· 

New Moon in Virgo - 5 planets in Virgo Season

Inte mig emot är vi framme vid Jungfru-säsongen och den inleds alltid med min egen födelsedag, då jag har Solen i första graden av Jungfruns tecken. Stort grattis till mig och alla andra Sol-Jungfruar!

 

I år är det en ganska speciell entré av Solen in i Jungfrun och därmed början på Jungfru-säsongen, eftersom den tätt åtföljdes av Mars/Venus (idag står alla dessa tre planeter i konjunktion med varandra). Snart går även Merkurius in i Jungfruns tecken och vi har en uppkommande Nymåne i Jungfruns tecken i helgen, dvs, även Månen joinar gänget i Jungfrun. FEM planeter i Jungfruns tecken samtidigt är ganska ovanligt att beskåda och slår såklart enormt mot både Jungfruar, Fiskar, Tvillingar, Skyttar, Oxar och Stenbockar. 

 

Det här är alltså en starkt betonad Jungfru-period, som består av att få syn på allt det negativa, för att förstå vad man kan förändra till det bättre. Det är nu det kan kännas som att inget fungerar, när det i själva verket är ett tecken på vad som behöver lagas och fixas. Så fungerar Jungfrun, hon ser allt det negativa konstant, bara för att förbättra och rena, och göra det mer autentiskt. Därför får även alla andra smaka på denna energi av någon form av konstant inre missnöje med det mesta i vardagen omkring er just nu. "Behöver köpa nya glas, hur ska det gå med det där projektet på jobbet, hur ser jag ut egentligen, varför fungerar inte kameran, behöver lämna in datorn på lagning, ungens byxor har fortfarande den där röda fläcken, etc, etc, etc".... in i oändlighet. 

 

En positiv del i det hela, är att Jungfrun mer än gärna tar sig för dessa saker, eftersom det är en energi som dels är rastlös och som dels inte gillar att inte vara upptagen. Därför får man också mycket gjort under Jungfru-säsongen, som i år kommer sträcka sig hela vägen till 1a Oktober, då planeten Mars är sist ut att lämna Jungfruns tecken. 

 

Nymånen i Jungfrun som sker den 30e Augusti kommer vara ett fortsatt nystart på det möte som Mars/Venus hade i sista graderna av Lejonets tecken den 24e Aug, nämligen början på något nytt kreativt, passionerat och kärleksfullt. Allt från projekt till relationer berörs av denna nya cykel som varar kommande 32 månaderna. Kommande Nymåne är alltså EXTRA "nymånig" i den mån att det går att påbörja massvis saker som också faller ut väl, för ta mig tusan vilka härliga aspekter alla planeter i Jungfrun får ta emot från de två andra jord-tecknen Stenbocken/Oxen och alla yttre planeter där.

 

Det är bara flöde av harmoni i transiterna nu, ÄVEN om saker känns långt ifrån perfekta när de väl görs, så är det VIKTIGT att BÖRJA, oavsett hur det känns. BÖRJA bara på det du vill åstadkomma den här veckan, speciellt sista Augusti, och du kommer kunna hålla på med att utveckla och förbättra det kommande åren. 

 

Den här Nymånen i Jungfrun är packad med seriositet, tur, disciplin, hårt arbete, förmåga att korrigera allt som är fel, detalj-sikte, samt en STARK vilja, behov och intresse att få saker gjorda. Detta är en enorm drivkraft som man ofta saknar under andra tider på året. Man vill få FÄRDIGT och ta tag i det man planerat och man är driven att göra det på alla möjliga plan (av både Venus, Mars, Sol och Merkurius).

 

Tänk att du både mentalt, emotionellt, intresserat och drivet tar dig an alla dina projekt och det med stark passion och drivkraft. Vi är inte bara kreativa, vi är också extremt PRODUKTIVA kommande veckorna. Kan det bli bättre? Vi har alla lager av våra personliga behov aktiverade för att sätta saker i verket på olika sätt, få dessa saker gjorda, och det går så enkelt.

 

Jungfrun skapar ordning överallt, så bli inte förvånad över hur gärna du tar dig an alla sorters sortering-uppdrag och verkligen reder ut all den där skiten som du aldrig pallar ta tag i annars (typ sortera och läsa alla manualer, sätta alla viktiga papper i ordning och sortera ut köksskåpen). Men det ligger mycket kreativitet i luften samtidigt sedan Mars/Venus möte i Lejonet den 24e Aug, så just nu vill vi hellre ta tag i det kreativa och rikta den ordningssamma och produktiva Jungfru-energin dit! Väldigt tacksam period, och jag kan inte praisa den nog. Det är så mycket jord-energi kommande tiden att vi blir både grundade, lugna, praktiska och realistiska. Samtidigt produktiva och kreativa, bara win, win och win. Den kreativitet som kom över dig under Lejon-säsongen kommer alltså börja manifestera sig nu rent praktiskt under kommande månaden, alldeles naturligt och fungerande.

 

Vi tar nu vettiga beslut, baserade på logik och förnuft, vilket gör att man gör det man ska helt enkelt och det blir rätt och det blir bra. Där du behöver använda ditt förnuft, ditt sinne, din kreativitet eller din passion, där har du en autobahn att köra på just nu, helt utan trafik. 

 

Man kan säga att vi just nu har ett grönt ljust från universum att sätta våra planer i verk! Så GÖR det, stort som smått!

 

Jungfrun är också ett tecken som är känt för att vara "helt och rent", alldeles på egen hand, vilket innebär att vi heller inte känner att vi BEHÖVER någon annan för att fullfölja, påbörja eller arbeta med våra planer och önskemål. Den här perioden kommer påminna oss om att vi faktiskt är helt kapabla till att göra det vi vill och önskar, helt själva på egen hand. Du har alla resurser du behöver, det är vad Jungfrun har och vet. Du är redan hel och fungerande som du är, du har allt du behöver och det kommer kännas tydligt kommande veckorna. 

 

Samtidigt kan det känns som en något sentimental tid då starten på Jungfruns säsong innebär ett avslut av sommaren och inträdet av hösten. Tiden att börja fundera på och förbereda sig för månader av mindre ljus och mer mörker. Detta är förstås speciellt påtagligt för oss i Sverige, så var inte förvånad om du känner dig lite nere. Inte bara är Jungfrun en pessimist till naturen, hon är också ett avslut på den härliga sommaren som de flesta älskar och det i sig kan kännas negativt och tungt. 

 

Men, det är bara en känsla i bakgrunden. I förgrunden har vi viljan att sätta tänderna i vår passion och göra något verkligt utav den kommande månaden. Sätta tänderna i vad som helst egentligen och förbättra och effektivisera överallt, så passa på och använd denna ovanligt planet-fyllda Jungfru-säsong till att göra ALLT det där du ville, men inte riktigt kom till skott med. Du kommer veta vad det är, var du än tittar, för Jungfrun, hon ser allt, och hon vet allt. 

 

All kärlek och lycka, Alex. 

Write a comment

Comments: 0