· 

Den extrema månaden Mars - hur påverkas du?

Hej, hej, hej och återigen hej på er! 

 

Äntligen har Venus flyttat in i Vattumannens tecken och med det underlättat ENORMT för oss och våra relationer. Planetens rörelse genom Stenbocken och nyligen tunga möten med Saturnus, Pluto och Södra Mån-Noden under Februari månad, har verkligen ansträngt relationer i stort, och kärleksrelationer speciellt.

 

Relationer har i många fall upplevts som en börda, ett problem, något som behöver lösas, planeras och struktureras, och det lämnar en tung eftersmak och bitterhet över att behöva uppleva så tunga problem i relation till andra och sig själv. Men nu är den tunga perioden vad gäller relationer över för den här gången, och vi kan pusta ut, släppa på regler, krav och begränsningar när det kommer till våra relationer och oss själva. Få möjlighet att se det hela ur ett större, mer rationellt och objektivt perspektiv som Vattumannen erbjuder oss. Venus är i Vattumannens tecken fram till 26e Mars, och därefter får vi bli lite mer blödiga, romantiska och sårbara när Venus går in i Fiskarnas tecken.

 

Fiskarnas hopplöshet eller hoppfullhet har vi dock känt på ordentligt redan nu och senaste veckorna, då Solen och Merkurius härjat runt ihop med Neptunus i Fiskarnas tecken, och verkligen fått det att svida till i hjärtat och i ögonen. Gråtfesten ser inget slut riktigt än, även om det lättar från hjärtat när Venus går in i Vattumannen idag. Men känslorna fortsätter att ligga utanpå och vi blir ordentligt och djupt berörda av det som sker i våra liv. 

 

Merkurius är nästan inne i sin retrograda fas (5e Mars) och kommer "backa" i Fiskarnas tecken, tillbaka till en konjunktion med Neptunus bl.a, under Mars-månad. Det är alltså något vi inte är riktigt färdiga med vad gäller Merkurius funktion i våra liv (mindset, administration, kommunikation bl.a.). Titta på vilket hus Fiskarnas tecken är i, i ditt horoskop, för att veta vilket område i livet som behöver ses över vad gäller ovan teman. Eftersom Merkurius går retrograd i just sista graden av Fiskarna (som är slutet av alla cykler och förberedelse inför en helt ny fas, iom första graden av Väduren), så blir denna retrograd extra signifikant.

 

Vi står nämligen precis på slutlinjen av en cykel i livet, men allt är inte riktigt ordnat vad gäller våra egna tankar kring det och hur vi kommunicerar det nya till andra. Därmed får vi fram till mitten på April att reda ut surdeg och icke-fungerande delar av livet som rör Merkurius-teman och det huset som berörs i ditt horoskop. Fiskarnas tecken skapar en hel del illusioner och förvirring hos Merkurius och därmed i våra huvuden, så håll ditt sinne öppet, ta emot insikter som kommer, och framför allt låt känslorna få ta sin plats, även om de är överväldigande. Hoppas och tro, dröm och tänk mycket, men låt det inte ta över verkligheten helt. Det är en fas för att bearbeta det som hänt senaste månaderna, och komma ut som ny på andra sidan. Det finns många insikter att hämta under kommande 6 veckorna, som kommer i slutet av denna transit ge dig svaret på varför saker blev som de blev den senaste månaden (en hel del smärta för många, speciellt vad gäller relationer, pengar och själv-värde). 

 

På Onsdag den 6e Mars händer ytterligare en stor händelse som jag tror ingen som är astrologi-intresserad har missat, och det är Uranus slutgiltiga inträde i Oxen för de kommande 7 åren som den kommer att spendera i Oxens tecken. Hur påverkas du? skrev jag redan när Uranus nosade på Oxens tecken för ett år sedan, vilket gav en försmak på vad som komma skall. Läs inlägget om du vet vilket hus Uranus passerar i ditt horoskop. Vet du inte det, och vet inte hur du ska ta reda på det, släng iväg ett mejl till astroalvis@gmail.com (med födelsedatum, födelseplats och EXAKT födelsetid), så kikar jag på första 10 till kvarn. Om du vill testa att ta reda på det själv, så lägg din chart här till exempel, och leta efter Oxens tecken i ditt horoskop, och i vilket hus det befinner sig i. Kom ihåg att du måste veta din ganska så exakta födelsetid för att kunna få rätt svar. 

