarande i att TÄNKA och KÄNNA, det är väldigt viktigt för att reda ut ens inre, speciellt när den skvalpat runt i vatten-tecken. Idag, den 12e Juli, vänder Merkurius stationär igen i 6e graden av Kräftan, så vi som har planeter där bör vara uppmärksamma på vilka tankar och känslor som besöker oss idag, och släppa iväg tankar som har snurrat i huvudet som vi inte vill ha del av något mer, sedan DEN 17E JUNI! Det betyder inte att man ska klippa och skjuta undan tankar, utan bara uppmärksamma vad som verkar vara på väg bort mot minnets och dåtidens land, och framför allt vad som BÖR vara på väg bort. Försök att minnas vad som hände den 17e Juni i ditt liv, två dagar innan midsommar, vad du gjorde, vad du tänkte, hur du kände. Det troliga är att du bjöd in ditt förflutna tillbaka in i ditt liv, och NU är det dags att släppa taget om det på riktigt, om du känner att det är så det ska vara (lita på dina känslor kring det hela). 

 

Under Maj och Juni hade vi både Merkurius och Venus retrograd vilket ofta utgör ett tillfälligt steg bakåt mot ens förflutna, för att reda ut det hela, och sätta punkt där det behövs. Sommaren ut dock, bjuder bara på personliga stationära planeter, så även om samhället är i sitt egna retrograda kliv bakåt just nu, så har DU kapaciteten att röra dig handlingskraftigt framåt på alla dina plan (nu när Mars är hemmastadd ordentligt i Väduren, någon annan som märkt en uppsving av våld/konflikter och vapenbråk omkring sig eller i nyheterna? Jag har behövt prata med polisen som vittne TRE gånger sen 1a Juli, då Mars klev in i Väduren).  

 

En ypperlig avslutning på senvåren och första halvan av sommaren  väntar oss nu, och kommer alltså att bestå dels av rörelse framåt på alla inre personliga plan, lite mer eld och energi (när Solen äntrar Lejonets tecken den 22a Juli), samt en round two av Nymånen i Kräftan att kicka igång den eldiga sensommaren med! Det är inte extremt vanligt med en Nymåne som händer i samma tecken under samma Mån-cykel, men desto mer speciell och karmisk blir den när den involverar Förmörkelser!

 

Det stora karmiska "slaget" har redan skett, som bekant numer ökända midsommar 2020 som levererade en molnfri helg och ovanligt höga temperaturer för midsommar, men desto molnigare och regniga känsloliv för många av oss. Nymånen är som bekant början på något och avslut på det som var innan, om man väljer att ta tillfället i akt och reda ut sina känslor kring saker och ting, specifikt när den kickar igång och uppmärksammar en på ens karma, som Månen/Solen har gjort sen sommaren började. NU tar vi oss vidare till STEG TRE av FEM i denna Mån/Förmörkelse-cykel (i Kräftans anda, det kommer fler i vinter från Stenbockens håll).

 

FÖRSTA steget skedde under nationaldagen/helgen, då Solen och Månen passerade respektive Mån-Nod som båda var på väg ut ur det som berör Kräftan/Stenbocken teman som vi tampats med senaste 2 åren. ANDRA steget utgjorde midsommar (19-21a Juni) som bestod av första Nymånen i Kräftan i första graden av Kräftans tecken, väldigt starkt påverkad av Mån-Noderna som såklart hängde omkring dessa grader, men då redan hunnit skifta fokus mot Tvillingarna/Skytten teman.

 

TREDJE steget utgjorde Fullmånen förra helgen, som lös upp Solen/Merkurius i Kräftan genom Månen i Stenbocken (eller vice versa), och tog saker och känslor till sin bittra spets och starka känslouttryck under senaste veckan.

 

FJÄRDE steget: 20e Juli som innebär en andra Nymåne i Kräftans tecken, men denna gång i 28-29e graden av Kräftan, alltså avslut på midsommarhelgens energi (bli inte förvånade om samma teman dyker upp tanke och känslomässigt den 20e som det gjorde under midsommar). Den här Nymånen är globalt väldigt intressant, då den samtidigt påbörjar en ny process kopplad till alla yttre planeter i Stenbockens sista grader, som är ansvariga för världsläget just nu.

