· 

Covid-19, Pluto/Jupiter/Saturnus retrograd, Venus i Tvillingarna, Nymåne i Oxen - April/Maj 2020.

Och så välkomnar vi Oxen-säsongen med glädje och värme som vanligt!

 

Varje år, då Solen kliver in i första graderna av Oxens tecken, ser vi direkt Jordens tillgångar börja visa sig i naturen. Alla växter och djur börjar förvärva sig det som luft, ljus, jord och vatten har att erbjuda så här års! Inte undra på att Oxar har samma fantastiska egenskap att förvärva det bästa runt omkring sig, ta tillvara på och förvalta sina tillgångar med det tålamod som krävs för att kunna skörda det man behöver senare! 

 

Förutom den fantastiska blomningen vi börjar se i naturen när Solen kliver in i Oxens tecken, så har vi ett ovanligt avslut på vintern och början på våren just 2020. Nymånen i Oxen sker förstås varje år, och inte är det annorlunda denna vända, då vi idag och kommande två dagar ser en start på en månatligt cykel där Månen möter Solen i Oxen, och livet börjar på allvar ta tillvara på sin omgivning (likväl bör du som individ). Som vanligt med Nymånar, den näst-kortaste cykeln vi kan ta tillvara på, så är det alltid bra att påbörja och förändra något i sitt liv under varje Nymånar. I Oxens tecken handlar det konkret och fysiskt om vad du äger och vad du kan göra för att äger mer, så simpelt som att plantera grödor och så frön till ex, eller rensa ut balkongen och landstället. Gå över sina tillgångar generellt, gör gärna det. 

 

Denna Nymåne sker dock specifikt i konjunktion med den yttre, långsamma planeten Uranus som började härja i Oxens tecken i Maj 2018 och kommer fortsätta göra så i ca 7 år till (på olika sätt och i olika fart förstås, minns ni att jag har sagt att en planet alltid är som starkast i sitt uttryck i början av ett tecken, och det ser vi i alla charts, oavsett dess syfte. När en planet, speciellt en yttre, äntrar ett tecken, då ser vi ett starkt startskott, ALLTID, sen utvecklar sig den historien som började när planeten äntrade tecknet under planetens färd genom tecknets 30 grader. Sidnot: läs på om dekaner i varje tecken om du vill fördjupa dig).

 

Både Solen och Månen möter alltså långsamma Uranus i Oxen via konjunktion 22-25 April, och den förändringen du behöver/vill göra blir inte bara personlig för dig, eller går obemärkt förbi dig och ditt liv, utan denna Nymåne påverkar det som sker i samhället i stort, via kontakten med Uranus. Dels för det, men också för att din personliga förändring via personliga himlakropparna Solen/Månen, vare sig du vill det eller inte, kommer att åtföljas av för dig okontrollerade, yttre skeenden (Uranus), som "tvingar" in dig i eller snarare ger dig ett gäng olika förändringsalternativ att agera på, olika framtidsscenarion att välja, om man så vill. Glöm aldrig att planeterna endast erbjuder olika energier att ta tillvara på, och du väljer alltid själv vilken du väljer att agera på! Där möts komplexiteten i ödet/karmisk synkronicitet och vår fria vilja att välja väg i livet.  

För att se hur/när/var din personliga Nymåne-förändring kan erbjuda dig, tittar du såklart på om du har några planeter i Oxens tecken, deras arketyp och "tema", aspekter till dem, samt i vilket hus Nymånen och Uranus sker, dvs, hitta Oxens tecken i ditt födelsehoroskop och se vilket hus börjar i det (hör av dig till mig om du behöver vägledning och förklaring (konsultation)). Denna Nymåne involverar dessutom resten av av de yttre planeterna via olika aspekter, och blir därför inte bara individuell för oss alla, utan kommer ha tät koppling till det som sker övergripande i samhället, utan tvekan.

 

Det beror att yttre planeter styr samhällets utveckling, och vi ser dels en (påbörjad) kvadratur till Saturnus i Vattumannen från Uranus-Nymånen, som tydligt visar på hur samhället genom denna kvadratur fortsätter utsättas för problem/frustration (kvadratur) som kräver plötsliga förändringar (Uranus) av etablerade strukturer (Saturnus). Den tydligaste är väl den etablerade rörelsefriheten för varje individ som plötsligt nu är förändrad, och begränsas av Saturnus i Vattumannen, som styr individens rättigheter bl.a.

