· 

Vädurar/Vågar/Kräftor/Stenbockar

Och så var den intensiva Fullmånen till synes över, och den har förändrat mycket, för många. 

Den här helgen har varit både smärtsam, fylld av tårar, rasande ilska, utbrott av olika dess slag, ofrånkomlig skönhet, vackra stunder och har varit väldigt, väldigt betydelsefull, för väldigt många människor.

 

Mitt under Fullmånen hade/har vi också en stark konjunktion mellan Pluto/Saturnus/Södra Mån-Noden i Stenbocken, vilket innebär att vad som än skedde under Fullmånen var av fullkomligt avgörande karaktär, och det var en gång för alltid. Det finns ingen väg tillbaka från vad du än upplevde och fick vara med om under helgens gång. Det som hände går inte att gå tillbaka till, det är inte längre en del av din väg. Det blev en död av sitt slag, en oåterkallelig och nödvändig transformation, kantad av djup smärta (Solen konjunktion Chiron i Väduren), och starka känslor (Merkurius/Neptunus).

 

Vädurar, ni fick utstå mycket under denna Fullmåne. Och nu sitter ni där med bitande smärta i hjärtat och rusande arga känslor i kroppen, över det som händer i ert liv under helgens gång. Många insikter, och inga lätta sådana. 

 

Det är dags att möta den inre smärtan, den som fick er att inse vad som inte kan vara kvar i ert liv längre, oavsett hur svårt det var att göra sig av med det. På ett eller annat sätt har ni gjort er av med det som inte längre helar er, utan bara tillfört smärta. Detta gäller inte minst alla er som också har planeter i första graderna av Kräftan, Stenbocken och Vågen. 

 

De handlingar, utspel eller ord som ni har yttrat under Fullmåne (i helgen) är något som har satt spår för er fortsatta framtid och personliga utveckling, för alltid. Vad ni än gjorde, rätt eller fel, har förändrat allt, och det för alltid. Handlingarna har varit handfasta, envisa, impulsiva, arga, sårade, ledsna och nu, oåterkalleliga. Det är dags att möta den nya vägen, oavsett hur smärtsam förlusten blev. Risken är att ni inte har tänkt särskilt klart med tanke på Merkurius/Neptunus konjunktionen, och nog kommer det komma en tid då insikterna kring det som skedde i era liv nyligen blir klara och tunga. Men det som har skett, det är permanent, det är transformativt, och det bör vara helande så småningom, även om det känns tungt nu.

 

Nu är det dags att re-boot och starta om. Viljan är stark och impulsen kommer leda er rätt. Lägg det som skedde bakom er, även om det gör extremt ont. Det är dags hela er själva, på det sätt som ni kan, genom att göra det bästa för er själva. Det är en känsla "jag fixar det här, det kommer gå", oavsett det som har varit i ert förflutna. 

 

Något har gått sönder. Något som inte fungerade som det ska, och som inte hade plats i ditt liv. Det är så Chiron gör, tar bort saker med enorm smärta, och genom detta öppnar upp för helande. Chiron skickar oss ner till helvetet, för att sedan ta oss upp till himlen, och den har påverkat alla som har planeter i första graderna av Väduren, Vågen, Kräftan och Stenbocken under Fullmånen. Efter helvetet kommer en långsam väg upp, så våga se hoppet och ljuset framför dig, oavsett vad du blev tvungen att gå igenom och vara med om nyligen. Det som hände hade en mening. 

 

Veckan som är nu kommer fortsätta på det efterskalvet som var under Fullmånen från mitten av förra veckan fram till Söndag. Låt smärtan ta sin plats, sörj det du behöver, och vet med dig att du nu har ställt dig på en ny väg, du har förändrat (villigt eller motvilligt) en stor del av ditt liv som inte var en del av din resa. Jobba med dig själv, hela dig själv genom att ge dig själv den näring du behöver. Ät, sov, vila, läs, jobba och se efter dig själv. Vad som än skedde i ditt liv har en rejäl mening, och det blev en brytpunkt som visar dig vägen framåt, även om sorgen är stor. 

 

Ha en bra vecka mina vänner, kärlek och ljus. 

 

Alex.