· 

April 2019 - omfattande retrograd rörelse av Pluto, Saturnus, Jupiter.

Vilken händelserik påsk vi har haft!

 

Inleddes med en mycket viktig Fullmåne som kopplade tillbaka vårt psyke, känslor och upplevelser till den 22a Mars (då första Fullmånen i Väduren-Vågen) och det som skedde i ditt liv då.

Vad som än hände eller inte hände den helgen, har nu fått sin upplösning på något plan hos dig och i ditt liv. Det är dags att släppa taget om vissa saker, återbesöka gamla upplevelser/känslor, och överlag stanna upp och ta in det som sker utan att förändra eller göra om. Det är vad planeterna talar om för oss nu. 

 

Just idag är en väldigt bra dag för att påbörja det hela! Uranus/Sol konjunktionen i Oxen talar om nya tider för ditt ego, djuplodade insikter hos ditt medvetna jag! Saker börjar falla på plats rent praktiskt kring det du genomlevt i känslor och tankar senaste månaden, och eftersom Fullmånen alltid tar med sig kulmination och avslut i sitt slag, ger Solens inträde in i Oxen och rörelse förbi Uranus också en möjlighet till en ny typ av medveten inställning till det som försiggår i ditt liv! Inget förändras förutom din inställning till det hela! GÖR saker rent konkret för att landa i nya insikter och bryta vanor/beteendemönster du fastnat i senaste månaden. Oxens tid är alltid bra för att cementera beteenden av olika slag, och det har vi verkligen behövt i kölvatten av Vädurens ilska/våghalsighet samt Fiskarnas sentimentalitet/hopp. Väduren/Fiskarna energin är mycket uppe i det blåa och känner/upplever mycket, men har föga användning för det i vardagen, förutom att bli distraherad från sina planer och löften till sig själv och andra. 

Nu ges en chans till oss alla att medvetet genomföra en konkret plan för att kliva in i sitt nya liv, sin nya väg, som sakta börja staka ut sig mentalt. Uranus/Solen skriker efter att DU ska få vara DEN DU ÄR, oavsett vad andra tycker om din process mot det, gör det på ditt sätt! Följ därför din inviduella "så här vill jag att framtiden ska se ut" och börja göra små saker i vardagen som förändrar ditt liv på längre sikt. Uranus kommer med chockartade insikter i alla sammanhang och ni med planeter i första graderna av Oxen, Vågen, Jungfrun, Stenbocken, Skorpionen och Lejonet får ta del av denna insiktsfulla och kraftiga energi. Det är som att plötsligt bli väckt tillbaka till livet, till medvetenhet kring vem DU är och alltid har varit. Lite som att bli upplyft från en dimma, en dåsig dröm och återvända till DIN fasta kärna, och DIN uppgift inför dig själv, att vara den DU är fullt ut. Härligt, inte sant? Om än smärtsamt det också för många av oss. 

 

Du får insikter och "wake-up calls" inom det området i livet där det behövs SOM MEST just nu, speciellt det huset och oppositionshuset som Uranus hamnar i (leta efter Oxen-Skorpion axeln i ditt horoskop). Det går inte att undkomma den personliga förändring som Uranus pockar på just nu, inte minst den inställning du kan ta dig an ditt liv med. Ta emot insikterna med öppna händer och landa i att du har din egen väg att gå, och att du har hittat tillbaka till den nu, trots tunga yttre omständigheter. 

 

Livet slutar vara så tätt inpå hjärtat när det uppstår aspekter mellan Uranus och personliga planeter (Sol, Måne, Venus, Mars, Merkurius). Man börjar kunna se objektivt på sin tillvaro, släppa gammalt och öppna upp för det som egentligen är viktigt för en, känna sig på väg framåt och bli av med gamla emotionella och psykiska bojor. Blicken är nu lyft från ens personliga bekymmer, och lovar mycket gott inför framtiden, så länge man är villig att ta emot dessa insikter och förstår att det är en längre process. Oxens tecken saktar ner, ger mer tålamod, stabiliserar och tar udden av "NU NU NU", så det är en tacksam energi att arbeta med för att röra sig stadigt framåt, utan att släppa på sina värderingar. Den förändring som sker i dig nu är viktig inför din framtid, så ta emot den fullt ut! Det praktiska arbetet med att förändra det tunga som hängt kvar i dig senaste månaden har kommit igång!

