· 

September NYSTART - Saturnus framåt, Fullmåne i Fiskarna, Nymåne i Vågen, m.m.

Visst känns det som att det var igår Saturnus började sin retrograda resa och jag delade ut Saturnus-readings till er?

 

Men icke hörni, faderns tid rör sig snabbare och snabbare känns det som, och nu har vi haft gott om tid sedan April att landa i några konkreta beslut, avsluta det som inte längre tjänar oss och bearbeta det som sker i livet, då Saturnus till synes saktade ner på himlen och saktade därmed ner livet på Jorden (då han befann sig mycket närmare Jorden än vanligt, likt alla retro-planeter).

 

Retrograda planeter ger ju som ni vet alltid lite "extra" tid att ta igen de läxor och upplevelser som planeten förmedlar via sin arketyp till alla oss, och yttre planeters stationära och retrograda rörelse är extra viktig, då dessa giganter längst ut i vårt Sol-system håller ihop och ansvarar för den strukturen som utgör mänsklig verklighet, eller snarare den mänskliga upplevelsen av verkligheten. 

 

Den 18e September börjar Saturnus alltså röra sig framåt igen (fram till 11e Maj 2020 då vi får lite avlastning i form av ytterligare en retrograd period), och börjar nu aktivt beta av allt det som finns i vårt nyliga förflutna (från slutet på 2018 ca). Med beta av menar jag "med tiden läker alla sår" upplevelser, samt ut med det gamla som inte fungerar och in med nya beteenden och personliga mål att sätta på tidens prov. Den 18e September är startskottet för att lämna sitt förflutna bakom sig på allvar. Vi kommer ha goda två veckor på oss att glida in i denna förändring, och kommer stöttas av andra planet-placeringar i samband med denna nystart. Saturnus har en tendens till att bringa problem till den som inte följer tidens lag. Utvecklas man inte så avvecklas man är lite av Saturnus ideologi, och det gäller att följa hans långsamma svängar med tungan rätt i mun, och nästa steg planerad och redo att exekuteras.

 

Saturnus vänder vid 13e graden av Stenbocken tecken, så alla Stenbockar, Kräftor, Vågar, Vädurar, Jungfruar och Oxar bör vara extra uppmärksamma på vad Saturnus har tagit med för läxor till era liv senaste året, men speciellt sedan April. Vad behöver ni släppa taget om och begrava under tidens tyngd? Alla bör också vara uppmärksamma på om ni har några planeter i 13-14e graden av ovan nämnda tecken (beroende på vilken planet som påverkas i vilket hus, blir också den delen av livet/personligheten high-lightad av förändring). Likaså för oss alla, bör vi titta på i vilket hus i ens chart som Saturnus rör sig stationärt igen, alltså i vilket hus faller 13e-14e graden av Stenbocken? Det husets "läxor" är det dags att släppa taget om, det är nämligen ut-daterade beteenden, människor och situationer som kommer att sakta glida bort med tidens vågor. Vad tjänar inte dig och din resa framåt? Släpp taget självmant och gör schemat redo för nya upplevelser och lärdomar kopplade till planet och hus som är involverade via aspekter med Saturnus.

 

I övrigt har vi en fuuuuuuullspäckad September som nog mest sticker ut med att innehålla rätt otroliga 4 planeter i Jungfruns tecken, tillika 3 planeter i Stenbockens tecken. Vi snackar mycket jord-energi i samspel här, så får vi något gjort så är det verkligen nu och September ut. All form av planering, sortering, effektivisering, målsättning, produktivitet och leverans går lätt och smidigt fram nu. Alla vill arbeta och göra rätt för sig, så det släpar inga svansar nånstans och alla verkar vara med på samma noter kring vardag/arbete, målsättning, samt ha den ödmjuka men detalj-orienterade inställningen till sin omgivning som Jungfruar generellt har.

 

Mest av alla lider nog ni som har planeter i Fiskarnas, Tvillingarna, Kräftans och Skyttens (om inte Jupiter väger upp) tecken. Kvadraturerna och oppositionerna från både Sol, Mars, Venus, Merkurius, Saturnus och Pluto gör det svårt att hålla saker flytande och smidiga. Istället fylls arbetet och vardagen med frustration över det som inte fungerar. Kom ihåg att hårda aspekter i sig inte bringar några problem, utan bara belyser existerande problem som behöver korrigeras och förändras till något som är mer autentiskt och sanningsenligt i förhållande till individens plats i livet ifråga, och September är rätt tid att korrigera och ta tag i dessa problem. 

