· 

Naturens död och (såklart) Merkurius Retrograd (vi kommer överleva den)

Oktober är mångas favoritmånad. Det förvånar mig inte, vem gillar inte sköna Venus som sprider harmoni och slängkyssar omkring sig i en form av magiska färgexplosioner i naturen och den allra sista värmen och ljuset. Det är nu man börjar förstå sin starka kärlek till Apollos strålar, och det gör Venus minsann också. Är det något man kan kalla för ett alldeles hänförande konststycken, så är det väl naturen som just nu skiftar i alla möjliga nyanser av rött/oranget/grönt, mot bakgrund av isblå himmel?

 

Lågt skimrande Oktober-Sol som fortfarande värmer ansiktet, men bara precis. Skimrande stilla, mörkblå vatten, som för längesen är för kallt för ett dopp , men som man för inte alls längesedan hoppade i från klipporna. 

 

Oktober är självklart otroligt vackert, och imponerar alltid lika angenämt. Månaden är under regi av Solens passage nära Vågens stjärnkonstellation, och all-sköna Aphrodite/Venus vet hur man slår på stort, sveper in med alla kulörer över skogar och hav, och ger oss helt otrolig vyer, år efter år, efter år.

 

Grekisk/romersk mytologi förtäljer en hel del riktigt skeva fabler, men icke desto mindre är dessa fabler väldigt beskrivande av vad som sker i naturen även idag. Oktobers fantastiskt vackra utspel i naturen är inget annat än ett sista dödsskri från växtligheten som nu står nära ytterligare en död. Nature going out with A BANG, every year. Snart träder Plutos kraft in i spelet i samband med månaden November och Skorpion-säsongen. Definitivt avslut av ännu en cykel.

 

Venus gör nu alltså sin absolut sista tid här på Jorden, och levererar det absolut vackraste hon kan i naturen, för hör och häpna, snar försvinner hon ner till undervärlden där Hades (Pluto) och hans fru Persephone regerar. Hälften av året får Persephone (som under våren glider tillbaka upp på Jorden och kickar igång livet igen) även nöjet att roa sig med Adonis som båda gudinnorna är förälskade i. När varken vår-gudinnan Persephone eller höst-gudinnan Venus är ovan jord (roar sig med Adonis i undervärlden), så är det dags för Pluto att lämna turturduvorna åt sitt (han kanske är svartis i sann Skorpion-anda=), så han stiger mäktigt upp på Jorden och tar med sig transformationen av levande till dött. 

 

November är således helt enkelt döden (det har jag tyckt sen jag var barn men ingen ville lyssna på mig, tji fick de) i ordets rätta bemärkelse, då den styrs av de dödas gud: Pluto. Låt oss nu vara lite mjukare i ordvalen och komma ihåg att DÖD inte är något negativt eftersom det inte är definitivt. Död är ett avslut som ger plats åt något annat att börja. Ingen gråter över att en bark har tappat sina löv, för att vi vet att dessa växer ut nästa år igen. Samma sak med Plutos inverkan på människor. Så nej, du kommer inte dö under dina Pluto-transiter (det är snarare Tidens FADER Saturnus som har med ett finger med i spelet vad gäller utträde ur tiden i form av död). Inte ett grönt strå eller buske så långt ögat kan nå i November, dödligt deprimerande om ni frågar mig. Skorpion-säsongen har alltid varit den jag ogillat mest och haft svårast att ta mig genom. Det enda som står stadigt kvar efter November, är tallar och barrväxter, vars symbolik ironiskt nog är "trogen älskare". Kanske ville Hades sätta även sitt spår av kärlek till sin otrogna hustru nere i undervärlden. 

 

Nåväl, sväva ut i mytologi och förklaringar kan jag göra i en oändlighet, nån som vill requesta ett sådant inlägg? :') Hehehe.

 

MEN men, idag tänkte jag att vi skulle ändå kika lite på vad som sker i vår närmsta kosmiska omgivning och vad det innebär för oss.

