· 

Mars i Väduren i 6 månader + Covid-19 update.

Historiska 2020 fortsätter att slå till med ovanliga astrologiska företeelser, och näst på tur efter en viktig förmörkelse i 1a graden i ett av de fyra kardinala tecken som tveklöst har många fingrar med i det globala spelet i år, är planeten Mars inträde i Vädurens tecken, där han kommer husera hemma i sitt eget tecken till Januari 2021! 

 

De fyra kardinala tecken som utgör den aktiva energin i Zodiaken som driver saker framåt, fast var och ett på sitt eget sätt, utgörs av Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken. Stenbocken/Kräftan axisen har varit väldigt aktiva med många planeter i båda, sedan början på året, och satt temat för 2020. Nu ser vi också Väduren, och i höst Vågen, kliva in i den battle som utspelar sig i världen. Kardinala tecken agerar handlingskraftigt och skapar förändring, icke att förglömma. 

 

Mars är en av våra närmsta grannar (ihop med Venus), så till skillnad från långsamma jättar längre ut i Sol-systemet, är Mars omloppsbana runt Solen och därmed en full cykel genom Zodiaken, ca 18 månader. Mars är nu i slutet av sin senaste cykel (påbörjades Januari 2019), och någonting nytt är precis runt hörnet att påbörjas och spelas ut fram till Juni 2022. Vad kan det tänkas sig vara?

 

Håll i er! 

 

Våra grannar, Mars och Venus, är också retrograda betydligt mer sällan än till ex Merkurius och övriga planeter i Sol-systemet, eftersom båda planeterna rör sig ungefär i samma takt som Jorden runt Solen, och "kör sällan" om oss i Sol-systemet. Mars är retrograd vartannat år, och Venus var 1,5 år. Att båda är retrograda unde samma år, är alltså en hyffsat ovanlig företeelse, speciellt då båda råkar ha sin retrograda i ett och samma tecken, utan att hinna korsa till ett annat. Det ger oss helt absurt långa perioder av både Venus och Mars i ett tecken, och ger oss "en sorts" energi, med full kraft. Notera att Venus är normalt sett i ett tecken och aktiverar dess egenskaper i ca 3 veckor innan hon går vidare till nästa, och Mars spenderar normalt sett ca 5 veckor i ett tecken och aktiverar dess egenskaper, innan han går vidare till nästa tecken.

 

2020: Venus är i Tvillingarna April-Aug 2020. Mars är i Väduren Juli 2020-Januari 2021 (!)

 

Mars och Venus arketyper utgör det typiskt manliga och det typiskt kvinnliga uttrycket. Varandras motpoler på många sätt, men som i symbios skapar det allra heligaste, nytt liv. Det är tydligt att uråldriga astrologer och civilisationer tillskrev Mars och Venus det manliga och kvinnliga uttrycket, utan att veta att vår planet där livet hade turen att uppstå, är positionerad precis mellan dessa två, som måste ha varandra för att skapa nytt liv.

 

Mars: den maskulina aggressiviteten och drivkraften till att ta det som han vill ha, utan rädsla eller kompromiss, där våld och krig är en naturlig del av att få ta det man vill ha (om inte typiskt manligt så säg). Därför styr Mars Vädurens och Skorpionens tecken, där vi hittar modiga och obevekliga krigare, redo att slåss för sin sak till döds. Får jag inte makten, så tar jag den. 

 

Venus: den vackra, sköna, skapande feminiteten, som medlar, älskar, romantiserar, förlåter och relaterar, genom fred, skönhet, njutning och kärlek, som är naturliga uttryck av hur hon attraherar och rör sig genom sin omgivning. Sensualitet är lockande, sexualitet kan vara påstridig, som Mars ansvarar för. Därför styr Venus Oxens och Vågens tecken, där vi hittar fredliga, diplomatiska, kreativa och relationella uttryck för hur man får det man vill ha. 

 

Natten till 29e Juni, nästlar sig Mars in i sitt eget tecken Väduren, som också är det första tecknet i Zodiaken, den primala instinkten till att överleva och ta det man vill ha av livet, kosta vad det kosta vill. Från sista tecknet i Zodiaken, Fiskarna, där vi ser slutet av en cykel, från mjukt vatten till explosiv eld, rör sig alltså krigarens planet Mars in i sitt eget hem, där han får uttrycka sig i all sin fulla prakt, under kommande 6 månaderna. Det är en ohyggligt lång period för den extrema energin som Mars i Väduren tenderar att bidra med. Det positiva är att vi plötsligt bli så handlingskraftiga och fyllda av full beredskap till handling, som det bara är möjligt. Energiresurserna är höga och vi agerar på ren impuls, för att få bukt med den inre explosiviteten som driver oss till handling, vad som helst, men inte sitta handfallen och tycka synd om sig själv. Vi brinner inombords av att vilja ta och göra det som vi ser nödvändigt för oss, och vi upplever tydligt vad det är, på ett instinktivt och obevekligt sätt. Försök att komma med ett motargument för att förändra Mars i Vädurens vilja. Omöjlig konflikt att vinna.

