· 

READING: Saturnus retrograd i Stenbocken 30e Apr - 18e Sep 2019

And we are set for the summer! 

 

Pluto, Saturnus och Jupiter är officiellt retrograda och betar av respektive del av Skyttens och Stenbockens konstellation med sin till synes rörelse bakåt på himlen fram till i höst. Sist ut att joina gänget är tidens fader, den omryktade och skräckinjagande Saturnus. 

ÄNTLIGEN får vi möjlighet att bromsa in litegrann och ta oss tid att gå över de ofta omfattande och impulsiva beslut vi har tagit, eller tänkt att vi ska ta. Den som redan klivit fram ett par steg på sin väg och gjort en del förändringar behöver stanna upp och se över de förändringar som har gjorts (nöta på det som är och fokusera på ett par spår, mer konkret än mycket). Den som har velat fram och tillbaka, tänkt, blivit pushad till klippans ände, men inte riktigt tagit sig tid att ta det nödvändiga klivet får också en till chans att göra det. Efter sommaren är din närmsta framtid satt (fram till 2021 då när Saturnus går in Vattumannens tecken), oavsett om du väljer att röra dig framåt eller stanna där du är.

Saker kommer att gå åt helvete, samma teman kommer att återupprepa sig, samma projekt/människor/situationer kommer att kräva dig på tid, energi och engagemang fram till hösten. Tro inte att du har gjort dig av med saker, beteenden och människor för gott, du kommer att behöva gå tillbaka och bearbeta det som redan har skett.

Vi behöver åtminstone inte förvänta oss några NYA bestyr och trappsteg att kliva upp på. Vart du än står just nu, där ska du också röra dig kommande månaderna. Man kan likna Saturnus transiter (det huset och de planeter som det påverkar i ditt horoskop) vid att stå vid avsatsen av ett högt berg och blicka uppåt. Man vet att den enda vägen någonstans alls är uppåt och man ser att det är brant, det är långt och det kommer att bli på liv och död. Man kan vänta vid bergets fot för alltid, stå och trampa, och aldrig få se vad som finns på toppen, aldrig få röra sig framåt och uppleva utveckling. Det är kargt och kallt omkring en, men det går, det går att stanna kvar också, men inget kommer att förändras och det blir kallare och mörkare. Detta är beteenden som vi inte har styrka och mod nog att bli av med, det är tiden vi lägger ner på det som inte rör oss framåt i livet. Det är tryggt och säkert, men det är både tråkigt och olyckligt att stå bakom en vägg av sten och inte se någon väg framåt. På den platsen gör Saturnus oss djupt olyckliga och deprimerade, för att vi är för rädda för att röra oss framåt men vill heller inte stanna där vi är. Vi är för trygga i det vi redan vet, och har inte mod nog att tro att vi klarar av det nya och läskiga. 

 

Den som anammar Saturnus pockande "det här MÅSTE du förändra i ditt liv, det här FUNKAR inte längre, det här gör mig olycklig" börjar sakta men säkert klättra uppåt med andan i halsen. Ibland känns det som "vad fan har jag gett mig in på" men det finns inte heller någon väg tillbaka. Man kan inte klättra ner igen, det är inte ett alternativ när man är halvvägs upp och börjar känna doften av toppen. När Saturnus går retrograd är många av oss halvvägs upp och får pusta ut på en klippavsats, ta igen oss, vila upp oss, titta runt oss, ner och upp och skapa en plan för hur vi tar oss an resten av klippan, samt bearbeta den läskiga vägen hittills. 

 

Den som står vid foten av berget och har upplevt mer och mer mörker och mer oro inför att vara kvar, får en tillfällig skingring av mörkret och molnen. Solen lyser upp platsen där man står och vägen som leder en uppåt. Man får nytt hopp, ny vilja och ny styrka att ta sig an det där berget ("berget" man ska ta sig an representeras av det huset som Saturnus hamnar i, i ditt horoskop just nu). Saturnus ger ingen återvändo per se genom sin långsamma vandring på himlen och genom allas horoskop med ett 30-års spann av omfattande händelser, men han ger oss definitivt pauser att ta igen mod, energi och vilja, när planeten är retrograd. 

 

Saturnus påverkas oss alltid, precis som resten av himlakropparna i Solsystemet, men just den här transiten är extra påverkande till följd av Saturnus konjunktion med både Pluto och Södra Mån-Noden under senaste månaderna och att både Saturnus och Pluto går retrograda precis på graden av sin konjunktion med varandra och Södra Mån-Noden, det talar för ett omfattande skifte i de allra flestas liv. Det här är linjen, dragningen, mellan ditt förflutna och din framtid som sker just nu. Denna kamp mellan ditt förflutet och din framtid kommer nu att utspela sig fram till hösten. Viktiga datum att ha i åtanke är bl.a. 4e Juli och 28e September. 

 

EDIT: Till följd av många beställningar kommer alla som beställt from den 1a Maj och framåt få sina tolkningar omkring den 10e Maj! 

 

Eftersom transiten är så omfattande och ovanlig med kontakten med både Pluto och Södra Mån-Noden vill jag erbjuda en mini-reading kring hur Saturnus påverkar just ditt liv fram till i höst, vilka områden i livet du bör fokusera på, vilka förändringar och utmaningar just du står inför i samband med Saturnus retro rörelse i Stenbockens tecken. För att kunna ta del av detta måste du känna till din födelsetid. Priset är 300 kr, och du får ett skriftligt resultat (ca 5-6 sidor) senast Söndag (allt är handskrivet och tolkat personligen av mig). Skicka ett mejl till astroalvis@gmail.com eller ett meddelande på Facebook om du är intresserad (med födelsedatum, födelsetid och födelseplats). Jag tittar på vilka aspekter Saturnus skapar till dina personliga planeter, vilka hus och platser den aktiverar i just ditt liv, just nu. Vad du behöver fokusera på och arbeta aktivt med. 

 

All kärlek, Alex.