· 

Chiron i Väduren - identitetskris.

Då är vi framme vid ännu en stor astronomisk och astrologisk händelse; Chirons slutgiltiga inträde i Vädurens tecken, idag den 18e Februari 2019.

 

Chirons passage genom Vädurens tecken kommer att hålla i sig till år 2027(!), så det är en rejäl och omfattande transit. Efter ett par retrograda vändor mellan Fiskarnas slutgrader och Vädurens första grader, är nu alltså Chiron slutligen inne i Väduren för gott, och kommer att sprida sin energi med hjälp av Vädurens råa vilja att kämpa för sin rätt att leva i symbios med den man verkligen ÄR. 

 

Chiron i Väduren är på ett sätt lättare energi att hantera, eftersom Chiron i Fiskarna var alldeles för "mjäkig" och initiativlös för att man faktiskt skulle kunna åstadkomma någon förändring med sig själv och sitt liv. I Fiskarnas tecken fick vi istället möta Chirons allra mest smärtsamma sida och för många har valet stått mellan att våndas i tysthet, stå handfallna, eller fly från sina känslor och sin smärta medelst olika sätt.  

 

I Vädurens tecken ser Chiron till att vi får lida också, men endast om vi behåller status quo och en inaktivitet kring den smärta och insikt som vi ställs inför vad gäller vår identitet och rätt att finnas i denna värld. Dvs, när vi inte tar ansvar för och agerar på de inre problem och sår som Chiron visar en. Något behöver göras ÅT det som plågar dig på insidan nu, och efter att ha fått möjlighet att se och känna det som plågar en i vitögat (under Chiron i Fiskarnas transit), är det äntligen dags att ta på sig sin krigarutrustning och på allvar förändra sig själv och sitt själsliga bagage. Fiskarnas tecken är det sista i Zodiaken och representerar slutet av allt, slutet av en cykel. Vädurens tecken som följer är istället pånyttfödelse, en nystart och en ny rå styrka att förändra och göra sig av med det gamla som har flutit runt i ens liv mellan 2011-2019. En ny identitet, en fungerande helhet av just dig har möjlighet att stiga ur denna transit, och kommer också behöva göra det. 

 

Chiron är NYCKELN till riktig inre lycka, harmoni och stillhet. Den representerar inte bara den smärta som det innebär att leva, utan den representerar en nyckel till att lösa denna smärta, som i slutändan ska mynna ut i ett helande och en tillfredställelse över sig själv i just detta liv. Chiron bryter först ner det som inte fungerar, och på så sätt skapar insikt, smärta och ibland besvikelse, eftersom man tydligt ser vart man som vuxen individ brister. Speciellt när Chiron aspekterar ens personliga planeter, ställs man inför konkreta problem som berör hur ens persona tar en plats i denna tid och denna värld. Chirons transiter mot ens personliga planeter pekar tydligt på hur planetens funktion fungerar/inte fungerar i ens liv, vad vi har all rätt att skämmas över, där vi inte är adekvata och fungerande nog helt enkelt. Detta gör förstås ont att inse, därför är Chiron förknippad med en inre smärta. 

 

Med Chiron i Väduren kommer vi fortsätta ställas inför delar av oss själva som inte fungerar, men nu fins en krigarinstinkt och styrka att ställa sig upp och säga "nej, det här fungerar inte, jag kommer att förändrar detta och detta, jag behöver göra något." Smärtan som uppenbarar sig i samband med Chiron i Väduren är ett tecken att ens ego inte är tillräckligt bra eller starkt för att klara av livet, så som det är nu. Det är en svår läxa att möta, eftersom vi ställs inför frågor kring vår kärn-identitet, vår allra mest grundläggande instinkt att få existera, synas och uppskattar av vår omgivning för den vi verkligen är. Rätten att få vara den man är, och hitta sin plats i samhället som den unika individ man är. Detta är det generella temat för just Chiron i Väduren, och den skiftar fokus något beroende på vilken planet och hus den aspekterar i det individuella horoskopet. Men det stora temat för alla är att förstå och bevisa för sig själv att den man är idag, är en fungerande individ. För många blir svaret tyvärr nej. 

