· 

Dec 2019 och Januari 2020 - hur extremt blir det?

Här kommer en betydligt mer utförlig och väldigt lång beskrivning av den prognosen och tolkningen som jag sände live i Astrologi Akademin kring alla mycket viktiga transiter för December 2019 och Januari 2020. Det här blir en speciell Nyårsafton, ingen tvekan om saken. Förbered dig på lång och insiktsfull läsning, för här har jag tagit i. :)

 

Vill du istället se/lyssna på videon om samma teman i sin helhet (41 min av kunskap och svar på frågor:)), så gå med i Astrologi Akademin på Facebook och se den här: https://www.facebook.com/groups/AstrologiAkademin/

 

Annars, välkommen till den sista prognosen av slutet av detta decennium och början på ett nytt!

Sjukt spännande att vara med om att kliva in i år 2020, det måste jag säga. Det är framtiden det.

PÅ RIKTIGT.

 

Och med vilket planetariskt dunder och brak kommer framtiden! Som tur är, inget tanklöst agerande eller känslobaserade dramatiska utbrott. Snarare möts vi av en avskalad och krass verklighet, en mycket aktiv, ihärdig och föränderlig sådan. Rent pragmatisk, konkret och verklighetsförankrad energi, allt i ett och samma tecken, som sätter tonen för HELA 2020. Detta sker via nästan alla planeternas passage och närvaro i Stenbockens tecken under hela 2020. Det är relativt ovanligt med tre yttre planeter i ett och samma tecken samtidigt under ett helt år, men det händer väl en sisådär var 30e år, om man har tur.

 

Men att det under en period (Januari 2020) kommer befinna sig 6 av 10 planeter i ett och samma tecken är på snudd magiskt ovanligt. Så ni som väntar barn nu till Januari 2020, ni kommer få väldigt speciella små individer till er. Som vanligt, för en prognos eller tolkning för DIG och DIN chart, så är det bara att mejla mig efter att ha tagit en kik på vad du får för pengarna under fliken "konsultationer". Där finns en fin video på hur konsultationerna ser ut också :)

 

Så här är det, mycket plogades upp och började vittra vind under 2019. Det var ett år med ovanligt många retrograda perioder, främst av yttre planeter som har störst påverkan på oss under livets gång. Likaså skedde flera viktiga byten av både Uranus/Chiron/Saturnus från ett tecken till ett annat och det är alltid något som skiftar då, men inte direkt (i början av ett tecken har planeten ännu inte "satt sig" och börjat visa sina egenskaper fullt ut). Som när Saturnus gick in i Stenbockens tecken i December 2017, då var den inte alls lika stark som den kommer vara nu när den är i sista graderna av Stenbockens tecken, där den visar upp sin styrka fullt ut och därmed påverkar oss som mest, speciellt i sin speciella konjunktion med Pluto och Södra Noden i Stenbocken. Det är mycket karma som ska spelas ut under 2020. Vad gäller 2019 så kände man sig ofta stagnerad i ens väg framåt och fann inte tydlighet i den, när planeterna var retrograda, speciellt när det sker med yttre planeter: Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus, Pluto, samt större asteroider så som Chiron till ex.

 

2019 var alltså lite av en nyfiket optimistisk gissnings-lek för oss alla, vad kan ske nu? Vad kommer förändras? Vart är jag på väg? Vad vill jag förändra? Man ville ju redan då förändras, men man visste inte HUR det skulle gå. Man skymtade lite hintar här och där på vad det är man vill vara och bli yill, men allt var konstant väldigt oklart, och det fanns få svar. Den återkommande frågan var; När ska det klarna? När vet jag hur, när och var? När lossnar det?

 

Jo! Nu gör det det!

 

Under December 2019 börjar vi få nästan hela kortleken på det bordet som utgör vårt liv, för att kunna dra rätt kort framåt. The Grand Final av 2010-talet är en spektakulär historia astrologiskt sett. Den främsta och största spekulationen som har diskuterats vilt av alla inblandade och inte inblandade i astrologins komplexa lära, har förstås handlat om den skräckinjagande Saturnus/Pluto konjunktionen i 24e graden av Stenbockens tecken. Sist detta skedde var för 300 år sen, under revolutionens högtid i slutet av 1700-talet. Sen har förstås Saturnus passerat en konjunktion med Pluto var 30e år ungefär, men inte i just Stenbockens tecken, vilket är intressant av flera skäl.

