· 

Venus konjunktion Södra Noden - ditt förflutna.

Hej vänner! 

 

Idag inleddes en speciell vecka som accentuerar Venus rörelse på stjärnhimlen i våra individuella liv.

 

I höstas hade vi en Venus som befann sig extremt nära Jorden och rörde sig retrograd mellan Vågens och Skorpionens tecken under en längre period. Med sin retrograda rörelse skapade den alltså en längre period av sin påverkan på oss här på Jorden (också via det mycket mindre avståndet än vanligt som planeten hade till oss rent fysiskt). 

 

Då hade vi nästan en månad av mycket fokus kring teman i livet som berörs av Venus. För de flesta är det ganska självklart att det handlar om KÄRLEK och RELATIONER. Det är absolut vad Venus symboliserar i det mänskliga psyket i första hand, eftersom relationer och kärlek är så extremt viktigt och centralt för alla levande varelser, och har alltid varit genom vår historia. Vad är väl livet utan kärlek och starka känslor och band till andra? 

 

Venus high-lightade den delen av våra liv rejält under hösten 2018, och just denna vecka är Venus framme och påverkar våra liv stort igen. Den passerar nämligen den Södra Mån-Noden i Stenbocken och på så sätt "tar ner" sin energi från skyarna till varje individs liv och personliga öde genom sin påverkan på båda Noderna. I synnerhet påverkar den förstås er som har planeter eller punkter i:

 

20-30e graden av Stenbocken, Kräftan, Jungfrun, Oxen, Väduren, eller Vågen. 

 

Ni kommer FRÄMST att känna av den konkreta påverkan av Venus konjunktion med Södra-Mån Noden vars effekt sträcker sig veckan ut (började innan helgen). Denna aspekt i praktiken innebär ofta avgörande beslut kring relationer, speciellt romantiska sådana, men även andra. Det är point of no return, om det är någon som hängt kvar i en relation som inte är rätt för en så är detta en period då man helt enkelt bestämmer sig för att det är nog. Rätt relationer däremot känns extra karmiska, extra rätt, som att något sammanförde er och att det är meningen att det är ni två mot världen. Många singlar träffar någon avgörande under denna period, likaså överlag skapas karmiska relationer just under Venus passage förbi Södra Mån-Noden. Vi stöter in i människor som vi var menade att stöta på helt enkelt, människor som vi redan träffat under våra tidigare liv, och som vi behöver få se eller få lära känna i detta liv också.

 

Så, känns något ödesdigert denna vecka, så är det det!

 

Andra sätt som Venus konjunktion med Södra Mån-Noden tar sig uttryck på, är att man tenderar att lägga sin fritid på mer avgörande saker än vanligt. Dvs, sådant som VERKLIGEN spelar roll för en och ens liv. Det är mycket mindre fun and games, slappande eller meningslöst tidsfördriv överlag med en sådan aspekt. Man dras till att göra något väsentligt och viktigt för en under ens lediga timmar, likaså kan gamla frågor som rör kärlek, relationer, intressen och pengar dyka upp under veckans gång. Det är någon del av ens förflutna som man blir påmind om, även om man inte är alltid medveten om att man varit med om det. Det mesta känns bekant, och gammal flyter upp till ytan för att bli värderat och mött.

 

Var uppmärksamma på var som händer i era liv den här veckan, kopplat till teman kärlek, relationer, fritid och pengar. Det är dags att dra ett streck över vissa saker, onekligen. Och dessa saker är något som står i vägen för ditt eget välmående och basala trygghet, fundera på vad som får dig att må bra kontra inte. Något behöver göras avkall på.  

 

Detta får vi alltså smaka på fram till 1a Mars, och denna aspekt har varit "igång" och påverkat oss sedan 20e Feb, och nu är vi mitt uppe i den. Kärlek och relationer har överlag varit tufft och "hårt" sen Venus trädde in i Stenbocken för ett par veckor sen, och det blir en något annorlunda stämning den 1a Mars när Venus rör sig in i Vattumannen, då vi börjar istället se relationer som något självklart, universellt och alltid närvarande, oavsett hur relationen ser ut = mindre krav på och i relationer under Mars-månad.

 

Venus i Vattumannen kommer att skapa mer distans i relationer, samt mer fokus på sin egen bakgård och intressen. Ge den tiden till din respektive, och bejaka din egen tid själv! Det är du värd. 

 

Trevlig vecka på er!

 

Kärlek, Alex.