· 

Nymåne i Väduren - "fake" kickstart.

Vi närmar oss en mycket intensiv och rejält aktiv Nymåne i Väduren under morgondagen, som kommer att spela ut sig och ebba ut över helgen. 

 

Månen är redan i Väduren sen tidigare idag (passerade Chiron under morgonen, så nog var lite aggressioner och intensiva känslor på topp hos många idag). Vad man än gjort under dagen har en karaktär av en nystart och har mycket potential att bli något riktigt nytt och vågat, samt att man själv känner att man är inne i en "ny period" i sitt liv. Men nej, inte riktigt än. Viktigt just nu är dels att att komma ihåg är att vi inte bara kan påbörja saker, utan behöver slutföra dessa också, men dels att vi inte är heller riktigt färdiga med vårt förflutna heller. 

 

Om vi börjar med det första, så är varken Vädurens eller Tvillingarnas energi känd för att kunna slutföra sina påbörjade projekt, så se till att ha koll på det du påbörjar idag och kommande dagar, att det inte bara är idéer och vilja inblandat, utan att det också finns en plan för att genomföra det hela, om det nu ska bli av på riktigt. Det andra är alltså kvadraturerna (hård aspekt) mellan samlingen av Saturnus/Pluto/Södra-Noden i Stenbocken och Solen/Månen i Väduren, därför uppstår en kamp kring att faktiskt hålla fast vid det man vill köra igång, det idéer man vill sätta i verket och att slita sig loss från det man varit med om, samt att faktiskt får ner sina idéer och nya påbörjanden i det verkliga livet, i konkreta utfall och resultat.

 

Vi behöver alltid komma ihåg att personliga resultat och vår framtid är bara ett utfall av dagens handling och planering. Vår framtid formas av det vi gör varje dag, det vi genomlever varje dag. Därför finns det en frihet i att styra sitt öde åt det håll man önskar. Det är något som alla Vädurar och Tvillingar bör hålla i minnet, och nu vi alla under just denna Nymåne. Den är UTMÄRKT för en känsla av nystart och det finns varken rädsla, tveksamhet eller lathet involverad i energier omkring oss nu, men det gäller att inte bara gå på känsla, göra saker utav bara farten och leva på impuls. Det gäller att ha en PLAN, vad kommer mina handlingar faktiskt leda till i framtiden? Vad finns för syfte med det jag påbörjar eller gör just nu? Var medvetna, för det är inte så lätt när våra två viktigaste himlakroppar befinner sig just i Vädurens (ofta tanklösa) tecken. Det går utav bara farten, och det går som tåget, det man vill få igenom och köra igång. Lathet eller seghet är det inte tal om. Däremot kan det enkelt ebba ut i ingenting, eller i skadliga resultat, då motivationen efter helgen minskar, man har agerat på känslomässig impuls (mixen av Väduren och Fiskarna) och Väduren har sprungit vidare till sina nästa erövringar, utan en tanke på hur detta ska utföras i praktiken.

 

Så kom ihåg, vill du att denna Nymånes projekt eller planer ska falla ut i verket, stanna upp och se över din plan. Se över hela månaden, istället för att hugga här och där på impuls. Försök att medvetet definiera vad det är du försöker åstadkomma just nu, vad är din plan? Den behöver inte vara livsomvälvande, men ett par spår behöver vara väldefinierade och konkreta. Då får du mest ut från denna Nymåne.  

 

Allt detta nya, drivna och aktiva har en underton av starka känslor involverat också, eftersom vi har ett möte mellan Venus/Merkurius/Neptunus i Fiskarna kommande dagar. Det är överlag en rätt intressant situation på himlen just nu, som koncentrerar energin vi upplever till endast fyra tecken; Stenbocken, Fiskarna, Väduren och Tvillingarna. Det sker inte alltför att så många planeter möts i så få tecken, vilket indikerar ganska stora förändringar och viktiga skeenden i ens liv.  