 

Förhoppningsvis kommer Uranus att stabilisera omvärlden med tanke på Oxens fasta och jordiga kvalité. Nu blir alla riktigt envisa med att få igenom sin förändring och sitt unikum i sitt liv. Inget görs halvdant men inte heller görs något impulsivt eller spontant. Förändringen behöver komma från noggrann planering, eftertanke och inte minst från hjärtat och den individuella passionen (eftersom Venus styr Oxens tecken). Däremot ska man inte vänta för länge och dra sig för att förändra det som man vill, för det är lätt att fastna i att inte göra något alls när det kommer till Oxens energi. Framför allt kan ni som har planeter i Oxens tecken se fram emot ett par riktigt föränderliga, turbulenta (behöver inte vara negativt) och speciella år, då ni får möjlighet att verkligen rikta livet mot det håll som motsvarar er individualitet och unika väg. Ta chansen bara, och dröj inte för länge! 

 

Samma dag, nu på Onsdag, kan vi se fram emot en mycket emotionell och djupgående Nymåne i Fiskarnas tecken, där vi i princip avslutar något i våra liv, troligtvis med hopp om framtiden men också med smärta i hjärtat. Detta avslut är i sig en början på något nytt, precis så som varje Nymåne är. Denna avslut/början är dock mer omfattande och definitiv, eftersom den dels sker i sista tecknet i Zodiaken (Fiskarna), och dels har starka kopplingar via aspekter till både Neptunus, Uranus, Mars och Saturnus.

 

Avslutet av något och drömmen om det nya blir så extremt fundamentalt och avgörande, och kommer påverka en stor del av ditt liv (återigen kika på i vilket hus Fiskarnas tecken är och vart Nymånen hamnar i ditt horoskop, det ger en hint om vilken del av livet som blir påverkad främst av detta avslut/början). Möjligheterna är oändliga i fantasin (Neptunus), så var redo att djupdyka i din egen själ, ditt eget undermedvetna, och fiska upp vad det är du vill fortsätta hoppas på och inte, och vad det är du vill förändra i ditt liv framför allt. Möt din egen sanning och ditt inre under Onsdagens Nymåne, för något annat val kommer du inte ha. Bortträngning och flykt från känslor, även om det är jobbigt, är INTE rätt väg att gå den här veckan. Försök att inte hålla dig upptagen med saker, eller distraheras från din inre röst genom att inte lyssna inåt. Att spendera Onsdagen i största möjliga stillhet, ensamhet och möte med sig själv är det bästa man kan göra, för då får du alla svaren du behöver. Skriv, meditera, dröm, tänk och låt tanken få spelrum.

 

På Torsdag forsätter Månen från sin konjunktion med Solen och Neptunus i Fiskarna, och gör en snabb, men väldigt rå konjunktion med Chiron i första graden av Väduren. Man kan definiera början av kommande vecka som ett sökande efter och möte med sitt undermedvetna, sina drömmar, sin högre mening och ta emot många insikter kring sitt liv (emotionellt laddat och smärtsamt onekligen). Slutet på veckan kommer istället kännas som att resa sig ur den smärta och lidande som man fått möta under Nymånen, och kickar istället igång krigaren i oss. En stark vilja att röra sig framåt och gå stabilt (och i många fall ensamt) på den vägen man insett att man ska gå på. 

 

Så TA er verkligen tiden på Onsdag att komma i kontakt med ERT inre, era drömmar, hopp, önskningar och det själen efterfrågar. Det kommer inte bara gynna er, men också förtydliga vägen framåt. 

 

Med det sagt, eventfylld vecka och mycket känslor inblandat! Ta det lugnt, möt alla dessa saker och tappa aldrig tron på dig själv och din sanning. Du har alla svaren, bara du tar dig tid att lyssna inåt och stänga av informationsbruset utifrån.

 

All kärlek, Alex.

Write a comment

Comments: 0