 

Det är dock alldeles rätt tid att isolera sig även astrologiskt, med Uranus-Nymånen denna vecka, och retrograder som följer, så för er som lidit i isolation, kan det nu eventuellt kännas lite lättare att kunna vara ensam och ge lite mer tid till sig själv och sina intressen (Sol/Mån/Uranus-konjunktionen). Har du möjlighet att ta tillvara på naturens tillgångar nu, så gör det! Plantera, promenera, odla, gräv i jorden, var ute på landet, häng med djur, åkt ut till lantstället, var ensam i naturen, etc. Men var ensam och eftertänksam, för det finns nu mycket information att ta del av i ensamhet via Uranus insikter (kräver dock ensamhet och eftertanke). 

 

Vidare har vi intressant nog, en ganska motstridig effekt på allt ovan, i form av Venus långvariga inträde i Tvillingarnas tecken, Venus som kommer gå retrograd under Majmånad, och sedan vara i Tvillingarnas tecken sommaren ut, vilket är extremt ovanligt och nog ganska oturligt i just dessa tider. I vanliga fall, hade detta varit en ypperlig transit, för vem ser inte fram emot en sommar där alla vill leka, socialisera, umgås, hitta på saker, bli kära, hitta nya romanser, prata och hänga, känna sig som barn igen som om det inte fanns ett bekymmer i hela världen? (Det är Tvillingarnas tecken det). Men nu måste vi istället medvetet begränsa och gå emot den starka drivkraften och viljan som Venus vill få oss att relatera till andra genom Tvillingarnas sociala och bekymmerslösa sätt på. Att träffa nya människor och inleda nya relationer, likväl som umgås med gamla, återuppta relationer och vänner (ni kanske märkte när Venus klev in i Tvillingarna den 3e April, att det helt plötsligt började höra av sig massvis med folk som en inte pratat eller umgåtts med på länge. Karantän säger vissa, Venus i Tvillingarna säger jag. :)) Vet med er, att nu är drivkraften till att umgås och socialisera, väldigt stark, och kommer förbli så fram till 8e Augusti, så vi får helt enkelt försöka ta tillvara på Saturnus och Mars innovativa förmåga i Vattumannen till att hitta nya sätt att uttrycka Venus önskemål på. Håll avstånd, var inte fysisk, prata på telefon eller video, på avstånd, skriv och sjung, och får ur dig din kärlek primärt i ord och skrift på avstånd, snarare än i fysiska uttryck (you can do it). Venus i Tvillingarna kommer bli en utmaning att hålla sig borta från varandra under sommaren, och det bör vi vara medvetna om, men å andra sidan, är sensuella Venus i ett luft-tecken trots allt, så vi kanske klarar av att hålla oss borta från kyssarna under syrén-buskarna. ;)

 

Något annat STORT som har varit igång sedan 4e April, och något som jag tolkade redan i Covid-19 inlägget, är förstås Jupiter/Pluto konjunktionen i Stenbocken. Som jag misstänkte och prognostiserade,  så ökade antalet fall och dödsfall i Covid-19, in i absurdum från och med att Jupiter/Pluto möttes i Stenbockens sista grader. Jag skrev min prognos om Covid-19 och dess utveckling den sista Februari, och förklarade då att jag tolkar utvecklingen av viruset kopplat till följande transiter: Jupiter, Pluto och Mån-Noderna primärt, med inspel av Mars (kommer bli intensivt med fall under Mars långa resa i Väduren inom kort).

 

Speciellt nämnde jag att Jupiter hade med ett finger i spelet genom sina många konjunktioner med planeterna i Stenbocken under December/Januari när allt började ta fart. Jupiter expanderar ju allt den rör vid och Pluto styr virus och död bl.a, så för mig var det självklart att situationen skulle eskalera när dessa två möttes. Kopplingen mellan virus (Pluto/Mån-Noderna) och Saturnus ser vi genom de verkliga strukturerna som tveklöst fått stå trycket för Plutos intressanta infallsvinkel denna vända i sin utmaning av vår historia (genom viruset då). I början av månaden Mars hade vi officiellt 120 000 Corona-infektioner worldwide och ca 90 länder var involverade. Jag prognostiserade en rejäl ökning när Jupiter skulle möta Pluto via konjunktion den 4e April 2020, en konjunktion som håller på exakt 4-25e April, men inte alls tar slut där. Jag misstänkte då även en ökning i dödsfallen.

