· 

Oktober - svårt att bestämma dig? Du måste.

Välkommen mörkare tider! Som vi har längtat! 

 

Hösten har både planetariskt och mentalt (förhoppningsvis) landat hos oss alla. Varje stort skifte säsongmässigt (årstidskiften) inleds alltid med att Solen träder in i första graden av respektive kardinalt tecken: Väduren står för vårdagjämningen, Kräftan ansvarar för midsommar, Vågen inleder hösten och Stenbockens tecken är igång när julen är i farstun. 

 

Kardinala teckens energi är aktiv, kickar igång en ny typ av cykel (i naturen och hos människan) och kardinala tecken är kända för att vara de mest aktiva och handlingskraftiga stjärnkonstellationerna. Därefter tar fasta tecken (Oxen, Lejon, Skorpion, Vattuman) över i mitten på varje årstid (dvs Solen rör sig förbi stjärnkonstellationen ifråga) och med sin energi stabiliserar det som sker i naturen och hos människan, och slutligen emellan skiften från en årstid till en annan, ageras ut de flexibla tecknens (Tvillingarna, Jungfrun, Skytten, Fiskarna) energi som tillåter ett mjukt byte mellan höst, vinter, vår och sommar. 

 

Så varje gång vi skiftar årstid har vi en mini-möjlighet att förändra något och agera handlingskraftigt, därför är Oktober en månad att räkna med vad gäller att sätta igång och förändra det man önskar! Även om jag skulle föredra Stenbockens och Vädurens energi att ha å göra med, snarare än veliga och kringgående Vågen. 

 

Nåväl, Vågen är inga mesar inte för det, för under den charmiga, svala och vänliga ytan gömmer sig en högst aktiv och mycket bestämd energi, som vi alla bör ta vara på och göra slag i saken vad gäller det vi företar oss. Problemet Vågar stöter på är de ofta letar så länge efter information innan handling att handlingskraften inte blir så kardinal som man hade önskat. Där Väduren handlar utan att tänka, Kräftan agerar direkt på känsla och Stenbocken agerar på det som verkar bäst ut mot sin omgivning, kan Vågen brista i sin handlingsförmåga genom att bli uppsnurrad i vad andra anser, vilka råd de kommer med och tror är mest lämpligt. Vågen kommer på intet sätt att agera utifrån andras bättre vetande (handlar alltid utifrån egen agenda likt alla andra kardinala tecken), men kan ibland ta alldeles för lång tid att väga in all information innan han skrider till verket (jag använder han/hon i förhållande till vilken energi tecknet ifråga har, varannat tecknet är av manlig karaktär, varannat är av feminint). 

 

Kombinationen av Jungfru/Våg-energi som regerar kommande veckorna är på så sätt väldigt vaksam innan den tar sig för något, då Vågen samlar länge in information innan han agerar och Jungfrun agerar inte förrän alla alternativ står klara för henne och det bästa beslutet med bäst utfall går att ta (titta bara på någon i din närhet som är Jungfru/Våg-tung och observera den personen försöka ta ett snabbt beslut, det är hysteriskt att beskåda). 

 

Kommande två-tre veckorna kommer alltså märkas av rejält när det kommer till Våg-energi, då stämningen överlag blir lite lättare. Människor är mer utåtriktade, sociala, mer benägna att knyta sociala band och bry sig om vad andra runtomkring har att säga och tycker. Vågar är duktiga på att söka kontakt med andra och gör det gärna. Dessutom lever Vågen alltid i en värld full av skönhet och romantik, och det strålar ut från alla under tiden Solen, Venus och Merkurius befinner sig i Vågen gemensamt. 

 

Man kan säga att tiden då många ville bli lämnade ifred av alla andra för att få jobba i tyst och ro (Jungfrun) är över och vi träder in goda tre veckor av dåligt samvete för de åtaganden vi har men inte gör. Det är nämligen så att trots den sköna Våg-säsongen har vi tre planeter som i tur och ordning får ta emot kvadraturer från gänget i Stenbocken (Saturnus, Pluto, Södra Noden), så nog faller vi än en gång tillbaka i gamla, goda beteenden (kopplade till njutning/lättja/falska fantasier istället för hårt arbete och beteendeförändring). Detta kommer inte att tas lätt på från samvetets håll, och vi kan nog förvänta oss en del samvetskval men också MYCKET utrymme för att bli pushade till förändring och tydliga markörer på att vi rullar runt i gamla hjulspår som behöver förändras. Det KRÄVS en förändring för att bryta gamla uttjänade mönster och den kommer inte vara sen med att göra sig påmind, då Saturnus inte har någon mer tid att spilla efter sitt möte med Södra Noden i Stenbocken och Nymånen i Vågen den 28e Sep.  

 

Sist ut i gänget att möta dessa hårda kvadraturer är Mars som äntrar Vågen om ca två veckor och stannar där till mitten på November. När Mars är i Vågen blir handlingskraften ännu lägre, men kvadraturen från Noderna/Saturnus/Pluto kommer kicka igång en jävlar anamma att lösa de vardagliga beteenden som vi inte är helt nöjda med. Det kan röra sig om både lathet, njutning, obalanserade relationer, kreativitet och allt som rör Vågens tecken i övrigt. 

 

Nymånen på Lördag kommer stå i opposition till Chiron i Väduren och talar för en emotionell nystart, frigörelse och självständighet. Väduren/Vågen axisen är som sagt kardinal och dessa tecken väntar inte på att gå vidare i livet. Bryt loss från gamla känslomönster som har varit smärtsamma, det som ligger i det förflutna är numer just det, ditt förflutet, och det går att knipsa av de emotionella band som hållit dig tillbaka i samband med en ny säsong och kommande planetariska faktorer. 

 

Ha en härlig vecka och en strålande Nymåne mina vänner och stay tuned för en ny härlig intervju mellan mig och en fantastisk reiki-helare. 

 

Allt väl och massvis med kärlek, Alex. 

Write a comment

Comments: 0