· 

Mars i Stenbocken, Venus i Väduren - action!

Att arbeta med att tolka tid och dess flöden är ibland en bitterljuv upplevelse. Ljuv för att man sitter på information om varje given minut som existerat och kommer att existera. Bitter för att man vet vad varje sekund, minut, timme och dag innebär och för att det alltid känns som att tiden slinker undan grad för grad.

 

Förut mätte jag tiden i veckodagar och helger, nu mäter jag min tid i hur länge Venus är i varje stjärntecken. Det går snabbt :)

 

På tal om Venus så har den här veckan inletts intensivt och turbulent med många olika känslor som inte alls går att dölja eller vässa ner. Venus och Chirons möte i Väduren inledde den här veckan, och den känslostorm som det medförde kan knappast ha gått någon förbi. Speciellt Vädurar, Vågar, Stenbockar och Kräftor (med planeter i 1-6 graden av dessa tecken) har varit mest utsatta för den intensiva smärta och ilska som denna kombination av himlakroppar medför. Vackra Venus har blivit släppt vidare från sin smärtsamma konjunktion med Chiron, och nu kan vi titta i backspegeln på alla orimliga och impulsiva känslouttryck och handlingar med en viss förvåning. Inget att oroa sig för, du agerade precis som du behövde den här veckan. Väduren är impulsiv, på gott och ont, men något du inte kan ångra är att inte ha sagt och uttryckt allt du önskar åtminstone. Oavsett vad det har lett till, så har du lättat på ditt hjärta, och bara det är värt mycket. Det finns mycket tillfredställelse i det, även om mycket av det du sagt, känt och upplevt, varit ogenomtänkt och impulsivt. It's all out there nu, och Vädurar agerar alltid på ett sätt där det inte finns någon återvändo. De bränner alla broar bakom sig, så att den enda vägen är FRAMÅT, oavsett om man vill det eller inte i efterhand. Så ångra ingenting, även om vissa beslut och handlingar var dumma och ogenomtänkta. Du behövde möta och uttrycka den smärta och de känslor som dina handlingar och impulser har drivit till dig, det är din egna läxa att lära av. Nu kan du bara röra dig framåt.  

 

Venus orimliga beteende eldades på av en optimistisk och reckless Mars i Skytten, som inte heller riktigt hann tänka efter innan han handlade. Likaså en emotionell och sårbar Merkurius i Fiskarna. Dessa tre i kombination utgör sällan eftertänksamhet, logiska beslut och handlingar, istället ser dessa energier till att förändra och agera, oavsett vad konsekvenserna av det blir på sikt.

 

Nu kan vi dock skaka av oss tanklöst agerande och förvänta oss en väldigt konkret och tydlig agenda utifrån de senaste månaders händelser. Stenbockens alla grader har blivit väl nötta av många yttre planeter genom det tecknet senaste åren. Yttre planeter skapar yttre strukturer att förhålla sig till som individ. Yttre planeter ger oss resultat av våra tidigare handlingar (något vi inte alltid tänker på i stundens hetta), och därmed även yttre omständigheter att behöva anpassa sig till, inför kommande framtid. När inre/personliga planeter följer yttre planeters redan avverkade grader i Zodiaken, aktiveras den individuella förmågan och insikt till handling och påverkan. Nu är det alltså den ultimata handlingskraften, planeten Mars, som vandrar genom Stenbockens nötta grader. Mars aktiverar nu allt det där som du insett och velat förändra sen årsskiftet, med ett irriterande behov av göra något som leder en mot ens mål och ambitioner. Det går inte att låta bli att vara handlingskraftig, för att det helt enkelt är dags. Tiden är inne för att ta kontroll över din situation och ta det ansvaret som Stenbocken och Saturnus kräver att du tar för ditt eget liv, välmående och lycka. Vi är inte slavar under ödet, utan vi får vägledning att göra rätt, och vandra rätt väg i livet. Din själ vet vart den ska och du vet vart du ska. Nu är det dags att agera på det. Det är nu det HÄNDER grejer på riktigt. Mars är stark i Stenbocken och den VILL HA SAKER GJORDA, den vill ha ett fysiskt och konkret resultat som bevis på dina ambitioner och mål. Neptunus ge oss inspirationen/fantasin/drömmen, Venus berättar om vad vi älskar att drömma om, Jupiter ger oss tron på att vi kan uppnå våra drömmar, Merkurius ser till att vi kan föreställa oss och SE det där vi drömmer om, Månen är allierad med Neptunus kring själens indviduella drömmar och behov, Solen berättar hur du som person kan uttrycka dina drömmar, och Mars och Saturnus ser till att du tar ner drömmen från fantasin till verkligheten. Mars i Stenbocken kräver att du ska börja kliva mot den där drömmen du har tänkt dig, att du ska göra slag i de förändringar du planerat tidigare. Men nu räcker det inte att bara tänka på saken, nu måste du agera. Stenbocken har inte överseende med dina känslor, osäkerheter, rädsla eller stagnation. Allt det där är inte på riktigt för Stenbocken. Det enda som räknas för Stenbocken och Saturnus är: vilka resultat skapar du genom ditt beteende? Mars ser till att du ger dig ut i ditt personliga krig, oavsett vad det kriget innebär. Mars i Stenbocken är inte rädd, inte naivt optimistisk eller hoppfull. Den tar inga genvägar, utan är i främre raden av din personliga battle. Ge dig ut i kriget mot dina drömmar, och gör rätt för dig, även när tankarna sviktar.  