 

Jag vill därför börja min prognos med att tolka "Saturn conjunct Pluto" som påbörjas den 1a Jan 2020, styr hela året, och är kanske det begreppet som har exploderat över hela internet i alla möjliga tolkningar och potentiella doomsday scenarion. Denna konjunktion (alltså att planeterna är så nära varandra de bara kan vara varandra i sina väldigt olika och långsamma banor runt Solen) är väldigt avgörande. Att dessa två yttre jättar i vårt Sol-system möts i ett av planeternas "härskar-tecken", är för oss som lever nu, ett historiskt skeende och sätter inte bara temat för resten av 2020, men också för många decennier framåt, då de yttre planeterna fortsätter med sitt slutförande av en ännu större cykel, dvs, sin väg genom hela stjärnbältet runtom vårt Solsystem = Zodiaken. Vi som civilisation kommer inom bara 30-50 år ta ett helt nytt kliv till nästa omgång av flera hundra års-cykel. Stenbocken är nämligen det 10e tecknet i Zodiaken, av 12, och vi måste komma ihåg att Pluto tar allt från 164 till 200 år på sig att gå ett varv runt Solen, så "inom kort" är vi i mål, som utgörs av Fiskarnas tecken, där Neptunus regerar just nu. 

 

Sist Saturnus/Pluto möttes, var i Vågens tecken, år 1982 (och alla som är födda då bär med sig energin från just den konjunktionen). Mycket har förändrats sen 82 utan tvekan, och inte minst i hur vi uppehåller sociala kontakter idag kontra 1982, en av sakerna som Vågen styr över. Vågen är dock, trots kardinalt, ett högst fredligt tecken som styrs av Venus och strävar efter harmoni och skönhet uteslutande i alla lägen. Nu sker dock samma möte av Saturnus/Pluto i nästa kardinala tecken, Stenbocken, som inte ALLS är är lika vänligt inställd till sin omgivning som Vågen och Venus är.  Stenbocken styrs trots allt av just Saturnus och har samma arketyp/egenskaper/kvalitéer. Yttre planeters påverkan på oss här på lilla Jorden kan ses som en form av okontrollerbar urkraft som påverkar ALLT på vår planet, speciellt den medvetna Homo Sapiens, så detta är såklart en viktigt transit, tveklöst.

 

Denna konjunktion är inte riktigt dunder och brak i form av explosivitet, nej. Stenbockens jord-energi jobbar inte så, den är saklig, iskallt pragmatisk utifrån sin egen agenda, saknar i värsta fall empati helt och hållet, och kan se ner på andra som är svagare. Agerar dock alltid högst korrekt och ansvarsfullt, det finns inget som kan förstöra en Stenbocks image för individen kommer inte låta det ske. En typisk Stenbock-arketyp är att sparka neråt och smila uppåt, allt för att nå sina personligt satta och högst egoistiska ambitioner. Stenbockar kan vara obehagligt styrda av vikten av att NÅ ett visst (ofta stort och högt) mål, tvångsmässigt i de allra värsta fallen där vi ser arbets eller träningsnarkomaner, som aldrig tycks kunna slappna av och vara nöjda med sig själva. Eftersom det är Saturnus som styr Stenbockar, är den ständigt tryckande kraften mot konstant förbättring väldigt påtaglig. Man kan aldrig prestera tillräckligt bra med mycket Saturnus/Stenbock i sitt födelsehoroskop. Det är aldrig nog dock, för Saturnus har alltid samvetskval över att kunna gjort något bättre och kommer fortsätta vara pessimistisk och missnöjd med sin (och andras) prestation, ALLTID, vilket är tveklöst kvalitéer Stenbockar borde träna på att jobba bort och inte låta dessa känslor av konstant ansvar för att "lyckas" med något ta över deras liv, där i slutändan är det bara individen som är olycklig, trots alla prestationer. 

 

Det kommer mycket tryck från Saturnus alltid med andra ord, och i konjunktion med Pluto så imploderar det trycket inåt dels av Plutos påverkan, men också för att det handlar om ett jord-tecken som har ett poker-face utan dess like. Inte ett uns av kaos utåt, men inuti däremot... Plutos påverkan i denna konjunktion kan beskrivas ganska exakt som när en byggnad kollapsar av sig själv pga initialt dåligt byggda strukturer, där man inte tog sig tiden att göra jobbet ordentligt. Precis så känns Saturnus/Pluto konjunktionen. Livsstil, saker, situationer, människor, samhällen, modeller och strukturer av olika slag kollapsar helt enkelt om de inte var väl genomtänkta och bygga på sanna grunder från början. Där kommer Pluto granska allt ordentligt, och bryta ner det som inte är fungerande. Det är varför det inte är en domedagsaspekt, utan snarare en REJÄL och omskakande korrigering av det som var byggt dåligt från början, kopplat till Stenbockens tecken. Men vi vet inte vad som byggdes dåligt initialt, vi kan bara ana.