 

Med tanke på planeterna och tecknen involverade så kan man tolka det hela på flera olika sätt: 

 

  • Nya vägar i livet, kantade av starka känslor, kopplade till ens förflutna och ens karma. 
  • Nytt driv, nytt hopp, nya idéer och tankar, kantade av falska illusioner och utan någon konkret plan. 
  • Möte med resultat av ens tidigare handlingar, kantat av starka känslor, och en vilja att slita sig fri från det gamla och sitt förflutna. 

 

Hur man än tolkar det hela, så är en NYSTART (nymånen i Väduren) helt klart involverad på något sätt. Men den är inte frikopplad från ens förflutna och från faktiska resultat (planeterna i Stenbocken) av ens handlingar sedan tidigare, och inte minst under denna Nymåne. Samtidigt tvingar planeterna i Fiskarnas tecken en att känna mycket starkt kring vad som än försiggår i ens liv, och i synnerhet denna nystart. Man kan faktiskt känna så starkt att man absolut inte kan ta några rationella eller vettiga beslut. Man kommer helt enkelt inte undan känslorna, och det kan blir väldigt förvirrande att handla medvetet och "rätt", även om man försöker. Samtidigt behöver man möta eller klippa band med sitt förflutna, vissa människor, beteenden eller situationer. Eftersom så många planeter är kvar i Fiskarna är vi liksom inte riktigt färdiga med vårt förflutna, kopplat till Saturnus/Pluto/Södra-Noden i Stenbocken. Vi får möta våra karma och utfall av våra tidigare handlingar SAMTIDIGT som viljan att påbörja något nytt och göra om och röra sig vidare är stor. Det är en dragkamp kantad av frustration, impulsivitet och ibland alltför raska beslut och agerande. 

 

Nymånen är bara en indikation på vad för nytt som KAN ske, om vi har en konkret plan på HUR vi ska göra det vi vill framåt, och att vi samtidigt kan balansera upp det med den känslostorm som också är involverad i det hela från Fiskarnas tecken. Det är en form av en övergångsperiod, även om Nymånen i Väduren är den mest initiativa och nyskapande Nymånen av alla 12 som vi får uppleva under årets gång. Därav dragkampen. Så mycket driv till att riva ner allt och rusa vidare, men så mycket som drar en tillbaka till ens tidigare beteenden. 

 

Se denna Nymåne som en försmak på vad du vill förändra, och förändra det du kan. Hoppas inte på några extrema omväxlingar och skiften, eftersom vi som sagt har en del gammalt att reda upp fortfarande. Försök att agera rationellt på dina impulser, stanna upp under helgen, håll dig nykter, ha en plan med det du gör, och var inte rädd för dina starka känslor. Gör upp och ha en plan för kommande månaden, och bestäm dig aktivt för vad som inte ska få följa med vidare i livet. Det är dags att släppa taget, och även om det inte är dags riktigt än, så är just denna Nymåne ett utmärkt tillfälle att indikera och singla ut de saker du behöver göra dig av med, samt får en liten glimt av vägen framåt. 

 

Jag hoppas att ni inte tycker att jag tjatar om samma saker i varje inlägg, men så snabbt rör sig inte planeterna att vi har nya skeenden varje vecka som förändrar mycket. :) Just nu är vi inne i påbörjad förändringsprocess, men den är omfattande och säkerligen svår för många (planeterna i Stenbocken), därtill är vi fortfarande ganska "dimridåade" av planeterna i Fiskarna, så det kommer ta tid att reda ut den här härvan just nu som försiggår i mångas liv (se på hus som dessa planetansamlingar berör för att beta hur du påverkas).

 

Ta inte denna Nymåne för den ultimata nystarten i livet, den är användbar för att stärka sig själv, sin väg, sin identitet och sin självständighet, men den är inte på långa vägar någon början eller avslut på det som har varit. Inte riktigt än. Låt dig guidas åt rätt håll av Nymånens driv och vilja framåt, men förvänta dig att fortsätta att arbeta med att behöva släppa taget om en del av ditt förflutna, och arbeta hårt för att ersätta det gamla med det nya.  

 

Trevlig helg på er! 

 

Kärlek, Alex.

Write a comment

Comments: 0