 

Stats:

2a April: Ca en miljon infektioner worldwide. 

22a April: 2,5 miljon infektion worldwide. 

 

Här är också grafer som tydligt visar på den extrema ökningen från dagen då Jupiter/Pluto möttes i Stenbocken, omkring 2a April, då aspekten började gälla på allvar. 

 

Källa: https://www.worldometers.info/coronavirus/

 

Allt hade eventuellt varit frid och fröjd och vi hade haft ett slut på denna historia, då Jupiter hade kommit ikapp Saturnus i Vattumannen, saktat ner förloppet, och båda hade lämnat Stenbocken och Pluto för gott.

 

Så är tyvärr inte fallet. Det är för måna retrograder av dessa viktiga yttre planeter som sker samtidigt inom kort, som pekar på att vi inte alls är i slutet eller ens halvvägs genom Corona-situationen.

 

Pluto förbereder sig nu för sin retrograda fas som påbörjas den 25e April, och den löper på fram till 4e Oktober. Plutos retrograda period, kan mycket väl visa sig vara en tid då spridningen börjar plana ut och sakta ner (eller ge sken utav det iaf), och vi kommer troligtvis se att linjerna på bilderna ovan blir mer linjära from slutet på April och en viss period framåt, troligtvis fram till att Jupiter och Pluto möts igen i en konjunktion igen. Generellt sett hade det inte hänt förrän om 12 år, men... 

 

Jupiter är nämligen också på g att gå retrograd, i samma veva som Saturnus gör det, 11 respektive 14e Maj, börjar båda yttre planeterna röra sig bakåt i Stenbockens/Vattumannens tecken, vilket är varför jag rekommenderat alla jag konsulterat, att ta en så lugn sommar som möjligt, rikta energin inåt, snarare än utåt, inte påbörja något, och ge sig själv tid att landa i sitt liv. Under sommaren kommer vi alltså ha tre yttre planeter retrograda samtidigt, plus Venus vid ett tillfälle. Alla tre yttre planeterna (Pluto, Jupiter, Saturnus), är dessvärre direkt involverade i utvecklingen av Corona-viruset och dess påverkan av samhället, så det kommer INTE alls att vara lugnt eller över, ÄVEN om det verkar så, vilket är vad som oroar mig personligen. När Pluto och speciellt Jupiter börjar agera retrograda, kommer vi troligtvis se att antal fall och dödsfall dalar, vilket kan vagga samhällen och världen in i en falsk trygghet att vi tippat över toppen av den här pandemin, och kan då börja lyfta restriktionerna och bete oss mer frikostigt med varandra. 

 

Så kommer det inte vara i den faktiska realiteten (astrologiska:)) och vi kommer inte se ett slutgiltigt resultat på hur vi, världens strukturer, ledare och människor i världen har lyckats med den här utmaningen som viruset bär med sig, förrän i December 2020. När Jupiter och Saturnus slutgiltigt lämnar Stenbocken och det som båda påbörjat där, kan vi se ett konkret utfall av denna situation. Vad utfallet blir, vet vi bara, när vi ser vilka åtgärder som funkat som vi tar mot spridningen viruset, och jag ser på det optimistiskt, då världen verkligen tagit sitt ansvar på många sätt, även om det innebär stora förluster för många. Jag är imponerad och optimistisk vad gäller just spridningen och dödsfallen via Corona, även om jag är medveten om att världen aldrig kommer bli sig lik igen efter denna pandemi (vilket den aldrig bli efter en Saturnus/Pluto-konjunktion). 