 

Med Mars i Väduren finns det inga tveksamheter eller planering, inga naturligt rationellt baserade beslut. Det finns bara en stark instinkt och övertygelse om sin egen rätt att följa den instinkten, för den är ju så stark. Mars i Väduren gör naturligt först och tänker sen, för den måste få komma först (pun intended:)). Därför är människor födda natalt med Mars i Väduren, extremt drivna och springer alltid i frontline, före alla andra. Inga frågor ställs, inga funderingar tas, utan de rusar på allt som känns rätt i stunden. Därför springer Mars i Väduren ofta fel, och behöver vända tillbaka och ta en annan väg. Men inte blir han nedslagen för det, för energin och framför allt viljan, är outsinnlig.

Vad är återhämtning? Ingen aning. Vad är vänta? Ingen aning. Planering? Andras input? Lära sig av andras (eller sina egna) misstag? Ingen som helst aning. Vi kör och ser hur det blir! Igen, och igen och igen. Mars i Väduren hinner inte tänka efter, han MÅSTE få agera ut sina impulser direkt, och därför kan den här energin ta ut en ordentligt, speciellt när varje individ påverkas av den på ett väldigt personligt plan, under hela 6 månader. För er som har Sol/Ascendenten/Månen/Mars i Väduren, Lejonet eller Skytten, kommer det här inte vara någon överraskning, snarare en förstärkning, men ni MÅSTE ta det lugnare än vanligt. Energin är inte outsinnlig, även om det känns så, ni vill inte bränna ut er. För oss andra som inte är vana vid så höga energi-nivåer, behövs desto mer återhämtning och balans (motsatstecknet Vågens egenskap).

 

På tal om bränder. Mars är så het han bara kan bli i Vädurens tecken, och vi kommer tveklöst se en global påverkan av den här långa transiten. Detta primärt för att Mars kommer ställa sig i kvadratur med det yttre gänget i Stenbocken (Jupiter, Saturnus, Pluto), som är ansvariga för alla stora händelser globalt sedan årsskiftet. Och så klart för att Mars i Väduren alltid bidrar med extrema händelser i världen, och nu kommer dessa vara under ett halvår. Det andra intressanta är att det sista Mars gör nu, innan han lämnar Fiskarna och påbörjar sin långa period i sitt eget hemmatecken, är att ställa sig i en kvadratur till Mån-Noderna i Skytten/Tvillingarna. Mån-Noderna är också involverade i globala skiften (genom förmörkelser bl.a.), och såklart även individuella. Att det sista Mars gör är kvadraturer till Mån-Noder, innan inträdet i Väduren, pekar på att Mars kommer att ha stor påverkan på det som Mån-Noderna initierade i början av 2020 ihop med gänget i Stenbocken. Vi kan alltså inte avskriva Mars transit genom Väduren det minsta för den globala stämningen, även om Mars generellt sett inte är involverad i stora skeenden globalt (men det var han genom sin närvaro i Stenbocken under Dec 2019-Jan 2020). 

 

Det slutsats jag drar av detta, är att energin och "hettan" globalt kommer att skruvas upp från och med Juli. Kom ihåg att Mars styr den råa impulsiviteten att få uttrycka sin vilja och få det du vill ha, om inte genom fred, så genom våld. När Mars är i Fiskarna till ex ser vi snarare altruister som vill göra världen bättre, där ingen ska lida, som vi nu också sett med demonstrationerna world wide (där har Saturnus i Vattumannen ett finger med i spelet förstås). När Mars är i Vågen, ser vi fredliga samtal där båda parter helst vill samsas på ett rationellt och fungerande plan.

 

När Mars är i Väduren.... då ser vi istället "om du inte gör som jag vill, så kommer jag att tvinga dig till att göra som jag vill", "om inte jag får det jag vill ha NU, så kommer jag att ta det med våld". Att Mars kliver in i Vädurens tecken nu och kommer spendera resten av året där, är förstås ganska oroande, med tanke på vad som sker i världen just nu. Vi ser dels konflikter mellan olika delar i samhället, och det globalt, men vi är också tvungna att möta den handfallenhet som tvingats på oss till följd av en pandemi. Det lirar inte så bra med Mars i Väduren intensiva vilja till handlingskraft. Det finns just nu betydligt färre platser dit vi normalt kan rikta vår handlingskraft och viljan att göra något. Mars i Väduren är inte en tid att inte ha något att göra, då byggs ilskan och aggressiviteten upp, likt en vulkan. Mängder av människor globalt har längre inget jobb att gå till. Gym, klubbar och andra platser där vi kan ge utlopp för vår energi förblir stängda. Massvis med länder kommer fortsatt vara under lockdown och begränsningar. Sitta hemma för att någon sa att jag ska göra det? Inte när Mars i Väduren är i farten.