 

Fram till 12e September så skickar Jupiter i Skytten kvadraturer både till planeterna i Jungfrun samt till retro-Neptunus i Fiskarna, vilket skapar en dynamisk T-kors (aspekt-konfiguration), enligt konstens alla regler. Många olika möjligheter (Jupiter) visar sin näsa under denna period och det gäller att ta välavvägda risker som ringar in både drömmen/fantasin/idealet (Neptunus) men också tar i beaktning den konkreta verkligheten/vardagen (Jungfrun). Speciellt ni med planeter i ovan nämnda tecken kommer få olika möjligheter presenterade för er (inom vilket område dessa möjligheter dyker upp beror på vilket hus Jupiter transiterar i er chart, leta efter 16e graden av Skytten). Det gäller att välja det som går i enlighet med den personliga drömmen (Neptunus), men inte heller ta ut svängarna för mycket och lova mer än du kan leverera så småningom. Jungfrun kommer inte låta något gå under radarn, så har du överdrivit din förmåga (Jupiter) och tagit dig vatten över huvudet (Neptunus), så kommer det märkas mer än väl när du faktiskt behöver hålla det du lovat. 

 

Den 14e September har vi en viktig Fullmåne i Fiskarna/Jungfrun som sätter punkt för den överladdade och troligtvis överarbetade Jungfru-säsongen som började 23e Augusti. Denna Fullmåne är viktig av flera anledningar. Dels aktiverar Månen i Fiskarna Neptunus på samma plats (drick inte för mycket kommande helg, annars slutar det i tårar), och dels skapar Månen/Neptunus i Fiskarna opposition till både Solen, Mars, Venus och Merkurius i sista graderna av Jungfruns tecken. Här har vi en komplett ihop-vävd samling av i princip alla planeter och energier, vilket ofta leder till kulmination av olika slag. Fullmånen är alltid ett avslut av en cykel, och denna cykel (sen mitten på Augusti) kommer få ett hejdundrande avslut kan man lugnt säga.

 

Det blir en emotionell, icke-rationell, "out there" Fullmåne-helg som tar upp spontana känslor och impulsiva beteenden till ytan, trots att man spjärnar emot, eller snarare speciellt om man spjärnar emot. Titta på vart 16e-30e graden av Jungfrun/Fiskarnas tecken är i ditt horoskop och döm utefter hus och planeter involverade i dessa områden, och ta inga avgörande beslut eller handlingar under helgen. 

 

Direkt efter Fullmånen rör sig Merkurius och Venus gemensamt in i Vågens tecken och bränner av en nystart som berör kreativitet, kommunikation, dialog, kärlek, alla sociala kontakter, vänskap, fritid, pengar och inte minst, det vackra och sköna i livet. Vill du starta upp något inom ovan teman efter helgen så är det alldeles ypperligt att göra det. 

 

Sköna Venus är hemma i Vågen och tar med oss på en vacker, romantisk och sensuell resa fram till andra veckan i Oktober. Är det någonsin du behövt förhandla, inleda en relation, träffa nya människor, uppleva nära samtal, vara kreativ på vilket sätt som helst, eller helt enkelt ha kul och njuta av livets gåvor, och vill ha planeterna på din sida, så kommer 14e Sep-8e Okt vara en perfekt tid för det.

 

21a-22a September bjuder på en tredje och sista kvadratur mellan Jupiter i Skytten och Neptunus i Fiskarna (de första två skedde i Januari respektive Juni 2019) som också involverar Mars i Jungfrun. För sista gången blir vi (i vissa fall smärtsamt) påminda om och utmanade kring varför vi tror på det vi tror,  samt blir planetariskt ifrågasatta kring konkret verklighet kontra våra drömmar och våra ideal (Neptunus), grunden för vår moral och högre mål/utveckling (Jupiter) samt våra djupt rotade motiv och beslut (Mars) som tar avstamp i passionen och tron på det vi gör och vill göra, samt varför vi gör det. Har du ditt på det torra kring upplägget kring din dröm/passion och livet i övrigt, så finns inga frågetecken. Är du osäker på varför du är var du är i livet, så får du hjälp på traven (om än hård sådan) genom dessa aspekter. Jupiter utmanar med verklighet och potentiella möjligheter kopplade till dina drömmar och högre ideal, samt faktiska handlingar (Mars) kopplade till det, och pekar samtidigt på vilka fantasier som kan förverkligas kontra inte. Kika på vart 17e graden av Skytten, Fiskarna och Jungfrun befinner sig i ditt horoskop för att veta hur du påverkas individuellt. 