 

Så vad associeras med Stenbockens tecken och arketyp?

 

Jo, "det offentliga rummet" som vi människor vistas i, det 10e huset, ens karriär och "ansikte utåt", den kompletta motsatsen till det som är mest privat, ens hem och den man är på riktigt när man inte behöver göra ett gott intryck eller leverera resultat. Det är på ett personligt plan. Men Stenbocken och Saturnus styr alltså det offentliga rummet, dvs, det samhället som du och jag lever i varje dag, de gator vi går på, byggnader och platser vi besöker, regler vi följer som etablerades av staten, staten i sig är styrd av Stenbocken/Saturnus, då vi både har lagregelverk, poliktiker och människor högt upp i hierarkin inom statsväsendet. Saturnus och Stenbocken styr ALLA typer av uppbyggda strukturer i just det samhället som du lever i. Har det byggts fel från scratch, så kommer det att ske en kollaps utan tvekan.

 

Det behöver inte per se vara negativt, men självklart svårt, även om egentligen handlar om att sätta på prov det som redan är byggt, det som är verkligheten (Saturnus) idag, och vi alla känner ju på oss att vi inte riktigt gjort rätt genom historiens gång, och speciellt inte sedan början av 1900-talet, vad gäller Jordens resurser och den börs-snurra som vi satte igång då med tanke att kapitalismen är den rätta vägen att gå. Genom Plutos djupa, sanningsenliga, ingående och scannande öga kommer alla dessa strukturer att granskas från topp till tå, likaså människor involverade i dessa strukturer.

 

Pluto/Skorpioner missar INGET i sin granskning, och det finns bara en sanning för Pluto, den ska vi alla leva efter, för den faktiska sanningen är godhet, kärlek och ljus. Inte girighet, prylar, pengar och makt. När Pluto väl ser det som INTE är den faktiska SANNINGEN vi lever utefter (och det är en hel del), så kommer Pluto aktivt bryta ner den strukturen, inifrån ut, tills den försvinner in i historians dimma. ALLT som är dåligt byggt i vårt nuvarande sätt att leva på, byggt på falska premisser, osanningar, personliga intressen, det kommer inte ha någon plats att vara kvar. Det kommer tryckas och tryckas på, tills det förändras. Efter regn kommer solsken, och det kommer bli en del storm ett tag framöver, det kan vi vara säker på. Säkerligen både inom finansbranschen, global ekonomi, miljön, korruption och människor på högt uppsatta positioner runt om i världen som missbrukat sin makt. Alla organisationer kommer ifrågasättas och granskas, och många kan gå i graven, som till exempel den Europeiska Unionen (bara ett exempel, ingen profetia). Av alla dessa saker kom ju revolutionen från pöbeln sist det begav sig, på 1700-talet, folket var missnöjda med strukturerna som användes av dem högt upp i hierarkin, med makt och pengar. Vissa delar av samhällen kommer tveklöst att utsättas för kollaps, transformation och så småningom, förhoppningsvis ett nytt försök till att göra om, göra rätt, och bygga på ett sätt som inte är på falska och ego-drivna, skeva makt-missbrukar premisser. Vi lever i en global värld idag, så nyheterna kommer sprida sig snabbt och tända gnistan hos andra, det är en stor risk. 

 

 

Stenbock-arketypen handlar inte bara om det offentliga rummer som samhället vi lever i utgör, utan också mycket om den hierarki eller "klass-indelingen" som fortfarande finns i moderna samhällen. Stenbocken och Saturnus styr allas ambitioner, pengar, allt former av människo-byggda praktiska system för att förstå, kategorisera och underlätta tillvaron på något sätt (till ex. system som människan gav struktur, så som tideräkning, pengar, klass-system, betyg, ålder, lagar, etc). Saturnus styr människor på högt uppsatta positioner med både pengar och påverkan. Likaså styr Stenbocken LAGEN och övriga officiella riktlinjer för hur man beter sig och agerar i diverse delar av samhället och situationer, inte minst på jobbet, men system så som ekonomi, urbanisering, utbildning, arbetsmarknaden, institutioner av alla slag, köer inte minst, konkreta avtal eller manual kring HUR man ska utföra ett projekt eller bete sig enligt ett specifikt "etablerat" sätt. Saturnus/Stenbocken energin har varit människans verktyg att bygga allt det praktiska som har skapat det samhället vi lever i idag. Frågan är om vi byggde rätt?

