· 

Fiskarnas tecken och dess känslosamma flöden

Då var mitt uppe i den känslomässigt intensiva Fisk-säsongen, mitt uppe i det oklara känslospelet som det bjuder på. Lite föraningar om en stundande uppvaknande och ett sjudande av liv finns omkring och i oss, men än är det inte dags för naturen och jaget att ta ett självsäkert kliv in i en ny cykel av livet. 

 

 

De känslomässiga stormar som många får utstå nu är en process av avslut, en process av sorg och bearbetning av det som inte får följa med vidare in i nästa cykel. Speciellt denna helg har gett många insikter till alla som har tillåtit sig vara närvarande och medvetna i stunden. Solen särskiljer sig från sin intensiva konjunktion med Neptunus som den befann sig i under helgens gång och det är många känslor som har fått komma upp till ytan. Förvirring, sorg, glädje, intuition, flykt, derealisation, kreativitet, bottenlös kärlek, hopp är bara några exempel. Det finns ingen känsla som Fiskarna inte bär på, de vet redan och förstår allt som händer dem och andra. Även om det är på ett undermedvetet plan, så finns visdomen där. Det är precis som det ska vara. Det finns en mening med dessa starka känslor och upplevelser, oavsett hur jobbiga de är. Därför flyter Fiskarna bara med i det som sker och tar sällan några avgörande beslut eller oroar sig för framtiden. Det som är, det är, och det är meningen att det ska vara så. Även om det känns som ett avslut, en sorts ceremoni som när man slänger de sista blommorna efter en kista som sakta sänks ner i jorden. 

 

Ni märker att fantasin och kreativiteten är på topp! Allt till följd av dessa starka och omvälvande känslor. Ni som inte känner dessa, ni tillåter inte er själva att göra det till följd av att vara upptagna med annat eller bara låta bli, och det gör inget, men min rekommendation är att låta sig uppslukas av det som försiggår i din själ just nu, för det finns en hel del visdom att hämta där. Tillåter man sig själv att djupdyka och öppna upp upp dörren på glänt till sitt undermedvetna genom att inte göra någonting och inte tänka på någonting, så hittar vi guldkorn av visdom som inte alltid är tillgängligt på detta sätt. 

 

Det finns ingen dramatik eller robust driv i det som sker uppe i skyarna nu. Det bara ÄR. Vi har en lugn period av reflektion, integration och introspektion fortsatt fram till nästan slutet av månaden Mars. Men se till att möta era känslor nu, för när Solen går in i konjunktion med Chiron i Vädurens första grader inom ett par veckor, så kommer vi alla få smaka på olösta själsliga ego-sår. "Varför gjorde inte jag det här, sa det där, tog för mig av det?" kommer bli frågor som dyker upp hos många, och smärtan kommer att vara påtaglig om vi stänger ute känslorna nu. Processen av helande är igång och behöver mötas med öppna armar, öppet sinne och öppet hjärta. 

 

Helandet av jaget, av såren, är fullt tillgängligt om vi justerar lite saker i våra liv just idag och kommande veckorna. Lite mindre måsten och upptagenhet, mindre tid "bortkopplade" från oss själva, oron för morgondagen, oron över egna känslor, mindre flykt och mindre stress. Bara ta det lugnt, möt ditt inre, möt dina känslor, dina drömmar och din vardag precis så som den är, oavsett vad för känsla den ger dig. Ingenting behöver förändras just nu, det behöver bara accepteras och kännas in, integreras, för det är ett avslut i sitt slag. Oavsett vad du känner just nu, låt det vara precis som det är. Känn känslorna, vet att de går över, och tryck inte undan någonting. Stressa inte framåt, påbörja inget nytt, var inte orolig om du känner dig förvirrad eller frånkopplad från verkligheten, stum, ensam, om du känner dig väldigt ledsen, lite galen eller hysterisk. Det är precis som det ska vara, alla starka känslor ska upp till ytan och genomlevas och kännas igenom, accepteras för vad de utgör och ta med visdom till din själ och ditt medvetande. Kämpa inte emot, och stäng inte av. Det du känner och upplever just nu är en mjuk guidning framåt, mot en plats av känslomässig ärlighet, trygghet och tillfredställelse, framför allt i dig själv och i dina val. Oroa dig inte och låt känsloflödet ta med dig på en resa av utforskande av ditt och andras inre, din omgivning och ditt liv. Allt som ska hända, kommer att hända i sinom tid, men just nu är det ingen idé att lägga för mycket tankearbete och energi på "hur det ska bli" eller "det här måste jag göra något åt nu". Ta det lugnt och använd denna tid till att gå igenom och möta ditt inre. 

 

Denna period är så energirik att meditation av alla slag är otroligt lätt att ta sig an. Så fort du blundar och fokuserar på energin utanför din kropp, kan du enkelt "känna" alla energier omkring dig, men också i dig. Öppna ditt psyke, möt din själ, och bara känn in dig själv och din omgivning. Sucka njutningsfyllt åt allt det vackra och sköra omkring dig, var tacksam för det du har, och kom ihåg, att det finns ingenting viktigare i livet än att känna att man lever i känslan, i stunden. Inte imorgon och inte igår, utan precis som det är just nu. Acceptera det. 

 

All kärlek till er, Alex.