· 

Planeter genom Kräftans tecken: Juni/Juli 2019

Då har vi börjat ta oss igenom en ganska avgörande period som hållit på sedan 14e Juni, beskrivet i inlägget under. 

 

Senaste veckorna har kantats av känslo-impulsiva tankar följda av lika "känns rätt i stunden" beslut, vilket jag hoppas har gjort sig rätt i just ditt liv. 

 

Det blir dessvärre till en komplicerad och tuff historia när man behöver ta avgörande och rätt beslut inför ens framtid samtidigt som de tankar och beslutsfattande processer som man är med om, är totalt orienterade mot känslan i stunden och det som ger mest trygghet och välmående just då (Kräftans tecken).

 

Kräftor, som är ett kardinalt vattentecken, har överlag svårt för att rationalisera och strukturera sina beslut och känslouttryck i stunden och se hur dessa kommer påverka deras liv på det stora hela. Kräftans funktion är inte att blicka framåt och anpassa sina beslut därefter (där har vi oppositionstecknet Stenbockens uppgift), utan Kräftan agerar aktivt och känslomässigt/impulsivt på det som sker JUST NU.

 

Därför är det en svår uppgift att sammanföra "vilket beslut blir bäst för mig i framtiden?" kontra "det här känns bäst just nu", vilket är vad vi har behövt göra och kommer behöver göra kommande månaden. Oavsett vilka beslut vi tagit, vilka människor vi träffat, och vilka situationer vi varit i sen 14e Juni, så har vi nu satt en specifik måttstock för hur vi kan och klarar av att leva våra liv fram till i höst. Det finns fortfarande massvis med tid att korrigera sina val, tankar och handlingar och det är vad sommaren kommer fortsatt att handla om. Att låta allting landa på ett sätt inför hösten, där vi utan några "släpande" beteenden, människor och situationer, kan ta oss an det vi vill och behöver göra. 

 

Mars och Merkurius rör sig inom kort ut från Kräftans tecken och ihop in i Lejonets tecken (under perioden 24e Juni-1a Juli) och genom sin närvaro i Lejonets stjärnkonstellation ökar förmågan till att insikter och beslutstagande processer blir baserade på både ens talanger och största passion i livet. Det kommer att bli svårt att INTE göra det som känns rätt i hjärtat och kommer direkt därifrån, vilket är en tacksam "push" att använda sig utav för att kalibrera sin väg framåt. Lejon varken skäms eller funderar länge över hur de ska uttrycka sitt inre sken, sin vision och sina drömmar, och gör det gärna med stolthet och bravur. Under kommande två veckor får vi ytterligare chanser att korrigera vårt beteende, vårt ego, vårt jag, vår vilja och önskemål med vår antagna och visualiserade framtid (Solen/Venus passerar Norra Noden i Kräftan). 

 

Kommande veckan kommer fortsätta vara full av starka, känslomässiga upplevelser, ofta helt utan rim och reson bakom, så ta inte dina känslor på alltför stort allvar kommande veckan! Det finns en tendens hos Kräft-energin att göra vanliga "kommer och går" känslor av sorg, glädje, kärlek, etc, till något extremt stort i stunden, som kan upplevas som att det är DEN ENDA KÄNSLAN som man någonsin kommer att känna igen. Därför är det bra, när det är så många planeter i just Kräftans tecken, att försöka distansera sig lite från känslorna i stunden, och försöka överblicka sitt liv och framtid i en större helhet. Låt dig inte luras av dina egna känslor kommande veckan! 

 

Merkurius går retrograd (7e Juli-1a Aug) och skruvar ytterligare upp energin av retrograd rörelse och dess påverkan på oss här på Jorden. Vi kan förvänta oss mer lugn omkring en, tankar och beslut som behöver revideras, göras om och funderas över, likaså det klassiska som följer med en retro Merkurius, dvs, alla typer av förseningar, saker som faller i glömska, fel-bokningar och information som inte hittar fram. Som vanligt, var uppmärksamma på rese-planer, möten, mejl, och all information som kommer i er väg, det blir enkelt fel. 

 

I övrigt, som tidigare nämnt, använd lugnet och stillheten till att se över ditt liv som det ser ut just nu och vad du är nöjd/missnöjd med, och acceptera känslan i stunden, även de svåra känslorna. Alla stora förändringar i livet initieras i en tankegnista, en insikt, en känsla eller en dröm. Och tiden att tänka, inse, känna och drömma är nu. 

 

Kärlek, Alex. 

Write a comment

Comments: 0