 

Med det sagt, handlar inte förändring i energierna enbart om positiva skeenden i livet. Det som du släpper taget om nu, den förändring du inser att du kommer behöva genomgå, är långt ifrån en dans på rosor eller något enkelt och självklart. Många tampas med relationsproblem just nu, och allt annat som rör planeten Venus: pengar, själv-värde, kärlek, känslor och kreativitet. 

 

Venus lämnade Fiskarnas tecken och med det också våra tårar och vår blödighet bakom sig under helgens inträde i Väduren. Direkt i Väduren fick hon dock springa på både Chiron och Merkurius, så det är inga lätta dagar vi haft och har framför oss. Även om inställningen är att "kriga på" och stå fast vid sina värderingar, till sista blodsdroppen, så gör det ändå ont, så ont. Det är Chirons ansvar att väcka alla osäkerheter, känslor, minnen och upplevelser kopplade till kärlek och relationen med en själv, ens värderingar och förmåga att relatera till andra. Vädurens tecken ger dock mod att våga möta det som gör ont, och det handlar nu inte bara om starka känslor (Venus i Fiskarna), utan också en styrka och vilja att överkomma sina svagheter och röra sig framåt från det som gör ont. Kriga på.  

 

Den 24e April ser vi också ytterligare en storspelare gå retrograd, nämligen Pluto i Stenbocken. Som beskrivet tidigare, har samlingen av planeter i Stenbocken senaste månaden, inneburit stora förändringar och nedbrytning av befinnande strukturer för nästan var och en av oss. Dessa har kommit plötsligt och sällan välkommet (yttre omständigheter vi inte kunna styra över). Nu kommer en period av Plutos rörelse tillbaka över 23e-24e graden av Stenbocken och en bearbetning och stabilisering av det som har skett så plötsligt och till synes definitivt. Leta efter den platsen i ditt horoskop och se vad du har där i planet och husväg. Du kommer behöva gräva djupare i ditt förflutna och allt det som har orsakat platsen du är på idag. Pluto får dig att ta upp det gamla, se över det, och också kunna göra dig av med under tiden den är retrograd (fram tills Oktober 2019). Detta är en omfattande, grundlig och långdragen process och eftersom den sker i Stenbocken får du möjlighet att bryta ner allt ordentligt, och bygga upp något betydligt mer fungerande och stabilt inför framtiden. Räds ej att behöva återvända till det som du trodde att du sagt hejdå till för alltid, det är vad Pluto vill att du ska göra under våren/sommaren. Klandra inte dig själv om du "fastnar" i din frigörelse-process, det är inte meningen att röra sig spikrakt framåt när yttre planeter är retrograda. Du genomlever allt det gamla igen, för att kunna ärligt säga till dig själv att du är färdig med det, när det väl är dags. 

 

Saturnus går också retrograd den 30e April och har du benat ut vad och varför du vill bli av med, så kommer resten av April blir mycket givande för dig och din utveckling, likaså perioden då Jupiter, Saturnus och Pluto är retrograda. Stäng inte in dig, göm dig inte, klandra inte dig själv för att det tar tid eller "återfall", utan ta bara emot de tankar och insikter som kommer. Nu är vi på väg mot en flera månaders lång introspektion av det som har hänt i livet sedan hösten 2018, och det är inte läge att göra helt nya ryck framåt, stänga gamla kapitel för gott och tro att man är färdig med allt som har hänt senaste året. Nej, tvärtom, nu är tiden inne för att begrunda ditt senaste år, och gå över allt som har varit viktigt för dig under det året, för att utvärdera vad som ska följa med in i nästa cykel av förändringar och skeende (hösten 2019) och inte. 

 

Ta det lugnt, och gör det du kan, ge dig själv mycket tid och acceptans. Det är tungt, det är omfattande transiter som förbereder oss inför vintern/våren 2020, då vi ska ha gjort oss av med allt det som inte gynnar oss och förberett oss maximalt för en stor förändring i livet, vilket kommer att ske tveklöst.

Se framåt och kom ihåg att allt som sker i ditt liv har en mening, även om det är tungt! 

 

All kärlek och värme, Alex. 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Fredrika (Tuesday, 23 April 2019 07:47)

    Hade hoppats på lite lättare transiter nu till våren, men icke alltså.. Jag hade min exakta Saturn return i december men har haft det jobbigt i ett år. Har försökt hitta svar på hur Saturnus retrogradtransit påverkar en pågående Saturnusåterkomst men hittar inget om det. Vet du? Jag har även månen i Stenbocken och är solkräfta, så minsta lilla hopp om känslomässig avlastning är välkommet :)