· 

Gör det du känner för, Venus/Jupiter konjunktionen i Skytten.

En mycket intensiv Fullmåne till ända, något det har skrivits oändligt mycket om, där jag egentligen inte har något mer att tillägga, förutom vikten av att ha följt sina impulser, känslor och "egoistiska" förnimmelser under helgens gång och början av veckan. Lita på att din passion och ditt hjärta leder dig rätt, det är så du når din sanna väg som öppnades på glänt under förmörkelsen då Månen/Solen snuddade vid Mån-Noderna. 

 

Något annat trevligt är att vi nu har äntrat Vattuman-säsongen, vilket innebär att ännu en års-cykel av Solens rörelse genom Zodiaken börjar lida mot sitt slut. Varje gång Solen äntrar första graden av Väduren i slutet av Mars så får varje individ en nytändning att påbörja en ny cykel och fas i sitt liv, och det ser jag åtminstone jag fram emot. Så här långt borde vi börja fokusera på att avsluta det gångna året, och "wrap it up" mentalt nu under Solen i Vattumannen, och sedan emotionellt släppa taget om det som har varit när Solen går in i Fiskarnas tecken i slutet av Februari. 

 

Merkurius är också på väg att lämna Stenbockens tecken och vi kan nu ser fram emot en månad av mindre praktiska bestyr och mer involverande i grupper av människor som delar våra idéer och ambitioner. Dessutom "knäcks" den rigida strukturen som Stenbocken har omkring sig när vi istället spelar på Vattumannens höga energi, och det blir lite lättare att visualisera, tänka och komma på nya saker och planer. Vi blir inte lika låsta i måsten och det känns inte lika tungt och mycket att utföra det man behöver. Allt får en unik nytändning och en nyfikenhet att göra det man gör på ett annorlunda och nytt sätt. Samtidigt har vi en fortsatt stark Mars i Väduren i två veckor till, så GÖR, GÖR, GÖR. Passa på nu och gör, för sen blir det inte lika lätt att få något gjort när Mars går in i Oxen och saktar ner allting ordentligt, inte minst oss själva och vår drivkraft som helst stannar hemma i soffan, än att ge sig ut på okända marker.  

 

Venus konjunktion med Jupiter ger stora framgångar på kärleksfronten, inte minst i kärleken till sig själv och sina egna drömmar och ambitioner. Det finns en rak sträcka mellan det du vill göra och det du kan och faktiskt får göra just nu (trigonen mellan Mars och Venus/Jupiter). Mycket gynnsamma tider för att hålla på med sina kreativa och passionerade intressen som också mynnar ut i konkret verklighet och resultat. Du får enkelt mer av vad du vill ha och vad du älskar, om du bara riktar handlingen åt det hållet. Finns inte mycket begränsningar nu som håller tillbaka. Så, definiera vad du vill, och gör något åt det hållet, en konkret handling, vilket kommer ganska snabbt mynna ut i ett resultat och en trivsam vardag där du får hålla på med sådant du tycker är roligt. Jupiter är ett löfte, inte en garanti på lycka, så det gäller att aktivt hämta hem det man tycker om. Det går dock enkelt.

 

Se upp med att spendera för mycket pengar eller överkonsumera saker överlag, där jobbar Jupiter/Venus också starkt. Annars, njut av den eldiga och luftiga aktiva energin som råder just nu, och passa på att göra sådant som du verkligen njuter utav och är passionerad kring, oavsett vilket intresse det är. 

 

Trevlig vecka på er, Alex.

Write a comment

Comments: 0