· 

Pluto, Saturnus och Södra-Noden i Stenbocken - tuffa tider.

Hej, hur mår ni mina vänner?

 

Tung vecka för mig personligen (och många andra som påverkas av samma transiter), framför allt emotionellt. Inte så konstigt när Venus har rört sig in i Fiskarnas tecken under veckans gång, och aspekterar alla som har några planeter i första graderna av Kräftan, Skorpionen, Jungfrun, Skytten och Tvillingarna.

 

Då blir det emotionella berg och dalbanor, och kommer fortsätta påverka alla ovanstående tecken under kommande veckorna. Men vi som har planeter i första graderna av dessa tecken har redan fått ta emot dessa starka känslor, så nog kan vi andas ut lite, även om starka känslor kommer fortsätta vara temat under April med både Venus, Merkurius som simmar runt i Fiskarnas tecken nära Neptunus som är där och kommer vara där länge till. Men det ljusnar, då fler och fler och planeter går mot Vädurens tecken och på så sätt initierar nystart. 

 

Allra tyngst just nu har förstås ni som har personliga planeter i 20-30e graden av Stenbocken/Kräftan/Vågen/Väduren, eller har horoskop starkt styrda av Saturnus, Pluto, och Venus. Vi har just en rejält tung ansamling av Saturnus/Pluto/Södra-Noden i Stenbockens tecken, som verkligen tvingar oss att möta ens förflutna, ens tidigare val och utvärdera det faktiskt resultatet och utfallet av dessa saker (ofta ganska tunga insikter). Samtidigt tvingas man till en transformation, avslut eller död i sitt liv, till följd av dessa insikter och yttre omständigheter. Detta är förstås helt nödvändigt för att man kunna röra sig vidare mot sin Norra Nod och sin framtid, men det är en extremt jobbigt och ofta tung process, som ofta med Pluto och Saturnus.

 

MEN, som Herakleitos en gång skrev "det finns inget permanent förutom förändring", och det är det man ska försöka tänka på när saker är som tyngst och känns oändligt svåra. This too shall pass är en klassisk fras som beskriver det som Herakleitos en gång så vist formulerade, och det är något som jag vill att ni som har det extra tufft just nu tar med er. Att det dels går över, och att det ALLTID finns en mening med de förluster, trauman eller situationer som du går igenom just nu. Livet är inte elakt eller gott, det är en nödvändig process av själens evolution, som får möta både svåra och bra situationer. Allt som sker i livet har en mening, och det har sin plats, för det är trots allt ofta saker som sker till följd av våra egna tidigare beslut, viljor och impulser. Oavsett hur jobbiga känslor eller upplevelser som kommer med allt detta just nu, så är det meningen att du ska ha fått uppleva just detta, det finns en specifik läxa i det att lära sig, beroende på vilken individuell karma och läxa som finns i din personliga väg (som vi tolkar från individuella horoskopet). Fundera på vad din läxa blev, vad lärde du dig av den förlusten eller den tunga processen du varit igenom eller är i nu?

 

Mest av allt gäller detta alltså er med planeter eller "angles" (huskuspar och AS/DS/MC/IC) i 20-30e graden av Stenbocken, Kräftan, Vågen och Väduren (ni som har planeter i 20-303 graden av Jungfrun och Oxen får också genomleva detta men på ett mycket mer harmoniskt, smärtfritt och fungerande sätt, som att allt faller på plats istället för att brytas ned). Till er alla, HÅLL UT och kämpa. Kämpa för att klara er ur de kriser som ni är i nu, kämpa för att göra er av med saker, människor och vanor som inte längre gynnar er, ÄVEN fast det gör så jäkla ont och känns inpå själen. KÄMPA för den framtid, den ljuspunkt som finns på andra sidan, när ni gått igenom dessa tunga och ofta svåra saker. Ljuspunkten är nu nära, då vi är i kulminationen av dessa skeenden. 

 

Det är mycket "högre" vibrerande och mer omfattande energi i spel just nu, då det är yttre planeter (Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto) som styr mer omvälvande händelser på individ-nivå och i världen, som gör en hel del konjunktioner med varandra och andra aspekter till snabbare (inre) planeter som också styr våra psyken och personligheter. Detta innebär väldigt omfattade och omvälvande förändringar, inte bara i världen, men också för individer som råkar har personliga planeter och punkter omkring dessa tunga möten som sker i vårt Sol-system just nu. Att rida ut stormen och gömma sig är inte ett alternativ. Det är mycket som behöver GÖRAS SIG AV MED, och det är en sorg i sig i många, många fall. Det är en nödvändig, smärtsamt och allvarlig transformation som många av oss går igenom, men den är nödvändig som sagt, och kom ihåg, det som sker är precis det som SKA ske, för att just du ska lära dig de läxorna du behöver för att fortsätta in i din framtid. Ta emot dem med värdighet och insikt.

 

Kommande veckan är också tung på just insikter och mer mental klarhet, all denna transformation och förändringar är teman/saker som släpar från bl.a. 19e Februari och 24e Mars inte minst. Det har varit avslut på många olika plan de senaste veckorna, i mångas liv, och klara insikter kring VARFÖR det har blivit som det blivit kommer att börja komma under veckan, då Merkurius för sista gången rör sig bort från Neptunus och lättar på dimman kring den illusion eller villfarelse som du har levt i kring en viss situation. Insikten kommer att vara hård, men den kommer vara riktig för första gången på länge, och det är en lättnad i sig. Det som du trodde var på ett visst sätt, är det definitivt inte, och det är den insikten eller informationen som vi kommer få under veckans gång, för att lättare kunna göra oss av med det som inte gynnar oss. 