 

Att det kan kollapsa är förstås en skrämmande tanke, men om det gör det, så är det precis det som behövs, eftersom det är ett tydligt tecken på att det inte fungerar. På ett personligt plan för individen, är det precis samma frågor det gäller fast i en mindre skala. Hur har du byggt ditt liv fram till nu? På vilka grunder? Utgick du från ditt sanna jag, din passion, din själs röst, eller gjorde du saker som andra ville att du skulle göra? Eller för pengarnas eller maktens skull? Då kommer det en kollaps för dig också. Pluto has no mercy for det som inte är din personliga själsliga sanning, den ultimata högre sanningen, som du ska leva ut i detta liv via ditt jag, din Sol-placering. 

 

Vi går vidare till nästa stora skeende av många. 

 

Nämligen Jupiters inträde in i (1a Dec 2019) och hans år i också, just Stenbockens tecken. Detta kommer vara det som gör den stora skillnaden för hela 2020, eftersom Jupiter och Saturnus utgör tillsammans den bryggan som individen använder sig utav för att bli en bidragande del av samhället, en del av gruppen i officiella och formella sammanhang. Individen ges alltid möjlighet till att växa som person genom sin Jupiter och via den kunskapen och de lärdomar under åren av personlig utveckling, kan individen också lämna något efter sig, ett arv som är av värde för samhället (Stenbocken). Så när Jupiter äntrar Stenbocken OCKSÅ, blir det hela lite mer personligt för var och en av oss. 

 

DOCK, konjunktionen, mellan just Jupiter och Saturnus (som kommer kännas av på riktigt) sker inte förrän 21a December, 2020, i 1a graden av Vattumannens tecken. Gamla strukturer är nu brutna för både har passerat Pluto som är kvar i sista graderna av Stenbocken, båda har passerat den Södra Noden i Stenbocken och kan nu börja komma överens igen, för båda arketyperna i just Vattumannen vill sprida innovation, kunskap, värdighet, jämställdhet, jämn maktfördelning, liberalism, frihet från påtvingade strukturer och begränsningar av just samhället. Jupiter/Saturnus i Vattumannen kommer kämpa för allas frihet, och för varje individs rätt att få nog med resurser att få skina sitt ljus och sin originalitet omkring sig.

 

Jupiter i Stenbocken kommer hela tiden av aspekterad av andra planeter, under hela året, så det är mycket arbete hur man än vrider och vänder på det. Så fort en aspekt separerar från Jupiter kommer nästa avgörande sådan, vilket innebär att vi alla kommer vara väldigt upptagna under 2020 av den delen i vår natal chart som Jupiter ockuperar. Men mer om det nästa år :)

 

Jupiter kommer under 2020 lustigt nog långsamt passera och aktivera precis alla planeter och punkter som är närvarande i Stenbockens tecken och har varit avgörande inför framtiden, sen Dec 2017 då Saturnus var först in i Stenbockens tecken, följd av Södra Noden, samt började sällskap med Pluto som klev in där 2008 och egentligen påbörjade omstruktureringen då, genom en finanskris, om ni minns?

 

Om du personligen vill göra 2020 till det bäst möjliga året för dig personally, så är dina ingredienser för framgång som följande: en orubblig tro på det du vill uppnå, ett hårt jobb och mycket nedlagd tid mot det du vill uppnå, enormt med tålamod och handlingskraft, att aldrig ge upp även om det är tufft (och det kommer vara tufft många perioder under 2020), samt tydlig planering och disciplin nog att utföra sin planering, dessutom en stabil emotionell resistens för att kunna ta emot en hel del hårda och verkliga sanningar under årets gång. Dessa som visar dig att din verklighet och liv just nu inte är den du är egentligen, eller där du vill vara, eller att du är trasig på något vis och behöver bygga om något i ditt liv (om det nu ÄR så, självklart lever inte alla fel och åt fanders, vissa har tur att ta bygga rätt från början). Men om just du byggde fel från början (och det vet du mycket väl om), samt ännu inte gjort något för att rätta till det (hela 2019 var till för det), så kommer din nuvarande verklighet att kollapsa den också, men av yttre omständigheter, om du själv inte tar kontrollen över din tillvaro och beteenden. Men, å andra sidan, kommer du få chansen att bygga om allt på nytt, och det är den transformationen Pluto tar med sig i den här konjunktionen, i varje individs horoskop, och i samhället. 

 

 

 

Jupiter går alltså in i ett "motsatt" tecken-energi än han varit i sen Nov 2018, då Jupiter äntrade sitt eget tecken Skytten och varit där fram till i förrigår. Oj, vad vi lekte och hade kul, tackade ja till många saker och hade höga förhoppningar inför framtiden. Precis så som Jupiter tar sig fram, genom optimismen och TRON att det kommer gå, oavsett verkliga hinder, som inte ens finns i fantasin. Genom att ha kul och njuta av livet, men också nå sina mål och drömmar. Så funkar det inte, visar det sig nu i Stenbockens tecken, för där krossas Jupiters optimism och falska förhoppning av Saturnus verkliga begrepp kring vad som är möjligt att genomföra och inte. Det räcker inte med tro när det kommer till Stenbocken och Saturnus för att komma någonvart, här krävs det dedikation och ett faktiskt, konkret arbete. 

