· 

Juni 2020 - ecplises/förmörkelser (DIN KARMA) - vad, när, hur?

Det märks att Saturnus, Jupiter och Pluto har varit retrograda sedan mitten på Maj. Plötsligt då, stannar pandemin av i sin extrema uppåtgående kurva, saker omkring oss börjar lugna ner sig, sommaren gör mycket plötslig intåg och det blir nästan semester-tyst omkring oss.

 

OM det inte vore för Solen i Tvillingarna, med en retrograd Venus i Tvillingarna i släptåg, som sedan sitt inträde i det retrograda gänget styrt upp en hel kommunikation oss alla sinsemellan. Tur det, säger jag! Vi alla har behövt ta upp lite gamla kontakter och socialisera oss på distans eller ej, och vi alla har behövt lite lättsamhet i livet, och det har Solen, Merkurius och Venus i Tvillingarna bjudit en hel del på under hela Maj. 

 

Vad ser vi ske i Juni, som är en mycket avgörande månad? Förutom den minst noterbara Merkurius retrograd, som är omtalad, men i sig inte utgör så mycket mer bekymmer än ett par missade samtal och tåg, har vi betydligt viktigare påverkan, i form av ett fortsatt följetong av förmörkelser, Pluto/Jupiter konjunktionen runt midsommar (som kommer att vara en viktig tidpunkt för Covid-19 utvecklingen, men om detta i ett annat inlägg), samt att Neptunus OCKSÅ går retrograd. Det är ovanligt med så många retrograder samtidigt, och vi vill definitivt ta en extra titt på förmörkelserna, som alltid involverar Mån-Noderna, och som verkar vara så ödesdigra.

 

Vad är förmörkelser och varför så stor astrologisk omtalan sedan urminnes tider?

 

Mån-Noderna visar ihop med Pluto, den karmiska evolutionen, både på individ och samhällsnivå. Saturnus tenderar visar återkommande fysisk evolution och dess mönster, medan Pluto och Mån-Noderna indikerar och visar den energetiska evolutionen. All energi är sammanbunden via dess beståndspartiklar, även om vi inte alltid med blotta ögat kan se det "nät" av energi som omger oss (vi kan se den i "form" av regnbågen när solens energi speglar sig i vatten och blanka ytor, vilket jag fann vara väldigt fint när jag förstod den kopplingen), så är det trots allt, alltid trådar av partiklar som omger oss, och agerar som det nät som utgör universum (av det vi kan se och sett av det).

 

Vi är inte särskilda från det på något vis, även om vi ofta enfaldigt tror oss vara betydligt enklare "byggda" än vi är. Vår konkreta evolutionära utveckling kan vi fysiskt förstå, se och lära oss om dels via historia, biologi, etc, men också se oss runt om den värden som vi numer byggt upp med nuvarande regler och strukturer (Saturnus). Sen har vi den mindre konkreta och synliga evolutionen, som är den karmiska och själsliga, och där kliver förmörkelser in för att påminna oss om att så är fallet. Livet på Jorden står under direkt påverkan av vår planets delaktighet i vårt Sol-system, och allt liv på Jorden, speciellt det intelligenta livet som byggt upp civilisation efter civilisation (och raserat och utplånat andra arters civilisationer om vi nu ska kliva in på nackdelarna), är precis som allting annat direkt beroende av den konkreta energetiska påverkan från Solen och Månen, planetens två ljus-bringare som skapar den biologiska och fysiska rytmen vi alla lever i och är underställda.

 

Alla förmörkelser är astrologiskt sett en konjunktion mellan Mån-Noderna och Solen/Månen. Mån-Noderna är inga fysiska himlakroppar, utan räknas ut i form av en axis (opposition) som utgör korsningspunkter mellan Solen/Månen/Jordens omloppsbanor, och deras förhållande till varandra vid en given tidpunkt. Mån-Noderna visar således den konkreta bilden av relationen mellan vår planet och våra två viktigaste himlakroppar, som utgör kärnan för varje existens, Solen och Månen. 

