· 

Alla Hjärtans Dag astro-prognos, 2019.

Glad alla hjärtans dag på er! 

 

Vi är i mitten av Februari, och närmar oss med stormsteg slutet på den cykel som Solen gör genom Zodiaken under 12 månader, med början den 22a Mars varje år, i första graden av Väduren. 

 

Sammanfattat kan man alltid se slutet på vintern som ett avslut. Februari och Mars är två månader som lämpar sig väl för att avsluta gammalt och börja förbereda för nytt. Kika tillbaka på året som gått och vad det har erbjudit en, reflektera över det som har varit, samt spåna på hur man vill att kommande vår, sommar och höst ska se ut. Att ta det lugnt, ge sig själv tid och möjlighet för introspektion är avgörande kommande veckor. Det är den återhämtningen vi behöver, för att kunna rivstarta starkt i slutet av Mars.

 

I dagarna händer flera transiter på himlen och en av dessa är att drivkraftens planet Mars, rör sig in i ett nytt tecken, Oxen, där den kommer stanna fram tills slutet på Mars, vilket är ca 6 veckor från idag. Det blir en hel del skillnad mot att uppleva en Mars i Väduren och dess råa impulsivitet och vilja som styr en mot alla möjliga intressanta saker i stunden. Det troliga är att majoriteten av oss har hoppat på en hel hop av olika möjligheter och perspektiv sen början på Januari, och nu börjar dessa falla ut i någon form av verklighet och struktur med hjälp av Oxens energi. Oxen är tecknet som väntar, planerar och förbereder, samtidigt som den njuter av stunden. Det springer inte på en massa bollar samtidigt. 

 

Oxen håller sig gärna på sin kant och är inte så intresserad av allt som kommer i dennes väg, den går hellre på ett par välvalda och intressanta stigar som faktiskt leder någonstans. Därför bör vi alla skifta vårt fokus och drivkraft mot ett par projekt eller teman som känns mest intressant och framför allt välja det som inte bara känns intressant, men också det som ger oss någon njutning och tillfredställelse, samt trygghet och stabilitet. Den spretiga paletten av val och möjligheter som Mars i Väduren har arbetat upp, kommer naturligt att smalna av, då vi blir tvungna att fokusera på en konkret, genomarbetad och möjlig väg vidare. Ta bort det överflödiga, välj något som är värt din tid och gå rakt in i det. Dröj inte för länge, och välj med hjärtat.

 

Mars i Oxen saktar ner det mesta av bruset omkring oss, då alla helt enkelt plötsligt behöver sätta sig ner och ta det lite lugnt, samt att ambition och driv framåt inte blir primärt i våra liv under en period. Därför är det viktigt att inte låta många saker hänga i luften, utan ta ordentligt tag i ett par möjligheter och spinna vidare på dessa. Det kan nämligen vara svårt att få igenom saker snabbt, och den som har lite tålamod, kan bli frustrerad under Mars passage genom Oxens tecken. För dig som blir frustrerad, ta det lugnt och stressa inte andra, det kommer du ingenvart med. Om du har en naturligt stark drivkraft och behov av att göra något aktivt, rikta din uppmärksamhet mot ditt hem och dina saker istället. Mars i jord-tecken är ALLTID en bra tid att kika över sina garderober, skosamlingar, förråd och överlag att pyssla med praktiska saker i eget mak kan kännas mycket tillfredställande, och drar udden av frustrationen för många. Gå tillbaka till det simpla för att hitta tillbaka till lugnet, och njut lite extra av det sakta tempot. MER TID är vad vi får med en så här långsam och dämpad Mars. Se bara till att använda den rätt! Mer tid utomhus, mer tid hemma, mer tid med sådant som är din privata sfär och sådant som utgör den praktiska sidan av vardagen. Mer tid till vardagliga saker som du aldrig annars har tid för, helt enkelt.  