 

Jupiters energi är malplacerad i Stenbockens tecken, men trots det full av möjligheter, så länge man främst använder sig av Saturnus-arketypen för att ta sig fram genom livet med en del tur och goda resultat under 2020. Dvs, hårt arbete och inget drömmande i soffan om en ljus framtid. Framtiden är nu här nu, i din soffa, och det är dags att kavla upp ärmarna och bygga om ditt liv rätt. 

 

Både Jupiter, Saturnus och Pluto kommer hålla sig i Stenbockens tecken hela 2020, det är extremt ovanligt. Jupiter blir dessvärre den svagaste länken i detta sammanhang, eftersom den inte kommer till rätta med sina egenskaper i just Stenbockens tecken, medan Saturnus är tvärtom starkast där och är den resursen att använda sig utav för att lyckas med Jupiters ofta överdrivet optimistiska ambitioner. SÅ ARBETA HÅRT OCH KONCENTRERAT PÅ DET DU VILL UPPNÅ, och resultatet kommer att vara tydligt. Bygg rätt, bygg från hjärtat, bygg bort från det som hindrat dig i livet tidigare och bygg ihärdight mot din egen sanning och passion, ditt sanna jag, din personliga lycka. 

 

2020 MÅSTE du bli seriös vad gäller ditt liv på allvar, och också vara extremt tydlig med vad du vill förändra och uppnå detta år. Planera förändring vecka för vecka, dag för dag. Nitiskt genomföra dessa saker, även om det är riktigt motigt och tungt, och tråkigt. Saturnus har inte kul, han jobbar. Det går inte att spreta med sitt liv som man gjort under Jupiters tid i Skytten, och samtidigt haft kul och spenderat pengar, tid och resurser på annat än sina ambitioner. Möjligheterna haglade verkligen över en, och man var definitivt öppen för allt och allt, tackade ja till mycket i tron om att det kanske blir bra, sen i framtiden. Och nu får du veta, blev det verkligen det? 

 

Motsättningen kommer också handla om att Jupiter vill lossa på begränsningar, regler, restriktioner och verkligen leva för dagen och dagens erbjudanden, gärna låna från imorgon, vara alltför optimistisk, vilja ut på äventyr, förlita sig på sin starka tro, samt vara generös med alla typer av resurser. Saturnus är den direkta motsatsen. Saturnus lär dig hur du fördelar din resurser så smart och effektivt som det bara går för att nå dit du behöver, alltså leva restriktivt. Så det kommer krävas en hel del hårt arbete och disciplin från oss alla och även en förståelse att man inte kan göra och testa ALLT man vill och känner för här i världen (Jupiter) hela tiden, utan att det finns en faktisk verklighet att förhålla sig till, där alla har begränsat med resurser att använda sig utav (Saturnus visar det tydligt genom att vara Tidens Fader, och är det något vi inte har i dagens samhälle, så är det just resursen av tid, vilket Saturnus tveklöst kommer uppmärksamma och Pluto kommer vilja förändra). 

 

Likaså kommer overall stämningen i samhället vara ganska så mycket mer negativ och pessimistisk om framtiden, med så många planeter i Stenbockens tecken och Saturnus i toppen av all denna misstro på en ljus framtid. Så tro inte på alla hemska scenarion som folk föreställer och delar med sig utav, tro på din egen förmåga och agera utifrån en tydlig plan. 

 

Från och med nu, gäller det att “narrow down” ditt liv, välja 1-2 mål i livet som du MÅSTE förändra under året, och ge ALL sin kraft till dessa, all sin tid och alla sina resurser. Inte spreta eller lata sig, gömma sig, fly. Det handlar om att ge sin tid fullkomligt till det som man vill förändra, DÅ kommer Jupiter att ge tillbaka i form av tur och belöningar, likaså Saturnus i form av resultat och stamina. För du bygger inte rätt genom att inte springa på varje given möjlighet och snabbt ge upp i tron om att det finns något bättre runt hörnet. Så för oss alla med en Jupiter som styrande planet, eller stark i ens chart, kommer det bli en chock att ta sig an 2020, med all den disciplin som krävs. 