 

Mars i Stenbocken ger uthållighet, bergfast övertygelse om att du MÅSTE något, att det inte finns någon mer tid att spilla, inga flera ursäkter till att inte göra. Arbete MÅSTE göras nu, annars blir det ingen seger. Likt Mars i Skorpionen och Väduren, är Mars i Stenbocken inställd på bara en sak: personlig SEGER. 

 

Det här är en viktig transit som ger oss tillfälle att faktiskt göra något åt vår situation, det som är nödvändigt, även om processen i sig kan upplevas tung. Viktiga datum är:

 

Mars i Stenbocken kvadratur Chiron i Väduren – 21a Februari

Mars i Stenbocken konjunktion Södra Noden i Senbocken (5° graden) – 24e Februari

Mars i Stenbocken konjunktion Jupiter i Stenbocken (22° graden) – 20e Mars

Mars i Stenbocken konjunktion Pluto (24° graden) – 23e Mars

 

Dessa datum är dina vägvisare för när du ska agera på din smärta, ditt förflutna, dina möjligheter och det som du behöver släppa taget om. Första två veckorna av Mars i Stenbocken kan upplevas rätt röriga och oklara. Merkurius gör sig inte hemma retrograd i Fiskarna och skapar mycket starka och verklighetstrogna känslor som tar udden av den beslutsamheten och styrkan som krävs av dig. Du kommer att tvivla på dig själv och din seger, och du kommer vilja ge upp och återgå till de gamla och utdaterade strukturer som numer håller dig tillbaka, men utgör fortfarande en trygghet. Lita inte på dina tankar, utan agera blint på det du vet att du behöver. Ge dig inte själv tiden att hinna tänka efter och bli osäker och börja tvivla. GÖR BARA. 

 

När Mars börjar närma sig konjunktionen med Jupiter, lyfter dimman av tröghet och osäkerhet, och skapar den inre tron, hoppfullheten och entusiasmen inför det du håller på att sätta i verket. Nu blir det lite roligare att agera på måsten. Du blir också mer självsäker och tror mer på din egen förmåga att kunna agera mot det du tror på och drömmer om. Underskatta inte Jupiter i Stenbocken, han vet vad han vill och han vet EXAKT hur han ska ta dig dit, det är en praktisk placering med många härliga möjligheter, men kräver en ansvarskänsla inför nödvändiga åtaganden. Din seger blir inte längre orealistisk och oklar, den kommer gå att smaka och dofta sig till! 

 

Mars konjunktion Pluto är ditt sista test. Kommer du agera (Mars) på det som bryter ner och förstör dig (Pluto), eller kommer du agera (Mars) på det som är skrämmande men transformativt (Pluto)? Har du styrka nog att slita dig fri från dina egna bojjor av rädsla inför något nytt? Kan du transformeras i takt med det som din själ ber om, eller vill du leva i en falsk trygghet av ditt förflutna och det bekanta? 

 

Nya tider kommer vare sig du vill det eller ej. Den 1a April 2020 byter Saturnus en kort stund till Vattumannens tecken (den går slutligen in i Vattumannen i Dec 2020), och det är din nästa fas, din utveckling och nästa trappsteg som du behöver kliva upp på. Mars möter Saturnus i första graden av Vattumannen, och 1a April blir en avgörande dag för stora delar av 2021. Dina handlingar den dagen blir högst avgörande för hur kommande åren i ditt liv ser ut. Börja klättra envist nu, så som Stenbockar gör. Gör det du behöver, du har styrkan att göra det nu. Det huset/husen som Stenbocken tar sin plats i, i ditt födelsehoroskop, utgör det området i livet som du behöver agera handlingskraftigt inom, för att se utvecklingen i det huset/husen/området i livet som Vattumannens tecken tar upp i ditt födelsehoroskop. Utvecklingen av dagens problem ser du i det huset som Vattumannen ockuperar i ditt födelsehoroskop.

 

Det är inte dygnet runt och hela tiden som saker ställs på sin spets astrologiskt, men just nu har vi en viktig period av att de gör det. Följ därför med i flödet, och se till att ställa saker på sin spets i ditt liv, ta nödvändiga steg mot önskat utfall. 

 

Gör ditt bästa, konfrontera dina rädslor och osäkerheter, var modig, gör det du kan, sikta mot din personliga topp och oavsett utfall, ska du på sikt veta, att du har gjort allt du kan för att göra det bästa för dig själv. 

 

All kärlek och lycka till er, Alex.

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Amanda Na Lanza (Sunday, 16 February 2020 23:11)

  Tack Alexandra!

 • #2

  Åsa Roos (Monday, 17 February 2020 12:28)

  Tack. Det är så himla spännande att följa planeterna nu. För mig passerar de MC i 8:e huset och sakta börjar världen att bli synlig för mig. Underbart!

 • #3

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:39)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.