 

Mars i Oxen är också en bra tid att bygga upp styrka och stamina, så för er som tränar är detta en utmärkt tid att bygga på grunden som redan finns och fortsätta stärka er fysik. Resultaten kommer inte att dröja, och tålamodet ger en möjlighet att fortsätta i en oändlighet. Är det något man inte kan beskylla Oxar för, så är det bristen på tålamod och stamina, vilket vi andra får testa på och lära oss nu under Mars transit genom Oxens tecken. 

 

 Så tar er tid, och stressa ingenvart! Det lönar inget till. :) 

 

Vi får överlag ett skifte till en betydligt "mjukare" energi kommande veckorna. Detta innebär i praktiken ett planetariskt skifte från eld och luft-tecken till jord och vatten-tecken. Som vi vet så ansvarar Vädurar, Tvillingar, Lejon, Vågar, Skyttar och Vattumän för den största rörelsen framåt i samhället. Luft och eld-tecknen kommer med idéer, självsäkerheten och modet att ta många vågade steg framåt.

 

Oxar, Kräftor, Jungfruar, Skorpioner, Stenbockar och Fiskar ansvarar istället för förmågan att stanna upp, bearbeta informationen och planen, känna in den och faktiskt skapa något väl värt tiden och ansträngningen. Vatten och jord-tecken saktar ner och ser till att vi får mer tid att göra rätt för oss, och inte minst göra det vi önskar på ett fungerande och genomtänkt sätt. Nu har vi ett skifte av Mars in i Oxen, Merkurius in i Fiskarna, Solen in i Fiskarna om ett par dagar och Venus in i Stenbocken. Dessa lugna energier under kommande 2-4 veckorna är avgörande för den återhämtningen och lugnet som vi behöver genomleva innan vi ger oss in i en ny fas av våra liv, med start den 22a Mars och Solens inträde i Vädurens tecken. 

 

Så, håll kursen stabilt mot de fåtal projekt du behöver, spreta inte för mycket här och där. Använd Fiskarnas energi till att vara mer medveten, ta det mer lugnt och känna in allt som händer omkring dig. Fiskarnas tecken visar oss hur det är att reagera känslomässigt på allt som händer omkring oss, det ger oss en möjlighet att komma i kontakt med vårt inre jag. Stenbocken och Oxen kräver att vi tar ansvar för våra val och tar oss an det vi har omkring oss på ett praktiskt och långfungerade sätt. 

 

Med asteroiden Chirons rörelse in i Vädurens tecken i dagarna, kommer det också ske ett inre skifte hos var och en av oss. Den yttre världen är mjuk, lugn och långsam, likaså sättet vi tar oss an livet på just nu. Med all rätt, ska det vara precis så kommande månaden.

 

Chiron i Väduren kommer dock att tända en inre gnista i var och en av oss. En jävlar anamma att ta oss an oss själva och våra personliga bekymmer. Chiron i Väduren ger en styrka att lösa de problem som vi tampas med på ett inre plan. Så även om det kan kännas som att det är DAGS att göra något, så vill jag rekommendera att i så fall främst fokusera på ens vanor och vardagsstruktur. Det är där allt börjar. Med nödvändig introspektion och stillhet som vi kan hitta till genom Fiskarnas energi och den praktiska verklighet som vi ser omkring oss varje dag kan vi också hitta inspiration och rätt väg att kriga för att läka oss själva, när det väl är dags. 

 

Önskar alla som läser en trevlig helg, det kommer inte dröja lika länge innan vi hörs igen.

 

För den som vill träffa mig personligen, ställa lite frågor, och höra mig diskutera luft-tecken (Tvillingar, Vågar och Vattumän) och dess funktionen på psyket och kroppen, anmäl er till Söndagens workshop här: https://www.facebook.com/events/1140528276107426/ 

 

Plats: Rådhuset, Stockholm.

Tid: 17.00-18.30

Pris: 250 kr

Write a comment

Comments: 0