 

Ja, men först och främst låt oss nämna den stora annalkande katastrofen, RETROGRADE MERCURY IN SCORPIO, till allas stora ve och fasa.

 

Det är inte dags riiiiktigt än (även om vi börjar känna av dess effekt redan nu). Symboliskt nog går lilla planeten retro på under Alla Helgona och vi vet ju alla vad Skorpionen och Pluto styr över, DE DÖDA. Synkronicitet at it's best. Det här är Merkurius sista retrograd för i år och alla hans retrograder skedde i vatten-tecknen. I Fiskarna i början av året, i Kräftan i somras och nu i Skorpionen i höst. Detta betyder att all reflektion som komma skall under Merk-retro kommer att beröra våra allra djupaste, inre känsloupplevelser. Det blir inte mer privat än så här för var och en av oss, denna retrograd, so be ready att gräva runt i dina emotionella upplevelser.

 

MEN.

 

Alla retrograda planeter innebär ALDRIG PER DEFINITION trubbel, så i min inte så stilla undran vill jag veta varför ryktet på internetz lovar bajs-mackor och stora problem varje gång en planet går retrograd, speciellt stackars lilla Merkurius.

 

Ja, Merkurius ställer ibland tekniskt/praktiskt till med mest djävulskap av alla retro, men det har till stor del att göra med att vi lever i och är beroende av ett samhället som är totalt avhängigt på överföring av information, och då kan det inte bli något annat är lite fler fel än vanligt när stackars Merkurius knappt mäktar med som det är, och ska dessutom fortsätta leverera high tech informations society när han saktar ner under retro, SAMT befinner sig i fasta tecknet Skorpionen. Puh, tufft. Inget omvälvande dock, på sin borttappade viktiga papper eller felbokade möten, teknik som strular.

 

Bara för att reda ut allas skräck inför Merkurius retrograd. Till synes retrograd rörelse av planeter för det mänskliga ögat (för alla vet väl att inga planeter de facto backar i sina omloppsbanor?), innebär i praktiken att planeten ifråga är väldigt, väldigt nära Jorden i sin omloppsbana, vilket ökar strålning-utbytet mellan planeten och Jorden. Därför påverkas människan starkare också, men snarare på ett INRE plan, då individens magnetfält också lättare plockar upp den strålningen från planeten som befinner sig närmre Jorden än vanligt. Det är ingen slump att Merkurius har allra flest retrograder per år, den hinner nämligen varva Jorden ett flertal gånger per jordiskt år. Retro planetens arketyp börjar således agera invändigt snarare än utvändigt hos varje individ, eftersom planetens energi helt enkelt är närmare oss (där kan iofs finns en förklaring till varför Merkurius magnet-fält skulle påverka satelliter, ledningar och andra magnetfält känsliga devices).

 

End of fysik-rant. 

 

Åter till astrologi.

 

Retrograd rörelse = ALLTID reflektion inåt hos individen, utifrån planetens arketyp. Med Merkurius är det bokstavlig reflektion över de senaste läxorna som livet presenterat för en. En kort tid av integration och reflektion för att samla ihop sig inför rörelse framåt och nya idéer. Jag har sagt det förut och jag kommer fortsätta upprepa det tills människor slutar posta memes med skräck-scenarion bara för att plutten Mercury är retrograd. Håll bara koll på informationen som kommer i din väg lite extra (speciellt om du har planeterna i Tvillingarna eller Jungfrun), och ha ordning och reda på dina grejer, så kommer inget att försvinna. Ditt humör, dagligt tillstånd, emotionella flöden, relationsproblem eller problem av alla dess slag har i uteslutande alla fall inget att göra med att en planet (dessutom den som har snabbast påverkan efter Månen) är retrograd. DÄREMOT, har du planeter i Skorpionens tecken så KOMMER du påverkas av Merkurius retro-rörelse i förhållande till planeten som den berör. Säg att det är Venus = reflektion och bearbetning av tidigare läxor som berör relationer. Jupiter = reflektioner och bearbetning av din "växt" och expansion, vad du har uppnått. Mars = reflektion av senaste tidens handlingar, etc. Så oroa er ej! 