 

Pluto, Saturnus och Jupiter har nu gosat ihop sig i 24e-29e graden av Stenbockens tecken (fram till December), och lurar där i sin finala bearbetning av Stenbockens sista grader (samma sak skedde, men första gången, i Mars 2020). Därmed avslutas det här årtiondets-ish (sen 2008) processer och skiften! Notera att det här är sista gången Saturnus och Jupiter är retrograda eller överhuvudtaget är i Stenbockens tecken på 30, respektive 12 år! Pluto kommer härja vidare i sista graderna av Stenbocken där han satte igång den transformation av strukturer i samhället ihop med Saturnus som vi ser nu, fram till slutet av 2024, och då minsann kan vi vänta oss en helt ny värld att möta! Glöm Stenbockens förlegade kapitalism, hierarki och klass-samhälle.

 

2024 kommer Vattumannens sanna ålder att kliva in med sin liberalism, frihet, allas lika förutsättningar, digitalism, teknologi (future is here), nya sätt att tjäna och skapa pengar på, och allt detta genom möjligheten att varje individs unika röst kan göra sig hörd, oavsett förutsättning. Glöm kapitalism och socialism, det är förlegat, 2024 ser vi slutligen ett helt nytt system och tema (som Vattuman-generationerna födda 1991-1993, samt 1996-2004 kommer att ta med sig in i samhället), och styra det mycket riktigt globala samhället, som inte bryr sig om vilken familj du är född, vad du har pluggat för något eller vad tjänar och äger (Stenbocken), utan hur starkt du kan göra din individuella röst hörd (Vattumannen)!

 

Vi såg en försmak av vår framtid, det nya samhället, när Saturnus snabbt bearbetade första graderna i Vattumannen under våren 2020, men framtiden är bara i sin linda, nyfött, på väg att formas, och kommer på riktigt börja göra det när Pluto äntrar Vattumannens tecken om fyra år. Dock kommer vi alla börja uppleva denna stora transformation i samhället betydligt tidigare, då både Saturnus och Jupiter kommer att bana och skapa vägen för den samhällstransformation vi står inför i slutet av 2024, när Pluto äntrar Vattumannen och behåller sin makt där fram till ofattbara 2043! Sannerligen framtiden i sitt essä. Notera att Pluto har härskat i Stenbocken sedan 2008, och världen 2024 kommer knappast se ut som den började göra under 2008.

 

Mänskligheten är i sluttampen av att att lämna ännu en bit av historia bakom oss (Stenbockens enkelspåriga men praktiska "så har vi alltid gjort" samhälle). Nu är vi på riktigt, på väg mot vår nya story-telling som baserar hela livet på det DIGITALA livet, som kommer att fullkomligt explodera uteslutande i ALLA samhällsdelar from 2024, och etablera sig ordentligt i 50 år framåt (vem vet vad som sker när Pluto ändrar Vädurens tecken och börjar om hela sin 200-åriga cykel igen, 2067. Jag gissar på ny revolution och "fan vad trötta vi är på att stirra in i skärmar så fort vi behöver något" inställning). 

 

Det är därför jag återkommande uppmanar er, och kommer fortsatta att uppmana er till, (med hjälp av kortare planetariska cyklar så som Månen, Merkurius, Venus, Mars) att definiera vad som tillhör ditt personliga förflutna och vad som utgör din framtid. Det bästa vi människor kan göra av vår tid (planeternas cykler), är att vara medvetna om våra inre skiften som ALLTID kallar på vår uppmärksamhet genom känslor, tankar, insikter. Ta tillvara på dessa och följ din inre röst, det är det enda rätta. Din själ har redan alla svar, tveka aldrig på det. Din inre röst är universums dånande och samtidigt ljudlösa vetskap, glöm aldrig det. Om DU följer vad DU vet och känner är rätt för dig, då följer du också den större planen, din själs uppdrag, då hinner du svänga in på rätt väg i rättans tid! 

 

Vi astrologer är bara här för att hinna säga till dig i tid, så du slipper svänga tvärhöger i allra sista sekund. =)

 

Något av en avstickare, men den förklarar väl hur vi kan förhålla oss till kortare planetariska cykler

(Nymåne/Fullmåne/Merkurius/Mars/Venus), som är utspridda mellan 2 veckor till 2 år, för att vi i sin tur ska kunna anpassa vår personliga verklighet till att fungerande möta de större tids-cykler som återspeglas i vårt samhälle och på vår planet, dels genom Jupiter/Saturnus långsamma påverkan, men framför allt Uranus, Neptunus och Plutos påverkan, den som lever har turen att få se dessa skiften. 

 

Men!

