· 

Jupiter retrograd i 14-24e graden av Skytten Apr-Aug 2019

Och så är vi igång med retrograda yttre planeter igen! Det är nog dags efter den så intensiva hösten/vintern som vi har haft. Jupiter i Skytten vet nämligen inte hur man saktar ner, utan den gör allt för att göra drömmar till verklighet och expandera mot sina drömmar och visioner!

 

 

Först ut retrograd är alltså Jupiter, som gick retrograd idag och kommer vara så sommaren ut. Näst på tur är Saturnus i slutet av April. Dessa två planeter i retro-rörelse blir avgörande för mycket av det som har skett senaste året i ens liv och framför allt senaste månaderna då Saturnus/Pluto har mött vårt förflutna och historia, i mötet med Södra Noden. 

 

Retrograd rörelse av yttre planeter är viktiga perioder av stabilisering och ett tillfälle att titta tillbaka på det man åstadkommit senaste 6-12 månaderna. 

 

Vad gäller Jupiter, så är dess retrograda rörelse under våren och sommaren, helt klart kopplat till det som påbörjades eller skedde i samband med Jupiters inträde i Skyttens stjärnkonstellation i November 2018. Då initierades en specifik förändring i ens liv, kopplad till utbildning/social status/ens plats eller roll i samhället och inte minst ens "tro" på livet. Och nu pratar vi inte bara en filosofisk tro om livet och dess grundpelare (typ religion), utan den filosofin man har och skapar kring sin egen existens. Det man identifierar sig med och den väg i livet man valt att gå inför andras ögon. Det är oftast kopplat till ens utbildning och ens "sociala status", exempel: "jag är läkare" eller "jag är konstnär", osv. 

 

Jupiters inträde i Skytten var ett mycket tacksamt sådant då Jupiter hamnade i sin egen, starkaste energi, den expansiva och aldrig sinande på optimism energin som Skytten besitter i alla lägen. Ingenting är omöjligt i Skyttars värld, och det finns sällan något "hur ska det bli"-perspektiv inblandat, man är bara tvungen att följa sin vision, sin dröm, sin tro, och tacka planeterna för det!

 

När planeter är i Skyttens tecken förmedlar de en känsla av mening, att oavsett vad som sker i ens liv, negativt eller positivt, så är det av meningen att det ska ske för ens fortsatta resa. Allt som sker har en mening, och det är en gåva att ha den tron på livet, det som Skytten tar med sig till Zodiak-familjen. Det är alltså inte så konstigt att vi har vågat ta stora kliv mot våra personliga värderingar, visioner och drömmar om vår väg i livet sen i November 2018. Och nu, nu har drömmar har blivit verklighet.

 

Beroende på vilket hus som innehåller Skyttens tecken i ditt horoskop, är det också det området i livet som Jupiter har "aktiverat" med sin sanna tro på ens egen förmåga och att ens drömmar ska bli verklighet. Inga drömmar har varit för stora, och med hjälp av Saturnus verklighetsgörande energi i Stenbockens tecken står nu många helt plötsligt i ett läge där man har vågat mycket, tagit stora kliv, och nu är i en situation där ens drömmar faktiskt speglar sig i ens vardag och verklighet omkring en, varje dag. Titta omkring, vad har du förverkligat senaste halvåret? Vilken av dina drömmar har blivit sann? Lever du din dröm just nu? Hur känns det?

 

När Jupiter är retrograd, 4 mån varje år, så får vi en chans att fokusera på det vi redan satt igång och den visionen vi påbörjat och åstadkommit hittills. Så nu, när dröm plötsligt blivit verklighet, är det tid att stanna upp och faktiskt ta in det hela. Om innerliga drömmar någonsin faktiskt blir snabba och konkreta resultat, så är det när Jupiter är hemma i Skytten, samtidigt som Saturnus är hemma i Stenbocken. Dessa två jobbar på bra just nu för att drömmar ska bli verklighet. 

 

Faktum är, att när man är mitt uppe i ett förverkligande av sin dröm, så kan man ofta missa det hela, eftersom man antingen jobbar hårt för det man vill, men alltför oftast för att visionen man föreställt sig är så mycket mer bitterljuv i verkligheten än den är i tanken, och verkligheten (Saturnus) tar ofta med sig både svårigheter och hinder, som absolut inte har visualiserat när man drömde om det man drömde om. Det klassiska uttrycket, "målet är resan i sig", är så sann den bara kan bli just nu. När visionen om något blir sann, är vi ofta alltför upptagna, rädda eller osäkra, för att faktiskt stanna upp och njuta av det som sker, och landa i att det vi drömde om faktiskt är verkligt, även om det tar med sig sömnlösa nätter, oro, mycket jobb, eller andra begränsningar.  

 

Så, med det sagt. NU när vi har en vår och sommar av Jupiter-retro framför oss, är det DAGS att stanna upp och antigen njuta av den drömmen man så plötsligt hamnat i, och samtidigt korrigera det som inte passar in i visionen av den dröm man hade. Alltid är det något som skaver, när drömmar blir verklighet, eftersom drömmar aldrig är som verkligheten faktiskt ter sig (tack Neptunus för idealisering och falsk föreställning av ens drömmar och Jupiter för ändlös optimism att allt blir som man tänkt sig). Så blir det inte. Här har vi den konkreta skillnaden mellan Jupiters oändliga tro och vision (utan hinder) och Saturnus hårda verklighet (olika begränsningar). Dessa två planeter kommer att gå retrograd nästan direkt efter varandra och steg ett just nu, är att möta sin dröm med full medvetenhet, inse vart man står idag och att man är mitt i sin dröm, samt se över vad som funkar i förhållande till ens vision (det man drömde om i November 2018 eller inte), och hur det de facto ser ut idag. Vi har blivit presenterade en stor palett av möjligheter iom Jupiters inträde i Skytten i höstas, och just nu är det dags att se över vad som funkar och inte funkar, ihop med den visionen man hade. 

 

Så, som vanligt med retro rörelse av yttre planet-storspelare, påbörja inget nytt och vänd istället blicken mot vad som sker i ditt liv just nu och vilka spår du behöver fokusera på, och vad som helt klart behöver göras sig av med, för något är det, annars hade vi inte haft dessa perioder av retrograda rörelser av planeter. Livet är finurligt på det sättet att vad du än drömmer om, kan ta en form, men den blir aldrig exakt som du tänkt dig, eftersom drömmer är Jupiter och Saturnus är verkligheten. Senare i April, när Saturnus går retro, så blir resultaten extremt tydliga av den visionen vi igångsatt, så SE ÖVER det du gör och där du ÄR idag, spring inte på blint framåt. 

 

Oavsett vart du är i livet, tappa inte tron på det du gör, på det du tror, på den du vill vara och på det du genuint känner är rätt väg för dig i livet. Du ÄR på rätt spår, vart du än är, och nu är det dags att stanna upp ett tag och ta in det i sin helhet. Möt din dröm, för nu är den verklighet. 

 

All kärlek, Alex.

Write a comment

Comments: 0