· 

Augusti 2019 - kan vi luta oss tillbaka?

Likt många andra astrologer och kunniga energi-arbetare landar jag i samma slutsats. Augusti Månad ÄR betydligt mer harmoniskt upplagd än månaderna innan och speciellt mer harmonisk än Juli. 

 

Vad tar du med dig från Juli-månad?

Vilka upplevelser var du med som lämnade framför allt ett starkt emotionellt avtryck på dig?

Vilka situationer var du glad över att ha i ditt liv och vilka hade du helst sluppit?

 

Svara på dessa frågor inför dig själv och med det landa i insikten på vilket sätt Juli visade dig vad som är viktigt och inte. 

 

Augusti månad är trevlig på flera sätt. Dels slipper vi retro Merkurius from 1a Augusti och den rörigheten som följt med den. Dels försvinner många avgörande och "now or never" konjunktioner. Men framför allt har vi 3-4 planeter i Lejonets tecken hela Augusti och det finns ta mig tusan inget mer positivt tecken i Zodiaken är Lejonets (och Skyttens) tecken. Som livets primära källa är Solen också ansvarig för att styra över stjärnkonstellationen som vi benämner Lejonet, och därför är energin på topp när planeterna är i Lejonet. Visst kan man känna sig både nere och emotionell, men det går snabbt över till "det blir bra det hela". Lejonet vet inte vad pessimism, negativitet och oro är, de tar sig an livet med en genuin och obotlig optimism och mod som kommer direkt från hjärtat. När Lejon är omkring en eller Lejon-energin är i överflöd, då känner vi att vi inte har något att vara rädda för, och agerar och lever från den platsen.

 

Solen, Venus och Mars i Lejonet är tre personliga drivkrafter hos varje individ som uttrycker känslan av ens ego, ens förmåga att connecta med sina medmänniskor samt förmågan att agera handlingskraftig på det man vill ha. Att göra detta med den orädda, glada och charmiga Lejon-energi är en fördel man bara kan drömma om. Utöver det gör alla tre planeter trigoner till Jupiter i Skytten som bara adderar ytterligare känsla av framgång, hopp, glädje och möjligheter. Vad finns det att klaga på? 

 

Jupiter i Skytten börjar röra stationärt igen den 11e Augusti, vilket innebär att allt du planerat, tänkt på och velat, är nu i fas för att faktiskt fortsätta utvecklas. Allt det som stannade upp under vår-månaderna är sakta på väg igen att röra sig framåt. Det du kanske hade dåligt samvete över att du behövde "släppa" under sommaren till följd av semester eller ovilja att göra, kommer att sätta igång och pocka på din uppmärksamhet från mitten på Augusti och framåt. Med Uranus som går retrograd samma datum behöver vi dock vara uppmärksamma på vilka förändringar vi gör, och om dessa förändringar verkligen är nödvändiga.

 

De bästa strategin är att fortsätta med de förändringar du initierade under första halvan av året, och pusha dessa framåt med Jupiters tursamma energi. 

 

Augusti månad inleddes med en stark Nymåne i Lejonets tecken, styrd av hjärtats passion och önskemål. Vad du än vill göra den här månaden så kan du det, så länge det kommer från hjärtat. Det är både en kreativ, kärleksfull och vågad Nymåne som sätter tonen för hela Augusti. Venus och Solen står så pass nära varandra i Lejonet under Augusti att vi helt enkelt lever för oss själva, för kärlekens skull, för kreativiteten. Vi lever passionerat och det med nöje. 

 

Mitten på Augusti leder med en Fullmåne i Vattumannens tecken, lagom med Uranus retro rörelse, för att reda ut insikter kring vilka förändringar är värda att följa och vilja saker vi behöver låta vara som de är. Lejonets tecken är hjärtat, medan Vattumannen är huvudet. The battle of the heart and mind. 

 

Den 18e Augusti är det dags att släppa taget om sommaren. Många planeter rör sig in i Jungfruns tecken och med det är säsongen nästan över. Nu måste vi blicka mot och fokusera på det arbetet som utgör skörden av sommarens händelser och upplevelser. Det kommer inte att vara ett problem då vi kommer känna oss redo att avsluta sommaren och dess hetta. Då kommer det vara dags att börja pyssla, planera och utföra, och det gillar Jungfruar att göra! 

 

Så ta det lugnt lite till, njut av ett par lugna veckor, för snart är det dags att förbereda sig för hösten! 

 

All kärlek, Alex. 

Write a comment

Comments: 0