 

Åter till den andra Nymånen i Kräftan som regerar över varje individs inre kärna fullt ut under 19-21a Juli 2020. Ytterst kort och futtig planetarisk i det stora sammanhanget, men mycket personligt viktig transit för oss alla. Under Nymånen 19-20e Juli, försök att avsluta allt du känner dig färdig med, med betoning på vad du KÄNNER dig färdig med. Se efter vad som finns i 28-30e graden av Kräftans tecken i ditt horoskop (vilket hus, vilka planeter/arketyper). För er som har lärt er aspekter, notera om Nymånen aspekterar något i ditt horoskop genom att titta på 28-30e graden av Stenbockens tecken (you're in for en rejäl transformation och förändring just nu (äntligen!) om du har planeter där), men även du som har planeter i 28-30e graden av Vågen och Väduren blir utmanad att möta dina känslor och reda ut dina inre frustrationer runt 19-22a Juli. Come on, do it! Det är viktigt.

 

Fiskarna och Skorpioner kommer få en något härligare flow från denna Nymåne (om du har planeter i sista graderna i något av tecknen), men även Jungfruar och Oxar med planeter i sista graderna av respektive, kommer gynnas av denna Nymåne,  på ett väldigt subtilt men definitivt sätt.

 

Det är början på ett slut brukar man säga som bekant, men den här Nymånen utgör nu istället slutet av ett AVSLUT, i sin allra starkaste bemärkelse. Ut med alla grämande känslor och in med självsäkerhet, eld och styrka! 

 

Okej, sist men inte minst, behöver vi också uppmärksamma det faktum att asteroiden Chiron (som har arbetat runt i Vädurens första 10 grader sedan April 2018 (tiden går snabbt!), nu börjar agera retrogad. Från och med, idag 12e Juli, är den alltså retrograd i flera månad framåt, efter ett faktiskt första, nära möte med Mars i Väduren.Faktum är att idag, Söndag den 12e Juli, så har det onekligen varit svårt att inte göra saker, och har man inte gjort något så har det inte känts lika bra som en annan seg-Söndag i soffan. Månen konjunktion asteroiden Selena, samt Chiron som vänder tillbaka efter en exakt konjunktion med Mars, alla ihoptryckta i mitten av Väduren, det lämnar inte mycket utrymme till att ta det lugnt och njuta av en dag i soffan/sängen. Nej, nu kommer en mängd med inre känslor och plågor kopplade till din förmåga att agera på det DU vet att du VILL och SKA göra (Väduren/Mars). Men märk väl, när du väl agerar och gör det DU vet att VILL och SKA göra, så förvandlas dina inre känslor och eventuella plågor snabbt till en känsla av vinst och säkerhet. You can do it trots allt, du är en stark individ. Väduren is all about att bevisa primärt för sig själv (så även andra som oftast inte är särskilt intresserade) att "JAG KAN JU DET HÄR! KOLLA! JAG SA ATT JAG SKULLE AND I DID! MOM, LOOK NO HANDS!:)". 

 

Så nu får vi alla samma släng av det drivet som Vädurar naturligt bär runt på, sin egendomliga och uttrycksfulla vilja att visa tydligt det faktum att var och en av oss kan bevisa för sig själv (och andra), att du kan ta för dig av vad DU vill i livet, använda DIN handlingskraft, notera hur den fungerar, om den fungerar smärtfritt eller inte (Chiron och Mars i Väduren). Att Chiron råkar gå retrograd just i mötet med Mars i Väduren visar bara att det är en känslomässig introspektion vad gäller din förmåga att agera handlingskraftigt på dina egna intressen som står under granskning, med en känslomässig bakgrund som ackompanjerar det hela. Det är DIN strid mot DIG själv att föra onekligen, så ställ dig upp (bokstavligen do it när du läser detta), blunda, ta ett djupt andetag, och fråga dig själv, "vad har jag INTE gjort ännu, som jag vill göra, och vad vill jag göra just NU?"

 

Första svaret som kommer till dig är rätt till 100%, vare sig det är städning, träning, plugg, byte av jobb, göra slut, börja investera, köpa hus, skaffa barn, stort som smått. Ut och agera på det svaret, vad det än blev, NU!

 

Med det sagt, låt oss nu avsluta och bearbeta vårt sega och ibland smärtsamma förflutna, fram till den 22a Juli. Låt oss sedan tillsammans kliva in i den varma, eldiga, självsäkra och generösa avslutningen på sommaren (jag vet, det är tråkigt att höra, men den 24e Augusti kliver vi in i Jungfru/höst-tider), och gör nu DITT bästa och starkaste intryck på DIG själv! Hey you, surprise you! 

 

Väck din inre krigare och din inre passion till livet!

 

Alltid eran, Alex.