 

Tankar och känslor som kan uppstå under Chiron i Väduren, speciellt om du har planeter i Vädurens tecken är: 

 

"Jag är ingen" - tomhet eller bortkoppling från den övriga världen.

"Jag är inte tillräckligt bra" - behovet att få bevisa sig själv för omgivningen.

"Om jag inte passar in, finns jag inte " - behovet att vara gillad av alla.

"Bäst jag håller mig på min kant" - behovet att hålla sig osynlig för andra, eftersom man känner sig värdelös.

Svårighet att connecta med sina känslor eller sin fysiska kropp, sin identitet.

Udda och ovant beteende för en själv, bara för att passa in hos andra. 

Självskadebeteende av olika slag, fysiskt och psykiskt, missbruk, etc. Allt för att man känner sig nedbruten och tappat sin känsla av levnadskraft och identitet.

 

Nyckeln till att lösa detta ligger också i Chiron, och den visar upp hur viktigt det är att hitta sin identitet utanför andras tyckande och validerande. Inga pengar, jobb, framgång lycka eller kärlek kan täcka upp för känslan av att inte duga som person, och det är den läxan många av oss kommer behöva lära oss under Chirons transit i Väduren. 

 

  • Vad är du här för att göra?
  • VEM är du?
  • Är du trygg och stolt i dig själv?
  • Går du din egen väg, oavsett vad?
  • Litar du på dig själv?
  • Är du den du vill vara? 

 

Om du kan svara tydligt på ovan frågor, så kan du direkt hoppa in på den helande delen av Chirons transit, du har redan gjort grovjobbet. Allas existens har en poäng, ett visst uppdrag i detta liv, och Chiron i Väduren ser till att varje individ på allvar utvärderar om en lever ett liv i samklang med sitt uppdrag, sin identitet och sin karma. När vi mött dessa frågor, har vi också Vädurens krigarinställning att förändra det som behövs förändras, allt för att ställa oss på den vägen vi är menade att vandra, och vara den personen vi är menade att vara, helt ärligt och autentiskt. 

 

Chiron kommer under ungefär 6 månader, via konjunktion, påverka alla som har planeter i 1-10 graden av Väduren och därmed bidra med en rejäl personlig dipp kring den planetens funktion i ens liv, som beskrivet ovan. Man kommer behöva möta det som gör ont på riktigt (går inte att stänga av smärtan längre eller blunda), möta det som inte fungerar i ens personlighet. Chiron bidrar med att det sker en "nedbrytning" av planeten inblandad i konjunktionen, allt för att individen ska kunna komma till botten med vad det är som behöver helas i en, och börja så småningom fungera mer helt och friskt. Konjunktionen är by far den starkaste och mest påtagliga aspekter, så detta gäller ALLA som har AS/DS, IC/MC, samt någon planet i början av Vädurens tecken. Speciellt Sol, Måne, Merkurius, Venus, Mars påverkas på ett väldigt personligt plan.

 

Alla som har planeter i 1-10 graden av Skytten och Lejonet tar emot trigoner från Chiron till sina personliga planeter och kommer istället uppleva ett något mjukare möte med sina inre problem och smärtor. Utmärkt tillfälle att aktivt öppna upp för dessa teman och möta dem på riktigt. Det kommer gå betydligt smidigare än man tänker sig. Våga genuint ta dig tid och möta det som skaver! Även om det inte känns som att något skaver.

 

Alla som har planeter i 1-10 graden av Vågen, Stenbocken och Kräftan tar istället emot kvadraturer och opposition till sina personliga planeter, och kommer konkret ställas inför utmaningar och händelser som tvingar en att möta sina inre problem och ohelade delar av en själv blir extra belysta av yttre händelser, därmed blir en tvungen att möta dessa på ett mer omtumlande och frustrerande sätt. 

 

Om du är intresserad av hur Chiron påverkar just dig personligen under kommande 8 åren, så erbjuder jag kortare konsultationer kring Chirons transit för 500 kr. Då tittar vi på din natala Chirons placering, vad den innebär, samt hur transiterande Chiron påverkar planeter och hus i just ditt horoskop.

 

Släng iväg ett mejl till astroalvis@gmail.com för att boka. Arbetet tar ett par dagar, skriftligt underlag och telefonsamtal ingår.

 

Trevlig vecka på er! 

 

Kärlek, Alex.