 

Med andra ord, rent konkret iag, är det inte riktigt dags att pusta ut än, ÄVEN om det kan se ut som det i siffrorna kommande månaderna. Jag tror dock att när Jupiter/Pluto återigen möts i en konjunktion (fast retrograda) exakt i Juli-månad, så kommer vi notera uppsving igen. Ha i åtanke att dessa yttre planeter är långsamma himlakroppar och hinner inte röra sig så långt ifrån varandra under sina retrograda perioder, så min förhoppning är att vi INTE ser en tydlig nedgång på antal fall, nu när Pluto påbörjar sin retrograde resa den 25e April, så pass extremt, att vi börjar bli översäkra och ha för hög övertro på att vi klarat av pandemin, att vi börjar komma ut på andra sidan (glöm inte att Jupiter vill att vi ska tro det bästa dessutom, och slänger alla gränser och problem överbord). 

 

Vädret är fint och det är lätt att tro att du inte berörs, eller att vi är safe, så fort siffrorna börjar dala, eller info från media kommer om att det verkar dala, men vi måste ha tålamod nog till December minst, för att veta hur och när vi kommer ut på andra sidan, ur den här högst märkliga (men nödvändiga) situationen. 

 

Så, vad kan du, som individ göra? Till att börja med, fortsätt med dina rutiner att hålla avstånd och hålla dig frisk, under hela sommaren, även om det är svårt när det är fint väder och alla är "lediga". Förutom det, ta vara på tiden denna vecka, att rikta blicken inåt under Nymånen och ge dig själv lite ensamtid från omvärlden och alla i den, och samtidigt känn in, utveckla och träna på förmågan att känna dig trygg i att leva i ovisshet och förändring, det som Uranus representerar. Den känslan får vi nog nu alla smaka på, på något sätt, men väldigt få klarar av känslan av att inte veta vad morgondagen bär med sig, inte oroa sig, och njuta i att leva dag till dag. Strukturella förändringar och inte minst plötsliga förändringar kommer fortsätta vara en del av vår konkreta vardag och framför allt vår personliga och globala ekonomi (Oxen), i minst 7 år till (fast på olika sätt och i olika perioder såklart, som beskrivet ovan), så vi alla MÅSTE träna på att hitta en trygghet i dels förändring och ovisshet, men ta vara på dem positiva egenskaperna som Uranus har, förmågan att tänka riktigt stort outside the box, re-formera, förändra och använda din tid till eftertanke, för att ge dina insikter plats och låta en plan få ta form.

 

Inte alla kommer kunna fortsätta få ha sina tillgångar på samma sätt eller förvärva dessa på samma sätt (lön till ex), majoriteten skulle jag säga. Men, Uranus vill inte bara rycka ifrån trygghet och förändra dumdristigt, han gör med ambitionen att skapa nytt och annorlunda, ge plats till något som var otänkbart förut. Så, i denna situation, har du personligen ett utmärkt tillfälle att fundera på HUR du kan säkra dina tillgångar på nya, innovativa sätt, nya sätt att arbeta på och tjäna pengar på. Inte minst nu när Saturnus är hemma hos Uranus, i Vattumannen, och hjälper oss med nytänkande kring våra etablera strukturer. Till ex, visar oss hur vi kan jobba online och fortsätta säkra vår ekonomiska bas och trygghet på andra sätt än tidigare. Embrace förändring och hitta din emotionella/spirituella trygghet i förändring och ovisshet i vardagen, endast då släpper oron och genialiteten får ta sin plats och ger dig lösningar istället för att bara se problem. 

 

Jag kommer skriva mer om alla yttre planeterns retrograder och dess påverkan, under våren och sommaren, men det är nu det börjar med Plutos första retrograda fas den 25e April. Väldigt lägligt, nu efter den chocken som vi alla blivit utsatta för sedan början på 2020 egentligen, så kan Pluto ge oss möjlighet att börja sakta ner, reflektera, integrera, acceptera, definiera och re-formera, förändra framåt, men även förstå att var och en av oss behöver hitta en inre trygghet i att inte veta hur imorgon eller veckan efter kommer att se ut. Det är stort arbete för de allra flesta människor som är trygghetssökande varelser av naturen. Men energierna vill annorlunda under den här perioden i historien, även om vi nu får lite andrum i form av starka retrograda perioder, och får alltså möjligheten att "settle in" och etablera oss i denna nya "världsordning" som så snabbt blev den del av allas liv. 

 

Vi hörs snart igen!

 

All kärlek och hälsa till er, Alex.