 

Är det någon vibe som den här veckan tar med sig till oss så är det dynamiken mellan jaget och andra. Vad känner/vill jag kontra hur det påverkar min relation till andra. Vädur/Våg dynamiken är alltid intensiv och agerande eftersom två kardinala tecken är involverade, som dessutom delar upp Zodiaken i två läger och har lite extra signifikans. Från Väduren till Vågenen har vi energi som talar för JAGET, dess expansion och utveckling. Vågen till Fiskarnas energi är GRUPPENS expansion och utveckling. Den eviga balansen varje individ alltid strävar efter från att ha tagit sitt första andetag, det är att utveckla och integrera ett så pass starkt och fungerande ego, att det också hittar sin plats i gruppen och blir accepterat av kollektivet.

 

Första 6 tecknens energi-tunga personer kan lida av svårigheter att anpassa sitt utvecklade JAG (Vädurar, Tvillingar, Oxar, Kräftor, Lejonen, Jungfrun) till gruppen. Detta gäng har nämligen fullt fokus på sig själv och sin egen utveckling/sina personliga intresse centralt, vilket kan göra det svårt för dem att ta sig en naturlig plats i gruppen och bli accepterade i den. Vågar, Skorpioner, Skyttar, Stenbockar, Vattumän och Fiskar däremot, är tvärtom människor som har svårt att agera och resonera ur ett personligt intresse utan har en fingertoppskänsla för vad gruppen behöver och smälter därmed ofta in gruppens dynamik, och ibland tappar sitt ego på köpet. Därav finns en tendens att kalla bl.a. Vädurar, Oxar, absolut Kräftor och definitivt Lejon för själviska, medan Skyttar, Vattumän och Stenbockar till exempel sällan ger personliga intryck och får skit för det istället. 

 

Sidospår i alla ära men kontentan av det hela, är att Väduren och Vågen är båda början på respektive typ av "typ" av människor. Därför är en Fullmåne i dessa tecken ALLTID centrerad att reda ut dynamiken i "hur blir jag accepterad i en grupp och får fortsätta vara den jag är (Väduren), kontra "hur kan jag slita mig loss från gruppen och våga stå på egna ben (Vågen)". Speciellt denna Nymåne belyser frågan av JAGET och JAGET som blir accepterat och omtyckt av andra, eftersom Chiron i Väduren är featuring just denna Fullmåne. Känslor av o-acceptans, otillräcklighet och en viss "lacking" av något för att bli omtyckt för den man är är närvarande kommande dagarna, eftersom det är vad Chiron belyser i vårt undermedvetet. Å andra sidan har vi Mars i Vågen som ihop med Solen i Vågen ständigt och enträget väger alla för och nackdelar när det kommer till att faktiskt förändra eller göra något för att BÅDE våga gå sin egen väg, men också våga erkänna sitt misslyckade och be om hjälp från andra (det är Vädurar extremt dåliga på, och inte för att de inte tror på att andra har något att tillföra, utan för att de helt enkelt både modigt och dumstridigt tror sig klara av allting på egen hand).

 

Hela den här "mitt sårade jag vill bli omtyckt av andra för att jag ska må bra, men vill ändå göra det jag tycker är bäst" Fullmåe-karusellen landar i en T-kvadrat (bild nedan) med gänget i Stenbocken, beståendes av Pluto/Saturnus/Södra Noden.