 

Om man inte konkretiserar, planerar, strukturerar eller lägger tid på det området som Jupiter berör i ens horoskop och det som man vill uppnå under 2020, så kommer man att mötas av en riktigt bitter verklighet i slutet av året eller året därpå, eller året därpå, eller året därpå, men definitivt förr eller senare. Precis så som Saturnus agerar. Visar gång på gång, via sina transiter, på de faktiska resultaten av dina tidigare handlingar, oavsett bra eller dåliga, helt beroende på din egen insats i det hela. Så gör rätt nu, om du känner att du är på fel spår. Bygg om det som inte funkar. 2020 handlar om GRIT.

 

Grit = individens förmåga att ihärdigt och passionerat jobba mot ett specifikt långtidsmål, och inte GE UPP. Hårt jobb lönar sig ALLTID. Jupiter i Stenbocken är smart, och den är pragmatisk. Han kommer nu se till att du dumpar dina fluffiga och orealistiska drömmar och fantasier om framtiden och visa dig vad som faktiskt går på riktigt att uppnå med en hel del arbete och disciplin. 

 

När ska man då börja sätta i verk och börja agera ut sina mål medan Jupiter är i Stenbocken under 2020?

 

Nyårsnatten är en ganska populär tid att bestämma sig för en personlig förändring, man ska bli den personen man velat vara, men ännu inte blivit, eller missat att bli. Det är generellt en bra tid att sätta nya intentioner eftersom första Nymånen efter Vintersolståndet infaller kring 1-2 Jan. MEN, årets firande av att inleda ett nytt decennium, en ny process och ett nytt kapitel, är väldigt speciellt, eftersom året inleds med en Sol-förmörkelse, där Södra Noden är i konjunktion med Solen i Stenbockens 5e-9e grad under en veckas tid. Nymånen i år sker dessutom en vecka innan, ganska exakt på Juldagen, i Skyttens sista grader.

 

Förmörkelser är ALLTID kopplade Mån-Nod-axeln, som då alltid är i konjunktion med antingen Solen eller Månen, därmed är förmörkelser generellt sett inte en bra tid att sätta nya intentioner, eller påbörja saker. Speciellt denna Nyårsafton, då det är Södra Noden är i konjunktion med Sol-förmörkelsen. Södra Noden innebär gammal, väl och över-utnyttjad personlig karma och beteenden från tidigare liv, de saker vi SKA bort från för att kuna utvecklas i detta liv åt rätt håll (Norra Noden). Så, fundera istället i banorna på vad du vill bli AV med årsskiftet, snarare än vad du vill uppnå och sträva mot. Och du behöver inte planera framåt på allvar förrän den 8e Januari 2020.

 

Dessutom kommer Jupiter i Stenbocken även möta den Södra Noden i Stenbocken den 8-12e Januari, och DÅ är det dags att definiera din personliga utveckling under 2020. Det bästa är att sätta 1-2 konkreta mål som fokuserar på att göra sig av med det som inte funkar längre i ditt liv, och göra upp denna plan omkring ovan nämnda datum. Skippa tomma löften på Nyårsnatten med andra ord. :)

 

Om du är en Skytt eller Fisk-AS (tecknen styra av Jupiter), så kommer 2020 vara speciellt upptaget för dig och ta med sig mycket förändring och utveckling, men även utmaningar i form av begränsningar, mer än du är van vid som person. Likaså om du har personliga planeter eller axlar omkring 21-25e graden av Stenbocken/Kräftan/Väduren/Vågen, så kommer du drämmas av alla dessa planeter i Stenbocken, ibland på väldigt frustrerande och problematiska sätt. Mer harmoniskt blir förändringarna under 2020 för er som har planeter eller viktiga punkter runt 21-25e graderna av Oxen och Jungfrun. Likväl Stenbockar kommer hålla sig starka, för ni kan ju redan Saturnus-energin och vet hur man använder den till er fördel. 

 

Nu hoppar vi in på vad som sker uppe i skyarna under resten av 2010-talets sista MÅNAD, nämligen DECEMBER 2019.

 

December 3e, 2019 – Venus Conjunct The South Node.

Venus konjunkt Södra Mån-Noden i 8e graden av Stenbocken. Det här är ödesdigra möten eller början på karmiska relationer och beteenden/eller avslut av tidigare relationer, flammor, njutningar, intressen, allt det som du gör på din fritid, som inte längre gynnar dig i din förändringsresa under 2020. Det här är andra och sista gången denna konjunktion sker och den första var i början av året, den 29e Februari. Vad hände i ditt liv då, minns du? 

 

December 9th, 2019 – Mercury Enters Sagittarius

Tankens planet Merkurius lämnar Skorpionen där den har varit i en EVIGHET med sina retrograder, och går nu in i Skyttens tecken, tecknet där Merkurius mår som sämst, och är i "fall". Men den goda nyheten är att den kommer bara vara i Skyttens tecken i 20 dagar, så året ut helt enkelt. I Skytten har Mercury i princip en ögonbindel på sig. Alla fakta flyger förbi Skyttens arketyp som är styrd av Jupiters blinda tro och optimism, stora visioner, orealistiska mål. Här är fakta och detalj-orienterad Merkurius svag.

