· 

Gemini/Tvillingarna

Nu är det dags att vända blad, på flera sätt. 

 

Sommaren är officiellt här, och vi är nu inne i en härlig och lekfull Tvilling-säsong.

 

Många upplever nog en viss slitning mellan känslan av att det är sommarlov eller semester (allt går långsammare, mindre krav) och det faktum att världen inte alls pausas bara för att det är början på Juni.

 

Upplevelsen av långsammare tempo hänger ihop med att Saturnus, Pluto och Jupiter är retrograda, och backar just nu över de erfarenheter, upplevelser och händelser som var under första halvan 2019. Det ÄR svårt att få till några nyheter, projekt eller initiativ just nu, främst för att de flesta har redan mycket att bearbeta sen tidigare. Ingen orkar riktigt påbörja något, och helt rätt är det, eftersom man får möjligheten att VÄNDA eller FÖRÄNDRA det som redan har varit. Retrograd rörelse är alltid en "andra chans" att förändra det som redan skett, och skapa ett nytt utfall om man önskar. 

 

Neptunus joinar det retrograda gänget den 21a Juni och går själv retrograd fram till hösten. Ypperligt tillfälle att gå genom sina drömmar, sina ideal och förväntningar på livet, och se om dessa överensstämmer med verkligheten. Ypperlig tid att gå tillbaka till gamla drömmar eller ouppfyllda önskemål och se om dessa fortfarande är aktuella. Det finns inga hinder när Neptunus är aktiv, så känslan är därefter. 

 

Sommaren 2019 blir en väldigt lugn historia med så många planeter retrograda, och även om drivet att GÖRA NÅGOT finns, så är det bättre att njuta av stillheten medan man kan. Sen kommer det köra igång med händelser i vanlig ordning, till hösten. 

 

Mars är i Kräftan gör att vi främst agerar på känslor just nu, ofta icke rationella sådana. Mår dåligt? Kanske ska ta en bit mat. Mår bra? Vi firar med något trevligt! Försök dessutom att slita ut någon på stan, det kan te sig helt omöjligt när Mars är i Kräftan och Venus i Oxen. Att vara hemma och njuta överdrivet av godsaker kan vara en potentiell risk just nu, då både Oxen och Kräftan är högst intresserade av hemmets njutningar och lugn. Så för er (Tvillingar, Vågar, Skyttar, Vädurar) som gillar att vara out and about, kan det alltså vara svårt att få med någon ut på era äventyr. Även Kräftan och Oxen är typiska "lugna" tecken som bidrar till det lugnet vi känner omkring oss just nu. Eller kanske till och med den initiativlösheten vi känner omkring oss just nu. 

 

Den 8e Juni lämnar Venus Oxens tecken och vandrar in i Tvillingarnas! Nu är det dags att bege sig ut på stan, socialisera sig, träffa nya människor, inleda relationer, flörta, prata, etc, etc. Tvillingarna gillar inte att sitta hemma och ta det lugnt, så passa på att ge er ut på stan från och med nästa vecka! Kanske skriva, sjunga, ha långa samtal med andra, läsa och hitta nya intresseområden. Det kommer vara enkelt!

 

Den starka Merkurius i Tvillingarna lämnar snart sin plats där och kliver in i Kräftans tecken imorgon, den 4e Juni. Nu kan vi istället för snabba och vassa tankegångar och ett gott minne förvänta oss tankar och resonemang fyllda och kantade av starka känslor och osäkerhet. Att uttrycka sina känslor verbalt blir både nödvändigt och obekvämt, i sann Kräfta anda. 

 

I mitten av Juni har vi ett ganska viktig möte mellan Mars/Merkurius och Norra Noden i Kräftan, som står i opposition till gänget i Stenbocken (Saturnus/Pluto/Södra Noden). Framtiden (Norra Noden) möter ambition och drivkraft (Mars), möter ens förflutna hinder (Södra Noden/Saturnus) och transformerar en för alltid (Pluto). Det här mötet mellan planeterna kommer ha stor inverkan på resten av året, och det som sker mellan 16-18e Juni kommer vara en viktigt vändpunkt för många. Det gäller att våga möta sina rädslor, sina djupaste känslor, och framför allt våga göra det man vill! Mer om just denna transit ska jag ta upp när det börjar närma sig. 

 

Något som kommer att förändras på den här bloggen är att jag kommer att gå över till Youtube och vloggar istället. Jag vet att ni är många som kommer in och läser regelbundet här och jag vill ger er mycket mer än något enstaka inlägg varannan vecka. Jag hinner inte längre skriva lika mycket, då jag skriver väldigt många konsultationer. Därför tror jag att video-format kommer att vara optimalt och mer effektivt. Lite läskigt. :) Vad tycker ni, skulle vloggar vara roligare att kolla på än läsa blogg?

 

Njut nu av stillheten, även om frustrationen över att göra och förändra något är ständigt närvarande, förändra det du kan, förändra det som du tidigare har varit missnöjd med i din egen vardag och ditt beteende. Njut av Tvilling-säsongen, den är både härlig och livlig! 

 

Vi hörs snart, Alex.