Den här urladdningen av energier via en T-kvadratur som samlar tre hårda aspekter, kan leda till att man minst sagt beter sig irrationellt under veckan. Allt för att få Vädurs-Månen att må bra och bli en i gänget, bli accepterad för de hetsiga, personligt drivna känslor Månen uttrycker. Problemet bara är att både Mars och Sol i Vågen agerar med ytterst möjliga elegans och har väldigt lite till övers för barnsliga, spontana och ibland aggressiva utbrott från Vädurens sida. Allt detta mynnas ut i Stenbockens tecken, där vi har så pass seriösa planeter som faktiskt kan avgöra ett och annat på en yttre struktur i livet. Exempel: En partner uttrycker ogenomtänkta Vädurs beteenden, motparten slätar över och ser oförstående ut bara så som Vågar kan göra. Konflikten mynnar ut i att man tar beslutet att separera och börjar dela upp egendom. Döden för en relation i stundens hetta (Pluto).

 

Det här är förstås ett EXTREMT exempel med fokus på det negativa (tog en från mina egna erfarenheter:)). Men det finns gott om positiv integrering med den här Fullmånen också och det är framför allt att träna på att väga upp den delen som man saknar i sin personlighet, Vågens egenskaper eller Vädurens? Integrering och arbete med dessa mynnar ut mot gänget i Stenbocken som har tyngd nog att faktiskt skapa och påverka större strukturer i ens liv. 

 

 

Summa summarum, bråka inte, vela inte, släta inte över, men dra inte heller just DITT in i det sista under denna vecka (Fullmånen fortsätter spelas ut under hela veckan). Lyckas du under denna vecka att balansera upp både Vädurens förmåga att röra sig framåt obehindrat genom aktiv handling och Vågens förmåga att anpassa obehindrat agerande till sin närmsta omgivning, så har du mycket goda resultat att hämta från planeterna i Stenbocken.

 

Nu har jag svamlat tillräckligt, så jag vill avsluta med att också meddela (det här vet ni ju redan) att Venus är i Skorpionen, så helt rätt i tiden att ge sig hän relationer och kärleken på de mest intima, utforskande, sexigt mörka, passionerade och blottande sätt. Våga låta alla dörrar till ditt hjärta stå på vid gavel och du kommer få vara med om något magiskt och oförglömligt i kärlekens väg. Kanske smärtsamt, men lärorikt och intensivt. 

 

Det var allt för denna gång min vänner, ha en härlig vecka!

Write a comment

Comments: 5
 • #1

  Sandra (Friday, 18 October 2019 16:30)

  Hej! Jag har måne & pluto i Scorpionen. Var kan jag läsa om hur de planeterna kan påverka mig under Merkurius retrograd? :)

 • #2

  Alex Alvis (Friday, 18 October 2019 17:56)

  Du kommer vara mer fokuserad på att rationalisera det du känner och tänka mer kring vad du känner och varför. Du kommer också ha mycket makt i dina ord och speciellt uttryck av dina känslor blir väldigt intensiva eller att det skapas en rädsla i att faktiskt säga det du känner. I vissa fall kommer du alltså ha svårt att formulera dina starka känslor i ord. Mycket rationell reflektion kring känslor kort och gott är vad perioden lovar alla med Månen i Skorpionen.

 • #3

  Sandra (Monday, 11 November 2019 14:29)

  Såg ditt svar nu och det stämmer på pricken hur det känns nu. Har SÅ mycket tankar, funderingar och känslor inombords nu. Så mycket jag försöker få fram men inte hittar ord för. Inte riktigt vågar hitta ord på. Tack för ditt svar.

 • #4

  Theresa (Sunday, 22 December 2019 14:05)

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade upp mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade till stavmästaren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
  1) Älska trollformler
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande trollformler
  6) Uppdelningar
  7) Dödsförtroll,
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri
  Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 • #5

  johanna (Wednesday, 01 January 2020 12:52)

  Hej alla, det fungerade verkligen och jag är stolt över att vittna också. Jag såg ett inlägg om hur en dam återförenades med sin man och jag bestämde mig för att prova den här läkaren som hjälpte henne eftersom mitt förhållande misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt det eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och mitt förhållande är nu perfekt precis som han berättade att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt tidigare att han inte älskar mig längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-postmeddelandet: drogunduspellcaster@gmail.com kommer din partner definitivt tillbaka till dig.