 

Året ut, kommer händelser bara flyga förbi dig i rask takt, och lämna dig helt förvirrad. Hur gick det där till? Hur kunde jag inte se det hända? Det kommer hända alldeles för mycket i December överlag och Merkurius i Skytten kommer inte vara till stor hjälp för att reda ut det, genom att tänka efter eller basera sina beslut på fakta. Ta därför inga extrema beslut, då du troligtvis saknar all nödvändig information för att kunna göra det. Basera istället dina beslut och handlingar på intuition/magkänsla, snarare än rationella fakta, som du kanske inte ens ser eller vet om just nu.

 

12e December, 2019 – Fullmåne i Tvillingarna/Skytten.

Dagen innan Lucia, och vilken hård denna Fullmåne blir, med Solen i Skytten och Månen i Tvillingarna. Så långt bort från riktiga känslor och emotioner (Månen) som man bara kan komma. Solen i Skytten, Månen i Tvillingarna, tanklös eld och spretig luft, kombinerat med en stackars och svag Venus som är vid samma datum intryckt i Stenbockens tecken, precis mellan Saturnus and Pluto. Här finns ingen harmoni att tala om, bara hård verklighet och kalla ord. Sol-Måne oppositionen skapar dessutom en hård aspekt mot planeterna i Stenbocken, så dröm och tänk inte stort, hoppas inte på något som inte är verkligt, för det är inte sanningen. Sanningen ligger i en verklighet som du inte ser fullt ut just nu.

 

Samma dag som Fullmånen är, den 12e December, börjar också asteroiden Chiron röra sig framåt igen! Nu har den varit retrograd ett par månader och vänder precis i första graden av ännu ett kardinalt tecken, det tecknet och energin som är början på ALLT, början på varje cykel, varje liv och varje existens, alltså den 1a graden av Vädurens tecken.

 

Det där själsliga såret och den inre smärtan, det tunga hjärtat, och tunga tankar kopplade till ditt ego men också din natala Chiron-placering kan inte fortsätta vara ignorerade, nu när Chiron vänder sig stationär och rör sig framåt. Men du är förberedd för du har redan varit om detta tunga och smärtsamma för inte så länge sen, och denna vända med Chiron stationär igen, måste vi alla gå till botten med vad som gör ont och hur vi praktiskt kan hela oss själva, eftersom Venus som är vårt hjärta, vår kärlek till livet, och därmed vårt helande, är intryckt mellan två yttre och starkt påverkande planeter i Stenbocken, så verkligheten är hård. Var uppmärksam på vad som händer i ditt liv den 12e December, skriv ner varje stund av dagen, människor du träffat, samtalen du haft och tankarna som kommit och gått, handlingar, känslor, situationer. ALLT. Denna dag är nämligen en indikator på din personliga resa efter Saturnus/Pluto konjunktion den 1a Januari och in i 2020.

 

 

Speciellt om du är "Chiron-känslig", dvs har Chiron i konjunktion med dina personliga planeter eller väldigt starkt framträdande i din chart, kommer den 12e December 2019 vara en dag att minnas. Här hittar du svaren på vad som gör ont och vad som behöver läkas, samt hur du ska göra det under 2020.

 

December 20th, 2019 – Mercury Square Neptune 

En dag av ordentligt förvirrad dimma av tankar, mål och händelser. Bara låt det vara, inga beslut, gör inget avgörande. Allt kommer klarna snart när Merkurius rör sig in i Stenbockens tecken i slutet av året.

 

December 22nd, 2019 – Solen går in i Stenbockens första grad och vintersolståndet är ett faktum. From nu går vi mot ljusare tider! Woho! Här skapar dock Solen i Stenbocken en exakt kvadratur till Chiron i första graden av Väduren så det kan blir en smärtsam dag för ditt ego och insikterna kring Chirons smärtor kopplade till dig personligen. En ganska tung dag med andra ord. 

 

December 25th/26th 2019 – total Sol-förmörkelse i Stenbockens 4e grad. Sol är i komplett konjunktion med Södra Mån-Noden, och det handlar om att avsluta ett kapitel i ditt liv för gott. Nu är det nog med saker och beteenden som drar dig tillbaka till den du inte vill vara! Till det som återkommande gör ont. Avsluta det medvetet. NU. Det är en viktig Sol-förmörkelse som avslutar året, så jag kommer skriva mer om just den längre fram. Den är kopplad till definitiva avslut med den är också positivt aspekterad av både Jupiter och Uranus, så det är ett gott tecken.