 

22a-25e Sep kopplar Venus/Merkurius ihop sig i mitten av Vågens tecken med Stenbocken och Saturnus/Pluto/Mån-Noderna som huserar där via en kvadratur. Den nya du eller det nya livet du varit på språng efter (eller behövt vara på språng efter) är här för att ta riktig fart och ersätta det gamla med det nya, om än inte friktionsfritt. Det är aldrig lätt att släppa taget om det man är van vid, och kliva på ny mark, och det kommer vi känna av. Det finns dock ingen återvändo till det gamla nu, så rusta dig framåt. Samtidigt rör sig nämligen Solen in i Vågens tecken och påbörjar en ny cykel, även känd som höstdagjämningen. Vill du agera på något som helst i ditt liv, så är dessa datum perfekta för nystart av alla dess slag. 

 

Vi avslutar en upptagen men välbehövligt produktiv September med Saturnus konjunktion Södra Noden i Stenbocken för sista gången, samt en Nymåne i Vågen den 29e September. Dessa två planetariska påverkan ihop signalerar acceleration av den nystart som påbörjas i samband med Saturnus rörelse framåt den 18e September, så är du inte med, så kommer du behöva bli det. För sista gången har Saturnus vandrat över vårt förflutna (Södra Noden) och ihärdigt pekat på och belyst de invanda beteenden vi behöver göra oss av med för att röra oss mot Norra Noden och vår framtid, den framtid som är rätt på riktigt för var och en av oss. Nu är det verkligen dags att släppa taget om det som har varit och inleda en ny fas i livet. Gör du inte det självmant, så kommer Saturnus göra det åt dig kommande månaden. 

 

Med det sagt, håll i er, för nu åker vi framåt! 

 

All kärlek, Alex.

Write a comment

Comments: 5
 • #1

  Åsa Roos (Wednesday, 11 September 2019 09:25)

  Tack för en utförlig intressant prognos. Black moon Lilith kommer ju att finnas med i mån/Neptunuskonjunktionen också. Det drar med all sannolikhet upp än mer av djupa, dolda känslor.
  I mitt fall dessutom i kvadrat till sig själv och min Asc och de i opp till Natal Sol/Jupiter. Det känns stort och svulstigt
  Phu!

 • #2

  Sandra (Tuesday, 17 September 2019 13:22)

  Jag har Neptunus i 14 graden i Stenbocken. Hur kan det påverka mig?

  Tack för bra inlägg!

 • #3

  Alexandra Alvis (Wednesday, 18 September 2019 15:39)

  Sandra, det beror främst på i vilket hus Neptunus befinner sig och om den gör några aspekter till dina personliga planeter. Men generellt sett handlar kontakt mellan Saturnus och Neptunus om att göra verklighet av sina drömmar och ideal, eller snarare se vilka drömmar/ideal man de facto kan förverkliga, och vilka bara är en ouppnåelig fantasi.

 • #4

  Sandra (Tuesday, 24 September 2019 08:05)

  Neptunus är i mitt 4e hus :) Började intressera mig av astro i början av året så är nybörjare och vill lära mig så mycket som möjligt :) tack!

 • #5

  Sandra (Tuesday, 24 September 2019 08:18)

  Lejon i solen. Månen Scorpion (Mars & pluto är då personliga planeter om jag förstått rätt?) Och asc våg (då även Venus?)

  Tre av dom står med om neptunus
  Sextile Moon (1°36 applying)
  Trine Mars (5°24 seperating)
  Sextile Pluto (3°14 seperating)

  Förlåt för alla frågor men just det här sista är det jag har svårast att förstå :)