 

När auktoriteter (Stenbocken) begränsar individens rätt att göra det hen vill (Väduren), blir detta till ett stort problem när Mars pockar på att agera på något och bli av med sin explosiva energi. När den här starka energin och drivkraften inte hittar produktiva och naturliga utlopp, när den blir begränsad av andra, inträngd i ett hörn av regler och restriktioner, då slår Väduren bakut och gör sig redo för att slåss för sin sak. Kom ihåg, Mars i Väduren BACKAR ALDRIG, och när den här placeringen väl kokas upp till ilska, är det väldigt lite som kan hålla den tillbaka från att slåss för sin sak, på liv eller död. Därför är det inte långt till att tro att människor kommer gå från fredliga demonstrationer för allas lika rätt, till betydligt mer våldsamma sammanslaningar, där syndabocken blir ironiskt nog Stenbocken (auktoriteter, regler, restriktioner, "den högre klassen", kapitalismen). Den konkreta konflikten kommer byggas upp fram till Augusti och spelas ut hela vägen till November, då Mars i Väduren kommer vara i flera kvadraturer (hård aspekt) med Jupiter, Saturnus och Pluto i Stenbocken. Första halvan av September och sista veckorna i November kommer vara avgörande perioder globalt, där vi kommer se nuvarande, begränsande strukturer tas ner med våld, om inget annat alternativ ges. 

 

Kommer det att ha något att göra med pandemin? JA. 23e-26e graden av Stenbocken är avgörande grader där Covid-19 tog grepp om världen den här vändan. Detta sedan början på 2020, då Saturnus/Pluto/Jupiter har träffats i dessa grader i konjunktioner med varandra, och med Solen och Mars inte minst. Varför tror astrologer att pandemin är långt ifrån över? Jo, för att Saturnus, Pluto och Jupiter har alla gått retrograda innan de hann vidare till Vattumannen och avsluta sin business i Stenbocken. Dessa tre backar alltså nu tillbaka i Stenbockens tecken, tillbaks till de graderna där året började, där världen började bli rejält ruckad på, TO IT'S CORE. Och det är alltså långt ifrån över. Från och med Juli är Jupiter och Pluto tillbaka i 25e graden av Stenbocken, där Saturnus joinar i September, samtidigt som Mars är kvadratur dessa grader och planeter från Väduren under sensommaren och hösten. Vi återupprepar alltså det som påbörjades i Januari, det är dags för ROND TVÅ. Den här gången är dock individen trött på att inte får göra som hen vill, och konflikten mellan individer och auktoriteter kommer att trappas upp globalt, och det våldsamt, om auktoriteter globalt inte hittar sätt att FREDLIGT bemöta människors viljor i samhället. Men vi är ju alla människor, så det är en stor tveksamhet att så blir fallet.

 

Alla dessa kopplingar (aspekter) som vi ser astrologiskt är förstås otroligt oroande i dagsläget, och inte nog med att vi utan tvekan kan vänta oss en het sommar globalt, med ganska extrema temperaturer och säkerligen bränder, kommer vi också se enormt många konflikter, onödiga olyckor och våldsamma upplopp. När auktoriteter inte kan tillgodose individens vilja och rätt till frihet att agera ut sin drivkraft, så kommer individen att slå tillbaka med full råge och kräva sitt. Människor runt om i världen, i brist på stöd från fungerande samhällsstrukturer, kommer att börja ta ödet i sina egna händer, och det är sällan det kommer göras på konstruktiva och fredliga sätt. 

 

Revolution? Ja. Konflikter? Ja. Våld? Ja. Impulsiva, ogenomtänkta beslut? Ja. 

 

Från och med 1a Juli kommer världsläget att börja trappas upp, och energin skruvas upp. Och vi kommer inte vara färdiga med dessa konflikter och förändringar förrän slutet av 2020. Vad kan du göra som individ? Rikta din handlingskraft mot produktiva engagemang och ge utlopp för dina handlingar och din starka vilja under genom att skapa något, istället för att blint rusa framåt. Gå inte in i konflikter generellt, backa hellre, tänk efter, vad kan jag göra som inte är av skadlig och aggressiv karaktär? Var försiktig, engagera dig inte i extrema och farliga sammanhang, och gör din vilja hörd genom konstruktiva handlingar, snarare än impulsiva och aggressiva. Hitta utloppet för din identitet i samhället på ett produktivt sätt, snarare än att stånga dig blodig mot allt och alla, i ren ilska.

 

Spänn fast era mina vänner, nu kliver vi in i nästa fas av historiska 2020. 

 

All kärlek, Alex.