· 

Saturnus (Saturn) transit tips

Vilket gensvar på Saturnus-readingen hörni! Vad glad och varm jag blir av att ni är så många som följer mig och tar del av mitt arbete.

 

Jättetack till alla som har hört av sig och beställt en mini-reading, det var överväldigande och väldigt roligt att få se över 40 olika födelsehoroskop och få tolka den plats ni befinner er på i livet nu, även om mina händer och fingrar nästan blöder efter ihärdigt knapprande på tangenterna när jag sammanställt 200 sidor på en vecka. :')

 

Den som skrivit examensarbete kan ju föreställa sig mardrömmen hehe. Men vad gör man inte när det kommer till ens passion i livet! 

 

En intressant notering som jag gjorde under arbetets gång, var att majoriteten av de som känt behovet av att vända sig till mig just nu, har Saturnus passerandes sitt 2a, 3e, 4e, 5e, 6e och 7e huset. Ett fåtal hade Saturnus i 8e. ÖVERVÄLDIGANDE många har Saturnus som passerar deras IC och 4e hus nu, likaså en hel drös som får Saturnus över sin Descendent och 7e huset. 

 

Jag har lite antaganden om varför så är fallet. Dels är det tydligt att det sker mer omfattande saker inuti och utanför en själv när yttre planeter och därmed verkligt påverkande transiter (jag tror att vi en gång för alla kan sluta hata på retro Merkurius som sällan ställer till mer problem än borttappade papper och fel-skickade mejl) passerar ens "angles", kända som "hörnhus" på svenska och utgörs av:

 

Ascendenten/Descendenten och IC/MC. Så kallade angles är i själva verket 4 punkter på himlavalvet. 

 

  • Ascendenten är punkten där jord möter himmel = horisonten i öst (där Solen går upp)
  • Descendenten utgör motsatspunkten = horisonten i väst (där Solen går ner)
  • MC, också känd som Zenit, är den nordligaste/högst punkten på himlavalvet. 
  • IC, också känd som Nadir, i motsatsen till Zenit, är den sydligaste punkten på himlavalvet.

 

Dessa punkter utgör ramen eller strukturen, om man så vill, för resten av ens husplaceringar, och utgår strikt för vilken plats man är född, vilken tid och dygnet. Det är lite annorlunda att vara född kl 17.00 i December och ha majoriteten av sina planeter under horisonten kontra vara född 17.00 i Juli, och därmed ha alla sina planeter i övre delen av horoskopet, över horisonten. 

 

Hörnhusen (1a, 4e, 7e, 10e) är absolut mest viktiga i ens horoskop, och påverkar en speciellt mycket om man har planeter natalt i dessa. När yttre planeter passerar ens hörnhus, så förändras ofta stora strukturer i livet, kopplade till ens uttryck av ens personlighet mot omgivningen (Ascendenten), ens förflutna och ens allra innersta kärna (IC), ens relationer till andra (Descendenten), samt ens plats i samhället (MC). När dessa punkter och hus påverkas av transiter, så ställs vi ofta inför ett omskakande av våra inre, allra mest grundläggande strukturer i livet. 

 

Det andra intressanta är att majoriteten av de som har hört av sig för en tolkning har Saturnus passerande i husen som ligger under horisonten (dvs hus 1-7). Nog är det så att man behöver mer vägledning när Saturnus gömmer sig under under horisonten i ens egen upplevelse av livet, och rör upp en massa frågor som berör ens inre och grund-personlighet. Det kan också upplevas dunkelt och oklart när det kommer till vart, hur och varför, när länge Saturnus befinner sig i undre delen av horoskopet i sin transit genom ens horoskop. Så fort Saturnus kliver över Descendenten och in i 7e huset får man ofta möta en ny variant av sig själv som person, och ska applicera den på yttre världen (hus 7-12), vilket också är en rätt omskakande process. Samtidigt bryts ofta stora delar av ens tidigare värderingar kring relationer och vad man får ut av dem ner, vilket skapar dubbel oro. 

 

Det var ingen som hörde av sig, som hade Saturnus passerande deras 10e eller 12e hus, vilket leder mig till tanken att ni med Saturnus i ert 10e just nu (MC) är för upptagna på jobbet för att hinna oroa er och be om vägledning. Saturnus i 12e gömmer sig troligt så väl att man inte ens vet om att man behöver någon form av hjälp, man är nog tillräckligt uppslukad med att bearbeta egna minnen och känslor. 

 

Saturnus har en rejäl "ta saker upp till ytan och visa dem för vad de är" påverkan, som kan vara ganska tung att möta (speciellt om man har mycket Neptunus-influenser i horoskopet som dimmar ens omdöme). Saturnus-transiter resulterar ALLTID i att ens egna drömmar, inställningar, förhoppningar och beteenden blir utvärderad på ett objektivt men inte alltid angenämt sätt. Saturnus transiter är som att få tillbaka resultatet på en prov eller en tenta. Man skrev den med en specifik förhoppning och förväntan, men resultatet talar alltid sitt ärliga språk kring hur man faktiskt pluggade inför tentan/provet. Saturnus är resultatet på allt vi gjort tidigare, inte det vi drömt och hoppats på. 

 

Jag tror inte jag är den enda som märkt ett långsammare tempo omkring sig. Det finns definitivt arbete att göra med många av ens åtaganden och potentiella bekymmer, men precis så som retrograd rörelse indikerar, så känns det som att man borrar sig djupare ner i det som skedde i en högst omvälvande takt under Feb-Apr 2019, och försöker få ordning på det. Vi står snart inför sommaren, med allt vad det innebär, och det gör mig glad att vi får denna retro-rörelse nu, för att kunna sakta ner och bearbeta det som har hänt.

 

Inget speciellt omvälvande som sker i Solsystemet, utöver det som redan nämnt, förutom att planeten Mars skiftar över från Tvillingarnas tecken till Kräftans nu på Torsdag, likaså träder Venus in i sitt hemma-tecken, Oxen. Mars är inte särskilt stark i Kräftans tecken och tenderar att agera på känslor, mer än något annat. Var därför uppmärksamma på hur ert beslutstagande går till och om det är vettigt att agera på känslor av ilska, glädje eller sorg. Ta gärna ett varv till innan ni gör och säger, och det kommer inte vara svårt, då vi också har hela 3 planeter i Oxens tecken. Eftertanke, lugn och strävan efter att undvika konflikter kommer att märkas väl, då Venus är hemma i Oxen och Mars är inte sugen på att kriga i Kräftans tecken. Lugn, känslosamma "utbrott", njutning och också ett strävande efter kärlek och harmoni är vad vi kan förvänta oss kommande veckorna. 

 

Vi hörs snart igen. Kärlek, Alex.