 

Plutos ovannämnda transit förbi Södra Noden i Stenbocken kommer tveklöst dra upp en hel del från ens förflutna som man behöver avsluta och göra sig av med, och bearbeta igen. Återigen speciellt för er som har planeter i Stenbocken, Kräftan, Vågen och Väduren är detta primärt kommande veckan. Det känns som avslut, det känns som en död av något som var en del i ens liv, en dröm eller en vision om något från ens förflutna som inte håller längre. Det är där sorgen ligger och det är den "döden" som du behöver möta, och på ditt sätt bearbeta den. Den är oåterkallelig, för vad det än är som behöver "dö" från ditt liv, har tjänat ut sitt syfte nu. 

 

Nymånen i Väduren som sker den 5e April är dock en ganska trevlig push framåt från det förflutna och seriösa som Pluto/Saturnus/Södra Noden arbetar igenom i våra psyken och i våra yttre liv. Det kommer att kännas som en nystart, och viljan och drivet att göra något nytt och annorlunda kommer vara stor och välbehövlig. Det går att förändra mycket nu med Solen i Väduren och Mars i Tvillingarna. Det kan gå impulsivt och det kan gå snabbt, och det är en bra balans mot den tunga och långsamma processen som sker i Stenbockens tecken. Samma Nymåne i Väduren KOMMER dock att vara i en kvadratur till just det tunga som sker i Stenbocken (beskrivet ovan), så temat av att släppa det förflutna, hur smärtsamt det än är, kommer att också gå ihop med viljan till nystart, vilket är tufft, men bra. Man blir nästan tvingad att fortsätta framåt, även om det tunga och smärtsamma pockar på inifrån.

 

Eftersom Saturnus är involverad i denna Nymåne, så finns inget annat att rekommendera än hårt arbete mot det håll som du känner att du behöver arbeta mot, mot din "nya väg" och bort från det gamla. Nu utan falska illusioner och påhittade drömmar, och med klart insikt om verkligheten som kommer till dig eller har kommit till dig under senaste dagarna/kommande veckan. Inte en helt smooth nystart alls, men också en del av processen av att ställa sig på en ny väg, och bli av med det gamla. Så söla inte runt nu, tiden för det är över. Känslorna är genomarbetade och genomlevda, nu ställs vi inför ett hårt och didekerat arbete att kunna påbörja bygga något nytt och något värdefullt för var och en av oss, från den smärtsamma situationen vi hamnat i senaste veckorna. Döden som skedde i ditt liv kommer börja fasas ut sakta men säkert, för att du ska kunna fortsätta utvecklas åt rätt håll. Det har varit jobbigt, det har och kommer att göra ont ett tag till, men nu är det full fart framåt, mot den nya delen av ditt liv!

 

Nu behöver du skapa en ny struktur i ditt liv, som hjälper dig att behålla ditt oberoende och skilja dig från ditt förflutna som du behövt säga farväl till, frivilligt eller ofrivilligt. 

 

Eftersom Saturnus är involverad via aspekter till den aktiva och "ny cykel i livet" Nymånen i Väduren som sker i veckan, så kommer det handla om att bygga något hållbart och långvarigt, snarare än bara för stunden. Så oavsett vilket arbete du påbörjar under Nymånen, så handlar det om något varaktigt och strukturellt viktigt för ditt fortsatta liv. No fun and games med Saturnus, inga enkla val eller ytligt arbete, utan det är viktiga saker som behöver arbetas med på riktigt (räcker inte att vilja, man måste göra också) som utgör skelettet för din fortsatta framtid. Så fundera ordentligt på vart du behöver rikta din energi från och med mitten av denna vecka, och rikta den dit med full dedikation. 

 

Vi håller ju samtidigt att gå igenom det som kallas för "The Healing Crisis" som har med Chiron att göra och berör samma personer som har planeter i tecken beskrivna ovan. Så det blir kaka på kaka av smärta, insikt, ett farväl av det förflutna, bearbetning av gamla teman, lyfta dimridåer och illusioner och en tydligare väg framåt i samband med Nymånen, med en helande intention, nu när det gamla inte ska kunna skada dig längre. 

 

Håll er medvetna, var så ledsna, arga eller sorgsna som ni behöver, men fokusera verkligen ordentligt på dels er själva och er personliga väg i livet, på det som som sker i era liv nu som verkar viktigt att avsluta eller genomgå, vad som behöver släppas taget om på allvar, och vad just din unika väg säger till dig att du ska göra. Detta med dedikerat arbete och tydlig förståelse av situationen kommer att underlätta dessa ganska tunga transiter som är i fullt fart nu. 

 

All kärlek och lycka till, till er från mig, Alex. 

 

P.S. Jag får ofta mejl när någon av er har kommenterat ett gammalt inlägg i bloggen och i samband med det ofta ställt en fråga. Jag kan inte gå tillbaka till gamla inlägg och svara i kommentarer där, så vill ni ha mina råd eller komma i kontakt med mig överlag, så MEJLA mig alltid på astroalvis@gmail.com, skicka meddelande under kontakt, eller skriv ett meddelande till mig på https://www.facebook.com/astroalvis/