 

Förmörkelser (totalt och mindre sådana) i sig är inget extremt eller ovanligt förekommande fenomen, utan normalt har vi ca 2-3 per år (per 12 månader), som påverkar olika delar av världen olika starkt (regeln är att den del av jordklotet som ser förmörkelsen mest är också den som påverkas mest av förmörkelsen ifråga). Mellan December 2019 och December 2020 inträffar 6 stycken förmörkelser, och vi alla vet hur viktig förmörkelsen i December 2019 var, och den totala förmörkelsen 14e December 2020 kommer INTE vara ett undantag. Detta gör denna kalendermånad till ett ganska extremt sådant, och det ser vi väldigt tydligt nu. 

 

Förmörkelser inträffar alltid antigen vid en Nymåne eller Fullmåne, som också är viktiga tidpunkter av förhållande (aspekter) mellan Jorden, Solen och Månen. Jag tror inte jag behöver förklara vad detta innebär astronomiskt, men för den som är intresserad finns info här.

 

Astrologiskt och astronomiskt sett, är oppositionen mellan Solen och Månen med Jorden emellan, utgör alltså Fullmånen, och konjunktionen mellan Solen och Månen, med Jorden "längst bort" av alla tre, utgör alltså Nymånen. Fullmånen är "toppen" av en månatlig cykel, den ställer saker på sin spets, 2 veckor efter att en Nymånen initierar något nytt. Vi är inte underställda dessa krafter mer än vad vi väljer att vara delaktiga i det, men eftersom vi lever i ett samhälle som idag är globalt på ett sätt som vår planet aldrig tidigare skådat, ser vi också en tendens till att bli "gemensamt" involverade i det som sker i mindre grupperingar, i form av interna konflikter i länder, den globala ekonomi, etc.

 

På gott och ont äntrar vi nu till 100% en tid av fullskalig globalism (Saturnus i Vattumannen, Neptunus i Fiskarna) där vi inte kan längre ha tydliga gränser för "det som händer där borta händer där borta", utan vi alla blir indragna i allt som sker i offentlighetens öga, via den unika möjligheten att majoriteten av människor i alla delar av världen, kan göra sin röst hörd och global via sociala medier och därmed involvera hela världen. Den här typen av samhälls-struktur har vi aldrig tidigare kunnat föreställa oss (även om jag tänker mig att telefonledningarnas och telefonens initiali uppfinning kändes som ungefär samma steg framåt för dåvarande generationer), att de nyheter och "interna uppgörelser" som sker i varje land, inte blir det samhällets angelägenheter bara, utan berör oss ALLA, och blandar in ALLA mänskliga krafter som går, vilket skapar en extremt större påverkan på varje individ, vare sig man vill eller inte vill vara med om detta. Detta är ett sidospår, men gör förstås, att den delen av världen som är mest påverkad av Sol eller Mån-förmörkelse, blir därmed hela världens angelägenhet. 

 

Varför är DÅ förmörkelser av så stor vikt?

 

För det första, varje gång en planet är konjunktion platsen i Sol-systemet där Jordens, Månens och Solens omloppsbanor möts (Mån-Nodernas axis), pushas den etablerade "ordningen" på Jorden åt något håll, den förändras helt enkelt, oavsett om vi är redo för det eller inte. Vi har sett hur yttre planeters konjunktioner kan utspela sig, när Södra Noden senast var i konjunktion Saturnus/Pluto i December 2019, något som visade sig vara en global pandemi, IGEN. Saturnus var konjunktion Södra Noden i Kräftan årskiftet 1916/1917, kvadratur Jupiter i Väduren (Spanish Flu vs WW1 vs The Great Depression).

 

När vi då ser Solen/Månen konjunktion Mån-Noderna som är det som vi kallar och ser som förmörkelser, ser vi också stora karmiska skiften för väldigt många människor, öden som blir etsade fast eller förändrade (hur man än vill se på det) för en lång period framåt. Eftersom Solen/Månen utgör kärnan för varje individuell existens så tar alltså förmörkelser ner det karmiska skiftet på individ-nivå, som i sin tur vävs ihop med andra människors öden, speciellt blir det till viktiga skeenden i livet/samhället, triggade av Nodernas konjunktion med yttre planeter innan dess. Förmörkelser är kort och gott en så kallad "ödets nudge", och påverkar i allra största grad och direkt människor som har personliga planeter/punkter i de grader som förmörkelsen sker i.

 

Vilka är ni som får ta emot "ödets nudge" dubbelt upp i Juni?