 

December 27th, 2019 – Solen i 4e graden av Stenbocken konjunktion Jupiter 

En ny Sol/Jupiter cykel inleds, i den "aftermath" som Sol-förmörkelsen utgjorde för dig personligen.

Solen är ditt ego, ditt jag, och Jupiter är din höre sanning, den du strävar mot att bli, din ultimata vision av dig själv och livet. Examinera därför vad det är du tror på samt dina visioner om livet överlag. Är jag fortfarande den jag brukade vara? Vill jag vara den personen? Vilken sorts person vill jag vara? Vad tror jag på? Vad är min personliga sanning och moral att leva utefter? Ställ dig själv dessa frågor under Jule-tider.

 

December 29th, 2019 – Merkurius går nu in i Stenbocken, och vi har nu ett rekord av SEX planeter i ett och samma tecken, vilket är extremt ovanligt, samtidigt som Saturnus/Pluto konjunktionen påbörjar sin transformativa verkan på allt det som inte funkar idag. Du vet vilken del av livet det är som inte funkar genom att titta på i vilket hus Stenbocken är i och var Saturnus/Pluto konjunktionen hamnar i din chart, samt om de skapar några aspekter till dina natala planeter. Det här är bara början nämligen, för nu är vi redo att kliva in i den sanna verkligheten som denna konjunktion utgör och kommer fortsätta veckla ut  under 2020. 

 

December 30th, 2019 – Sun Conjunct South Node i Stenbocken.

The Grand Final av året samtidigt som är en fortsatt "aftermath" av den tidigare Sol-förmörkelsen och den Södra Noden står nu i exakt konjunktion med Solen i Stenbocken. Dags att på riktigt släppa taget om ditt gamla jag, fokusera på de problem som representeras av det huset som Stenbocken är i, samt börja sakta men säkert kliva in i det som kommer bli den nya du, den förändrade du, som under 2020 skulpteras av Jupiter, Saturnus och Pluto i och av Stenbockens tecken.

 

Det var allt för detta gång mina vänner, vi hörs när det är dags igen.

 

All kärlek och enormt med positivitet (det kommer behövas), från mig till er.

Alexandra Alvis.  

Write a comment

Comments: 8
 • #1

  Yvonne Svahn (Thursday, 05 December 2019 19:02)

  Tack för ditt fina jobb och för all denna information, och får smälta lite i taget :)

 • #2

  Emelie Skäre (Thursday, 05 December 2019 20:52)

  Jag är för tusan född i vågens tecken 1982!!� närmare bestämt 16/10 -82. Hur blir det nu då?? Då har jag ju redan upplevt denna energin en gång? Nu finns det 1000 frågor ��Mvh

 • #3

  Inger (Friday, 06 December 2019 17:02)

  Spännande och intressant att läsa din tolkning av Saturnus och Pluto 2029 och inte så svartmålande som många andra tolkningar. Tack! Jag hoppas på att de goda intentionerna får övervikt!

 • #4

  Inger (Friday, 06 December 2019 17:03)

  Ursäkta, min 1:a kommentar ska det stå 2020 förstås!

 • #5

  Hanneke (Saturday, 07 December 2019 12:55)

  Wow vilken analys och formuleringsförmåga du har! Och vilket flöde du har i din kommunikation, vare sig det är i tal eller skrift. Så intressant att ta del av dina tankar! 2020 kommer onekligen bli ett intressant år. Önskar jag hade personliga planeter som blev direkt påverkade av hårda transiter av den här mäktiga konjunktionen. Jupiter kommer dock transitera över min mc. Ser fram emot det.

 • #6

  Carina (Sunday, 15 December 2019 07:59)

  Jag har min Saturnus på grad 24 i stenbocken - jippie Saturn return mitt uppe denna saturnus-pluto-konjunktion.....
  Det blir en intressant tid det här

 • #7

  Theresa (Sunday, 22 December 2019 13:53)

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade upp mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade till stavmästaren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
  1) Älska trollformler
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande trollformler
  6) Uppdelningar
  7) Dödsförtroll
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri
  Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 • #8

  Gustav (Tuesday, 31 December 2019 14:24)

  Mitt intresse för detta ämne väcktes av en artikel jag läste i SVT nyheters app. Jag har ett problem med hur du definierar vetenskap och empiri. För att dra slutsatser krävs att man studerar fallen då teorin inte håller. Detta är vad som skiljer vetenskap från pseudo-vetenskap.

  Astrologin ansätter flera drag hos människor såpass att något måste stämma, rent statistiskt sett och fallen då de inte gör det kan inte avvisas med att personen valt att inte följa dessa drag, detta är viktig data.