· 

Mars i Kräftan konjunktion Norra Noden - mot framtiden!

Här till vänster ser ni en chart för dagens dag, nämligen idag! 

 

Idag och kommande veckan är en period fylld av avgörande beslut, handlingar, tankar mot ett konkret skapande av ens framtid samtidigt som man möter och säger farväl till en del av sitt förflutna.

 

Det är en tid att GÖRA UPP med sitt förflutna och AGERA mot sin framtid. Det behöver inte vara extremt omfattande och stora handlingar eller beslut. Det kan handla om mycket små steg och handlingar, men det kommer krävas från en att man blir medveten kring ett skifte mellan ens förflutna och ens framtid. Och det kommer att kännas bra, så länge man aktivt gör något förändring eller skifte i sina tanke och handlingar. Det gäller dock att agera på något sätt, det är vad planeten Mars vill! 

 

På bilden letar ni upp Kräftans tecken (den gröna längst upp på bilden), och mitt emot Kräftans tecken ser ni Stenbockens tecken. Mötet mellan framtid och förflutet som jag beskriver har sin grund i att Norra Noden (upp och nervänd "bägare") och Södra Noden (mitt emot) bli aktiverade via sin kontakt med fysiska himlakroppar, dvs, planeter. Kräftan och Stenbocken har en energi som kretsar kring ens känsla av trygghet som i sin tur låter en utvecklas i samhället och i det offentliga ögat. Det handlar om att skapa sig själv en trygghet omkring sig via handling och tankar, som tillåter en att bygga en struktur utanför ens hem och privata sfär, dvs ta sin plats eller etablera sig i någon av del av samhället där man önskar vara. 

 

När Mars och Merkurius passerar Norra Noden i Kräftan så aktiveras ens karma och framtid och blir mer verklig för en via tankar och handlingar. Vi blir mer motiverade och handlingskraftiga när det kommer till våra mål och visioner, eller så blir vi ledsna för att vi inte är där vi är och stänger in oss hemma och sölar. Det är trots allt Kräftans tecken vi tala om. Du har ett val, att använda drivkraften till att ta små steg mot din framtid och släppa taget om det som har varit, eller fortsätta tycka synd om dig själv. Tyck inte synd om dig själv, det leder inte till några framsteg.

 

Eftersom Mars/Merkurius/Norra Noden hamnar i en naturlig opposition (dragkamp) till Saturnus/Pluto och Södra Noden i Stenbocken så upplevs en påtaglig slitning mellan att behöva (och i vissa fall tvingas till) att släppa allt som har varit fram tills nu (sen 2019 började ca). Den här transiten gör att vi får en push framåt att på riktigt bearbeta och göra oss av med det som vi inte behöver eller får ha kvar i vårt liv under tiden som Saturnus, Jupiter, Pluto och Neptunus är retrograda. Det här är en HJÄLP från ovan att få uppleva drivkraften och motivationen kring sina mål, och kunna ta sig an dessa igen med en tydlig tro och vilja. Säga vad man vill om Kräftans tecken, är det trots allt ett kardinalt tecken som må arbeta i sidled, men behöver få utlopp för sin drivkraft på något sätt, och det på en gång. 

 

Om mycket av ditt liv har känts meningslöst och stagnerat senaste månaderna så är denna transit en form av ett uppryckande och omruskande. Det är ju DÄRFÖR jag lever och finns (Norra Noden), nu vet jag precis vad det är jag BORDE göra. Insikterna i form av tankar och vidare handling flyter upp under denna vecka och det blir tydligare att det visst finns en mening i ens liv, samt att man vill agera på den.

 

Så tricket här är att inte hålla fast vid det har som har varit, inte älta, inte tycka synd om sig själv och försöka släppa taget om det som inte blev, oavsett om det var frivilligt eller inte. Det är en dragkamp mellan att slitas ner i de slag som livet har gett en senaste halvåret, och lyfta huvudet och arbeta mot den mening som man trots allt har i livet. Det är inte enkelt eftersom både Saturnus och Pluto är involverade i denna process, men det är på allvar, och det känner vi alla. Möt dina rädslor, dina strukturer och beteenden, och lägg ner tid och planering på det som ger dig mening och glädje i livet. Det är vägen framåt. Det handlar om att utmana det som har varit, skaka av sig det som inte fungerar, och se om det finns nya sätt att göra det man vill göra. Ha inte bråttom, men känn efter ordentligt och se den där kärnan av mening som gör just ditt liv värt att leva och som väcker glädje i dig. Det här är en ypperlig period att ta ett stort kliv framåt, mot sin framtid, och lägga mycket av det som inte fungerat och inte blivit som man tänkt sig, bakom sig. Utmana din tidigare filosofi kring ditt eget liv, och se målet framför dig, vart är du på väg? Vad ger dig mening? Hur kan du agera på och mot det som ger dig glädje i livet och gör dig trygg och välmående? 

 

The future is for those who dare. 

 

Trevlig Måndag på er, Alex. 

 

P.S Tack för feedbacken ang vloggandet. Youtube-kanalen kommer att komma upp som jag planerat, men jag kommer att fortsätta blogga parallellt ett tag framöver.