Alla får ta emot den i någon grad i sitt horoskop, i någon aspekt och i något hus, men speciellt du som har Solen, Månen, Ascendent/Descendent/IC/MC eller någon annan planet i SISTA graderna av Tvillingarna/Skytten eller FÖRSTA graderna av Kräftan/Stenbocken får ta del av det ödesdigra skiftet som Mån-Noderna nu sprider omkring sig via sitt inträde i Tvillingarna/Skytten. Datumen för förmörkelserna är 5e Juni (Lunar Partial Ecplise/Fullmåne) respektive 19e Juni (Full Annular Eclipse/Nymåne).

 

Det är en av dem där stunderna i livet som vi kallar för "nu eller aldrig". Ett kapitel måste avslutas och ett nytt påbörjas, och det är desto bättre om du, som har planeter/punkter i dessa grader. tar själv tag i tyglarna och rider din häst till liv åt det hållet som du VET att du måste åt. Mån-Noderna är själens karma att gå igenom i detta fysiska liv, och varje enskild individ VET i hjärtat vad som är rätt för hen eller inte. Skriv det där avskedsbrevet, ta upp kontakten med ett ex, säg upp dig från ditt jobb, hoppa på en utbildning, FLYTTA, gör slut, gör det som hjärtat skriker efter, oavsett vad det är. Skiftet kommer att komma oavsett och "tiderna kommer att förändras" och inte ge dig en lika bra chans att vända ditt liv på ca 18,5 år till, så ta chansen i akt. 20 år är länge, och vem vill miss out??

 

Den första förmörkelsen, NU på Fredag utgörs av en Fullmåne, vilket innebär REFLEKTION och samling, VAD är det jag villl? VAD drivs jag mot, men inte agerat på? Vad SKRIKER själen efter som inte är gjort ännu? Reflektera, meditera, skriv ner, samla dig och dina krafter, inför den STORA förmörkelsen.

 

Den 19e Juni är det nämligen dags att på riktig möta (för första gången för vissa, för sista för andra) det skiftet som konjunktionen mellan Solen och Norra Noden i 29e graden av Tvillingarna och Månen och Södra i 29e graden av Skytten innebär. Vilka hus påverkas i ditt horoskop? Vilka punkter och planeter? Vad för arketyp har dessa planeter, vilken del av ditt liv berörs?

 

Och om du ska kasta allt det formella åt skogen, vad är det din själ skriker efter egentligen när du sitter ensam och förlorar dig i dina egna tankar? Vad drömmer du om på nätterna (god indikation på själens önskemål, rädslor och drivkrafter)? Vad bankar hjärtat och tankarna för just nu? Du vet det själv, du behöver egentligen inte gräva i ditt födelsehoroskop, om inte du vill stärka dina misstankar så klart. Oavsett hur osäkert, dumt, smärtsamt, läskigt eller märkligt själens önskemål och driv må vara i dagens stund, så är det ditt öde att genomleva och genomgå, kort och enkelt. Den här typen av öde-skiften handlar sällan om lätta beslut eller förlikningar med sig själv och sitt liv, för själen skriker som högst när den behöver som mest, och om din själ skriker just nu, så står du vid ett vägskäl i livet, och Juni-månad kommer bli en vändning i ditt liv. Ta då dina tyglar och välj vägen. Fråga dig själv "vem är jag?" och det första svaret som kommer, det är din sanning att följa. Om du inte vet svaret? Din sanning ligger i att reda på det. Har du inte levt ut den än eller står vid ditt personliga stup att ta avstamp från, så kommer det vara viktigt att börja anpassa dig till det skiftet från och med slutet på Juni. Bli medveten. Bli stark. Bli styrande. 

 

Sommaren kommer ge dig gott om tid att börja justera och anpassa dig, vi har som sagt 6 retrograder samtidigt och det är långsam energi och mycket introspektion som gäller under sommaren. Rom varken byggdes eller raserades på en dag. Men, lägg December 2020 på minnet, för December kommer att innebära ännu ett steg framåt mot en förändring i världen och samhället, och ditt ansvar nu, det är att se till att ta reda på (i enlighet med hjärtats och själens önskemål), vad din plats i denna nya värld utgör. Sommaren och speciellt 5e och 19e Juni är till för att DU ska definiera denna plats för dig själv, och samla alla dina resurser och krafter till det startskottet som går av i slutet av det episka 2020, som kommer att gå till historieböckerna utan tvekan. 

 

Allt väl och på återhörande mina vänner. Med all kärlek, Alex.